agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Köpekler
(https)




Beğeni Düzeni9Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-02-2009, 13:39   #301
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-10-2007
Şehir: Istanbul/Syndey
Mesajlar: 1,003
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kaju Mesajı Göster
Küçük köpeğim bazen kuyruğunu kovalayıp bazen de ısırıyor. Bunun nedeni psikolojik diyenler var. Neden kovalayıp ısırıyordur?
Köpeklerin sebepsiz yere kuyruk kovalamaları köpekler için psikolojik bazı sıkıntılarının dışa vurumu. Çok tehlikeli sonuçlara da yol açabilmektedir. Alışkanlık ve takıntı haline geldiğinde kuyruğu kemirmeye kadar gidebiliyor.

Köpeğinizi gözlemleyin. Yeterince enerji dökemiyor olabilir. Ya da ilginizi çekmek için yapıyordur. Kuyruk kovalamaya başladığı anda bütün herkes ilgisini ona yönlendiriyorsa bu durumu ilgi çekmek için de yapıyor olabilir. Ona hoş sözler söylemeniz bu hareketini onaylamanız demektir.

Köpeğiniz bu tür bir harekete başladığı zaman dikkatini başka bir oyuna/oyuncağa çekip, kısa süreli bir oyun oynayıp bu hareketi unutturabilirsiniz. Ancak öncelikle sormam gereken soru şu olmalıydı. Köpeğinizin yaşı? Bu hareketi ne kadar zamandır tekrarladığı?

kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2009, 13:43   #302
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-10-2007
Şehir: Istanbul/Syndey
Mesajlar: 1,003
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Ödül vermeyerek en büyük ve yararlı olacak cezayı vermiş olursunuz zaten. Başka bir şeye gerek yok bence.

Elinizi ağzınıza alarak dişlemeye çalışıyorsa buna izin vermeyin. Yani elinizi ağzına almaya çalıştığında elinizi çekin. Bir müddet sonra bundan vaz geçecektir.

Üzerinize atlıyorsa buna da hafifçe dizinizi çıkararak engel olun. Ondan da vaz geçecektir.
Isırmaya çalıştığı anda elinizi çekerseniz bu köpeği daha çok oynamaya ve çekiştirmeye yöneltecektir. Köpeklerin dünyayı keşfetmek için tek uzuvları ağızları. Bu nedenle onları nasıl kullanacaklarını öğrenmeleri gereklidir. Köpeğiniz elinizi ağzına aldığında, hatta tutarken biraz da diş geçirdiğinde tiz bir sesle "Ayyy" diyin. Bu onların kardeşleriyle de oynarken başlarından geçen şeydir. Köpeğiniz elinizi bırakacaktır. O zaman aferin deyin ve onu başka bir oyuncakla oynamaya yöneltin. (Top vs gibi ya da ona oyuncak kemiklerden verin... Eğer diş çıkardığı için kemirme ihtiyacı varsa)

kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2009, 14:03   #303
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-10-2007
Şehir: Istanbul/Syndey
Mesajlar: 1,003
Köpek sizinle 15 hatta 20 sene yaşabilecek bir canlı. Onu "insan"laştırmadığınız sürece sizinle gayet uyumlu olarak yaşayabiliyor. Hatta şehir hayatına da uyum sağlayabiliyor, yalnız da kalabiliyor. Aynen bitkiler gibi onun ihtiyaçlarını öğrenmeniz yeterli oluyor. Burada bir iki tane mesaja dayanamadım arka arkaya mesajlar yazdım ama konu aslında çok detaylı ve uzun olabileceğinden kendimi tutuyorum... Forumun özünden uzaklaşmamak adına. Tek söyleyebileceğim genellikle kulaktan dolma bilgilerle hareket ediyor olmamız. Ama aslında köpekler hakkında "duyduğunuz" çoğu şey sadece şehir efsanelerinden ibaret. Köpekler çok fazla "karmaşık" olmayan, kendilerine ait ihtiyaçları ve psikolojileri olan canlılar. Dengeyi tutturabildiğiniz an hiç sorununuz olmaz. Ama olmazsa olmaz bir şart var, köpeğinizin lideri olmak. Bu liderlik terimi, sert asık suratlı bir ifade canlandırmasın gözünüzde. Disiplinli, tutarlı ve yol gösterici olmak. Çünkü onların genetik olarak ihtiyaç duydukları şey bir sürü ve bir lider ve siz bu rolü üstlendiğinizde köpeğiniz huzurlu olur. Dolayısıyla siz de öyle. Komşularınız da...

