agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Kitaplar (http://www.agaclar.net/forum/kitaplar/)
-   -   Türkiye'nin Yaban Çiçekleri, Nazan Öztürk (http://www.agaclar.net/forum/kitaplar/29435.htm)

sabah 18-04-2011 11:45

Türkiye'nin Yaban Çiçekleri, Nazan Öztürk
 
1 Eklenti(ler)
Türkiye'nin Yaban Çiçekleri
Wild Flowers Of Turkey

Nazan Öztürk

Eklenti 204007

Yurdumuz yaklaşık 2,5 milyon yıl süren Buzul (Pleistosen) Çağı'nın sonuncusunu en kısa süre ve uygun şartlarda geçiren ülkelerden birisi olması nedeniyle biyolojik çeşitliliğimiz dünyanın pek çok ülkesine göre daha fazladır. Bu yüzden yabancılar, özellikle de botanistler, eczacılar, hekimler hatta yüksek bürokratlar zamanımızda olduğu gibi XV. Yüzyıldan bu yana Anadolu florası üzerinde araştırma yapmak ve bitki örnekleri toplamak üzere yurdumuzu ziyaret etmişlerdir. İngiliz bitki bilimci P.H. Davis tarafından 1965 yılında yazımına başlanan 11 ciltlik bir Türkiye florasının bulunmasına karşılık ne acıdır ki floramızdan çok daha zengin olduğu bilinen bir citlik fauna kitabımız bulunmamaktadır.

Floramızın yazılmış olması ülkemizde floristik araştırmaların daha ön planda olmasına neden olmuş, belki de nedenden dolayı ülkemizi ziyarete gelen turistlerin biyo çeşitliliğimizin floristik kısmı daha fazla ilgisini çekmiş veya çekmektedir.

Yakın zamana kadar renkli floristik kitap veya kitapçıların sadeceyabancı dillerde yazılmış olması halkımızı ümitsizliğe itmiş hatta çoğu kez Türk Bitki Bilimcilere serzenişte bile bulunmuşlardır.

Son yıllarda çeşitli kişi veya kuruluş tarafından satışa sunulan floramıza ait renkli fotoğraflarla bezenmiş Türkçe bitki kitapları arasına Sn. Nazan Öztürk tarafından büyük özveri ile çıkarılan bu yeni kitabında eklenmesi doğasever halkımıza ve ülkemizi ziyaret edecek olan tüm konuklarımıza doğa gezileri sırasında floramızı tanımaları açısından rehberlik edecektir.

Erdal Üzen
İstanbul Üniversitesi Fen Fakultesi

· 47 Numara Yayıncılık
· Basım Tarihi : 04 - 2011
· ISBN : 9789944328555
· Sayfa Sayısı : 332


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024