agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Köpekler
(https)




Beğeni Düzeni4Beğeniler
  • 3 Gönderen cello_001
  • 1 Gönderen Neşe Kıldacı

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-08-2008, 16:44   #1
Ağaç Dostu
 
cello_001's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-07-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 110
argentin dogo

Dogo, ilk kez 1920 yılında Arjantin'de avcılık görevi için yetiştilmiş, çok iyi domuz avcısı olan köpek ırkı.

Çok zeki, korkusuz, cesur ve oyuncu bir köpektir. Ailesine çok bağlıdır. Sürekli sevilmek, öpülmek, kucaklanmak ister. Çocuklarla iyi anlaşır. Kendisini rahatsız eden yetişkin yabancılara karşı saldırgan olabilir. Başka köpeklerle ve hayvanlarla pek anlaşamaz. Polis ve askerlere yardımcı olur, arama-kurtarma, koruma gibi işleri iyi yapar.

Dogo Argentino yeryüzündeki en yeni köpek ırklarından biridir. Bu köpek Arjantinlilerin ulusal övünç kaynağıdır ve onunla en az futbol ve tango kadar gurur duyarlar. Birçok köpek ırkının aksine, Dogo'nun hikayesi "Bu köpek ırkının hikayesi tarihin derinliklerinde saklıdır..." cümlesiyle başlamaz. Tam tersi, Dogo'nun tarihi oldukça yenidir ve çok iyi bilinmektedir.

Irkın yaratıcısı Prof. Dr. Antonio Nores Martines bir genetik uzmanı ve tutku dolu bir avcıydı. 20.yy başlarında Arjantin'de av düpedüz tehlike demekti, çünkü gerek uçsuz bucaksız kayalıklar ve çalılıklardan oluşan arazi, gerekse de tehlikeli hayvanlar (puma, jaguar ve avrupa yaban domuzu) her avı gerçek maceraya dönüştürüyordu. Dünyadaki hiçbir köpek bu koşullarda avlanamıyor, denendiklerinde ise kendileri "av" oluyorlardı.

Antonio Martines'in hayali av içgüdülerine sahip olan, uzun mesafeleri koşabilen, iyi koku alabilen, bir pumayla teke tek dövüşüp onu alt edebilecek kadar güçlü, dövüş sırasında alabileceği yaralar yüzünden mücadeleyi bırakmayan ama aynı zamanda ve en önemlisi de insanlara ve diğer köpeklere karşı gereksiz agresiflikten yoksun bir köpek cinsi yaratmaktı.

Antonio Martines'in hayalini kurduğu köpeğin özellikleri yeryüzündeki hiçbir köpekte birarada yoktu. İstediğini elde etmek için birçok köpek cinsinin en iyi özelliklerini biraraya getirmesi gerekiyordu. Karşısındaki işin çok uzun, yorucu ve belki de imkansız olduğunu biliyordu, ama başaracak olursa bütün dünyayı hayrete düşürecek bir köpek cinsinin ortaya çıkacağını da çok iyi biliyordu.

1.Yeni ırkın temelini günümüzde soyu tükemiş olan KORDOBA DÖVÜŞ KÖPEĞİ oluşturdu.

2. Bir puma veya yaban domuzuna yetişmek ve ona saldırmak için hızlı ve cesur köpeklere ihtiyaçları vardı ve Antonio Nores Martines ve kardeşi Avgustin Nores Martines'e göre bu köpek İrlanda Kurt Tazısı'ndan başkası olamazdı..

3.Elde edilen köpeğin büyüklüğünü korumak ve kas yapısını daha da geliştirmek için İspanyol Mastifi kullandıkları bir sonraki cins oldu

4.Avrupa'daki en popüler av köpeklerinden biri olan Pointer mükemmel koku alma duyusunu verdi

5.Bulldog'un geniş göğsü, yere sağlam basışı ve gözüpekliği, kardeşlerin yeni cins için seçtikleri diğer özelliklerdi

6. Boyut olarak biraz küçük olmasına rağmen "Köpeklerin Gladyatörü" Bullterrier cesaret, korkusuzluk, çeviklik özelliklerini verdi

7.Kafa tasını ve genel olarak bütün iskeleti güçlendirmek ve büyütmek için Danua tercih edilen bir sonraki cins oldu.

8.Dünyanın en güçlü köpek çenelerinden birinin sahibi Dogue de Bordeaux yeni cinsin zaten güçlü olan çenelerini biraz daha geliştirdi.

