agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Bitkiler Hakkında Genel Konuşmalar > Kitaplar
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen malina

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-06-2005, 14:44   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Şifalı Meyveler



Şifalı Meyveler
Prof. Dr.Turan KARADENİZ

Renkli, kuşe
ISBN 9752888674
208 sayfa

Satış fiyatı: 15 YTL (15 milyon)

Kitap üç bölümden oluşmaktadır. 1.Bölümde: Meyvelerin Biyokimyasal Özellikleri; 2. Bölümde: Meyvelerin Beslenme ve İnsan Sağlığı Bakımından Önemi; 3. Bölümde: Önemli Bazı Meyve Türlerinin Besin İçeriği ve İnsan Sağlığında Kullanımı. Kitapta 82 meyve türü değerlendirilmiş, kimyasal yapısı, beslenme ve hangi hastalıklara faydalı geldiği, günlük kullanılacak miktarları hakkında detaylı ve bilimsel bilgiler verilmektedir.

4 adet ve üzerindeki siparişlerin nakliye ücreti yoktur.
4 adetin altındaki kitap taleplerinde, nakliye ücreti alıcıya aittir.
Anlaşmalı kargo ile 2 350 000 TL
PTT ödemeli olarak 4 000 000 TL

Aşağıdaki hesap numaralarından birine kitap ücretlerinin yatırıldığına dair dekont veya İş Bankası İnteraktif hesapta Şifalı Meyveler Kitabı notu görülmesi durumunda kitaplar verdiğiniz adrese en kısa sürede gönderilir.

Turan Karadeniz

T.İş Bankası (Ordu Şubesi)
7100-0768 825

Ziraat Bankası (Ordu Şubesi)
0217-011 595 62

Akbank (Ordu Şubesi)
0071385-9

PTT Posta Çeki
1415816
Not: Posta çeki ile yapılan havalelerden ücret alınmamaktadır



Kitabın önsözünden:

Kimyasal yollarla elde edilen ilaçların yararları şüphesiz tartışılamaz. Bu ilaçlar ilgili alanlarda çalışan bilim adamlarınca yoğun çalışmalar sonrasında elde edilmekte ve insanlığa bir lütuf olarak sunulmaktadır. Ancak, şu gerçek bilinmektedir ki, her bir kimyasal ilacın az veya çok, mutlaka bir yan etkisi bulunmaktadır. Özellikle antibiyotiklerin böbrek ve karaciğer; ağrı kesicilerin mide ve sinir sistemi; sakinleştiricilerin beyin üzerine olan yan etkileri nedeniyle, bu gibi ilaçlarla tekrar geri kazanılan sağlık, yan etkilerle yeniden kaybedilebilmektedir. Dolayısıyla, tabiatta hiçbir yan etkisi bulunmayan yüzlerce bitki yetişmekte ve bu bitkilerden özellikle Asya kıtasında, Türklerin de anayurdu olan Türkmenistan başta olmak üzere, Çin, Sibirya, Moğolistan, Hindistan gibi ülkelerde faydalanılmaktadır. Bu ülkelerde, zorunlu kalınmadıkça, kimyasal ilaçlara başvurulmamakta, çoğu kere hastalar bitkilerle tedavi edilmektedir.

Bu eserde bir meyve türü ile tavsiye edilen her hangi bir tedavi şekli, başka bir meyve türünde de tavsiye edilmiş olabilir. Bunun için, tedaviye, istenilen meyve türü ile başlanmalı; kullanım zamanı belirtilmemişse en az bir hafta, sabah, öğle ve akşam olmak üzere günde üç kez alınmalı veya uygulanmalı, eğer istenilen iyileşme görülmezse, tavsiye edilen başka bir meyve türü denenmelidir.

