agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Köpekler
(https)




Beğeni Düzeni9Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-09-2008, 19:15   #61
Ağaç Dostu
 
cemo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2008
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 5,237
Galeri: 13
Sevgili eylems, köpekten korkmak çok farklı bir durum.Ben bile hala, büyük köpek görünce, bir dururum önce yanaşamam.Elbette sevmek **** sevmemek konusunda herkes istediğini yapabilir. Ancak, ben isterdm ki daha güzel bir şekilde söylensin. Komşuluk hakkı diye birşey var.
Dediğim gibi, biz yine de kucağımızda getirip götürüyoruz. Toplu yaşanan yerlerde herkese fedakarlık düşüyor.

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2008, 19:21   #62
-
 
Giriş Tarihi: 19-03-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 430
Bunları söylemek yanlış belki ama bende dinime düşkün bir insanım ailemiz dinine düşkün ve köklü bir ailedir ama senelerdir aile ferlerimizin içinde muhakkak köpek olmuştur.

dubief Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2008, 19:36   #63
Ağaç Dostu
 
cemo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2008
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 5,237
Galeri: 13
Arkadaşlar, konuyu dine getirme işi yanlış zaten bana göre.
Benim annem namazlı aptesli kadın, paşa varken bile namazını kılıyor, ayrı bir oda da.
Bence din konusuna bizler hiç girmeyelim, tartışma başka yerlere gider.
Dindarlık kılıfıydı diyelim, geçelim.
Dünden beri arsa aramaya başladık, müstakil ev için. Benim endişem, biz arsayı bulup evi yapana kadar, paşayı atmaya kalkışmaları. Bu konuda bana yardımcı olmanızı isterim.

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2008, 20:45   #64
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Alıntı:
Kimsenin sahip olduğu hayvanının ihtarname ile ya da site veya apartman olağan toplantsında alınan kararla ya da belediye zabıtasının kararı ile ya da imza toplanarak TAHLİYE EDİLMESİ mümkün değildir. Tahliye edilecek hayvan için mutlaka mahkemeden karar alınması şarttır

Aksi takdirde mahkeme kararı olmadan evinize girerlerse konut dokunulmazlığı suçunu bile işlemiş olabilirler. Onun görevi asgari sağlık koşullarına aykırı bir durum varsa idari para cezası kesebilene kadardır, fakat tek başına adeta bir mahkeme imiş gibi tahliyeye
karar veremez.
-602 İSTANBUL BAROSU DERGİSİ o Cilt: 81 o Sayı: 2 o Yıl 2007
Alıntı:
Apartmanda bulunan tüm kat malikleri toplanıp hayvandan şikayet etmediklerini yazılı olarak beyan etseler ya da tanık olarak ifade verseler bile yıllar önce tapuya bir şekilde dercedilmiş apartman yönetim planının bu yasağını aşamamaktadırlar.
Alıntı:
Yargıtay 18. Hukuk Dairesinin 1991 yılında vermiş olduğu bir kararında hayvanlara o zamanki bakış açısını aynen şöyle dediğini burada da önemli olarak vurgulamamız gerekir. "Köpek, evcil bir hayvan olup günümüzde bir çok ailenin beslediği hayvanlardandır. O nedenle köpeğin bizatihi varlığının rahatsız edici bir unsur olarak kabulü mümkün değildir
Alıntı:
Bu bilgilerin ışığında belirtelim ki, her ne kadar KMK md.28/II ile yönetim planının kat maliklerince nasıl değiştirilebileceği belirlenmiş ise de, iradeyi gösteren davranışlar ya da irade etkinliğinden biri ile, kat maliklerinin örtülü irade açığa vurması ile de hayvan beslenmesine ilişkin yönetim planında yer almış olan hükmün değiştirilmesine hiçbir engel yoktur. Kat maliklerinden birinin, örneğin köpek beslenmesinin sürekli olduğunu
gören ve bilen öteki kat maliklerinin uzun sayılabilecek bir zaman diliminde, bu durumu bildikleri ve gördükleri halde buna karşı koymamış (ses çıkarmamış, itiraz etmemiş) olmaları kısacası, bu tutumları örtülü (zımni) irade açığa vurmasıdır ki, böylece örneğin köpek beslemeyi onayladıkları, yönetim planının bununla ilgili hükmünün değiştirilmiş olduğu kabul edilmek gerekir. Üstelik yönetim planındaki yasağa karşın, uzunca sayılabilecek bir zaman diliminde ses çıkarmayan, durumu gören ve bilen kat malikleri, örneğin bağımsız bölümde köpek besleyen kat maliklerinde güven yaratmış olurlar ki, uzun bir süreden sonra, komşuluk hukuk sınırlarını aşmayan, rahatsızlık vermeyen, etrafı kirletmeyen bir hayvanın apartmandan atılması nı istemek, doğruluk ve güven kurallarına (MK md. 2, KMK md. 18/I) tümüyle aykırıdır
Alıntı:
size karşı dava açana karşı Türkiye'de apartmanların yüzde 80'i kaçak olduğu için projeye aykırılık davası açın. Bunu tek başınıza değil yine bir avukat yardımı ile yapın. Mahkeme tapudaki projeye uygun hale gelmesi için karar oluşturacağından ve kimse dekorasyon yapmış olduğu evin bir kedi köpek için yıkılmasını istemeyeceği için ilk açmış odluğu davayı geri alacaktır
Kaynak: http://www.pozitifkopek.com/apartman.html

