agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Köpekler
(https)




Beğeni Düzeni9Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-03-2009, 09:47   #361
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-07-2007
Şehir: ist
Mesajlar: 452
Benim köpek büyüyene kadar başınızı çok ağrıtıcam galiba. Yeni sorunum havlamıyor. Az havlayan köpeği herkes ister sanırım. Bende az havlamasından memnunum ama köpeğim dün bahçede yalnızken az kalsın çalınıyordu. En azından yabancılara havlasa, birinin geldiğini haber verse harika olurdu.
Nasıl yönlendirmem gerekir?

kaju Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2009, 12:21   #362
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Sanırım gelenin geçenin sevip, okşadığı köpek, yabancıyı ayırt edemez oluyor, herkese şirinlik yapıyor, aile ile yabancı insanları ayırt edemez oluyor.

Küçüklükten itibaren pek temas ettirmemek lazım.

Bizimki de aynı olacak sanırım, kızım arkadaşlarını çağırıp sevdiriyor, ev yol üstü olduğundan okul çıkışı çocuklar bahçeye doluşuyor, engellemek zor oluyor.

Sizinki ne cinsti? Ne kadarlık?

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2009, 13:04   #363
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-07-2007
Şehir: ist
Mesajlar: 452
Bizimki boxer, 5.5 aylık. Ben yabancıların sevmesine, çocukların dokunmasına izin vermiyorum. Ama doğası gereği her canlıya karşı uysal. Kendini kötü kişilerden korusun yeter benim için.

kaju Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2009, 22:23   #364
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-10-2007
Şehir: Istanbul/Syndey
Mesajlar: 1,003
Merhabalar

Köpeklerin yetişkinlik dönemi 24 aylık olduğu dönemdir. Fiziken olgunlaşmaları 12 - 18 ay olsa da karakter olarak karakterin oturması, tam olgunlaşma 24 aylıkken olur.

Köpeklerde periyodlar vardır. Büyüme aşamasındaki bazı periyodlar "kritik" periyodlardır. Özelllikle 3-4 aylık dönem ile 5-7 aylık dönemler çok önemlidir.

Sanılanın aksine bu dönemlerde köpeğinizi bol bol yabancılarla tanıştırmanız gerekli. Böylece köpeğiniz insanları tanıyacaktır ve korkmamayı öğrenecektir. Nasıl oluyor bu diyorsunuzdur şimdi. Ama durum şudur:

Köpeği insanlardan izole eder ve tanımasına engel olursanız, köpek tanımadığı bilmediği şeylerden çekinecektir. Çekindiği şeylere "havlama" ile reaksiyon gösterir kimi zaman. Yavrularda görebilirsiniz bunu özellikle. Bu genellikle "vaayy koruma içgüdüsü şimdiden havlıyor" diye övünç kaynağı olsa da aslında çok tehlikeli birşeydir. Bazı terimlerin Türkçe karşılıkları yok henüz köpek literatüründe ama yabancı dilde "fear biter" denen "korku ısırmaları" bu tip köpeklerden meydana gelebilir. Köpek bilmediği ya da korktuğu şeye agresyon gösterir ve ısırmalara kadar gidebilir. Bu giderilmesi en zor davranış bozukluğudur ve sonuçları çok kötü olabilir.

Köpeğinizin yavruluk dönemlerinde kesinlikle izole etmeyin. Çocuklarla özellikle, insanlarla bol bol sosyalleştirin. Birisi sevmek istediğinde o kişi ile öncelikle konuşun. Köpeğin gözünde karşıdaki kişiyi siz karşılamış olacaksınızdır. Bu liderlik işaretidir. Köpeği sevmesine izin verin insanların. Köpeğin gözünde kişiyi sürüye "siz" kabul etmiş olursunuz. Sonra biz gidiyoruz deyin kişiye ardından köpeğinizi çağırın. Karşılaşmayı siz bitirmiş olacaksınız. Bu da liderlik göstergesidir. Bu şekilde davranarak kendinizin "lider" diğerlerinin de korkması gerekmediği kişiler olduğunu öğretmiş olacaksınız.