9.Arjantin pampaslarında avlanmak için kolaylıkla seçilebilen bir renk olan beyaz için Pirenei Dağ Köpeği kullanıldı.

10.En son kullanılan cins olan Boxer yeni cinse sağlam psikoloji ve canlılık verdi.

Artık sonuca ulaşılmıştı. Yeni köpek bütün beklentileri karşılamakla kalmıyor, aynı zamanda çok üstün birkaç özellik daha sergiliyordu.

Ne yazık ki 1956 yılında Prof. Dr. Antonio Nores Martines trajik bir kaza sonucu hayatını kaybetti ve ortaya çıkan bu yeni köpek ırkının Uluslararası Köpek Federasyonu (FCI) tarafından resmen tanınmasını (1964) göremedi.

Kardeşi Avgustin bu cinsin popüler hale gelmesi için elinden geleni yaptı ve onun sayesinde bu yeni ırk yok olmaktan kurtuldu. Gittiği her yere yanında Dogo Argentino yavrularını götürüyor ve oradaki üst düzey kişilere hediye ediyordu. Daha sonra Arjantin'in Kanada'daki büyükelçisi olarak Kuzey Amerika'ya gittiğinde yine yanında birkaç Dogo götürerek köpeğin orada da tanınmasını sağladı.




Dogo Argentino pek havlayan bir köpek türü değil. Bunun sebeplerinden onun avcı oluşunu ve kendine olan güvenini gösterebiliriz. Dogo sessiz avcıdır ve sessizce, süratle ve acımasızca saldırır. Aynı zamanda Dogo kendi gücünün farkındadır ve bu nedenle kendini kolay kolay tehdit altında hissetmez, dolayısıyla da agresifleşmez. Köpek kavgalarının çoğunda kavgayı provoke eden, yani başlatan Dogo değildir (hepsini o bitirse bile!) Kısacası, Dogo gereksiz yere havlamaz. Maalesef, gerektiğinde bile havlamayabilir: bahçenize girmeye çalışan hırsızı veya davetsiz misafiri havlayarak uyarmak ve korkutmak, böylece onun uzaklaşmasını sağlamak yerine sessizce bir köşede pusuya yatıp kurbanını bekleyebilir. Sonucu tahmin edebiliyorsunuz herhalde!!! Çok büyük trajediye yol açılabilir. Belki duymuşsunuzdur, bekçi köpekleri için şöyle bir benzetme vardır: "Bir Dobermann koruduğu binaya insanı asla sokmaz, Rottweiler ise içeriye sokar ama dışarıya çıkartmaz." Burada benzetme yapacak olursak Dogo da insanı içeriye alıp orayı kendi av alanına çevirir!

Arkadaşlar belkide bir çoğunuz ARGENTİN DOGO ları bilmiyor.bazılarınız ise gücü nedeni ile canavar olarak biliyor.ARGENTİN DOGO çok zeki.çok sadık.çok uysal ve sevecen bi ırktır.malesef ülkemizde ve dünyada gücünden çok iğrenç şeyler için faydalanılmıştır bu yüzden köpek dövüşlerinde ünlenmiştir ve ne yazıkki yasak ırk statüsünden nasibini almıştır.ASLINDA ÇOK İYİ KALPLİ OLSADA.BEN DOGOLARA ŞU BENZETMEYİ ÇOK YAKIŞTIRYORUM.BEYAZ BİR SATEN POSTA SARILMIŞ ÇELİKTEN BİR VÜCUTLU VE ALTIN KALPLİ BİR DOST...

Eklenen Resimler
 
cello_001 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2008, 18:06   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Yazınızın kaynağını belirtmemişsiniz. Kaynağını belirtirseniz seviniriz.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2008, 21:41   #3
Ağaç Dostu
 
cello_001's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-07-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 110
http://tr.wikipedia.org/wiki/Dogo buyurun linki inceliyebilirsin

cello_001 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2008, 16:39   #4
Ağaçsever
 
kiwici77's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-08-2008
Şehir: Altınova,Yalova
Mesajlar: 58
Arkadaşım asteğmen olarak askere gittiğinde dogosunu bana emanet etmişti.
Çok iyi eğitilmiş bir köpek olmasına rağmen ilk başlarda çok çekindim ama zamanla
alıştık hektorla birbirimize. Çok güzel anılarımız oldu tabi kuduz iğnesi yaptırmak
zorunda kaldığım 4-5 kişiyi saymassak

kiwici77 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2008, 21:15   #5
Ağaç Dostu
 
cello_001's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-07-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 110
dogo çok güzel bi ırktır ama çok iyi sosyalleştirme sürecinden geçmesi gerekir küçük yaşta öğrendiklerini asla unutmaz eğer insanlara karşı sosyalleşmezse çok güçlü bir canavarla karşı karşıya kalınabilir.

