agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Köpekler
(https)




Beğeni Düzeni20Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-08-2012, 00:44   #31
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Daha eğitim almamış henüz yavru bir kurzhaar. İçgüdüsel olarak gördüğü birşeye ferma veriyor.

Eklenen Resimler
 
Halil Önen ve YeniBON beğendi.

Düzenleyen syılmaz : 15-08-2012 saat 00:47 Neden: İçerik düzenlenmesi.
syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2012, 01:16   #32
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-06-2011
Şehir: sakarya
Mesajlar: 679
Benim büyüklerimden duyduğum asla çiğ et verme verdinmi başedemezsin tavukları yumurtaları yer derlerdi vede sürekli kemiği tavuğu haşlayıp verirlerdi evde yemek yaparken atılacak çiğ etleri kemikleri köpeklere atmayınız.

nılgun_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2012, 09:19   #33
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 31-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 13
Talking

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nılgun_dogan Mesajı Göster
Benim büyüklerimden duyduğum asla çiğ et verme verdinmi başedemezsin tavukları yumurtaları yer derlerdi vede sürekli kemiği tavuğu haşlayıp verirlerdi evde yemek yaparken atılacak çiğ etleri kemikleri köpeklere atmayınız.
Evet, katılıyorum. Çiğ et verince hayvan o tadı arıyor, bir de köpek küçükken tavuklarla oyun oynarken sıcaklığı hoşuna gider tavuğun civcivin. Sıkarken bir bakmışsınız boğmuş, boğmuşken yiyeyim bari der ve sonra alışır. Vazgeçirmek için ceza yöntemi uygulanır. Ama tasvip etmiyorum bu yöntemi. Bağlı tutmak da aslında bir ceza yöntemidir. Bağlı tutup bir süre çok iyi besleyin sürekli tok olsun. Köpek mamaları mesela. Sonra deneyin diyeceğim ama denenecek tavuk kalmamış. Selam ve saygılarımla.

Malkaralı_Yusuf Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2012, 01:33   #34
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: ankara
Mesajlar: 1,478
Galeri: 1
Perşembe akşamı Ankara'da olmayı düşünürken bayram öncesi ve bayram günleri ile takip eden günleri birleştirip hesapta olmayan uzun bir kaçamak yapma durumunda kaldığımdan ve bu süre içerisinde internet bağlantım olmadığından konuya ilişkin görüşlerimi biraz gecikmeli yazabildiğim için her kezden öncelikle özür dilerimm.

Gelelim konuya, yani bıraktığımız noktadan konuyu geliştirmeye devam edelim diye düşünüyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syılmaz Mesajı Göster

Yazdıklarınızın ya ihtisas alanınız olduğunu ya da tecrübe edindiğiniz konular olduğunu söylüyorsunuz. Bu durumda av köpekleri hakkında yorum yaptığınıza göre hem avcı olmalısınız hem de av köpeği besliyor olmalısınız. Merak ettim kaç yıllık avcısınız? Kaç tane av köpeği (cinsleri ile yazasanız sevinirim) beslediniz? Hangi avlara çıkarsınız? Av köpekleriniz hangi kuşları canlı yakalıyor? Deneyimlerinizi (!) gerçekten merak ediyorum.
Diye yazmışsınız ama zahmet edip yazdığımın ya tamamını okumamışsınız, ya da ironi olsun diye gerisini kestirip atmışsınız. Kesip attığınız o bölümü aynen bir kere belirtiyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar Mesajı Göster

Yazdıklarım ya kendi ihtisas alanıma giren konulardır. Ya da ilk elden görüp, izleyip, bizzat yaşadığım tecrübe ve deneyimlerin sonucudur. Veya konunun uzmanı kişilerden yine bizzat aldığım ama mutlaka sorgulanmış ve doğruluğuna gözlem ve deneylerle yine bizzat ulaşılmış dolayısı ile yaşanmış, görülmüş ve test edilmiş, sonuçta doğruluğu yadsınamaz ve adeta teori haline gelmiş bilgi ve veriler olmasına özellikle dikkat ederim.