İnsan doğal bir varlık olarak zihninde yer alacak. Köpeğiniz olgunlaşmaya başladıkça zaten koruma güdüsü kendiliğinden gelecektir, özellikle alanı konusunda. Boxer da iyi koruyan bir köpektir. Yavruyken köpeğinizi izole etmek köpeğinizde davranış problemlerinden başka bir getiri sağlamaz size. Köpeğinizi kimseyle görüştürmeyin sizden başkası sevmesin bilgisi ne yazık ki halk arasında alışılagelmiş bir bilgidir ve köpek psikolojisinde kesinlikle doğru değildir. Ne yazık ki köpeğinizi 12 aylık olana dek hırsızlardan "sizin" kollamanız gerekir. Aksi takdirde sosyal toplum içinde uyum sağlamayan, agresif ve sorunlu bir köpek sahibi olabilirsiniz.

kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2009, 22:35   #365
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
O zaman kızımın arkadaşlarına teşekkür etmeliyim. Gelip, geçip sevdikleri için.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2009, 22:39   #366
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-10-2007
Şehir: Istanbul/Syndey
Mesajlar: 1,003
Siz şanslısınız. Çünkü ülkemizde özellikle çocuklar köpeklerden çok korktukları için yanaşmıyorlar. Sevecek çocuk bulmak çok zor. Çocuklar yetişkinlerden farklı hareket ettikleri için (boyları kısa, çığlık çığlığa'lar, hareketliler vs) köpek için anlaşılması zor ve şüpheli yaklaştıkları canlılar.

Bir kez havlayıp çocukları korkuturlarsa da çocukları korkutabileceklerini öğrenip ömür boyu devam ediyorlar ve bu sefer alıştırabilecek çocuk hiç bulamıyorsunuz. O nedenle çocuklarla nasıl iletişim kurmasını ufakken öğrenen köpekler sorun yaşamıyor.

Sizi sahip olarak benimseyecektir merak etmeyin. Köpekler lider kim nedir ne değildir gayet iyi anlıyorlar. İnsanlar tarafından sevilen köpeğiniz "yalaka" olmaz. Sizin sadece birkaç liderlik püf noktalarını bilip çalışma yaptığınız takdirde köpeğiniz sizin aileniz ile diğer insanlar arasındaki dengeyi nasıl kuracağını öğrenecektir.

kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2009, 22:50   #367
Ağaç Dostu
 
TuruncuHis's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-12-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 459
Sayın kaktüs,

16 yaşında bir köpeğim olmasına rağmen, paylaştığınız bilgilerinizi önemseyerek okuyorum. Teşekkür ederim.
Bir kısmı uyguladığım için, bir kısmı da sizinkinin tam tersini yaptığım için sözettiğiniz negatif sonuçları yaşamamdan dolayı doğruluğuna katıldığım bilgiler.

TuruncuHis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2009, 01:58   #368
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-07-2007
Şehir: ist
Mesajlar: 452
Sayın Kaktüs çok teşekkür ederim. Bugün kalabalık bir ortama girdik. Tanıdıkların hepsi köpeğimi sevdi. Onlar köpeği severken ben içimden yeter daha sevmeyin köpeğim yalaka olacak diye geçiriyordum.

Köpek almak isteyenlere boxer öneririm. Çocukluğumdan beri hep köpeğim vardı. Alman çobanda besledim, terierde, sokak köpeğimde oldu ama boxer inanın çok farklı bir köpek. Yüzü çirkin geliyor bazı insanlara. Hatta benimkini pitbull sananlar oluyor. Bende yabancılar yaklaşmasın diye evet babası pitbull diyorum. Boxer'in dostluğu gerçekten çok farklı.

Komik bir soru sorucam. Ben köpeğimi sevince o da beni yalıyor. Bu hareketi beni seviyor mu demektir?

kaju Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2009, 18:26   #369
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Komşunun köpeği dünde aynı şekilde yolda yatmakta idi. Sonra bahçeye yanıma indi, hava pek güzeldi, uykuya orada devam etti. Ancak galiba idrar yollarından rahatsız. Kan damlatmış yere. Komşuya seslendim daha öncede aynı sorunu yaşamışdı ve ilaç ile iyileştirmişlerdi. Onlarda farkında imişler ve ilacını verdik dediler ama pek fayda etmemiş bu defa.