(Bir yerde gördüm.. Gereksiz havlama, komşuları rahatsız etme vs... Bütün köpeklere mal edilebilecek şeyler değiller. Doğru yetiştirme ile köpeğiniz bir çocuktan farksız şekilde evinizdeki bir birey olabilir.)

Eğer aklınıza takılan birşey olursa seve seve yardımcı olmaya çalışırım

kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2009, 15:28   #304
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-07-2007
Şehir: ist
Mesajlar: 452
Köpeğim kuyruğunu takıntılı bir şekilde kovalamıyordu zaten. Bazen yapıyordu. Gerçi o huyu şimdi kalmadı. Yanıt için yine de teşekkür ederim.

Bu sıralar lider tanıma dönemine başladı sanırım. Beni pek takmıyor diyebilirim. Kurabiyeler yardımı ile otur komutunu öğrettim. Oyun oynarken de getir komutunu öğrendi. Gerçi bazen getirdiğini bırakmıyor ama yavaş yavaş onuda öğrenicektir diye umuyorum.

Köpeğimi gerçekten çok seviyorum. Poposuna hafifçe şaplat demişlerdi. Onu dahi yapamıyorum.
En büyük sıkıntım üzerime atlaması. Hayır diye kızıyorum ama bu huyunu bırakmıyor. Ailede bir bana böyle şımarıyor. Bir de sadece beni ısırıyor. Onu çok sevdiğimi bildiğine eminim.

kaju Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2009, 15:53   #305
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-10-2007
Şehir: Istanbul/Syndey
Mesajlar: 1,003
Köpeğinizin ırkı neydi... Okudum mu hatırlamıyorum...

kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2009, 17:20   #306
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-07-2007
Şehir: ist
Mesajlar: 452
Boxer

kaju Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2009, 19:23   #307
Ağaç Dostu
 
TuruncuHis's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-12-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 459
Sayın kaju,

"Poposuna şaplat" önerisi doğru bir yöntem değildir. Eliniz onu sevmek içindir, dövmek için değil. Eğer elinizden korkarsa, sevmek üzere uzattığınızda korkacak ve olumlulama eyleminizi yapamayacaksınız demektir. Bu durumda onu neyle takdir edeceksiniz?

Üzerinize atlaması sorun değilse bırakın yapsın. Ama elinizde sıcak sıvı varken yaparsa bilemem
Henüz çok küçük ve tam oyun dönemi. Vücut kontrolü zayıftır ve deli dolu atlar, koşar. Şimdiden mümkün olduğunca enerjisini boşaltmasını sağlayın ama araya eğitimi de sürekli ekleyin. Şöyle bir cümle kuramazsınız köpeğinize;
"bak geçen gün tüm istediklerini yaptım, üstüme atladın ses çıkarmadım, gezdirdim, boğuştum seninle saatlerce. Sen de artık biraz büyü ve sorumluluklarının farkında ol..."

Yaşadığı şeyi öğrenecektir köpeğiniz. Eğitimi oyun gibi verdiğiniz sürece, köpeğiniz bunu sizinle oyun oynamanın bir parçası sayacaktır. Ne kadar çok ortak eyleminiz olursa o denli uyumlu olursunuz. Korku ile verilen eğitimde korku unsuru ortadan kalktığı anda köpek tüm saldırganlığını ortaya çıkarabilir.
Mesela sizin adımlarınızı takip ederek yanınızda yürümesi, attığınızı getirmesi onun sizinle birlikte paylaştığı bir durum gibi keyife dönüşür.