Bırakın uydurma sözleri, teorem, postülat, aksiyom ve hipotez niteliğindeki bilgileri dahi çoğu kere yazmaktan çekince gören bir kişi olarak, uyduruk sözler tabirinizi hiç hoş bulmadığımı belirtmek isterim.
Öncelikle şunu hemen belirteyim. Ben hayatımda avcılık yapmadığım gibi üstüne para da verseler yapmayacağım işlerin başında avcılık gelecektir. Bu bakımdan avcılık bana çok yabancı bir konu. Hele sizin gibi usta avcılarla avcılık konusunda atışmak haddime olamaz.

İnternetten derleme yaparak yazılar yazdığınızı bilmiyordum. Siz belirtince öğrenmiş bulundum. İnternetten araştırıp bilgi edinmeyi küçümsemem söz konusu olamaz. Ancak internetteki bilgilerin doğruluğuna fazla güvenmiyorum. İnternet bilgilerinin çoğunun kaynakçası yoktur. Kaynağına ve referans bilgilerine yönelmeden, araştırıp, sorgulayıp tartmadan doğruymuşçasına internetten veri toplanmasını ve yayınlanmasını pek doğru bulmuyorum.

Size göre; İnternetten derleme bilgi yazmam demişim ama tilki avına ait fotoğrafı eklediğim için İnternetten derlediğim bilgilerle size cevap yazmışım!

Eğer izniniz olursa sizin gibi bir şaka da ben yapayım… O fotoğrafı ben çekmiştim.

Silahsız tavşan ve tilki avı nasıl olur diyebileceklere ve bu tür bir avı bilmeyenlere ve de av köpeklerinin yakaladıkları avı nasıl parçaladıklarına bir anımsatma olması bakımından o resmi eklemiştim. O resim internetten sizin için derlenmiş bir doküman değildir.

Konuyu açan sayın yesill’e katkı sağlayan bazı üyeler problemli köpeği husky olarak tanımlamaları ve konunun husky cinsine doğru dallanması üzerine, sayın yesill tarafından fotografları yüklenen köpek bana göre saf bir husky olmadığına kanaat getirmiştim.

Fotoğraf görüntülerine yansıdığı kadarı ile bu melez köpeğin soyunda, örneğin Rottweiler Collie, Bulldog, Labrador, Golden Retriver ve benzerler cinslerin görünüm özellikleri yoktu. Yine bana göre ağız, burun, boyun gövde, ayaklar, kuyruk, tüy yapısı itibariyle Pointer veya Beagle cinsinin Husky’e karıştığı inancı oluştu. Foruma yansıdığı kadarı ile yeme probleminin eğitilme de aşılamadığı yansıyınca, soyunda Pointer veya Beagle karışımı olabilir diye düşündüğüm, bu hususta genlerinden gelen nedeniyle kümes hayvanlarını avlama eğilimde olacaklardır şeklinde kendimce bir yorum yapmıştım.

Ama sizin gibi değerli ve usta bir avcıdan öğrendim ki, Av köpekleri av yapmazlarmış, avın yerini, durup işaret ederek avcıya gösterir ya da tavşan, domuz, tilki, çakal gibi avları bulup, kovalayarak avcının önüne getirmeye çalışırlarmış. Bunların hiçbiri avı yakalayamaz, sadece avın bulunmasını sağlarlarmış. Tek başına bir kopay avını koşarak yakalayamazmış. Tek başına bir pointer, bir drahthaar, bir kurzhaar ya da bir setter kuşun üstüne atlamazmış, zaten böyle bir yapıları da yokmuş. Kuşu metrelerce uzaktan fark edip, durarak avcıya işaret verirmiş. Bu sebeple soyunda av köpeği kanı var, tavuğu yakalar boğar gibi sözler ciddiyetten uzak sözlermiş. Eh ne diyelim. Avcı söylerse, doğru söyler…

Sayın syılmaz.

Yazınızda “Eklediğiniz linkler av köpeğinin kendi başına av yaptığının kanıtı değil” diyorsunuz".

