agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Köpekler
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-07-2010, 19:24   #31
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Bireysel silahlanmaya karşıyım , o silaha ruhsat verenler de suça ortak olurlar ...
3 dakikada yapılan bir psikiyatrik muayenede bir insanın kişilik bozukluğu olup olmadığını anlamanız mümkün değil ;(
İnanın o muayene o kadar devam ediyorsa şanslı saymamız gerekiyor kendimizi ,
bazen daha kısa da sürebiliyor ...

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2010, 21:03   #32
Ağaç Dostu
 
xenkebikec's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2010
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 154
Gerçekten de durumumuz çok kötü, yöneten ve karar alanlar toplumsal çevresel konuları sadece iş olarak yapmış olmak için yaparlarsa bu tip çarpık durumlara rastlamak pek şaşırtıcı olmasa gerek.

Nasıl bu duruma bir günde 10 bin Pitbull alarak gelmediysek bu durumda da bir günde bir kararla kurtulamayacağız. Kendi fikrim önce çoğalmalarını satılmalarını kontrolsüz kullanımlarını engellemek. Sahipsiz olanları toplamak yoksa yeni tesisler inşa etmek (inanın devletin çok parası var, birazda bu konulara para harcasa hiç birşey olmaz) ve sokaklardaki kontrolsüzlüğü önlemek.

Bununla birlikte yasal yaptırımlar cezalar ve caydırıcılık en üst seviyeye çıkmalı. Kayıt altına almak gönüllülük esasına dayandırılmamalı bunula birlikte veteriner veya hayvan kliniklerinin belirli bir süreçte bu düzenlemeye tabi olmaları. Hiç bir veteriner çıkıpta biz ispiyoncu olmayacağız demeyecek konuma getirmeli.

Olay tek taraflı tek çözümlü olmadığından dolayı sadece bir yönüyle olaya bakmak çözüm açısından tıkayıcı olacağını düşünüyorum. Aslında olay toplumsal bilinçlenmekle alakalı. Eğitimle sevgi ile ve yaşamsal imkaanlara ulaşmakla ilgili. Tabi ki hasta ruhlu insanlar her zaman olacaktır. Her zaman insanların başına gene bu tip insanların hataları ya da yaptıkları yüzünden kötü şeyler gelecektir. Önemli olan bunları en aza indirmek ve orta vadeli profesyonel çözümler getirmektir.

Bir köpek sahibi olarak, tüm köpeklere acıyor ve tüm köpeklerini sevgiyle kucaklayanlar adına üzülüyorum.

Sevgi ve saygılarımla.

xenkebikec Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2010, 21:48   #33
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Ben dahil hepimiz çok önyargılı hale geldik pit bullar konusunda. Medya dışında bu köpekleri tanımak için bir çabamız oldu mu bilmiyorum. Benim olmadı. Sahipleri bebelerini emanet ediyorlar pit bulla. Çocuklarını sevmiyorlar mı, korumak için canlarını vermezler mi?

Kafam hala karışık bu konuda...


Düzenleyen maki01 : 23-07-2010 saat 00:53 Neden: pitbull- pit bull
maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2010, 22:12   #34
Yeni Üye
 
mRve's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-05-2010
Şehir: Samsun
Mesajlar: 29
Dediklerinizi çok iyi anlıyorum haklısınız belki bizim bir yakınımıza böyle bir şey olsa bu kadar iyimser olamazdık ve biz bunun farkında olduğumuz için bu hayvanların öldürülmesini veya toplanmasını istemiyoruz.Bu hayvanla ilgili en çok sıkıntıyı yaşayan ülkelerden biride TÜRKİYE bunun nedeni hayvanlara çoğu insanın değer vermemesi ! Lütfen şunu bir düşünün bu sadece bir tane örnek bu örnekler çoğaltılabilir ; Amerikada Hayvan Koruma Polisleri var Animal Planet adlı kanaldan bunu takip edebilirsiniz.Bu kanalda gördüğüm insanlar pitbull konusunda o kadar hassaslar ki onları başı boş bulduklarında öldürmek yerine eğitip sahip arıyorlar ve amerikada en çok sahip bulan köpekler arasında pitbull bulunuyor.Ve Türkiye de insanlar hayvanları öldürmekten çekinmiyorlar ama oralarda bir hayvanı öldüren insan mahkemeye çıkıyor ve gerçekten ciddi cezalar alıyor.