Eklenen Resimler
  
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2009, 20:54   #370
Ağaçsever
 
rohlfs's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-07-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 97
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kaju Mesajı Göster
Komik bir soru sorucam. Ben köpeğimi sevince o da beni yalıyor. Bu hareketi beni seviyor mu demektir?
Sayın kaju,

Köpeğinizin sizi yalıyor olması ****** sizi seviyor anlamına geliyor. Bu aynı zamanda bir arkadaşlık ve minnettarlık göstergesi diye biliyorum.

Köpeklerin hisleri ve tabii burunları çok çok önemli onlar için sanırım. Çünkü hayatı tanımayı burunları ve hissettikleri ile gerçekleştiriyorlar.

Mesela özellikle eşimin arkadaşları ziyaretimize geldiklerinde köpeğimize yaklaşıp ellerini uzatıyorlardı koklaması için. Bizim Şiva bir süre kokladıktan sonra genelde ellerini yalıyordu. Bunun "evet ben seni arkadaş olarak kabul ediyorum" anlamına geldiğini öğrendim daha sonra.

rohlfs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2009, 01:05   #371
Ağaç Dostu
 
TuruncuHis's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-12-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 459
Ah yazık!
Ürtiker sorununu biz de yaşamıştık. Uzun vadeli ve dikkatli bir tedavi gerektiriyor. Ayrıca beslenme rejimi de tedavide önemli bir faktör. Ama o garibim nereden bulacak buna göre mamayı...

Sayın kaju,
Bir çok köpek beslemiş olmanıza rağmen, sorduğunuz soru heyecanlı bir sevgi içeriyor. Ne hoş.
Bu kadar çok köpek beslemek bu kadar köpekten ayrılmak anlamına da geliyor. Bugün köpeğim kasıldı kaldı; basit bir spazmdı ama inlemesini duyunca nasıl koştuğumu, onu o halde görünce nasıl korktuğumu, üzüldüğümü anlatamam. Yaşlı olması çok tedirgin ediyor beni. Sadece bu nedenle keşke diyorum, hiç birlikte olmasaydık. Çok zorlu ve güzel bir birliktelikti de artık hazırlıklı olmak çok ama çok tatsız bir durum.

TuruncuHis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2009, 11:38   #372
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-10-2007
Şehir: Istanbul/Syndey
Mesajlar: 1,003
Sn Turuncu His

Korkunuzu çok iyi anlıyorum. Benim de yaşlanmakta olan bir köpeğim var. Küçük ırkların aksine büyük ırklar çok nadiren 12 - 15 lerin üzerini görebiliyorlar. Her geçen yaşgününde gizli bir endişe yaşamaya devam ediyorum...

Sn kaju
Arkadaşların söylediklerine ek olarak ben de birşey ilave etmek istiyorum. Köpeklerin sizi yalaması aynı zamanda size güvendiklerini ve sizin köpeğin gözünde ne kadar iyi ve adaletli bir lider olduğunuzu ifade eden birşey.

Belgesellerde görmüşsünüzdür. Kurt sürüsünün üyeleri liderlerini yalayarak karşılarlar veya bir şekilde karşılaştıklarında onu yalarlar

kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2009, 13:46   #373
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-07-2007
Şehir: ist
Mesajlar: 452
Yanıtlar için teşekkür ederim. Köpeğimin bana güvenmesine, beni iyi ve adaletli görmesine çokk sevindim.
Bu köpeğimle diğer köpeklerimden farklı bir ilişkimiz var. Boxerlar gerçekten çok farklı. Çok oyuncu, çok cana yakın, bütün canlılara sevgi ile yaklaşıyor. Diğer köpeklerim böyle değildi.

kaju Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2009, 14:21   #374
Yeni Üye
 
daisy&ailemiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-06-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 6
köpeğim 7 aylık ama hala tuvalette problem yaşıyoruz