İngilizce bilmeyenler için özür diliyorum. Zira verdiğim linkler maalesef Türkçe değil. Birinci link İrlanda’da ki av köpeklerinin yakalayıp parçaladığı bir tilkiye ait görüntü ve açıklamalarını içeriyor.

İkinci link ise, USA’da köpeklere nasıl tilki ve çakal yakalatıp öldürtüldüğü hakkında geniş bilgi verilip sayfadaki Download Wp9lR6A4_c0 linkinde ise dört tane ev köpeğinin bir tilkiyi nasıl öldürdüğünün video görüntüsü yer almaktadır. Linkteki videosu buydu. http://coyoteinfo.typepad.com/files/wp9lr6a4_c0-1.wmv

Bana olan yazınızda İnternetten de olsa av köpeklerinin av yaparak beslendiğinin bir videosunu bulup ekleyebilir misiniz? demişsiniz. Yükarıdaki linkte ve aşağıda çok sayıda vereceğim linklerde, av köpeklerinin avlarını nasıl kovalayıp yakaladıklarını görebilirsiniz. Eğer köpekler aç ise yakaladıkları avı yemeyecekleri düşünüyorsanız, bu da sizin yanılgınız olacaktır. Verdiğim linklerde köpekler avını kovalayarak yakalıyor. Av yakalandı mı ? Evet yakalandı. Eğer köpek aç ise avını yer. Tok ise oynar.

Ve ben bu konulara hiçbir yorum, açıklama ve değerlendirme ve alıntılama yapmadan, sizin ve diğer kullanıcıların bilgilerine sunmayı amaçlamıştım. Av köpeklerinin de gerektiği zaman nasıl bir canavar olduklarını anlayabilirsiniz diye düşünmüştüm. Siz bunu kanıt olarak görmeyebilirsiniz ama gerçekleri değiştirme şansınız maalesef yok…

Sn. S.serdar'ın belirttiği konu kuş köpekleri üzerine başlamıştır. Av köpeği denilince akla ferma verenler ve kopaylar gelir zaten. Ben de kendi başına av yapamaz derken ferma veren ve kopay cinsi köpekleri kastettiğimi ilk mesajımda da belirtmiştim zaten.

Demişsiniz. Ben yazımda “Pointer, Beagle ve benzeri cinsler, av köpeği özellikle kuş köpeği vasfı ağır bastığından, genlerinden gelen özellikleri nedeniyle kümes hayvanlarını avlama eğilimde olacaklardır.” demişim. Kopay veya ferma dememişim. Zaten pek de anlamam kopay ne, ferma ne? Pointer veya Beagle ferma mı verir? Kopay mı yapar hiç bilmem. Belki yapanı da vardır, yapmayanı da. Avını yakalayıp yiyeni de… Konuyu buraya çeken sizsiniz. Belki konuyu açan sayın yesill’in köpeği de, yazınızda aynen “Ülkemizde neredeyse hiç yapılmayan, dünyanın genelinde de çok sınırlı yapılan tazılarla silahsız avın ya da pit bull'lar ile domuz avının istisna olduğunu belirtmeliyim.” dediğiniz gibi neden bir istisna olmasın ?

Ancak aşağıdaki linklerde yer alan video görüntülerini dikkatle izlemenizi istiyorum. Bunlar koşarak, kovalayarak av köpeklerinin nasıl avladıklarının ayrıntılı görüntüleridir. Ancak bunlar sizin beyan ve iddialarınızı yalanladıkları için size göre av köpeği olmayabilir. Belki adına avcı, belki gaddar belki de başka bir isim uydurabilirsiniz.


Video 1

Video 2

Vdeo 3

Video 4

Video 5

Video 6

Video 7

Video 8

Video 9

Bir ara aklımdan geçmedi değil. Sayın syılmaz ironi yapmayı seviyormu acaba diye

Saygılarımla.


