agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Köpekler
(https)




Beğeni Düzeni60Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-09-2009, 17:07   #1
Ağaçsever
 
bulik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-01-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 98
Bahçede köpek bakımı

Merhaba,

Benim çok şeker bir kuçum var, senelerdir köpek bakarım ancak ilk kez bahçede bakıyoruz (eşim de ilk kez bahçede bakıyor) o yüzden endişelerim var.


Diğer hayvan sitelerini araştırdıysam da herhangi bir konuda bizim forumumuzdan daha çok konu içermesi mümkün gözükmüyor! Tüm yazılar ve bilgiler birbirinin aynı ve nedense bir kapışma var... Neyse...

Diyeceğim odur ki; benim köpeğim 4 aylık bir rottweiler. Dişi... Kocaman 25m2 kadar büyük bir kafesi var. Zemini mıcırla kapladık. İçinde özel ısı yalıtımlı bir palet var, onun üzerinde de özel olarak yapılan bir ahşap kulübe... Son yağmurlardan sonra etkilenmesinden korktuğum için üzerine tente de yaptırtıyorum. (Bunu yazarken içim acıyor. Bu mesajı yazmak için foruma girdim ve benimkini iki damla yağmurdan korumaya çabalarken barınaktakilerin durumunu okudum, hala ağlayacak gibiyim :....((((( )

Peki deneyimli arkadaşlarımızdan öğrenebilir miyim, kışın soğuğundan etkilenmemesi için ne gibi önlemler alınabilir?

Elbise giydirmeli miyim?
Çamurda üşütmesin diye kafes alanını mıcır kapladık ama iyi mi ettik?
Kulube içinde bir halı var, kışa doğru izolasyon mantosu (nedir bilemiyorum) diye bir şeyle içini de kaplayacağız. Ama yeterli olur mu gerçekten bilemedim.

Çok teşekkürler.

bulik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2009, 17:27   #2
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Bizim Alman Çoban Köpeğimiz var. Ben de mıcır serdim ona ayırdığımız yerin zeminine. Yalnız bir de şu yapı marketlerde satılan kare tahtalardan alıp bir köşeye döşedim. Dışarıda yatmak istediğinde tahta üzerinde yatsın diye. Yeri seçerken bahçenin en kuytu, rüzgar almayan yerini seçtik. Kulübeyi ayrıca yalıtımla kaplamadık ama bizim köpeğimiz uzun tüylü ve soğuğa (-30 a kadar) dayanıklı bir ırk. Aksine sıcaklarda çok rahatsız oluyor, karlı havaları çok seviyor. Ancak üzerine çatı yaptırmanız şart ki zaten yaptırıyormuşsunuz. (Hem güneş hem yağıştan korunması amacıyla.) Gerçi bizimkinin yeri artık sarmaşıklarıma destek olmaya yarıyor çünkü 2 yıldır hiç kapatmıyoruz, sadece yabancı birisi geldiğinde kısa süreli kapatıyoruz. Ve soğuk gecelerde, kulübesinde uyusun üşümesin diye.

Ancak, arkadaşımın dişi rottweiler ı var. Hava biraz soğuduğunda köpeğinin titrediğini söyledi, onlar köpeğin alanını brandayla kapladılar. Her köpek ırkının dayanıklılığı, istekleri farklı.

En doğrusuna karar vereceğinize eminim, sizin kadar düşünceli bir sahibesi olduğu için çok şanslı.


Düzenleyen limon : 14-03-2010 saat 19:11
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2009, 20:18   #3
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Bence gereği kadar koruma yapmışsınız İzmir'de ne kadar soğuk olacak. Komuşuda var rottweiler, gündüz bahçede, gece balkonda, taşta yatıyorlar. Henüz yavru olduğu için sizinki biraz daha itinalı olmak gerek siz de zaten çoktan yapmışsınız bunu.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2009, 18:56   #4
Ağaç Dostu
 
Aziz Fayda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 126
Sayın bulik,

Ben de bahçemde 3 kangala bakıyorum. Rottweiler'ınız için anladığım kadarıyla gereken herşeyi yapmışınız. Sayın memet'in de dediği gibi İzmir'de kış mevsimi çok ağır geçmiyor. Ancak köpek çok küçük ise dikkat etmekte yarar var derim. Kulübesinin en az üç tarafı ve üzeri çevrili olması, mümkünse dört tarafı kapalı olup bir köşeye sıfır kapısı olması tercih edilir. Altına da bir tahta palet üzeri halı, çaput, vs. olursa problem olmaz.