TuruncuHis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2009, 22:11   #308
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Üzerinize atlamasını istemiyorsanız, çok geç olmadan bunu öğretmeniz gerekir. Üzerinize atladığında dizinizle ona bir engel oluşturmanız yeterli. Pozisyonu buradan nasıl anlatayım bilemedim, o yüzden çiziyorum.

Name:  adsız.JPG
Views: 10427
Size:  6.3 KB

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2009, 22:28   #309
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-07-2007
Şehir: ist
Mesajlar: 452
Sayın todor bahsettiğiniz pozisyonu anladım. Daha önce arkadaşımda söylemişti. Bu şekilde yapsam bile pes etmiyor. Ben onu ittikçe o daha çok üstüme sıçrıyor ve hırslanıp ısırmaya çalışıyor. Bu şekilde devam edince hemen bir oyuncağı ile dikkatini dağıtmaya çalışıyorum.
Biraz aşırı sevgi gösteriyorum sanırım. Bana geldiğinde 45 günlüktü daha havlıyamıyor hevliyordu. Bebek gibi büyüttüm. Hala kucağıma alıp seviyorum. Galiba artık bazı alışkanlıklarını değiştirmem gerek.

Yanıtlar için herkese teşekkür ederim.

kaju Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2009, 09:23   #310
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-10-2007
Şehir: Istanbul/Syndey
Mesajlar: 1,003
Köpeğin geliş istikametine diz koymak bazı köpekler için oyun haline gelebiliyor. Köpek atladığı anda ona sırtınızı dönün. Atlamaya devam ettikçe sırtınızı dönün.

Bir de asıl sevinme eve ilk geliş anında daha yoğun olduğundan eve girer girmez hemen köpekle ilgilenmeyin. Eve gelişininiz normalmis gibi davranın. Örneğin ışık açık, askıya birşeyler asın yani köpekten önce ilgilenecek birşeyler bulun. O esnada atladığı anlarda sırtınızı dönün. Sürekli tutarlı şekilde bunu yaptığınızda vazgececektir. Yeter ki siz kendinizi o atlamayı kesene dek onla ilgilenmemek için kontrol edin.

İkincisi de iyi ki şaplak vurmamışsınız. Köpekler tutarlı davranış beklerler. Her gün onu okşayan eliniz aynı zamanda kendisine zarar da veriyorsa köpeğin size olan güveni sarsılır ve sizin ona ne zaman iyi ne zaman kötü davranacağınızı kestiremez. Çünkü onun bizler gibi doğru ya da yanlış yapıyorum kavramı yok. İçgüdüsüne göre hareket ediyor. Onu yönlendirebilmeniz için size güvenmesi şart. Köpeğinize söz dinletebilmek istiyorsanız sadece tutarlı olmanız yeterli. HAYIR hayırdır, başkaları için de o hareket hayırdır. Evdeki herkes kurallar konusunda aynı olmalı ve eşit davranmalıdır. Evet köpeklerimizi seviyoruz ama onlara insan bebekleri gibi davranmamalıyız da. Sonra bunun getirebileceği davranış problemlerinin bedeli ağır olabiliyor. Bir de köpeğe kızdınız diyelim, bunu uzatmayın köpeğe küsmeyin veya kin gütmeyin. Kızdınız - bitti. Şimdi sırada yeni şey vardır köpek için. Eğer kızgınlığınızı uzatırsanız köpek bunu anlayamaz

kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2009, 12:42   #311
Ağaç Dostu
 
kahyanur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-08-2008
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 254
Köpeklerin sahibinin üzerine atlaması her dakika yaptıkları bir davranış değil. Genellikle yanlız kaldıktan sonra sahibi eve geldiğinde yaptıkları bir davranış. Sevinme ifadesi. Bundan neden rahatsız olunur anlayabilmiş değilim. Özlem gidermenin nesi kötü?