Şöyle bir hesap edersek, sizi mahkemeye vermeleri ve bu mahkemenin sonuçlanması, sizinde yargıtayda dava açıp sonucunun belli olması 2 seneyi aşkın bir süre demek. Bu süre içinde rahat rahat kendinize yer bakabilirsiniz.

Şunu hatırlamakta fayda var, zabıta olsun, toplum polisi veya jandarma, girip sizin evinizden köpeğnizi alamazlar. Bunun için mahkemeden yazılı emirleri olması gerekir. Verdiğim linkte tüm sorularınıza cevap var. O metin biraz uzun ama anlaşılamaz değil.

Ayrıca karşı dava açmayıda düşünebilirsiniz. Böylece ipler sizin elinize geçer. Ya onlar sizin köpeğinizle yaşamayı kabul ederler ve ya panjurlarından, pimapenli balkonlarından olurlar. Tabi bu bir miktar sinir bozuklyğu yaratacaktır. Hergün yüzünü gördüğünüz komşularınızla bu derecede karşı karşıya gelmeyi göze alabilir misiniz, bilmiyorum.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2008, 20:59   #65
Ağaç Dostu
 
cemo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2008
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 5,237
Galeri: 13
Sevgili Todor, yardımınız için çok teşekkür ederim.
Konu komşuyla tartışmaya girmek son isteyeceğim şey.Ancak mecbur bırakılırsam, herşeyi göze alabilirim.
Bizi aydınlattınız, bu gece daha rahat uyuyacağız.
Sevgilerimle

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2008, 22:06   #66
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Birbirleriyle mahkemelik olan ve aynı apartmanda yaşayan insanların daha sonra sudan sebeplerle bile kavga ettikleri bir gerçek ve hatta bu durum çok daha ciddi kavgalara yol açabilmekte.

Köpeğin kucakta getirilip götürülmesi bu anlamda iyi bir düşünce.