Düzenleyen s.serdar : 26-08-2012 saat 07:19 Neden: ilaveler
s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2012, 09:18   #35
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar Mesajı Göster
Diye yazmışsınız ama zahmet edip yazdığımın ya tamamını okumamışsınız, ya da ironi olsun diye gerisini kestirip atmışsınız. Kesip attığınız o bölümü aynen bir kere belirtiyorum.
Yazınızın tamamına tek tek cevap verdim, siz heyecandan benim cevabımın tamamını okumamışsınız galiba.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar Mesajı Göster
Hele sizin gibi usta avcılarla avcılık konusunda atışmak haddime olamaz.
Ustalık iddiam hiç olmadı, değilim de zaten. Bu konuda yeni olduğumu yazmıştım.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syılmaz Mesajı Göster
Avcılıkta yeniyim bu sene 4. sezonum olacak.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar Mesajı Göster
Ama sizin gibi değerli ve usta bir avcıdan öğrendim ki, Av köpekleri av yapmazlarmış, avın yerini, durup işaret ederek avcıya gösterir ya da tavşan, domuz, tilki, çakal gibi avları bulup, kovalayarak avcının önüne getirmeye çalışırlarmış. Bunların hiçbiri avı yakalayamaz, sadece avın bulunmasını sağlarlarmış. Tek başına bir kopay avını koşarak yakalayamazmış. Tek başına bir pointer, bir drahthaar, bir kurzhaar ya da bir setter kuşun üstüne atlamazmış, zaten böyle bir yapıları da yokmuş. Kuşu metrelerce uzaktan fark edip, durarak avcıya işaret verirmiş. Bu sebeple soyunda av köpeği kanı var, tavuğu yakalar boğar gibi sözler ciddiyetten uzak sözlermiş. Eh ne diyelim. Avcı söylerse, doğru söyler…
Aynen öyle ve hâlâ öğrenmemekte ısrar ediyorsunuz. Çarpım tablosunu kavrayamamış birisine trigonometri anlatırsanız size güler, bu ne anlatıyor böyle diye. Sizinki de aynı o durum.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar Mesajı Göster
Ancak aşağıdaki linklerde yer alan video görüntülerini dikkatle izlemenizi istiyorum. Bunlar koşarak, kovalayarak av köpeklerinin nasıl avladıklarının ayrıntılı görüntüleridir. Ancak bunlar sizin beyan ve iddialarınızı yalanladıkları için size göre av köpeği olmayabilir. Belki adına avcı, belki gaddar belki de başka bir isim uydurabilirsiniz.


Video 1

Video 2

Vdeo 3

Video 4

Video 5

Video 6

Video 7

Video 8

Video 9
Hey Allahım, daha önce yazmadım desem tamam diyeceğim. Konuyla ilgili önceki mesajlarımda ferma veren köpeklerin avını yakalamadıkları sadece ferma verdiklerini yazdım. Kopaylarında avı kovaladığını. Türkiye'de %99.99 bu iki türle av yapılır ve Sn. Sserdar'ın iddiası köpeğin kanına kuş kanı karıştığı iddiasıydı. Tazı kanı değil. Kendi yazdıklarını hatırlamıyor galiba.

Sizin eklediğiniz videolar tamamen tazı ile yapılan av videoları ve bakın ben ne demişim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syılmaz Mesajı Göster
Not: Ülkemizde neredeyse hiç yapılmayan, dünyanın genelinde de çok sınırlı yapılan tazılarla silahsız avın ya da pit bull'lar ile domuz avının istisna olduğunu belirtmeliyim. S.serdar'ın belirttiği konu kuş köpekleri üzerine başlamıştır. Av köpeği denilince akla ferma verenler ve kopaylar gelir zaten. Ben de kendi başına av yapamaz derken ferma veren ve kopay cinsi köpekleri kastettiğimi ilk mesajımda da belirtmiştim zaten.
Son olarak siz yanlış bilgilerinize ve şehir efsanelerine inanmaya devam edin. Size laf anlatmak mümkün değil.