cello_001 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2008, 09:49   #6
Ağaç Dostu
 
cello_001's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-07-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 110
argentin dogo ile yaşanmış gerçek kesitler

"ARGENTİN DOGO İLE YAŞANMIŞ GERÇEK KESİTLER"
Arjantin Dogo sahibi olan bir bayan eve gelen misafirlerin isteği üzerine köpeğini yakındaki odaya kapatır.Zaman geçtikce alınan içkinin tesiri ile ev sahibi kadına tecavüz etmeye yeltenen misafirler karşılarında bir anda beyaz ölüm meleğini bulur.Melek sahibinin sesini duyar duymaz , kapıya kafasıyla vurarak kapının kilidini kırıp saldırganları komaya sokuyor.Saldırganlar önce hastaneye , sonra hapishaneye gönderiliyor.

Arjantin'li bir aile göle pikniğe gidiyorlar.Ailenin 14 yaşındaki ufak kızı gölde yüzerken boğulma tehlikesi geçiriyor.Arjantin Dogo tehlikede olan küçük kıza suya atlayarak gidip kurtarıyor.Aile hiçbir eğitim verilmeden bu işi nasıl başardığını anlamıyor.Daha sonra köpek uzmanlarına sorduklarında içgüdüsel becerisi olduğunu söyleniyor.

Amerika'da gece kız arkadaşının Arjantin Dogo köpeğini çise çıkaran delikanlı sokak serserileri tarafından soyulmak isteniyor.Melek hemen atağa geçiyor ve saldırganları almış olduğu 6 bıçak yarasına rağmen etkisiz hale getiriyor.Buda Arjantin Dogo'nun sahibi olmamasına rağmen yanında ki insanın zorda olduğunu hissettiği zaman karar verme yeteneğini gösterir.



kaynak: www.argentindogo.com

cello_001 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2008, 13:50   #7
Ağaç Dostu
 
cello_001's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-07-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 110
26 Ağustos 2008 12:57
Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te La China adlı bir köpek, yeni doğmuş ve terk edilmiş bir bebeğin hayatını kurtardı.

Arjantin basınının "Mucize Bebek" adını taktığı bebek, başkentin hemen dışındaki yoksul bir kasabada dünyaya geldi.

Erken doğum yapan 14 yaşındaki annesinin, bebeği çöpler ve tahta kasalarla dolu bir tarlaya bıraktığı belirtiliyor.

8 yaşındaki La China da, burada bulduğu bebeği 50 metre öteye, kendia yavrularının yanına taşımış. La China'nın sahibi bebeğin ağlamasını duyup, onu köpek yavrularının yanında, üzeri bir kilim ile örtülmüş şekilde bulmuş.

4 kilo ağırlığındaki bebeğin vücudunda bazı çizikler olduğu, ancak ısırığa rastlanmadığı belirtiliyor.

China'nın sahibi hemen polise haber vermiş ve bebek korumaya alınmış. Annesinin de olayın duyulmasının ardından ortaya çıktığı bildiriliyor.

Arjantin medyası ise haberin duyulması ile birlikte bu küçük kasabaya akın etmiş durumda.

Muhtemelen kendi yavruları için endişelenen La China'nın ise bu ilgiden ve kalabalıktan pek de memnun olmadığı, birkaç gündür yemek yemediği belirtiliyor

kaynak: www.argentindogo.com

cello_001 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2008, 00:51   #8
Yeni Üye
 
Neşe Kıldacı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 29
Galeri: 1
O zaman ben de size yönetmenliğini Carlos Sorin'in yaptığı Bombon El Perro adlı filmi önereyim. Bu film, sıradan yaşamı bir Dogo'nun katılmasıyla hareketlenen, geçimini bulabildiği işlerle sağlayan bir adamın hikayesini anlatır. Köpeğine Bombon le chien diye seslenir, tabii bu, profesyonel köpek yetiştiricileri tarafından alayla karşılanır. Oyuncuların çok azı profesyonel, yönetmenin tavrı da azla yetinerek bir hikaye anlatmak olunca ortaya bence bir şiir çıkmış. Zaten bu filmden sonra tam bir kedi manyağı olan ben, bu köpeklere özel bir hayranlık beslemeye başladım. Sizlere filmden iki kare ekleyeyim.