selamlar

Aziz Fayda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2009, 03:57   #5
Yeni Üye
 
merve_156's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-07-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 6
Merhabalar Bende İzmire 5 köpek sahibiyim köpeğiniz iri bir ırk ve çift katman tüye sahip...Köpeklere kıyafet giydirilmesi pek bir fayda sağlamıyor...Sadece estetik..Köpeğinizin tüyyleri onu hem sıcaktan hemde soğuktan korur..Kulübe için gayet iyi önlemler almışsınız...köpeğinizin kulübesinin çatısının deliksiz olması, Lodos'a bakmaması, yer ile bir seviyede olmayıp bir palet üzerinde olması ve mümkünse bulunduğu alanın tırtıklı beton olması, eğer kulübei büyük ise içerisine saman konulması köpeğin her türlü ihtiyacını karşılayacaktır...

merve_156 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2009, 11:25   #6
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
http://www.evcilkutuphane.com/bolum/kopek.

Umarım bu site sizlere yararlı olur.
Fakat kısaca fikrim olarak şunu söylemek istiyorum. Köpekler terlemeyen hayvanlardır. - 20 derece onlar için + 20 dereceden daha iyidir. Sadece yattığı yer kuru olsun ve karnı tok olsun. Yaşama payı için gerekli gıdayı yemiş olsun. Yani hayatını devam ettirecek, büyüme çağında ise büyümesine olanak sağlayacak, hamile ise hem kendini, hem de yavrularını besleyebilecek gıda ihtiyacı karşılanmış olsun.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2009, 11:57   #7
Ağaç Dostu
 
Delimus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bulik Mesajı Göster
Elbise giydirmeli miyim?
Kesinlikle giydirmeyin,ben çok karşıyım,hem hijjenik değil hemde vücut ısısını gereksiz değiştirir ve kolay hastalanmasını sağlar.
Yağmurdan korunması yeterli Normal şartlarda yağmurdan saklanacak yeri kendisi bulur,kafesin tamamınıda tente yapıp güneşten mahrumda etmeyin.

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2009, 07:28   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Rotweiler soğuğa dayanıklı bir ırktır. İzmir şartlarında kışları hiç problem olmayacaktır. Soğuktan ziyade sıcaktan korkun. İzalasyon mantosunu, yukarıdan gelecek sıcağı engelleyecek şekilde döşemenizde fayda var. Ayrıca bir elbiseye gerek yok.

Beslenmesine dikkat edin. Eylülden itibaren porsiyonları büyütün, marttan itibaren azaltın. Yazın yağlı ve yüksek proteinli yemeklerden kaçının. Yaz kış, devamlı taze suyu bulunsun çünkü su ihtiyaçları fazladır. Siz kocaman olduğunu düşünseniz de 25 m2 kafes bir köpeğin ömrünü geçirmesi için çok küçüktür. Hergün sabah akşam yürüyüşe çıkarın. Dişi rotlar, aksi öğretilmediği takdirde genelde çok uysal olurlar. Ama bir o kadar da oburdurlar. Kilo almasını engelleyin. Karnı göğsünden dar olsun, dokunduğunuzda kaburgalarını rahatça hissedebilin. Özellikle kısırlaştırdıktan sonra yemeğine çok dikkat etmelisiniz. Diş sağlığı için dana kaval kemiği gibi iri kemikler verin.

Yürüyüşe çıkardığınızda diğer hayvanlarla oynamasına izin verin ve hatta teşfik edin. Sosyal olması çok önemlidir. Dişi olması işinizi kolaylaştıracak. Eğer buna dikkat etmezseniz ileride problemler yaşayabilirsiniz. Ya gereğinden fazla sert, hareket eden her şeye saldıran bir köpeğiniz olur ya da her gelen canlıyla oyun oynamak isteyen, bekçilik yapmayan bir köpeğiniz.

Ahu_E beğendi.
Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2009, 09:26   #9
Ağaçsever
 
bulik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-01-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 98
Herkese çok çok teşekkür ederim
Cevap vermekte bayağı bir geciktim kusura bakmayın.

Kulubesinin içine hem onu sıcak tutacak hem de rahat ettirecek, kalın süngerden bir yatak yaptırdık. Kulübenin üzerine eğimli şekilde duran bir branda yaptırdım ama cahillliğimin kurbanı oldum, adam bu kumaşlar su geçirmez dedi fakat su geçiren cins kumaş çıktı, o yüzden ilerleyen günlerde yeni bir tane yaptıracağım ve bu hatalı olanı yazın gölgelik alan için kullanacağım.Bizimkinin keyfi şimdilik gayet yerinde, sağlığında da sorun yok. Umarım bu ilk kışımızı bu şekilde atlatırız.