Özel bir hazırlama metodu belirtilmemişse, meyve, çiçek, yaprak ve diğer organların taze usaresi tercih edilmelidir. Bu mümkün değilse, bunlar kurutularak, kuru ve güneş almayan bir ortamda saklanıp, gerektiğinde kullanılmalıdır.

Kaynatılarak hazırlanması söylenilenlerin dışında kalan meyve, çiçek ve diğer bitki organları, sıcaklığı 60-70 C° 'yi geçmeyen sıcak bir suda 12 saat süreyle bekletildikten (demlendikten) sonra kullanılırsa, vitaminleri zararlanmayacağı için, yararı daha fazla görülecektir.

Elma, armut, trabzonhurması, yenidünya gibi meyvelerin, mümkünse kabuklarıyla beraber; portakal ve mandalina gibi meyvelerin ise dilimleri arasında bulunan beyaz liflerin ayıklanmadan, meyvelerle beraber yenilmesi, hem bağırsaklarda meydana gelebilecek kabızlığı önleyecek, hem de bu kabuk ve liflerde bulunan vitamin ve minerallerden istifade etmeyi sağlayacaktır. Bununla beraber, Dünya Sağlık Örgütü günde en az 30 g lifli gıda alınması gerektiğini bildirmektedir. Ülkemizde bu değer 12 g düzeyinde ve oldukça düşük seviyededir.

Bu kitapta, hemen hemen hergün tükettiğimiz meyvelerin sağlık açısından faydaları ve çeşitli hastalıklarda kullanılabilirliği üzerinde durulmuştur. Yine, tabiatta kendiliğinden yetişmekte olup, tanınmayan birçok çalı ve ağaççıkların da halk hekimliğinde kullanılması durumunda ne gibi faydalar sağlayacağı belirtilmiştir. Dolayısıyla, hazırlanan bu kitapta, ülkemizde yetişen veya ülkemizde yetişmediği halde ithal edilerek, belli bir tüketim alanı bulan meyve türlerine; Anadolu'da yetişen ve çok yıllık birer çalı veya ağaççık olan, gerek meyvelerinden gerekse diğer kısımlarından yararlanılan bitkilere yer verilmiştir.

Kitap üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde "Meyvelerin Biyokimyasal Özellikleri"; ikinci bölümde "Meyvelerin Beslenme ve İnsan Sağlığı Bakımından Önemi"; üçüncü bölümde ise "Önemli Bazı Meyve Türlerinin Besin İçeriği ve İnsan Sağlığında Kullanımı" üzerinde durulmuş ve 80 bitkinin yetişme bölgeleri, bitkisel özellikleri ve kullanılma alanları hakkında bilgiler verilmeye çalışılmıştır. Üçüncü bölümden daha fazla yararlanabilmek amacıyla, birinci ve ikinci bölümlerin okunmasını tavsiye etmekteyiz. Ayrıca, okuyucularımızın daha kolay yararlanabilmeleri için kitabın sonunda "Etkilerine Göre İndeks", "Türkçe İndeks", "Latince İndeks" bölümleri bulunmaktadır. Yine, bazı tıbbı ve biyolojik terimlerin açıklandığı "Terimler Sözlüğü" yer almaktadır.

Çok gayret etmemize rağmen, kitapta gözden kaçan hatalar ve noksanlıklar bulunabilir. Bu durumu okurlarımızın hoşgörülerine bırakarak, kitabın şifa arayan hastalara, ziraat fakültesi öğrencilerine, ziraat mühendislerine, ilgili araştırıcılara ve meyveleri birer vitamin, mineral ve enerji deposu olarak bilip değerlendirenlere faydalı olmasını diliyorum.

Prof. Dr.Turan KARADENİZ

K.T.Ü. Ordu Ziraat Fakültesi-Ordu
Tel (İş): 0452-230 05 56 Cep: 0533 372 54 12 - 0(505)358 91 83

e-mail:turankaradeniz@hotmail.com
web: http://www.ziraat.ktu.edu.tr

YeniBON beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024