mRve Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2010, 22:57   #35
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
http://www.samanyoluhaber.com/h_1858...i---video.html

Pitbull vahşeti olarak lanse edilen bu haberde anlatıldığına ve videosunda izlenildiğine göre;

Bir pit bull hastaneden içeri giriyor. Daha sonra görevli dışarı atıyor. Pit bull tekrar içeri giriyor. Hastanenin içinde Fehiman Özcan isimli vatandaşa saldırıyor.

Güvenlik güçleri pit bullu tuvalete kapatıp jopla döverek öldürüyorlar.

Hastanede pitbull vahşeti olarak anlatılan haber bu.

İlk olarak pitbull değil, pit bull.

ikincisi köpek milletin içinden geliyor, gidiyor, kimseye saldırmıyor. Belirli bir kişiyi arıyor.
Kim bilir adam ona ne yaptı, tekme mi attı, sopayla mı vurdu, sahibini mi öldürdü belli değil. Hatta kendisini ensesinden tutup dışarı atan görevliye bile saldırmıyor. Tek derdi belirli birisine saldırmak.

Sonra görevliler(artık kaç kişilerse, belki beş belki on) köpeği tuvalete kapatıp joplayarak etkisiz hale getirene kadar değil, bayıltana kadar değil, öldürene kadar dövüyorlar. Öldürene kadar!

En komiği ise, köpeğin pit bull olduğu bile belli değil. Belki amstaff belki fransız mastifi. Veteriner bile net ayrım koyamıyorken, haberciler nasıl kolay ırk tespiti yapabiliyor.

Ve cahil, önyargılı, idiot basın mensupları bunun manşetini "Hastanede pitbull vahşeti" olarak yazabiliyor. Doğru başlık "Hastanede yargısız infaz" olmalıdır.

Her saldırgan köpek pit bull, her pit bull saldırgan değildir.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2010, 23:22   #36
Yeni Üye
 
mRve's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-05-2010
Şehir: Samsun
Mesajlar: 29
Her saldırgan köpek pit bull, her pit bull saldırgan değildir.

mRve Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2010, 08:39   #37
Ağaç Dostu
 
ilksenozturk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,351
önyargı

Pitbullar ile ilgili olmasa da önyargı konusunda bişeyler paylaşmak istedim sizlerle

Geçenlerde televizyonda iki ayrı kanalda aynı haber vardı. Haberin özü ve en tarafsız anlatılabilir hali şu; bir kadın bulunduğu ilçedeki köpekleri evinde ve bahçesinde bakıyor, komşular da bundan rahatsız.

Kanalın birinde haber ' hayvan sevgisini abartan kadın komşularının haklı tepkisini çekti. Komşular köpeklerin kendilerine saldırmalarından korkup şikayetçi oldu. Can güvenlikleri yok. Saatlerce polis ekiplerinin hayvanlara müdahale etmesi beklendi'. Görüntü olarak da orada köpeklerden korkan insanların anlattıkları, şikayetleri verildi,(gürültü, ya çocuğuma saldırırsa, kovaladı, koştu..vb) köpekleri bahçede kameraya çekerlerken de havlamalarını gösterir birkaç enstantane serpiştirildi.