Düzenleyen syılmaz : 26-08-2012 saat 09:22 Neden: İçerik düzenlenmesi.
syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2012, 00:54   #36
Ağaçsever
 
simetri's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 95
yesill konu açmış gerisini getirmemiş. aynen benim gibi az taklıyor olmalı.bu kapışmaya yesill'in düşüncesi ne çok merak ettim

simetri Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2013, 00:16   #37
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 05-04-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 186
küçük yaşlarda oyun vb. nedenlerle tavuk yemişse veya öldürmüşse kızdığınız zaman tekrarlamaz ama buna rağmen tekrarlarsa bunun tedavisi yoktur tek çaresi yolların ayrılmasıdır. Asla ne yaparsanız yapın siz olmadığınız bir anda mutlaka tekrar aynı davranışı yapacaktır.Siz varken asla tavuklara yanaşmaz siz yokken gereğini yapar.

Manifesto beğendi.
lodos_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2013, 19:32   #38
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 05-04-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 186
Tavuk yiyen köpekle av köpeklerini karıştırmamak lazım.
Dişi bir köpek tavuk yiyorsa bir kaç icraatından sonra yemeye devam ediyorsa onu bu huyundan vazgeçirmek neredeyse imkansızdır.hatta yavrularının tamamına yakınıda aydı davranışı gösterir.
Tavukları boğan köpek ise oyun amaçlıdır bir süre sonra yapmaz.Boğduktan sonra yemiyorsa bir kaç denemeden sonra vazgeçecektir halbuki yiyorsa artık ondan umudu kesmek lazım

lodos_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2013, 19:48   #39
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-01-2013
Şehir: izmir
Mesajlar: 279
huylu huyundan vazgeçmez.

sadecegeçen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2013, 20:02   #40
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Köyde komşunun 7 tane ördeği ve 70 tane tavuğunu çoban köpeği halletti.

Gün aşırı gelip, tek tek götürdü. Birinde ben de şahit oldum ve ne yapacağımı şaşırdım.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2013, 08:56   #41
Ağaç Dostu
 
almanyalı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-10-2012
Şehir: frankfurt
Mesajlar: 1,915
Galeri: 6
merhaba,

Bende kısaca kendi tecrübemi paylaşayım,
ben çocukken çok koyun sürümüz vardı..ve ****** sürü köpeklerimiz.
Köpekler koyunlara hiç sokulmazdı, birgün köpeklerden biri yeni doğan bir kuzuya saldırmış ve yaralamış,
o gün kuzuyu babam kurtarmıştı..köpeği kapatmıştı bir odaya,
ertesi günü köpek kaçıp kuzuyu yemiş..
Oldukça büyük bir köpekti,kesimlik tavuk çiftliği olan birisi istemiş,
köpeği götürdüler, zincire vurmuşlar ölen tavukları çiğ çiğ vermişler hep,
bir gece köpek zincirinden boşanıp tavukların olduğu yere girmiş ve yaklaşık 20 tavuğu telef etmiş..
sabah onu bulanlara bile saldırmış tüfekle öldürmek zorunda kalmışlar.

Aslı varmı tıbben bilemem ama," dedem köpeğin dişine kan değerse vahşileşir iflah olmaz, öldürmeden duramaz" derdi.

O köpekten sonra daha bir sürü köpeğimiz oldu ve halada var, çiğ ve kanlı et kesinlikle vermiyoruz.
paylaşmak istedim.

sevgilerimle

almanyalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2013, 08:31   #42
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-03-2013
Şehir: Konya
Mesajlar: 3
Herkese merhaba,

Konunun üzerinden oldukça zaman geçmiş. Konuyu açan sayın Yesille fikir olsun diye değil de daha sonra aynı konudan sorun yaşayanlara fikir olması için başımdan henüz geçen hafta geçen olayı anlatıyım.