kahyanur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2009, 18:58   #312
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-07-2007
Şehir: ist
Mesajlar: 452
Köpeğin üzerinize atlamanızın kötü olmasının bir kaç sebebi;
1. Tam hazırlanmış dışarı çıkıcakken köpek üzerinize atlar çorabınız kaçabilir.
2. İşe giderken giydiğiniz beyaz gömlekte bir çift pati izi oluşabilir.
3. Tırnakları ile giysilerinize özellikle yünlü olanlara zarar verebilir.
4. Eğer köpeğiniz iri bir köpek ise üzerinize atlayıp sizi düşürebilir.
5. Üzerinize atlamayı alışkanlık haline getirir ise bu hareketi herkese karşı yapabilir ve bunun kötü sonuçları olabilir.

kaju Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2009, 19:46   #313
Ağaç Dostu
 
kahyanur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-08-2008
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 254
Sayın Kaju;
1)- Köpekler sahipleri dışarıya çıkarken değil, dışardan geldiğinde atlama hareketini yaparlar.
2)- Evdeki köpeğin patisi iz yapmaz. Evde çamurlanmaz çünkü.
3)- Yünlülere zarar verebilir, üzerinize atlamasa da. Sonuçta köpek canlı ve sevilmek ister. Temas etmeden ilgilenilmesi mümkün değil. Kafese kapatmazsanız
4)- labrador köpeğim var. Epey iri. Beni hiç düşürmedi. Üzerime atlamaya da bayılır Bende patilerini tutarım. Öylece ayakta durur. Beraber dakikalarca etrafı seyrederiz Sonunda ayakları yorulur ve dört ayağı ile yere basar.
5)- Sevildiklerini hissetmedikleri kimsenin üzerine atlamazlar.

kahyanur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2009, 20:34   #314
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-07-2007
Şehir: ist
Mesajlar: 452
Her insan gibi her köpeğinde hareketleri aynı olmayabiliyor.
Sizinki sadece belli zamanlarda üzerinize atlarken. Benim köpeğim beni ilk gördüğünde, beni sonradan gördüğünde, eve yeni geldiğimde, evden çıkarken, evde otururken üstüme atlayabilir... Kısaca her köpeğin üste atlama standarttı yok.

Ben ve benim gibi bahçede köpek bakmak isteyenler için kıyafetlerdeki pati izi en az kahve çimen lekesi kadar sorun olabiliyor.

Elbette köpeğimi çok seviyorum. Üzerim kirlenecek kazaklarım iplenecek diye köpeğimi sevmemezlik yapmıyorum. Ama dışarı çıkarken de kazaklarımın, kıyafetlerimin temiz ve yıpranmamış görünmesini tercih ediyorum.

Benim köpeğim 4.5 aylık olmasına rağmen 20 kilo. Geçen gün merdiven başında iken neredeyse düşmeme sebep oluyordu.

Çok oyuncu ve aşırı hareketli olduğu için yeni gördüğü biri de olsa üzerine atlayabiliyor. Bu durum bazı kişilerce hoş karşılanmıyor.

Bazı insanlar için köpeklerin üzerlerine atlaması sorun olmazken bazıları için sorun olabilir.

kaju Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2009, 08:08   #315
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-10-2007
Şehir: Istanbul/Syndey
Mesajlar: 1,003
Bu konuda kajuya katılıyorum. Köpekler "atlama" işini alışkanlık haline getirdiklerinde bunu yapmaya devam ediyorlar çünkü atlama onlar için bir karşılaşa şekli oluyor.

Köpeğinizin karşılama şeklini değiştirdiğinizde de sizin gelişinize sevinecektir. Ama sizi karşılama şekli farklı olacaktır. Burada yapmaya çalıştığımız şey köpeğin sevinmesini engellemek değil, sevinme tarzını değiştirmek. Siz korkmuyor olabilirsiniz ama evinize gelen, üstelik de köpeğinizin de sempatik bulduğu bir misafiriniz de atlama şeklinde karşılama ile karşı karşıya kalabilir. Ve sizin kadar hoş karşılamayacağına emin olabilirsiniz. Köpeklerimizi insan toplulukları içinde yetiştiriyoruz, sadece bize değil diğer insanlara davranışlarını da göz önüne almak gerekir.

