agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Bitkiler Hakkında Genel Konuşmalar > Kitaplar
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-05-2009, 17:28   #1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 08-04-2007
Şehir: İstanbul, Balıkesir
Mesajlar: 87
Galeri: 10
Türkiye'nin Orkideleri Kitabı

Merhaba,

Alper H. Çolak hocadan gelen ve beni heyecanlandıran iletiyi sizlerle de paylaşmak istedim.

İrtibat:
E-posta: alpere@istanbul.edu.tr
Telefon: 0212 226 11 00 - Dahili 25249

Konu : “Türkiye Orkideleri” adlı kitap (K. Kreutz & A.H. Çolak, 2009)

Sevgili Doğaseverler,

Arazi çalışmalarıyla birlikte, hazırlanması yaklaşık yirmi senelik bir zaman diliminde gerçekleşen ve güncel sistematik revizyonuyla yurdumuzda bulunan 170 Orkide taksonunu kapsayan “Türkiye Orkideleri” adlı kitabımızın yayın hayatına kazandırılması için bir süredir çalışmalarımızı sürdürmekteydik. Ancak kitabın baskısı ile ilgili olarak "sponsor" arayışı içerisine girildiğinde, hemen akla gelebilecek nice kapı çalınmış olmasına rağmen ne yazık ki hiç birinden olumlu bir cevap alınamamıştır: “Meğer biz ne kadar saf, görüntü de ne denli aldatıcı imiş; gördük, öğrendik”. Bu nedenle kitabın bir an önce yayın hayatına kavuşmasını sağlayabilmek için Rota Yayınları ile kitabın basılmasına karar verilmiştir.

Tamamı renkli, 23x35 cm ölçülerindeki bu kitabın yüksek kaliteli renkli 848 sayfadan oluşması nedeniyle baskı maliyeti oldukça yüksek çıkmakla birlikte, buna dağıtıcı firma ve kitapevi karı da eklendiğinde kitap piyasa satış fiyatı yaklaşık 170 TL olarak öngörülmektedir. Bu nedenden dolayı bizlerin yayınevinden özel ricası üzerine bu kitap yalnızca bir kereye mahsus olmak üzere sizlere dağıtıcı firma ve yayınevi aracılığı olmadan (ve telif ücreti alınmadan!) doğrudan Rota Yayınları tarafından faturalı olarak 85 TL’ye sunulacaktır (Bu fiyata KDV ve kargo giderleri de dahildir!!!). Ayrıca kredi kartı kullanımında yayınevi tarafından çeşitli taksit imkanları sunulması da düşünülmektedir.

85 TL’ye satılacak olan kitap adedinin belirlenebilmesi için lütfen bu kitaba ilgi duyup duymadığınızı, duyduğunuz takdirde kaç adet istediğinizi, e-posta (alpere@istanbul.edu.tr) yolu ile bana bildirirseniz size minnettar olurum. Daha sonra kitabın teslim edilmesi, ödeme olanakları, vb. konularda yayınevi veya benim tarafımdan çok kısa süre içerisinde detaylı olarak bilgilendirileceksiniz. Bu konuda bize yapabileceğiniz bir diğer en büyük destek ise, konuyu yakın çevrenize duyurmanız olacaktır.

Kitabın arka kapak yazısı ise aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

En derin saygılarımla

Doç.Dr. Alper H. Çolak

Kitabın Arka Kapak Yazısı:

Büyüleyici doğal güzelliklere sahip bir coğrafyada yeralan Türkiye'nin doğal Orkide türlerinin kimliği niteliğindeki bu kitapla, doğanın ve onun engin güzelliklerinin dostları ve koruyucuları olan doğaseverlere, bugüne kadar belirlenmiş Orkide türleri kapsamlı bir şekilde sunulmuştur. Kitabın okunması ve zengin içerikli fotoğrafların incelenmesiyle Orkide dostlarının ve ilgililerin, Orkidelerin inanılmaz güzellikteki yetişme ortamlarını en kısa zamanda keşfetme istekleri kamçılanmış olacaktır.

20 yıllık yoğun emeğin ve bilimsel birikimlerin bir ürünü olan bu eserin hazırlanabilmesi için, yaklaşık 75 000 km kat edilerek Türkiye'de yetişen ve ulaşılabilen Orkide türleri ortalama 70 000 diya (slayt) ile belgelemiştir. Bu eserin, doğaseverlere, botanikçilere, çevre konusunda etkili politikacılara ve bizzat doğanın korunmasıyla yükümlü yetkililere Orkidelerin olağanüstü güzelliklerini ve muhteşem doğasını yakından tanıtacağı ve onlara hem doğaya hem de bu bitkiye karşı daha bilinçli değer yargıları ve farklı bakış açıları kazandıracağı açıktır.

Sunulan eser, Türkiye'de Orkideler için "alarm zilleri"nin eskiden beri çalmakta olduğuna dikkatleri çekmekte, çok ince uyarıları ile bizleri ve tüm yetkilileri göreve çağırmaktadır. Salep, dondurma, vb. ürünlerde kullanılmak üzere Türkiye'de her yıl yaklaşık 120 milyon Orkide yumrusu toplanmakta, dolayısıyla tahmini 120 milyon Orkide çiçeğinin kökü kurutulmaktadır.

Geçmişten beri süregelen aşırı ve bilinçsiz faydalanmalar nedeniyle pek çok Orkide topluluğu yetişme ortamlarından bir bir uzaklaşmaktadır. Oysa etkileyici güzelliklere sahip bu bitkilerin bazıları öylesine enderdir ki, dünyada yalnızca Anadolu'daki tek bir alanda ve sadece birkaç öbek halinde yaşamaktadır.

Ne yazık ki çoğumuz Türkiye'de yetişen doğal Orkidelerin ve onların hazine değeri taşıdığının farkında olmaktan uzağız. Bu endemik türleri tanımak, onlara sahip çıkmak ve korumak, kanımızca Türkiye'yi seven tüm insanların en temel görevlerinden biri olmalıdır".

Eklenen Resimler
 
bitkiavcısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2009, 09:36   #2
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Galeri: 21
Türkiye Orkideleri

C. Kreutz'un kitabı revize edilip, sayın Alper Hüseyin Çolak hocamızın editörlüğünde Türkçe yayınlanmıştır.

Ben Rota yayınlarından aldım inceledim.
Bu konuya ilgili arkadaşların da edinmeleri gereken olmazsa olmaz, kitaplığınızın baş köşesinde bulunması gereken br kaynak kitap.

Saygılarımla

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2009, 15:28   #3
Ağaç Dostu
 
fevziye's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2007
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 1,227
Galeri: 134
Evet, bende Dr.Alper H. Çolak hocadan gelen maili daha önce arkadaşlarla paylaşmıştım, ilgilenen oldu mu acaba bilmiyorum. Ben de Türkiye'nin Orkideleri kitabından aldım, gerçekten çok güzel bir kaynak.

fevziye Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2014, 07:38   #4
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-09-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1
Türkiye Orkideleri

Merhaba,

Blog sitemde , Türkiye Orkideleri kitabı hakkında bir inceleme yapmıştım.

Orkideler: Türkiye Orkideleri Kitabı

sevan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
orchis, orkide


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024