agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni305Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-06-2013, 16:55   #451
Ağaç Dostu
 
MeTePe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-03-2012
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 209
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mandalinleerik Mesajı Göster
Şuan 7 aylık. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler, epey yardımcı oldunuz bu konuda. Umarım küçük bebeği olan diğer arkadaşlar için de yardımcı olmuştur yazdıklarınız.
Allah bağışlasın. Önümüzdeki aydan sonra zaten sizinle sofrada her şeyi yiyebilir. Ayrıca çok steri büyüteceğiz diye uğraşmayın. Anne sütü alıyorsa pek çok hastalıktan doğal olarak korunur.

MeTePe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2013, 21:17   #452
Ağaç Dostu
 
mandalinleerik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-05-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 998
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeTePe Mesajı Göster
Allah bağışlasın. Önümüzdeki aydan sonra zaten sizinle sofrada her şeyi yiyebilir. Ayrıca çok steri büyüteceğiz diye uğraşmayın. Anne sütü alıyorsa pek çok hastalıktan doğal olarak korunur.
Teşekkür ederim. Maalesef anne sütü yeterli gelmediği için doğduğundan beri anne sütü + ek gıda verdik. Bu yüzden en azından katı gıdalara yeni geçtiğimiz için en azından yoğurt, meyve gibi takviye gıdaları düzgün alsın diyoruz.

mandalinleerik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2013, 22:26   #453
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Biz sütü Silivri'de Gündönümü Çiftliğinin sahibi Aysun Sökmen'den getirtiyoruz. belli günlerde minimum 5 lt olarak yine belli güzergahlara getirtiyorlar. Son derece güzel ve sağlıklı bir süt. Yaklaşık 4 yıldır bu sütten evde yoğurt yapıyoruz. İyice öğrendik kalıp gibi oluyor artık. Bebekli annelere öneririm internetten bilgilerine ulaşabilirler. Ayrıca Bolana firması çeşitli şehirlerde anlaşmalı marketlere istek üzerine günlük keçi sütü dağıtımı yapıyor, yine internetten ulaşılabilir bilgilerine.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2013, 00:05   #454
Ağaçsever
 
yenerr's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-05-2011
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 83
Özlem hnm merakımdan dolayı bir soru sormak istiyorum.
Aldığınız sütü kaynattıktan sonra yüzeyde kaymak oluşuyormu.
Oluşuyorsa göz kararı bu oran sizce normalmi?
Yani kısacası sütün yağı alınıyormu çiftlikte?
Birde aldığınız süt soğutulmuş olarakmı satılıyor?
Selamlar.

yenerr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2013, 08:20   #455
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Evet bol miktarda oluşuyor, bunu kahvaltılık olarak aldıktan sonra şişeye doldurduğum sütü buzdolabına koyuyorum. Soğuduğunda şişenin ağzında da 2-3 parmak kaymak oluyor. Sütün tadı zaten marketten aldıklarımızdan çok farklı, Aysun hanım ineklerin yediği otu da kendi yetiştiriyor.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2013, 08:21   #456
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Sür soğutmalı kamyonette geliyor bize ama soğutuluyor mu açıkçası bilmiyorum. Sütün yağını aldıklarını kesinlikle sanmıyorum.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2013, 09:54   #457
Ağaç Dostu
 
yaprak7's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-01-2013
Şehir: KARABÜK
Mesajlar: 144
ben de evde yogurt yapmayı seviyorum. bir litre süte bir yemek kaşıgı( ama tepeleme değil) yogurtla mayalıyorum üç saat bekledikten sonra oluyor.

yaprak7 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2013, 09:57   #458
Ağaç Dostu
 
yaprak7's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-01-2013
Şehir: KARABÜK
Mesajlar: 144
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mandalinleerik Mesajı Göster
Burada bahsettiğiniz gibi süt bulmam çok zor. Bu yüzden şişe sütünden yapıyoruz. Yoğurt taze olsun diye ikiye bölüyorduk sütü demek ki hiç gerek yokmuş.
yogurt taze olsun derseniz bütün sütü mayaladıktan sonra ufak kavanozlara ayrı ayrı döküp ayrı ayrı mayalandırma yapabilirsiniz. kavanoz bittikçe yenisini açarsınız. açılmayan kavanozdaki yogurt ekşimiyor diyebiliriz. tazecik kalıyor.