Kaju'nun köpeği bir boxer ve en enerjik ırklardan biridir. Bir labradorun yapmadığı pek çok şeyi hem ırksal hem kendi öz karakter özelliği nedeni ile yapıyor olabilir. O nedenle kendisinin sorun olarak gördüğü atlama problemini çözmek istemesi bence de çok doğal. Mesela ben köpeğimi eve geldiği zaman beni oturarak karşılamasını öğrettim. Ki kaju'ya da önerim, köpeğine bunu öğretmesidir. Böylece her tip insanı korkutmadan karşılayan bir köpeği olacaktır. İlgilenirse bu konuyla ilgili bazı makaleler verebilirim kendisine.

Agaclar.net sonuçta ana teması bitkiler olan bir forum. Bu nedenle başka konularda çok fazla yer işgal etmek istemesem de, bu konuyla ilgili önerilerimi isteyen olduğu takdirde seve seve paylaşırım.

kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2009, 09:03   #316
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Sn.Todor'un çizimle anlattığı yöntem çok iyi çalışıyor, elbette köpekle irtibatta olan herkes uygularsa. Yapılması gereken, hayvanın üzerinize atlayacağını anladığınız anda dizinizi hafifçe öne çıkararak engel olmak. Kısa bir süre sonra üzerinize atlayarak ifade ettiği duyguları için başka bir yöntem geliştirecektir. Sizin de hem atlamasına engel olmak, aynı zamanda da onu anladığınızı ve sevginizi gösteren davranışta bulunmanız işi kolaylaştıracaktır.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2009, 09:13   #317
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Köpekler için doğal olan ancak insanlar tarafından hoş karşılanmayan başka davranışlar da var. Söz gelimi, yavru köpekler elinizi ağzına almaktan çok hoşlanırlar. Yavruyken buna sabırla engel olursanız sonra rahat edersiniz. Evde de yaşayan bir hayvan ise, koltuklara çıkmamasını, pati bile koymamasını, kapısı açık bile olsa bazı bölümlere girmemesini kolayca sağlayabilirsiniz. Dahası, evde hangi eşyaların ona ait hangilerinin ona ait olmadığını da öğretebilirsiniz. Ancak bunun için ona ait eşyalar olmalı ve bu net bir şekilde belirgin olmalı.

Daha pek çok şey öğretebilirsiniz onlara. Tek gereken kararlılık, biraz sabır. Yerinde kullanılan ödül de çok işe yarayacaktır.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2009, 09:16   #318
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-07-2007
Şehir: ist
Mesajlar: 452
Sayın Kaktüs teşekkür ederim. Makaleleri paylaşırsanız sevinirim.

kaju Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2009, 00:28   #319
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Benimkiler hala böyle ifade edemiyor kendilerini.

http://www.youtube.com/watch?v=Z51JO3SOCrw

http://www.youtube.com/watch?v=qXo3NFqkaRM

http://www.youtube.com/watch?v=hzPyp0-UY1o

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2009, 00:59   #320
ide
Ağaç Dostu
 
ide's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-10-2007
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 278
Benim de 10 yaşındaki Terrier cinsi kızımın, sol kulağının iç pembe kısmında kızarmalar olduğunu farkettim. Allerjik mi diye düşüneceğim ancak bir kulağında bu sorun var, diğeri çok normal. Sanki kızamık döküntüsü gibi bir görünüşü var. Kaşıdığına şahit olmadım ancak rahatsız oluyor ki zaman zaman kapasını sallıyor. Kötü bir koku yok. Sizce bu nedir, neden olmuş olabilir?

ide Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2009, 15:02   #321
Ağaç Dostu
 
Seyfi Dağdeviren's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2009
Şehir: Bolu
Mesajlar: 272
Benimde bir minyatür pincher im var,sadece kapıya gelen olunca havlıyor.Sağ olsunlar apt. sakinlerimiz anlayışlı. Çevreden olumsuz tepki verenler var,köpek olan eve melek
gelmezmiş. azrail de bir melek. ölümsüzlüğün sırrını bulduk mu?