3 tane çoban köpeğim var. biri 2 yaşında, diğer ikisi 9 aylıklar. Büyük olan köpeğimi tek yetiştirdiğim için bana aşırı bağlı, hayır komutunu çok iyi öğrenmiş bir köpek. Hayır dediğim hiçbir şeyi yapmaz. Diğer iki köpeğim bana geldiklerinde 1.5 aylıklardı. Beraber büyüdükleri için biraz itaatsizler. 1 ay önce bahçeme tavuk aldım. Tavuklar geldikten bir hafta sonra tavuklar gezerken büyük köpeğimi saldım. Bir hışımla saldırdı. Sadece hayır diye sert bir ifadeyle komut verince geri döndü ve o zamandan beri tavuklar kulubesine girer üzerine çıkar seslenmez. Diğer iki yavrudan biri geçen hafta zincirini koparmış ve kümese tel örgülerin altından girip bir tavuğu boğmuş. Ama yememiş. Olayın üzerine gittiğim için kümesin içerisinde burnunu ölü tavuğa değdirerek sert olmadan iki kez vurdum. O günden beri tavuklar dolaşırken oda serbest geziyor ve tavuklara yanaşmıyor.

Bugün gittiğimde yine zinciri koparmış ( nasıl bir hayvansa zincir dayandıramadım) geziyordu. Kümese girmeye bile çalışmamış oralarda dolaşıyordu. Ödül ve ceza hayvan eğitiminde gereklidir. Ama benim gibi hayvanlarınızı barf diyetiyle yani çiğ etle besliyorsanız ödül verecek daha iyi bir şey bulamazsınız. Köpeklere çiğ et verilince saldırgan olur demiş bazı arkadaşlarımız. Buna inanmıyorum. Çünkü öyle olsaydı benim hayvanlarım canavar olması lazımdı ki 2 yaşında ki köpeğim sadece çiğ etle büyüdü ve tavuklar yuvasına bile girince seslenmiyor.

Böyle bir olay yaşadığınız zaman tavsiyem olayın üzerindeyken hafiften cezalandırmanız gerektiğidir. Tavuğu sabah öldürmüş siz öğleden sonra görmüşsünüz ve cezalandırmışsınız bunun faydası olmaz. İş üzerindeyken yakalamanız lazım. Özellikle çoban köpekleri çok hassas hayvanlardır. Vermek istediğiniz mesajı çok çabuk alırlar. Bu benim köpeklerim de işe yaradı. Her hayvan da işe yarar mı bilemem. Ama denemekte fayda var.

Bu arada kendinizin küçüklüğünden beri yetiştirmediğiniz size geldiğinde 2 yaş ve üzeri olmuş yetişkin köpekler de dikkatli olmak gerekir. Zira size de saldırma olasılığı % 90 'ın üzerindedir.

Kenger beğendi.
İsmail Durgut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2013, 20:06   #43
Ağaç Dostu
 
durdu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2013
Şehir: Burdur
Mesajlar: 112
selamlar,
Bende rahmetli babamın yöntemini aktarmak istedim. Bizimde köyde yumurtalarımıza dadanan köpeğimiz vardı. Babam yumurtayı haşlattı biraz alalop köpeğin önüne attı köpek ağzına alır almaz ağzını kapalı tuttu ağzı yanan köpek bir daha yumurta yemedi. Evet biraz canice gibi ama şartlanınca yemiyor artık. Evet köpek besleyecekseniz yavrudan beslemek en güzeli ama benim köpeklerimde şuana kadar sanırım dört tanesi belli dönemlerde aşılanmasına rağmen gençlik hastalığına yakalandılar ve öldüler. Bu nedenle artık yavru köpek beslemiyorum bana bir **** iki yaşında geliyorlar. Hatta üç yaşındada gelmişti. kendi sahibine bile saldırabilir düşüncesine katılmıyorum. eğer sevginizi veriyorsanız hayvanda bunu hissediyorsa inanın bana sahibine karşı sadık oluyor. Sanırım biz birde sevgi manyağı yapıyoruz köpeklerimizi. şimdilik hoşçakalın.
saygılarımla

durdu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2014, 21:26   #44
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 05-04-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 186
Köpekler yaşları küçükken hareketli her şeyle oynamak isterler
tavuklarda bu anlamda iyi bir oyun aracı
ancak köpek oyun oynarken tavuğu öldürebilir davamında yerse artık geriye dönüş yoktur her zaman tavuk yiyecektir.
Sadece boğup bırakanlarda biraz umut olabilir ilerleyen süreçte yaş oturdukça yapmayabilir.
Özellikle dişi köpekler daha fazla tavuk öldürmeye eğilimli olurlar.