Ben, bu ve benzeri davranışları göstererek uzlaşıdan yanayım, bu davranışları gördükçe size dava açmayacaklardır.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2008, 23:25   #67
Ağaç Dostu
 
cemo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2008
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 5,237
Galeri: 13
Sevgili Denizakvaryumu,
biz elimizden geldiğince tatsızlık çıkmaması için herşeyi yapmaya hazırız. Şimdiye kadar oturduğum hiçbir apartmanda, ya da lojmanda bir tatsızlık yaşamadım.Ancak kendi evimde böyle bişey oldu, keşke olmasaydı.
Daha önce biri gidip yöneticiye şikayet etti. Çocuğum uyanıyor havlayınca diye. Arada 2 kat var, ben gidip konuştum kendisiyle, güzelce anlattım. Oda anlayış gösterdi.
Sorunları konuşarak çözeceğimizi düşünüyorum. Ancak yine de ne olur ne olmaz diye, mahkeme açarlarsa ne yapmam gerektiğini bilmek istedim.

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2008, 23:56   #68
Ağaç Dostu
 
m ü g e's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-06-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 551
Sevgili Cemo, yaşadığınız üzüntüyü bizimde köpeğimiz olduğu için sizi çok iyi anlıyorum. Umarım en kısa zamanda olayı iki tarafında üzülmeyeceği şekilde tatlıya bağlarsınız. Başta Sn. Todor olmak üzere birçok arkadaşımız konu ile ilgili size yardımcı olmuşlar, bildiğim kadarı ile köpeğiniz apartmanda yaşamaya başladıktan sonra alınan kararlar geçerli sayılmıyor. Köpeğinize sahip çıktığınız için sizi kutluyorum ******* en doğrusu bu duyarlılığı göstermek..

Doğum gününüz kutlu olsun

m ü g e Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2008, 00:16   #69
Ağaç Dostu
 
cemo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2008
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 5,237
Galeri: 13
Güzel dileklerin ve paylaşımın için teşekkürler sevgili Müge.

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2008, 09:31   #70
Ela
Ağaç Dostu
 
Ela's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-10-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 937
Anne... (1)


CUNDA’da onu evin önünde ilk gördüğümde ağzında çöplükten aldığı bir ekmek parçası vardı. Kimse ekmeğini elinden almasın diye etrafa bakınarak, adeta küçülerek ve sinerek gitti.

Arka sokakta bir inşaatta yavrularının olduğunu söylediler.

Sonra göz göze geldik; bir kangal.

Buralara nasıl gelmişse, kulaklarını kesmişlerdi, yüzünde inanılmaz bir korku ve hüzün vardı. Alttan alttan bakarak "Yavrularım var, bana dokunmayın" der gibi kuyruğunu salladı.

(Bu durumlarda nedense ben de bir yerimi sallamam gerektiğini düşünürüm sanki.)

Bir süre sonra arkasında yuvarlana yuvarlana yol alan altı kişilik minik ordusu ile çıkageldi:

Altı tane uzun kulaklı av köpeği...

Andree, "Bak nelerimiz oldu?" diye müjde verdi. Baktığımda, buzluğumun kapağının yarısını paylaşıyorlardı.

*

Ben hiç böyle "anne" görmedim.

Acından geberse, yavruları yesin diye verilen yemekleri yemedi, kenara çekildi ve onlar doyduktan sonra kalanlarla yetindi. Geceleri el-ayak çekildiğinde bebeklerini boş arsaya çıkartıp nasıl eğittiğini uzaktan izledik. Anne, yavrularının sokakta kalacağını biliyormuş gibi, önce onlara çöp bidonundan yiyecek bulmayı öğretti.

Birisi bebeklerini sevdiğinde mutlu mutlu kuyruğunu salladı, hayvan sevmeyen birisini hissettiğinde, bebeklerini alıp gitti.

İnsan ya da başka bir canlı...

Bir annenin yüreğindeki şefkat, sevgi, korku, endişe ve koruma duygusu, bu kadar mı akıl almaz olurmuş?..

*

Şu an itibarıyla bebekler biraz daha büyüdüler...