Seyfi Dağdeviren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2009, 15:57   #322
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
2 aylık Alman kurdu aldım, bugün ilk ilacı parazit düşürücü hap verdik, veteriner daha sonra neler vermeli ön bilgi adına soruyorum herhalde o bilgi verecektir ama 2 küçük kızım olduğu için endişeliyim, kızlar sürekli temasta çünki...

Ve dur, otur gibi komutları öğretmeye ne zaman başlamalıyım, pantalon paçalarımız 2 dakikada çamura dönüşüyor, sürekli atlıyor.

Eğitim verme teknikleri nelerdir? Ne zaman başlamalıyım, konuyu okuyamadım , geniş zamanımda okuyacağım ama tecrübesi olanlar paylaşabilirse sevinirim.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2009, 16:06   #323
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-10-2007
Şehir: Istanbul/Syndey
Mesajlar: 1,003
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ide Mesajı Göster
Benim de 10 yaşındaki Terrier cinsi kızımın, sol kulağının iç pembe kısmında kızarmalar olduğunu farkettim. Allerjik mi diye düşüneceğim ancak bir kulağında bu sorun var, diğeri çok normal. Sanki kızamık döküntüsü gibi bir görünüşü var. Kaşıdığına şahit olmadım ancak rahatsız oluyor ki zaman zaman kapasını sallıyor. Kötü bir koku yok. Sizce bu nedir, neden olmuş olabilir?
Veteriner hekime acilen gitmekte fayda var.

Özellikle sarkık kulaklı köpeklerde sık rastlanan bir durum olan mantar olabilir. Nemli kaldığı için bu bölge mantar problemiyle, su kaçarsa kulak iltihabı ile karşılaşabilir.Her ikisi de çok kötü kokarlar. Beyaz renkli köpeklerde allerjik durumlara da sık rastlanır. Bu tip durumlar olduğu zaman köpek kulağını kaşır, kaşırken canını acıtıp vıyklayabilir ve kafasını sürekli sallar.

kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2009, 16:10   #324
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-10-2007
Şehir: Istanbul/Syndey
Mesajlar: 1,003
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berduray Mesajı Göster
2 aylık Alman kurdu aldım, bugün ilk ilacı parazit düşürücü hap verdik, veteriner daha sonra neler vermeli ön bilgi adına soruyorum herhalde o bilgi verecektir ama 2 küçük kızım olduğu için endişeliyim, kızlar sürekli temasta çünki...

Ve dur, otur gibi komutları öğretmeye ne zaman başlamalıyım, pantalon paçalarımız 2 dakikada çamura dönüşüyor, sürekli atlıyor.

Eğitim verme teknikleri nelerdir? Ne zaman başlamalıyım, konuyu okuyamadım , geniş zamanımda okuyacağım ama tecrübesi olanlar paylaşabilirse sevinirim.
Eğitimi çocukların ilkokula gönderilmesi gibi düşünmemek gerekli. Eğitim eve geldiğinden itibaren başlar o nedenle bence "yapması" ve "yapmaması" gereken şeyleri şimdiden öğretmeye başlayın.

Öncelikle kuralları belirleyin ve tüm ev halkı bu kurallara eşit derecede uysun. Köpeğe de aynı şekilde davransın.

Parazit haplarını düzenli kullandığınız müddetçe sorun olmaz. Ama çocukların dışkı ile temas etmesine izin vermeyin. Parazit yumurtaları olabilir. Düzenli kullanıldığında köpeğin bünyesinden parazitler atılacaktır. Ondan sonra sorun değil. Parazit ilacını ne kadarda bir kullanmanızı söyledi hekiminiz?

kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2009, 16:23   #325
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Beni tatmin edecek kadar konuşamadık maalesef vakti yoktu sanırım, ben o yüzden ön bilgi alabilmek için deneyimli arkadaşlara bir sorayım dedim.

Sadece siz bu hapı kullanın , haftaya aşı yapmaya geleceğim dedi, ben de o zamana dek sormam gerekenleri araştırıp, not ederim diye düşündüğüm için sizlere danışayım dedim.