Herkese çok teşekkür ederim.

bulik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2009, 17:12   #10
Yeni Üye
 
günüş gülü's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 8
bulik-- selam benimde goldenim var ewet böyle havalarda yağmurluk giydirmek gerekir çamurlara yatsa bile karın kısmını koruyor.

günüş gülü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2009, 20:09   #11
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Bizde limon'un (alatar) fotoğrafında ki kurt köpeğinden vardı, bir de teresi evin önünde hiç korumasız kalıyorlardı. Kulubelerine hiç girmek istemiyorlar. Gezdiremediğim için geceleri serbest bırakıyordum, hemde korumanın anlamı olsun diye. Kurt birgün sabah ayağı kırılmış olarak geldi. Tetanoz olup öldü. Ama hiç çiğnemeden yiyordu doymak bilmiyordu. Diğerini ayağının altında etkisiz tutuyordu birbirlerini kıskanıyorlardı. Diğeri de evin önündeki tarafik kazasında öldü. Köpekler karlı soğuk havaları daha çok seviyorlar. (geçmiş yıllarda) Nevşehir'de Vali Yard. bahçeye çevrede ki köpekler için kulube yaptırıp içine sünger yataklar koydurdu. Bu ortamları ancak yavru yapacakları zamanda tercih ediyorlar. Normal zamanda en çok sevdikleri serbest olmak.
Şimdi yeni bir yavru geldi çoban köpeğimidir, kangalmıdır bilmiyorum ama büyük boy cins olduğu belli. Sütten yeni (annesinden ayrılmış) kesilmiş olmalı. Bu enikler zincirlenmeyi sevmiyor ağlıyorlar küçükken alışmayınca da sonra hiç istemiyorlar, bu konuda ne yapmalı? Aksi halde kulubesinde değil, kapının önünde yatmak istiyor, diğerleri de böyleydi.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2009, 20:27   #12
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 30-10-2009
Şehir: antalya
Mesajlar: 76
Benimde dişi rottweiler cinsi köpeğim var 1,5 yaşında ve bahçede yaşıyor. Irk olarak arkadaşlarında dediği gibi soğuktan çabuk etkilenen bir ırk değil. Siz sadece yeterli egsersizlerini yaptırın(yürüyüş,koşma v.b) ve beslenmesine dikkat edin yeterli bence. Tabi köpeğinizin sosyalleşmeside çok önemli.

organica Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2009, 00:21   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nariçi Mesajı Göster
Bu enikler zincirlenmeyi sevmiyor ağlıyorlar küçükken alışmayınca da sonra hiç istemiyorlar, bu konuda ne yapmalı?
Bağlanmaya alışmaları için, tasmasına bir ip bağlayın. Ama ipin diğer ucu boşta olsun. Boynunda bir nesnenin varlığına alıştıktran sonra yavaş yavaş artan sürelerle bağlı tutun. Ve mümkün olduğunca uzun bağlayın. En güzel yöntem çelik halat üzerinde makaraya bağlamaktır. Serbest olmalarını ve etrafı çevrili bahçelerde olmalarını saymazsak tabi.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2009, 09:57   #14
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Sayın Todor, teşekkür ederim, öneriniz iyi bir yöntem uygulamaya çalışacağım.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2009, 13:49   #15
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Köpeğin adı

Bu resimler yeni köpeğin, bunun adı nedir.
Name:  100_1298.jpg
Views: 52159
Size:  71.0 KB
Name:  100_1304.jpg
Views: 55784
Size:  71.0 KB
Name:  100_1303.jpg
Views: 53337
Size:  70.9 KB

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2009, 14:15   #16
Ağaçsever
 
bulik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-01-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 98
Bildiğin karabaş

bulik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2009, 01:36   #17
Ağaçsever
 
lokosit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-11-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 64
Selamlar
Bende bir Rottweiler (Lucky) sahibiyim. Günümün neredeyse dörtte biri Lucky ile geçiyor.
İzmir gibi bir yerde köpeğinizin ıslanmamasını sağlayın yeterlidir.
Kışın kar yağsa köpeğiniz yuvasını bırakıp karda yatacaktır (benimde içim cızz eder ama Lucky karda yatmasını çok seviyor). Köpekler kolay kolay üşümezler.
Giydireceğiniz elbise ona sıkıntı verecektir.
Genelde yuvalar köpeğinizin nefesi ile ısıtabilecek büyüklükte olması gerekir.

lokosit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-12-2009, 18:02   #18
Ağaç Dostu
 
siniroluyorum's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-11-2009
Şehir: Edirne
Mesajlar: 390
Galeri: 1
Bu da benim paşam bahçede bakıyorum kara bayılıyor(çin aslanı)

Eklenen Resimler
  
siniroluyorum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2009, 03:35   #19
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi siniroluyorum Mesajı Göster
Bu da benim paşam bahçede bakıyorum kara bayılıyor(çin aslanı)
Sn. siniroluyorum,

sanırım sorduğum için sinir olmazsınız.