Eşya taşımayı sevdikleri için, sabah kalkanlar kapılarının önünde değişik ayakkabılar bulabiliyorlar. Plajdakiler terlikleri ceplerinde dolanıyorlar. Önceki sabah bizim bahçede yarımşardan iki adet gözlük kılıfı vardı.

Sabahları yandaki arsa kalabalık oluyor. Herkes selamlaşıyor ve terliklerini aramaya devam ediyorlar.

Ama bizim mahalle onları sevdi.

Hepimizde "Panjurlar kapatıldığında ve herkes gittiğinde ne olacaklar?" burukluğu var. Sokaklarda aç kalacaklarını, ya belediyenin gelip onları öldürmesi olasılığını "insan" olarak bizler biliyoruz.

Haftaya size devamını yazarım.

Onlar bir aile.

Şimdilik her şeyden habersizler.


Bekir Coşkun'un bugün kü yazısını okuyunca gözyaşlarımı tutamadım. Sizin köpeğinize yapılanlar yüzünden, kaç gündür çok üzülüyordum. Umarım bu yazıyı o hayvanların da duyguları olduğunu bilmeyen insanlar da okurlar. Bir de şu var; birisi onunla aynı asansöre binmiyormuş. Ona lütfen şunu sorar mısınız.
- Hangi dinde hayvanlara kötü davranın diyormuş. Hangi kitapta yazıyormuş.

Arkadaşım işin zor, böyle cahillerle uğraşmak zor, köpeğin için savaşmanı öneririm.

Ela Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2008, 11:43   #71
Ağaç Dostu
 
cemo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2008
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 5,237
Galeri: 13
Sevgili Ela,
Boğazım düğüm düğüm, ellerimin titremesinden hafleri zor buluyorum klavyede inan.
Aslında onlara sorulacak o kadar soru var ki. Alacağım cevaplar yine beni üzecek. Sizi anlamıyacak insana, kendinizi ifade etmeye çalışmak kadar zor birşey var mı?
Kızım söylemiş zaten, sizin bastığınız yere basıyor bu hayvan ve her eve girişinde patileri yıkanıyor önce diye.Ayrıca bizler umumi tuvaletlere basıyoruz, oysa paşa çayır a çimene
Sanki hissetti yavrum, dün evin önündeki çimene yapmadı çişini.Ta ki, sahile varıp arabadan inene kadar tuttu kendini.
Peki bu eziyet, bu günah değil mi?
Rabbim işlerimizi rast getirir de, bir an önce gönlümüze ve kesemize göre bir arsa bulup, paşamızla beraber rahat yaşarız inşallah.


Düzenleyen cemo : 07-09-2008 saat 19:54
cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2008, 11:55   #72
Ela
Ağaç Dostu
 
Ela's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-10-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 937
19 yaşımdan beri yani yaklaşık 19 senedir apartmanda oturuyorum. Daha önce bahçeli müstakil evde oturuyorduk, kedilerimiz ve köpeklerimiz, çok güzel bahçemiz oldu. Kendimi bildim bileli doğayla içiçe yaşıyorum. Allah'ın yaratmış olduğu herşeye hayranım. Bazı insanların, kendinden başka canlılara hatta belki kendi soyundan gelenlere bile saygısızlık yapmasına karşıyım. Bu dünya bütün canlıların sadece insanların değil. Tersi olmuş olsaydı sadece insanlar olurdu. Neyse arkadaşım kendini fazla üzme, İnşallah herşey istediğin gibi olur, umarım hayal ettiğin arsayı da alırsın. Çok zor yaşadıkların seni anlıyorum.

Ela Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2008, 22:28   #73
Ağaç Dostu
 
Passion's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-10-2007
Şehir: Türkiye
Mesajlar: 513
Galeri: 21
Sevgili Ela,

Buraya aktardığın Sn. Bekir Coşkun'un yazısı beni çok duygulandırdı. Ben de birkaç şey söylemek gereği hissettim.