Bu hapın sürekli kullanılması gerektiğini bile bilmiyordum.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2009, 17:09   #326
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Sn.Berduray, Drontal vermiştir herhalde. Üç ayda bir kullanılır. Köpeğin ağırlığı arttıkça tablet sayısını da arttırırlar.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2009, 18:47   #327
Ağaç Dostu
 
TuruncuHis's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-12-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 459
Sevgili berduray,

İlk aşıları biraz farklı oluyor. Sanıyorum kuduz, karma, boğmaca ve gençlik aşıları oluyor.

Düzenli olanlar ise, yılda bir kez kuduz ve karma, 3 ayda bir iç ve dış parazitler için aşı(bir tanesini tablet olarak da kullanabilirsiniz)
Bir de özellikle bu aylarda kaynamaya başlayan kene ve pireler için ensesine damlatacağınız damla. Kene tasması almayın onlara çoktan bağışıklık geliştirdiler.

Eğitim için bu sayfaları okuyup sevginizle harmanlayınca yeterli bilginiz olacaktır. Ben hiç bir zaman kıyıp ağır bir eğitim veremedim. Birbirimize alışa alışa, kabul ede ede birlikte yaşlandık...

TuruncuHis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2009, 18:56   #328
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Ben kene tasması siparişi vermiştim bile, nasıl aydınlattınız görüyorsunuz değil mi beni 2 dakikada...

Sizleri seviyorum, paylaşımcı dostlarım benim

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2009, 21:52   #329
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Merhabalar,
Hiç köpeğimiz olmadı. Apartman dairesinde yaşıyor olmamız sebebi ile, zaman zaman çocuğumuzun ısrarlı isteğine rağmen direndik ve almadık.

Bahçemizin üst yanında yaşayan köylü komşularımızın bir çoban köpekleri var. Yaşlı bir hayvan. Sanırım 12 yaşında imiş.

Bu hayvan üzüm zamanı sahipleri ile gece boyunca bağda domuz beklemeye gidiyor. Yaşına rağmen hala domuz kovalamakta imiş. Genelde bizim bahçemizde veya bitişik yolda tüm gün uyukluyor. Canı isteyince de sahiplerinin bahçesine 2 m. yüksekliğindeki duvardan sıçrayarak girer. Çok asil bir hayvan. Ona tüm hafta boyunca yiyecek biriktiriyorum. Bizi uzaktan görünce yattığı yerden kuyruğunu her iki yana sallayışı muhteşem.

Köpeklerin beslenmesi hakkında en ufak bilgim yok. Bu köpek şehirde sokakta yaşayan sahipsiz köpekler gibi. Hiç bir özel ilgi gösteren yok ona ama sahipleri ile aralarındaki bağın mükemmel olduğunu rahatlıkla görmek mümkün. Çevre o kadar muhteşem ki orada karnı tok bir canlının mutlu olmaması için hiçbir sebep yok zaten.

Sizlere sormak istediğim bu hayvana ne tür yiyeceklerden ayırmak lazımdır. Mesela kemikleri götürmekle doğru yapıyormuyum.( Bayılıyor kemiklere.).

Hoşçakalın.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2009, 23:49   #330
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-07-2007
Şehir: ist
Mesajlar: 452
Köpeklere kemik verilmesi doğru değil. Kemik kırıldığında bıçak gibi olabiliyor. Küçük bir ihtimal de olsa iç organında yırtılmaya dolayısıyla ölüme neden olabilir.
Şekerli ve tuzlu yiyecekler vermeyin.
Yoğurt ekmek köpeğin seveceği bir alternatif olabilir. Benim ufaklık yoğurda ve ayrana bayılıyor. Et suyunda makarna veya prinç haşlayıp içine sarımsak atıp verebilirsiniz. Aşırı miktarda olmadıkça haşlanmış yumurta olabilir. Eğer bütçeniz varsa ucuz kuru mamalar var onlardan alabilirsiniz. Ama normal yemek yiyen köpek kuru mamayı yemeyebilir.

kaju Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024