lodos_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2014, 02:15   #45
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-10-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 111
bizim köyde tavuk veya yumurta yiyen köpeğin katli vaciptir. zamparanın tövbesi gibidir vazgeçemez
köpek kıymetliyse tavuktan uzaklaştırılacak **** tavuk beslenmeyecek karnı tokkende yer iyi eğitimli olup ilgi gösterilen köpekleri ayrı tutalım
ancak tavuk yeme mevzuu için köpek serbest olacak tavuk serbest olacak kırsal alanlardan bahsediyoruz köylerimizde tam eğitimli köpek nerede buyüzden köylerde eskiden işe yaramayan **** zararlı hayvanı yenecek birşeyse keserler yerler yenmeyecekse öldürürlerdi köyün etrafında dolaşan sahipsiz köpekler tehlikeli olduğu için sürek avıyla temizlenirdi

ağaç sevdalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2015, 22:28   #46
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-06-2013
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 15
Ehlileştirebilirsin. 2 Ay önce benim köpeğim tavuk avlamaya başladı. Öldürdüğü tavukla bir kaç kez vurduğunuzda bir daha yapmıyor. Tabi sahibinin tavrı da önemli. Birkaç gün köpeğe soğuk ve sert davranırsanız vazgeçecektir. Ben unutmaz diyordum ama artık hiç bir kümes hayvanına bulaşmıyor. Cinsin önemli olduğunu da sanmıyorum. Benim köpeğim sokaktan aldığım melez bir ırk.

nsbedi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2016, 13:24   #47
dkc
Ağaçsever
 
dkc's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2010
Şehir: manisa
Mesajlar: 70
tavuk kaybetmekten yıldığım için,salmaya cesaret edemiyorum.daha once hiç yemedi,sadece oynarken engel oldum bir keresinde.
tavuklar salınıkken salmıyorum.köpek bağlı iken tavuklar yaklasıyor bir sey yapmıyor,bazen yemeğini yememeleri için uyarıyor değişik kısa bir havlama tonuyla.
belki deneyimli bir refakatçi ile salıp gözlemlemeyi deneyebilirim.

dkc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2019, 20:45   #48
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-04-2019
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2
Biraz geçte mesaj yazsam bu yorumumu görenlere tavsiyem köpeğiniz yavruyken tavukların yanına koyun tavukların kokusuna ve tavuklara alışsın büyüdüğünde çok zor olur yavru köpeğiniz yürümeye başladığı an tavuklarla yan yana koyun derim işe yarar ya da köpeğiniz büyükse civciv alın köpeklerinizin tasmasından tutarak civcivlerin yanına getirin ama çok ipi salmayın yoksa malum boğabilir büyük köpekleri civcive alıştırın **** küçük köpekleri tavuklara alıştırın

Emrecan.ceza Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2019, 20:48   #49
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-04-2019
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2
Yaptığın olayın ne kadar doğru ve ya yanlış olduğunu bilmiyorum fakat köpeğin parazit olabilir hep çiğ et hep çiğ et az sıvı bir şeyler tüketmesini tercih ederim ama gine sen bilirsin saygılar

Emrecan.ceza Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2019, 14:15   #50
Yeni Üye
 
AylinK.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-02-2017
Şehir: Edirne / Ankara
Mesajlar: 23
Kendi tecrübemi paylaşmak isterim:
Profil resmimde gördüğünüz köpeğim Liza, Alman Kurdu kırmasıydı. Belediye annesini doğumdan hemen sonra "yanlışlıkla" zehirlediği için çocuklarını eşe dosta verdi sahibi, biz(ailem) de Liza'yı sahiplendik 2005 yılında. Evimize geldiğinde daha üstünde doğum sıvısı vardı, elimizde büyüdü. Dolayısıyla bize ve emirlerimize itaat ederdi. Çok zeki bir köpekti. İnternette "Alman Kurdu'nu eğitememek başarıdır" cümlesini okumuştum ilk sahiplendiğim zaman, ne kadar doğru olduğunu tecrübe ettikçe anladım.