Çok yakışıklıymış. Bu kadar sık tüy sıcaklarda sorun yaratmıyor mu? Sanki soğuk iklim içinmiş gibi.

Ne kadar büyüyor?
Alfa gibi duruyor. Eğitimi zor mudur?


Düzenleyen Halil Önen : 30-12-2009 saat 01:10 Neden: son satır çıkarıldı
Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-01-2010, 10:47   #20
Ağaç Dostu
 
Arnavut's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-12-2009
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 209
Sayın bulik;

Arkadaşlarımızın değindiği konuların çoğuna katılıyorum.Rotweiller ırkı köpekleri yıllardır besliyorum.Şuanda da 5 adet beslemekteyim.Benim size nacizane önerim
köpeğinizin altının ( Yattığı zeminden bahsediyorum ) kuru olması herşeyden önemlidir.Diğer zemini mıcırlayarak zaten çok yerinde bir hareket yapmışsınız.Kulubesi yağmur ve ya karlı havalarda su almasın üst yalıtımı iyi olsun kafidir.Korkmayınız köpekler (Çoğu ırkta) kış aylarında soğuk havalardan etkilenmezler.Siz gereken önlemleri almışsınız yazdığınız kadarıyla uzun ve sağlıklı yıllar boyunca köpeğinizle olmanız dileğiyle.


Bunlar da benim evlatlarımdan ikisi,Kont ve Lady

Name:  resim_510076274.jpg
Views: 49261
Size:  38.9 KB

memur68 beğendi.

Düzenleyen Arnavut : 15-03-2010 saat 01:09 Neden: Resim düzenlemesi
Arnavut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2010, 19:04   #21
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-11-2009
Şehir: Akçakoca
Mesajlar: 1,173
Galeri: 3
bu da benim evladım ATHENA

Eklenen Resimler
 
orion1988 beğendi.
athena -asena Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2010, 19:07   #22
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-11-2009
Şehir: Akçakoca
Mesajlar: 1,173
Galeri: 3
2,5 yaşında

Eklenen Resimler
 
orion1988 beğendi.
athena -asena Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2010, 19:02   #23
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-03-2010
Şehir: ankara
Mesajlar: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bulik Mesajı Göster
Merhaba,

Benim çok şeker bir kuçum var, senelerdir köpek bakarım ancak ilk kez bahçede bakıyoruz (eşim de ilk kez bahçede bakıyor) o yüzden endişelerim var.


Diğer hayvan sitelerini araştırdıysam da herhangi bir konuda bizim forumumuzdan daha çok konu içermesi mümkün gözükmüyor! Tüm yazılar ve bilgiler birbirinin aynı ve nedense bir kapışma var... Neyse...

Diyeceğim odur ki; benim köpeğim 4 aylık bir rottweiler. Dişi... Kocaman 25m2 kadar büyük bir kafesi var. Zemini mıcırla kapladık. İçinde özel ısı yalıtımlı bir palet var, onun üzerinde de özel olarak yapılan bir ahşap kulübe... Son yağmurlardan sonra etkilenmesinden korktuğum için üzerine tente de yaptırtıyorum. (Bunu yazarken içim acıyor. Bu mesajı yazmak için foruma girdim ve benimkini iki damla yağmurdan korumaya çabalarken barınaktakilerin durumunu okudum, hala ağlayacak gibiyim :....((((( )

Peki deneyimli arkadaşlarımızdan öğrenebilir miyim, kışın soğuğundan etkilenmemesi için ne gibi önlemler alınabilir?

Elbise giydirmeli miyim?
Çamurda üşütmesin diye kafes alanını mıcır kapladık ama iyi mi ettik?
Kulube içinde bir halı var, kışa doğru izolasyon mantosu (nedir bilemiyorum) diye bir şeyle içini de kaplayacağız. Ama yeterli olur mu gerçekten bilemedim.