Bu dünyanın sadece insanlar için yaratıldığını , geri kalan bütün canlı cansız herşeyin ( bitki, hayvan, toprak, deniz ) sadece insanlar için varolduğunu düşünmek gibi bir yanlışın içersindeyiz. Oysa düşünebilsek ki : İnsanoğlu da , hayvanlar, ağaçlar gibi; toprak gibi ; su gibi bu tabiatın bir parçası , insanoğlu tabiata ne verirse ancak onu alabilir, o zaman belki şunun farkına varabiliriz ; bizim ne kadar yaşama hakkımız ve bu dünyanın nimetlerinden yararlanma hakkımız varsa diğer canlıların da en az o kadar var.

Bunun farkına varabilseydik eğer dünyayı paylaştığımız diğer canlılara ve tabiat anaya saygı ve sorumluluğun bir sonucu olarak , tabiat anaya bu kadar hor davranmazdık. Dünyayı sadece bizimmiş gibi harcamaz , diğer canlılarla da yaşama alanı bırakırdık. Ama biz doğayı bu kadar hırpalayarak gelecekteki insan evlatlarına da yaşayacak dünya bırakmıyoruz bunun farkında değiliz.

Passion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2008, 07:56   #74
Ela
Ağaç Dostu
 
Ela's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-10-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 937
Sevgili Passion, size tamamen katılıyorum. Bu yazıyı ben de ağlayarak okudum.

Ela Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2008, 08:16   #75
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemo Mesajı Göster
Sevgili Ela,
Boğazım düğüm düğüm, ellerimin titremesinden hafleri zor buluyorum klavyede inan.
Aslında onlara sorulacak o kadar soru var ki. Alacağım cevaplar yine beni üzecek. Sizi anlamıyacak insana, kendinizi ifade etmeye çalışmak kadar zor birşey var mı?
Kızım söylemiş zaten, sizin bastığınız yere basıyor bu hayvan ve her eve girişinde patileri yıkanıyor önce diye.Ayrıca bizler umumi tuvaletlere basıyoruz, oysa paşa çayır a çimene
Sanki hissetti yavrum, dün evin önündeki çimene yapmadı çişini.Ta ki, sahile varıp arabadan inene kadar tuttu kendini.
Peki bu eziyet, bu günah değil mi?
Rabbim işlerimizi rast getirir de, bir an önce gönlümüze ve kesemize göre bir arsa bulup, paşamızla beraber rahat yaşarız inşallah.
Sn.Cemo,
Ne yazık ki, bir hayvan dostu olmamış insanların kavrayıp anlayabileceği şeyler değil bunlar. Köpeğiniz sayesinde belki de hayal ettiğiniz şeyleri yapmaya başlayacaksınızdır, kimbilir!

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2008, 09:22   #76
Ağaç Dostu
 
cemo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2008
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 5,237
Galeri: 13
Desteğiniz ve temennileriniz için, çok teşekkür ederim.
İsteğim, en kısa zamanda paşa ile rahat edeceğimiz bir evimiz olsun.
Bir bahçemiz olursa, yavrucak camdan bakmakla yetinmeyip,(günde 3 kere dışarı çıkarıyoruz) koşup oynardı, özgürce.

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2008, 11:41   #77
Ağaç Dostu
 
cybel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2008
Şehir: İZMİR,KARŞIYAKA
Mesajlar: 371
Galeri: 34
Cemocum umarım tüm dileklerin gerçek olur Altınolukta bir bahçede koşar oynaş paşa.

cybel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2008, 15:09   #78
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-06-2008
Şehir: Artvin
Mesajlar: 394
Galeri: 25
Sevgili cemo,
Üzülmeyin, her şeyin daha güzeli olsun... Belki bu olay, sizin daha çok mutlu olacağınız bir çevre edinmenize sebep olabilir.

Emine Aktaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2008, 10:29   #79
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Köpekler tatil yapar mı?

Hem de nasıl... Hem özendirip hem de güldürürler bizi...