Diğer kanalda da aynı haber 'hayvanseverlere komşularından tepki' diye sunuldu. burada o hayvanseverin konuşmaları da verildi, insanların şikayetleri de. Hayvansever ' çocuklar toplanıp köpeklerime taş atmaya geliyorlar bahçeme, köpekler de onları görünce havlıyor bu yüzden. Artık onları sokağa da çıkaramıyorum çocuklardan korktular diye, birine bir zarar gelir diye. Aylardır hep bahçedeler' diyor. ve kadın 'evet, köpekler bu şekilde müdahale görürse saldırganlaşabilirler, işte o yüzden de sürekli bahçede yaşıyorlar' diyor. Komşuların da anlattıkları şeyler o kanalda tekrar veriliyor.
En acısı ve içimi cız ettiren iki götüntü de iki küçük çocuk tezahurat yapıyor; 'köpekler gitsin' diye. Bir yaşlı amca da 'gebertsinler onları' diyor.
İnsaf!

Tüm bunlar bir toplumsal önyargı örneğidir. Sn Maki01 çok güzel bir konuya değinmişsiniz, biz bize sunulan dışında onları anlamak için bişeyler yaptık mı? Yoksa ilk kanaldaki haber ile yetindik mi? Başka açıdan bakmayı denedik mi?

Biz pitbulları toplatırsak, bu gözü dönmüş insanlar, bu psikopatlar kangalları saldırganlaştırır, onları ölüm makinesi haline getirir. O zaman da milli ırkımıza soykırım yaparız, neyse sırada akbaşlar da var, çatalburunlar da. Onlar da salgınlaştırılır, sonra toplatılır, uyutulur. Ne olacak, amaaan, dünyada köpekten bol ne var? Hem neden varlar ki? Bana sana ne yararı var? Hem de çok pisler, her yeri pisletiyorlar, ısırıyorlar, ekmeğimize ortak oluyorlar bi yerde. Ne gerek var onlara? Yok yok, biz en iyisi onları toptan imha edelim, rahatlayalım, oooh dünya varmış diyelim... Ne dersiniz?

Çok dramatize ettiğimi düşüneceksiniz. Ama ben öyle olduğunu sanmıyorum. Bence buralara kadar gideriz biz çok şükür. Biz öyle birşey demiyoruz da demeyin, biz çocuklarımıza köpekler gitsin diye tezahurat tutturuyoruz, yaşına hürmet bir amcamız da yüzündeki o iğrenme ifadesi ile gebersinler diyor. gebersinler!

insaf!

ilksenozturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2011, 13:13   #38
/
 
Giriş Tarihi: 11-06-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 243
Galeri: 2
Kesinlikle sorun hayvanlarda değil, insanlarda!!!

Ama her insan gibi hayvanlar da doğuştan itibaren kendine ayıt karaktere sahip!!!
Bu yüzden, eğer sizin hayvan hırçın ise, mutlaka her sahibi kendi köpeğin huyunu bilir, dışarıya gittiğiniz zaman ağızlık diye bir gereç var, onu taksın!!!

Ve kanun çıkartırken hayvanları toplamak değil de ağızlık takmak zorunluluğu dile getirmesi gerekli diye düşünüyorum ve bunu uygulamayan sahiplere ceza kesilmesi gerek!!!

Tabii ki böyle köpeklere olan sahiplere uyarmak ve gerekirse şikayet etmek bizim görevimiz!!!

Köpek pisliği ilgili de aynı görüşe sahibim (benim de köpeğim var)poşet taşımak ve köpeğiniz ihtiyaçları giderdiğinizde pisliği toplamak bizim görevimiz ve bunu yapmayan sahiplere uyarmak da bizim görevimiz.

Başka türlü insanları alıştıramayız!!!

Ellerde de çöpleri sokağa atmak bu kategoriye girer, ne kadar biz bu konulara duyarlı olursak ve gençlere ve çocuklara terbiye ve uyarıda bulunursak o kadar çevre temizliğe duyarlı nesil yetiştermiş oluruz!!!


Düzenleyen klubnika : 27-02-2011 saat 18:44
klubnika Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024