Çok teşekkürler.

endişe etmenize gerek yok ki zaten köpekler fazla üşümezler hatta hiç üşümezler onların vücud sıcaklıkları insanlara göre yüksek olduğu için insanlar kadar üşümezler

ahmet1234 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2010, 19:06   #24
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-03-2010
Şehir: ankara
Mesajlar: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi siniroluyorum Mesajı Göster
Bu da benim paşam bahçede bakıyorum kara bayılıyor(çin aslanı)
bu köpeklerin bakımı zormudur özellikleri nelerdir bilgi verebilir misiniz ?

Eklenen Resimler
  
ahmet1234 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2010, 21:23   #25
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-03-2010
Şehir: Ukrayna
Mesajlar: 120
Name:  kopekler2 07 03 10 2.jpg
Views: 86474
Size:  20.0 KB

Bende Kafkas coban kopegi var. 3,5 yasinda. Ukraynada yasadigimiz icin kis burada sert geciyor. Fakat bu kopege banamisin demiyor. Kisin kapinin onundeki betonda yatar. Yazin ise kuytu golgelik serin yerlerde gunduzleri uyuklar. Hic bir zaman zincire baglamiyorum, her zaman serbest gezer. Aile uyelerinin hepsini taniyor ve incitmez hic bir zaman. Bundan baska iki kopegim de var. Biri alman kurtu kirmasi, digeri ise bu alman kurdu kirmasinin yavrusu. Babasini bilemiyorum. Onlar ise 5 ve 4 yaslarindalar. Birlikte uyumlu bir sekilde yasiyorlar, her birinin kendi kulubesi var. Birbirlerinin yerlerini isgal etmiyorlar. Hepsi zincirsiz olduklarindan en buyuk problemim bahcede ektiklerimi zaman zaman eseleyip cikarmalari ve bahceyi dagitmalari.
Besleme ile ilgili sorun yasamiyorum, hem kuru yem veriyorum hemde hergun 1 buyuk kazan corba yapiyoruz onlar icin. Kemik, et, yemek artiklari, yulaf, bugday kirmasi vs ile yapiyoruz corbayi. Hep beraber yasayip gidiyoruz...

Lilinin bahcesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2010, 03:04   #26
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: bilecik
Mesajlar: 4
benim moskovada yaşayan bi abim var. bende kafkas kökenliyim ve ondanavşarka istersem getirebileceğini söyledi. ama köpek için çok vahşi çocuklarla yaşayamaz yanlız bırakmayın falan dediği için vazgeçtim bu hayalimden. içgüdüsel hareketleri bakımından beni bilgilendirirseniz çok mutlu olacağım

canercerrah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2010, 14:56   #27
Ağaç Dostu
 
siniroluyorum's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-11-2009
Şehir: Edirne
Mesajlar: 390
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahmet1234 Mesajı Göster
bu köpeklerin bakımı zormudur özellikleri nelerdir bilgi verebilir misiniz ?
Kusura bakmayın biraz geç olacak ama:
Şuan bahçede bakıyoruz.Kışın içeri alamıyoruz ama evin yanında kışın sadunyalarımı filan koyduğum boş oda gibi bir şey var orada duruyor.Kışın pek sorun olmuyor.Asıl yazları...Çok fazla tüy döküyor.Hergün taramak lazım.yattığı yer toprak.Çamur olmayacak şekilde ıslatıyoruz.Erik ağaçlarının altı serin olmasına rağmen o bunalıyor ıslatmazsak.su kabının boşalmaması gerekiyor.Bir de çiş için gezdirmek çok zor oluyor hep koşmak istiyor.Biz de salıveriyoruz.Yaşadığımız yer küçük olduğu için pek sorun olmuyor.

siniroluyorum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2011, 18:25   #28
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-11-2009
Şehir: Akçakoca
Mesajlar: 1,173
Galeri: 3
bunlarda arkadaşın kafkas çoban köpeği yavruları

Eklenen Resimler
  
orion1988 ve chelik26 beğendi.
athena -asena Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2011, 18:43   #29
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-03-2010
Şehir: Ukrayna
Mesajlar: 120
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi athena -asena Mesajı Göster
bunlarda arkadaşın kafkas çoban köpeği yavruları
Sayin athena-asena bunlar kesinlikle kafkas coban kopegi yavrusu degiller!!

Lilinin bahcesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2011, 18:47   #30
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-11-2009
Şehir: Akçakoca
Mesajlar: 1,173
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilinin bahcesi Mesajı Göster
Sayin athena-asena bunlar kesinlikle kafkas coban kopegi yavrusu degiller!!
arkadaş kafkas çoban köpeği diye aldı yavruları , size kesin diyemem ne annesini gördüm ne de babalarını ama arkadaş çok emin.

athena -asena Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024