Eklenen Resimler
  
Spirulina beğendi.
Neşe Kıldacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2008, 11:59   #9
Ağaç Dostu
 
cello_001's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-07-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 110
Bu filmi izledim bir çok kez televizyonda gösterildi.Çok güzel bi filmdir izlemenizi tavsiye ederim.

cello_001 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2010, 18:00   #10
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-04-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 11
Dogo arjantin... Mükkemmel Köpekler.. Ancak bunlarda pitbull serisinden geldiklerinden dolayı,yeni çıkarılıcak olan yasa taslağına göre yetiştirilmesi hertürlü şekilde yasaklanacakmıs. umarımki bu sorunlar çözülür ve orta bir yol bulunabilir..

Metin_Sarp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2010, 01:23   #11
Ağaç Dostu
 
cello_001's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-07-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 110
Ne yazıkki insanlar iğrenç şeyler için bu kadar güzel ırkları kullanıyorlar...

cello_001 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2010, 12:18   #12
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 13-06-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 95
Irk ülkemizde "tehlikeli köpekler" sınıfına dahil edilmiş olup -uygulanmayan kanuna göre- ağızlıklı çelik zincirli ve geceleri fosforlu göğüslükle dolaştırılabilir. Bulunduğu binanın kapısına "tehlikeli tür köpek vardır" ibaresi asılması da gerekir.

Tehlike anında kendi karar veren bir av ırkı olduğundan beslenmesi zordur. Ancak profesyonellerce beslenmelidir. Yeni bir ırk olduğungan saldırganlık ve şiddet karşısında kontrolden çıkma eğilimi gösteren bireyleri çoktur ve elimine edilmelidir.
Tüm dünyada polis görevlerinde kullanılması yasaktır.
Yani garibim kangalı bile dövüştüren güzel ülkem için fazla riskli bir türdür.

fikirci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2011, 00:12   #13
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi csydn Mesajı Göster
Köpek yetiştirebilirlik için de insanlara ehliyet verilmeli bence!
Ayrıca ruh sağlığı kontrolü de yapılmalı!
Diyeceğim kendine, hayvana, çevreye zarar vermeden hayvan bakabilecek yetiştirebilecek kişiler hayvan sahibi olmalı, sorunların büyük bir bölümü hallolur o zaman belki...
Melez bir köpek, dahası çok fazla melezlenmiş bir köpeğin de beni ürküttüğünü belirtmeden geçemeyeceğim..!
Kesinlikle haklısınız. Canlı herşeyden daha önemli olmalı.

Bunun için de önce, İnsan dan başlamalı.

Bence çocuk konusunda daha da kuralcı olmalı, herkes çoçuk yapamamalı. Bu işin de ehliyeti olmalı. (Ama torpilsiz..)Bu konuda kesinlikle ciddi bir eğitim ve maddi ve manevi koşulları uygun olmalı.

Bence dünyanın en önemli işi:İnsan yetiştirmek, ama hiç bir eğitim ve koşul gerektirmiyor..Nasıl yani ya.....


(Her isteyen nasıl araba yapamıyor veya parası yoksa satın alamıyor ama bir sürü çoçuk yapıyor. Bir insanın araba kadar değeri yok. Bu nasıl bir sistem böyle....)

Ondan sonra da, can sudan ucuz.....

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2011, 16:20   #14
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-11-2010
Şehir: İstanbul-Balıkesir
Mesajlar: 1,734
Bu cinse bayılıyorum. Dogo argentino aşırı kuvvetli bir köpek. Komşumuzda vardı ve yolda kaldıklarında arabayı çektiğini söylemişlerdi. İnanmadım tabi o kadarda değil artık dedim. Tabii gözlerimle görene kadar