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2008, 10:49   #80
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Benim de bir köpeğim vardı, bizden güzel yüzüyordu.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2008, 14:47   #81
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Tüm retriver suda vakit geçirmeyi çok severler. Aslında av köpeği olsalarda oyunculukları sayesinde diğer işlerde de çok başarılı olabilirler. Bir belgeselde labrador retriverlerın alabalıkları güttüğünü izlemiştim. Yani soğuk suya oldukça dayanıklıdırlar. Bunun sebebide deri altı yağ tabakalarının kalın olmasından kaynaklanır.

Bir köpeği eğitirken, yapmasını istediğiniz işin, oyun olduğuna inandırabilirseniz çok daha fazla verim alırsınız. Gördüğüm kadarı ile Köpük, cinsinin temel özelliklerini taşıyan çok güzel bir golden. Geniş göğsü çok hareketli olmasına ve nefesinin kesilmemesine izin verir. Tüy yapısından anladığım kadarı ile, oldukçada sağlıklı ve bakımlı. Çok güzel bakmışsınız, tebrik ederim.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2008, 20:12   #82
Ağaç Dostu
 
cemo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2008
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 5,237
Galeri: 13
Paşanın denizi neden sevmediğini Todor sayesinde öğrendim.Biz paşayı, suyu sevmiyor diye çocuk gibi kucağımızda alıp,, az açığa götürüyoruz.Ama o bıraktığımız anda motor takılmış gibi kıyıya doğru yüzüyor. Asla suya girmek istemiyor.Demek zamanında hata ettik, oyunla alıştırmak lazımmış.

Sn meyveli, tepe keşke videosunu koysaydınız, ne güzel olurdu.Bu bile mest etti kızımla beni.
saygılar

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2008, 12:43   #83
Ağaç Dostu
 
cemo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2008
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 5,237
Galeri: 13
Arkadaşlar güne yine çok üzücü bir olayla başladık.
Halbuki çok neşeli kalkmıştım, Ereğli li arkadaşlarımla öğlen 12 de buluşmam vardı. Sabahları 8-9 gibi eşim paşayı çıkarır dışarı. Onlar dışarı çıktı, cep tel çaldı. Eşim hemen aşağıya in paşa ve ben yaralandık dedi. Kalbim duracak sandım bir an. Yaralıysa nasıl arabayı kullanacak , ne yapsam falan diye panik oldum. Kızım indi hemen aşağıya o zaten panik. Fırladık evden, kapının önüne.paşa kan içinde eşim kan içinde((

Hemen hastaneye sürdüm ben arabayı, eşim yanımda veterinere gidelim önce diyor.Eşimin elini kapmış köpek, paşanın kulağını 10 cm yırtılmış kulak.Allahtan eşimin sadece parmağını yarmış. Pantalon yırtılmış, dizi kan içinde. Epey mücadele etmişler stanfortshire cinsi bir köpekmiş saldıran. Sahibi arabadan indirirken elinden kaçmış ve direk paşaya saldırmış.

Neyse önce eşimi hastenye götürdüm, ordan veterinere geçtik.Kızım baygınlık geçirdi. Tam 1.5 saatte diktiler yaralarını paşamızın.Az önce eve geldik, yatıyor şimdi uyuşuk vaziyette.

Bu arada, arkadaşlarla olan tanışma randevumuza katılamadım üzgünüm.
Hepinize sevgiler.

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2008, 13:22   #84
Ela
Ağaç Dostu
 
Ela's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-10-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 937
Çok üzüldüm.Geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda iyileşirler.

Ela Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2008, 13:54   #85
Ağaç Dostu
 
Gülşen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2008
Şehir: Ingiltere
Mesajlar: 331
Galeri: 30
Çok üzüldüm Cemo; yine de paşa ve eşin şanslılarmış. Çok geçmiş olsun.