çalışan bir çiftiz eşimle.7 aylık bir kızımız var daisy evimizde.sorunumuz tuvaletini hala istenmeyen yerlere yapması;halı,fayans gibi.normalde kendine ait bir yaşama alanı var evimizde.bizler evde değilken ordadır.geldiğimizde evde bizimle vakit geçirmesi için serbesttir.tabi sürekli gözlemleme fırsatım olmuyor bu esnada.bir bakıyorum kızımız halıda bir halka oluşturmuş.diğer oda da büyük tuvaletini yapmış.bazen sınırlarımı zorluyor.onu çok seviyorum bu nedenle yaptıklarını temizlerken kendimede sabırlı ol diyorum.yaptığı anda göremediğim içinde ceza vermem anlamsız kalıyor sonrasında.bana yardımcı olursanız sevinirim çünkü onu kapatmak değil evde biz yokken de serbest kalmasını istiyorum artık((

daisy&ailemiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2009, 14:34   #375
Ağaç Dostu
 
tolgahann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 976
Galeri: 5
Sn.daisy&ailemiz ilk önce aramıza hoşgeldiniz.Benim de köpeğim eve yeni geldiğin de bu tür problemlerle karşılaştım.Sonra bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine, tuvaletini istenmeyen yerlere yaptığı zaman yaptığı pisliği ona koklatıp bir gazeteyle kafasına ya da poposuna hafifçe vurun.Ona ne için ceza verdiğinizi bilmeli. Köpekler genelde gazeteden korkuyorlar,vurmamızın sebebi canını yakmak değil, sadece korkmasını ve yaptığının iyi birşey olmadığını anlaması.Bu yüzden sakın gazeteyi canını yakacak şekilde vurmayın.Tabii bunu yaparken köpeğinizi düzenli olarak tuvalete çıkarmanız da gerekir.Tuvalete çıkarmak için belirli saatler belirleyin günde 2-3 kere. Aksi halde köpeğiniz tuvalet yapacak alan bulamayacak ve tuvaletini eve yapacaktır. Umarım açıklayabilmişimdir.

tolgahann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2009, 16:36   #376
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Merhaba,
7 yaşında bir terrierim var. 2 aylıktı ailemize katıldığında.Avatarımda yer alan küçük oğlum.
Sevgili daisy'nin ailesi önce güle güle büyütün diyeyim. Daha sonra da kaka eğitimiyle ilgili deneyim ve bilgilerimi paylaşayım.
Ceza verilmesinden yana değilim. Yani gazete kağıdı ile vurmak gibi. Zaten çok küçük , ailesinden ayrılmış, ürkek bir yavru. Bir dönem sabretmeniz gerekecek. Klasik yöntem anlatacağım. Önce kaka ya da çiş yaptığı yerlere gazete kağıdı seriyorsunuz. Çok ters yerde değilse silmeyin bir iki gün. Böylece evin içinde çeşitli yerelere serilmiş gazete kağıtlarıyla yaşıyorsunuz . Dayanmak lazım Bu arada kirli gazete kağıtlarını yenileriyle değiştirin tabii ama yeni kağıda biraz çiş bulaşamasına yani kokmasına izin verin. Daha sonra gazeteleri en uygun olmayan yerden başlayarak sayısını azaltın. En önemli olay , köpek dışkı kokusu aldığı yere yapmaya devam ediyor. Koku giderciler, sabun, şampuan fayda etmiyor. Sirkeli su ile silin. Aynı yere bir daha yapmayacaktır. (Bizde böyle oldu)
Son kalan gazete kağıdını da çiş yapabileceği uygun bir yere taşıyın.Bir süre sonra ; gezilerini ihmal etmiyorsanız; kıymetli çişini sokağa saklayacaktır.
Özür diliyorum, bir cümleye dikkat etmemişim. "normalde kendine ait bir yaşama alanı var evimizde.bizler evde değilken ordadır.geldiğimizde evde bizimle vakit geçirmesi için serbesttir". Sanırım işiniz zor. Evin tamamını sahiplenmek istiyor daisy ve kokusunu bırakıyor her yere
Yine de anlattığım yöntem faydalı olabilir. Sirkeli suyu deneyin derim.