Saldırganlığı ile ilgili şunu belirtmeden geçemeyeceğim. Her köpek eğitildiği, sahibinden gördüğü gibi hareket eder. Benim eskiden sahip olduğum pitbull türü köpeğim son baktığım güne kadar bırakın saldırmayı bir insana havlamadı bile. Geninde var kelimesi de tamamen yanlış. Ki köpeğimin annesi secereli (yani köpek dövüşlerinde şampiyonluğu olan-sakın yanlış anlaşılmasın asla işim olmaz, köpeğim benden kıymetlidir) olmasına rağmen kimseye bir zararı dokunmadı.

furkan yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2012, 13:36   #15
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-05-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 8
bu bahsettiğiniz filmin isminin türkçe karşılığı nedir acaba.. çok merak ettim.. bende izlemek istiyorum..

bk.deepblue Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2012, 14:13   #16
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Buradan izleyebilirsiniz.
http://www.asil-turk.org/film.../157...on-el-perro.ht...


https://www.google.com.tr/#sclient=p...w=1010&bih=511

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2012, 18:41   #17
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Giriş Tarihi: 05-05-2007
Şehir: Karşıyaka İzmir Bostanlı Atakent
Mesajlar: 581
Ben de bu köpekler ile ilgili çok yayın okudum ve çok yakından ilgilendim hatta bir ara beslemek istediğim de Cane Corso ve dogo Argentino cinsleri arasında kararsız kalmıştım.

Dogo Arjentino lar sadece pitbul ırkından gelmezler bu köpeklerin genlerinde 9 ayrı köpeğin genleri mevcuttur ve yavru alacak olan kardeşlerimin almak istediği yavruları bir veteriner hekime götürerek duyma problemi olup olmadığının teşhis edilmesini ve duyma problemi yoksa almasını öneririm. Ayrıca bu ırkla ilgili özellikleri belirten çok fazla yayın mevcutturTürkiye'mizde de köpek sitelerinde bu çinsle ilgili ayrıntılı yazılar vardır, hatta bildiğim kadarı ile bu çinsle ilgili birde site bulunmaktadı.

selcuk44 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2012, 16:59   #18
Ağaç Dostu
 
sakdag's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-09-2011
Şehir: Balıkesir - Edirne
Mesajlar: 3,227
Galeri: 6
Bu konuya rastladığım iyi oldu. Dün eşim Google'de ''beyaz ölüm meleği'' diye arama yapıyordu. Bu neymiş diye ben de merak edip baktım. Meğer Dogo Arjentino'ların lakabıymış.

Gerçekten güçlü, avcı, sonuna kadar mücadele eden inatçi bir tür. İyi yönlerini de anlatan hikayeleri okudum ama oldukça ürktüm açıkçası bu köpekten.

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2012, 17:24   #19
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Doğru avcı bir köpek türü ama bizim ülkemizde ki avcılık kültürüne uygun olmadığı için en azından biz de av köpeği olarak nitelemek pek doğru değil.

syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2012, 18:35   #20
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Giriş Tarihi: 05-05-2007
Şehir: Karşıyaka İzmir Bostanlı Atakent
Mesajlar: 581
Dogo Argentino genellikle av ve sürü için elverişlidir ama bazı literatürlerde ''Gece yakınlarınızla ve yanınızda bir dogo argentino ile geziyorsanız bir tank la korunuyormuş gibi kendinizi emniyette hissedersiniz'' der ama son derecede sahibine bağlı olan bu çins yakın koruma köpekleri sıralamasında ;

El Perro presa de canario ve

Cane corso

çinsi köpeklerden sonra ismi geçmektedir ,beslenmelerinde de tavuk ağırlıklı kuru mamalar tercih edilmemelidir.


Düzenleyen selcuk44 : 31-05-2012 saat 23:37
selcuk44 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2012, 22:35   #21
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Bombon El Perro'yu bu gece izledim. Filmi beğendim, finali çok hınzırcaydı, 10 dk gülmüşümdür.

Ayrıca filmde bir sahnede bayan oyuncunun başrol erkek oyuncuya Türk kahvesi ister misin diye sorması, sonra içi kalay kaplı bakır cezvede Türk kahvesi yapması, telveden bahsetmesi, kahve bitince fincanı ters çevirip fala bakması vs. çok hoştu. Dünyanın öbür ucunda kültürümüze dair birşeyler görmek şaşırttı beni.

syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2020, 16:00   #22
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-09-2020
Şehir: istanbul
Mesajlar: 3
Dogo argentino özellikleri ve eğitimi ile ilgili https://petokulu.com/dogo-argentino-egitimi/ sayfasından bilgi alabillirsiniz.

nevelturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024