Gülşen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2008, 14:01   #86
Ağaç Dostu
 
cemo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2008
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 5,237
Galeri: 13
Çok şükür allaha arkadaşlar, boğazından da yakalayabilirdi. Kulak dikildi iyileşir,, ama kızım çok kötü ruhsal olarak, zaten panik atağı vardı, depreşmese yeniden bari.

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2008, 14:06   #87
Ağaç Dostu
 
eylems's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,444
Galeri: 58
Geçmiş olsun cemo.

eylems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2008, 14:43   #88
Ağaç Dostu.
 
MSaygin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2006
Şehir: Adana
Mesajlar: 1,794
Galeri: 36
Geçmiş olsun

Şimdi bu kadar aksiliğin üzerine tuz biber olmak istemiyorum ama bu ve benzeri olaylar yüzünden ben de aslında çevremizde köpek olsun istemiyorum.Sizin ne kadar titiz davrandığınızı tahmin edebiliyorum, yukarıda da yazmışsınız zaten, sorundan sonra kucağımızda taşıyoruz diye.Ağaçlar.net üyesi kültürlü bir insansınız, bir hayvanla yaşarken komşularınızla kuracağınız iletişimi dengeleyebilirsiniz ama herkes sizin gibi değil.
Eski apartmanızda 1 sene kiracı olan bir aile vardı, köpekleri de vardı.Karı koca koca köpeği çocuğun eline verirler, çocuk da apartmanın girişinde bütün gün köpekle durur, girene çıkana zehir ederdi günü.Köpek hırlayıp, havladıkça pişkin pişkin sırıtır, annesi babası olmayan çocuğu apartmana bırakmazdı.Bazen köpeği bırakırlar, köpek kimseye rahat vermez çevrede, vs.
Bu tabi ki dünyayı paylaştığımız hayvanların yarattığı bir sorun değil, nasıl evinde gürültü yapmadan oturmayı bilmiyorsa, nasıl komşularıyla geçinmeyi bilmiyorsa, nasıl balkondan çöpünü döküyorsa hayvanıyla da o şekilde yaşayan az gelişmiş hemcinslerimizin yarattığı sorun.Ama böyle insanlarla yaşamak zorunda olduğumuzdan bu problemler de bitmeyecek.

Paşanızla keyifle oynayabileceğiniz bahçeli evinize bir an önce kavuşmanızı diliyorum, eşinize, kızınıza ve Paşanıza da geçmiş olsun.Umarım bu keyifsiz zamanda canınızı sıkmadım, biraz da karşı pencereden bakabilmemizi istedim.

Selamlar,

MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2008, 15:20   #89
Ağaç Dostu
 
cemo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2008
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 5,237
Galeri: 13
Sn Msaygın, asla canımı sıkmadınız..
Ben de, sizin yaşadığınızı yaşasam emin olun aynı şekilde düşünürdüm. Kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı yok. Bu ister insan olsun, ister hayvan.
Biz, ailece üstümüze düşeni yapmaya çalışıyoruz, kimseyi incitmeden.
Paşa, evden çıkarken de sürekli bağlı, asansöre gelince de eşim kucağına alıyor, rahatsız olmasın kimse diye.
Ayrıca, sararmış 2 metrelik yere de çişini yapmıyor artık. Sahile varana kadar ağlıyor, ama ne yapalım, başka yapacak bişey yok.
Dilerim, komşular da aynı duyarlılığı gösterir.
Arsa işini , en kısa zaman da halledersek, sanırım hepimiz rahat edeceğiz.
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.
Saygılar

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2008, 15:24   #90
Ağaç Dostu
 
Passion's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-10-2007
Şehir: Türkiye
Mesajlar: 513
Galeri: 21
Hepinize çok geçmiş olsun Cemo'cuğum. Çok üzüldüm. Tüm ailene acil şifalar diliyorum canım arkadaşım.

Sevgilerimle

Passion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024