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2009, 16:47   #377
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Sayın kaju,
Boxerlar oyunculuklarıyla ünlü ve de haklısın çok sevimliler. Benim en çok sevdiğim dönemleri 7-12 ay arası. Hızla gelişen, büyüyen, görünüm olarak kocaman bir köpişin sevimli, şirin bebekçe hareketleri.
Cüsselerine bakarak savunma köpeği gibi algılansalar da "hırsız tavlamakla" ünlenmiş bir cins bu, yeter ki hırsız onunla oynamayı akıl etsin.
Bizim köpeğimize de havlamayı oğlum öğretmişti. Şimdi koca sesiyle her geleni kapıda karşılıyor...
Hepimiz şanslıyız.. Ailemizde bir köpek var , ve de güzel gözlerini gözüme dikmiş durumda.
" Eee hadi... Benim saatim geldi , çıkalım artık" diyor.

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2009, 17:53   #378
Yeni Üye
 
daisy&ailemiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-06-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 6
tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler tolgahann ve maki 01.gazete ile cezalandırma fırsatım olmuyor yaptıktan sonra çünkü kızım işini bitirmiş ve olay yerinden ayrılmış oluyor.yaptığının hata olduğunu sıcağı sıcağına belirtmek lazım.açıkçası yüreğim ona gazete kağıdıyla bile vurmaya dayanamıyor öyle bakıyorlarki insana(ama maki 01 sizin yönteminizi denicem.kızım evde biz yokkende serbest kalmalı çünkü bazen havlayıp inliyormuş üst katta oturan komşum sağolsun bana rapor veriyor.

daisy&ailemiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2009, 18:53   #379
Yeni Üye
 
daisy&ailemiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-06-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 6
gazete işlemi boyunca halıları kaldıralım mı sn.maki01?

daisy&ailemiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2009, 00:21   #380
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Havalar sıcak. Sorun olmaz sanırım kaldırmanız. Sizin için büyük kolaylık olur.
Sevgiler...

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2009, 00:55   #381
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
Köpekleri seven insanları da sever. Ne mutlu sizlere. Eğer onların gözlerinin içine bakarsanız, ne anlatmak istediklerini çok iyi anlayacaksınız. Saf, hilesiz, gerçek ve dost bakışların ne olduğunu öğreneceksiniz.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2009, 07:25   #382
Yeni Üye
 
daisy&ailemiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-06-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 6
teşekkürler size

daisy&ailemiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2009, 11:51   #383
Ağaç Dostu
 
evrim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2007
Şehir: Antalya
Mesajlar: 236
Arkadaşlar köpek sevginizi okuduktan sonra yazmadan edemedim. Bende köpek besliyorum hatta köpekler. Ama bizim evde değil bahçede olduğu için pek çiş sorunumuz olmuyor. Onlar zaten kendi alanlarını biliyorlar. Ama beni en çok etkileyen şeyi söylemek istiyorum . Köpek işte deyip geçiliyor ama herbiri ayrı bir birey ve hepsinin ayrı davranışları var. onları gözlemledikçe huylarını öğreniyorum buda benim çok hoşuma gidiyor. Bi tane kızımız var dalmaçyalı : o kadar kibar nazikki görmeniz lazım. yemeğini bile görgü kuralları içinde yiyor sanki Ama bi de kurt kırmasına benziyor sokak köpeğimiz var bunda da nasıl bir şımarıklık nasıl bir heyecan .Herkes onun için oyun arkadaşı bahçede dolaşmayı sevmiyor. Sık sık ipini koparıp büronun içine gelip oyun oynamak istiyor.