Liza'ya hiçbir zaman çiğ et vermedik. Hem kuru mama hem de sağolsun annemin hiç üşenmeden kazan kazan kaynattığı kemiklerle besledik. Yazın bahçede pişirsek de; kışın tüm evi kokutmasına rağmen mutfakta pişirdik, bu anlayıştan hiç vazgeçmedik.

Gariptir güven duyduğu kişilere sanki ailemizden biri gibi davranırdı... Ancak güven duymadığı bazı kişileri biz engel olmasak ısırır mıydı? Evet ısırırdı.
2015 yılında köyde yaşamaya başlayınca etrafımızda çokça kedi/tavuk ve yabancı kişiler oldu. O zaman farkettik ki bir köpeğin etrafındaki diğer hayvanlara zarar vermemesi için veya asabi olmaması için pişmiş et yemesi yetmiyormuş. Etrafında olacak insanlarla/hayvanlarla bebekliğinden itibaren iletişimde olması, onlara alışık olması şartmış.

Neden?
Çünkü canım kızım Liza defalarca kedileri felç bıraktı. Her seferinde belinden yakalayıp kırıyor ve bırakıyordu. Bir tane olayına şahit olduk, yine belinden yakaladı kediyi ve kırdı. Tüm aile seferber olduk kedi için, veterinere götürdük, kediye tek bir dikiş bile atılmadı, bir tane açık yarası yoktu. İdrarını yapamadığı için üre zehirlenmesinden elimde öldü sabaha karşı. Yine de Liza'ya kızamadık, çünkü doğası buydu, tanımıyordu. Derdi parçalamak değildi... Yine de öldürüyordu, avlanıyordu...

Kendi yumurtamızı yiyelim diye tavuk bakmaya başladık. Onları da boyunlarını kırıp öldürdü. Defalarca kızmamıza, cezalandırmamıza rağmen, fırsatını bulduğunda yine yaptı. Zeki kızımızın bizi dinlemediği tek konu bu oldu. Burada ilginç olan ise, öldürdüğü 1 tavuğu bile yemedi. Yaklaşık 30 tane tavuk öldürdü ama hiçbir zaman parçalanmış tavuk organları görmedik, bırakın organlarını etrafa dağılmış tüylerini dahi görmedik. Sadece boyunlarını kırıp olduğu yere bırakıyordu. Yani, yemek içi öldürmüyordu. Yukarıda da söylediğim "alışık olma" şartını kanıtlayan olay da bu aslında.

Eğer köpeğimizin tavuk veya kedi gibi diğer hayvanları öldürmesini istemiyorsak bebeklikten alıştırmamız gerektiğini düşünüyorum. Ama öyle "Günde birkaç saat görüşsünler" diye düşünmenin yeteceğini de sanmıyorum. Beraber büyümeliler, arkadaş olmalılar...

Tüm hayvanların mutlu yaşadığı bir dünya hayal ediyorum, kendi doğaları çerçevesinde. Sonra bir bakıyorum ki biz insanlık kırmış, tuz buz etmişiz o çerçeveyi, mutluluğu çok görmüşüz onlara...

Umuyorum ki siz, doğru eğitim verip tüm hayvanlarınızla mutlu yaşarsınız, onlardan ayrılmak zorunda kalmazsınız...

AylinK. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2019, 00:35   #51
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-06-2018
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 22
Bu tarz köpekler için yapılması gerekenlerin başında hiç şüphesiz itaat eğitimi geliyor. Köpeklerinize lafınızı dinletemiyor ya da hangi davranışların uygun olup olmadığını ayırt etmelerini istiyorsanız profesyonel bir eğitmen aracılığıyla disiplinli ve sistematik bir eğitim programına dahil olmalarını sağlamalısınız.

fare beğendi.
yakupcemil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024