evrim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2009, 12:20   #384
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Sn.daisy&ailemiz, Sn.Maki01'in anlattığı yöntem en etkili tuvalet eğitimidir. Aynen uyguladığınız takdirde bir kaç gün içinde halledersiniz. Köpeğiniz yaşı itibarıyle zaten bu günlerde artık evde belirli bir yere dahi yapmak yerine dışarıda yapmayı tercih edecektir. Benim yapabileceğim ilave, her gün, günde iki kez ve hep aynı saatlerde dışarı çıkarmaya gayret edin. Her çıkışta da en az yarım saat dolaşın. Kısa sürede problem kalmayacaktır. Kolay gelsin.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2009, 13:42   #385
Yeni Üye
 
daisy&ailemiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-06-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 6
sn.meyveli tepe malesef sadece akşamları işten geldikten sonra dışarı çıkarma şansımız oluyor.benim ona öğretmek istediğim yaşadığın evde seninde tuvalet ihtiyacını gidermen gereken bir alan var lütfen dışına çıkma.özgürce evinde biz olmasakta rahat etmeli kızımız.dün akşam halının kenarına halkayı oluşturmuş örneğin.sabahta başka bir odadaki halıya.akşam yaparken yakaladım onu yaptığının kötü olduğunu sert bir usulde anlattım.sonra eşim geldi onu görünce zaten bizim kız herşeyi unutarak onunla oynamaya başladı.sanırım eşimde şımarttı daisy.ama açıkçası bu tuvalet olayına üzülüyorum.((

daisy&ailemiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2009, 14:02   #386
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Sn.Maki01'in anlattığı gazete kağıdı yöntemini uygulayın. İşi kısaltmak için, idrarını yaptığı gazete kağıdını doğrudan, yapmasını istediği yere koyun. Onu oradan bir müddet kaldırmayın. Üzerine yeni bir kağıt koyabilirsiniz. Önemli olan kokuyu oradan alması. İstemediğiniz yerlerde yapılanları ise ancak sirke ile yok edebilirsiniz. "Sirkeli suyla silmek" ifadesini, koku kalmayacak kadar sirke kullanmak diye yorumlamalısınız. Köpeğiniz artık çok küçük olmadığı için çoklu gazete kağıdından tekliye hızlı geçme ihtimaliniz yüksek.

Gezdirirken günde bir kere de olsa hep aynı saatte ve yeterince gezmesi hem sizin hem de köpeğiniz açısından iyi olacaktır (iyi köpek yorgun köpektir). Köpekler yaşadıkları yere mecbur kalmadıkça tuvaletlerini yapmaktan hiç hoşlanmazlar. 8-9 aylık bir köpek (tercih edilen biri durum olmasa da), bütün gün evde oturup sadece dışarı çıktığında tuvaletini yapacak şekilde tutabilir. Yeter ki, ne zaman dışarı çıkacağından emin olsun.

Bir de işaretleme durumu var ki, Sn.maki01 söz etmiş. Bölgesini tanıyıp oralarda başka köpek dolaşmadığından emin olunca bırakacaktır.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2009, 17:35   #387
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Benim ve köpeğimin başı pirelerle dertte. Bayer'in pire tasmasını kullanıyoruz ama 3 ayda 1 değiştirmeme rağmen çok etkili olamıyor. Her ikimizde de ısırığı yerler anında kocaman, şiş kabarıklıklara dönüşüyor. Damla uygulaması yaptık bir kere, çok etkili olmadı. Adını hatırlamıyorum. Ayrıca kanserojen olabileceğini düşünüp sonraki uygulamarda tercih etmedim. "Pire tasması değil mi? " diye soracak olursanız, bilmiyorum. Teninden biraz uzak diye kendimi rahatlatmaya çalışıyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum.

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2009, 18:14   #388
Ağaç Dostu
 
nurcanaybay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 2,277
Merhaba ;
benim 2 köpeğim var ,büyük 11 yaşında.Arka ayaklarının üzerinde durmakta zorlanıyor .Gösterdiğim veterinerler, daha çok kaygan zeminin bu duruma yol açtığını
söylediler.3 aydır ilaç kullanıyorum ,yerlere örtüler serdim sadece o örtülerin üzerinde yalpalayarak ta olsa yürüyebiliyor.Bu durum beni çok kaygılandırıyor.Aynı sorunları yaşayan arkadaşlar varsa bilgi alış-verişin de bulunmak isterim.

nurcanaybay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2009, 18:26   #389
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Sn.nurcanaybay, sonradan mı oldu, hep mi öyleydi?

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2009, 18:28   #390
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Sn.maki01, zaten biliyorsunuzdur ama sanırım frontline veya adventix'den başka çare yok bugünlerde.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024