yaprak7 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2013, 21:52   #459
Ağaçsever
 
yenerr's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-05-2011
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 83
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
Evet bol miktarda oluşuyor, bunu kahvaltılık olarak aldıktan sonra şişeye doldurduğum sütü buzdolabına koyuyorum. Soğuduğunda şişenin ağzında da 2-3 parmak kaymak oluyor. Sütün tadı zaten marketten aldıklarımızdan çok farklı, Aysun hanım ineklerin yediği otu da kendi yetiştiriyor.


O zaman hazine bulmus sayilirsiniz.
İstanbul gibi yerde bu sartlarda sut
bulmak gercekten cok guc birazda sans

yenerr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2013, 15:17   #460
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-03-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 270
Sayın Özlem A,

Gündönümü Çİftliği Aysun Sökmen ile ilgili internet te birkaç değişik mail adresi mevcut, sizde varsa iletişim bilgisi verebilirmisiniz ? ***.

skanatlar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2013, 23:25   #461
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi skanatlar Mesajı Göster
Sayın Özlem A,

Gündönümü Çİftliği Aysun Sökmen ile ilgili internet te birkaç değişik mail adresi mevcut, sizde varsa iletişim bilgisi verebilirmisiniz ? ***.
thesutcu@gundonumu.biz.tr adresine mail atarsanız size dönüş yaparlar.

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2013, 12:48   #462
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-07-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 18
Yoğurt makinesi

Yoğurt makinesi (Tefal), Danone yağlı süt + AOÇ açık süt (kaynatılıp soğutuldu) ve Açkar yoğurt ile yaptığım denemenin sonucu:

Danone ile yaptığım yoğurt daha başarılı oldu. Çiftliğin çiğ sütüyle yaptığım yoğurtta hem buharlaşma neticesinde sütün miktarı çok azaldığı için gramajdan kaybettim hem de sulu bir yoğurt elde ettim. Danone ise maşallah kalıp gibi duruyor. Mayalama süresi 11 saat. 80'er gram maya koydum her ikisine de.

lektem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2013, 12:54   #463
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-07-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 18
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeTePe Mesajı Göster

Süzme yoğurt yapmak isterseniz bir süzgecin içine kayıt havlu koyup yoğurdu dökün. Süzgeci de suyun süzüleceği bir kap içine alın. 6-7 saat sonra yoğurdu süzgeçten kolayca alabilirsiniz. Kağıt havlu deri gibi yoğurdun üstünden sıyrılır.
Kağıt havludaki kimyasal maddeler?

lektem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2013, 13:34   #464
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lektem Mesajı Göster
Yoğurt makinesi (Tefal), Danone yağlı süt + AOÇ açık süt (kaynatılıp soğutuldu) ve Açkar yoğurt ile yaptığım denemenin sonucu:

Danone ile yaptığım yoğurt daha başarılı oldu. Çiftliğin çiğ sütüyle yaptığım yoğurtta hem buharlaşma neticesinde sütün miktarı çok azaldığı için gramajdan kaybettim hem de sulu bir yoğurt elde ettim. Danone ise maşallah kalıp gibi duruyor. Mayalama süresi 11 saat. 80'er gram maya koydum her ikisine de.
Danone ile yaptığınız yoğurdun maşallah kalıp gibi durmasını ve daha başarılı gibi görünmesinin sebebini doğal olmayışına bağlamadınız mı hiç? Ben olsam görüntüye değil doğallığa bakardım.

Kiraz, fagu03 ve yağmur beğendi.
bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2013, 00:41   #465
Ağaç Dostu
 
MeTePe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-03-2012
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 209
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lektem Mesajı Göster
Kağıt havludaki kimyasal maddeler?
İlginç bir soru!

Ama bunun bir sorun yaratacağı kanısında değilim.

Öncelikle, kağıt havlu altta.. Yani yoğurdun suyu aşağı doğru hareket ederken kağıt havludan süzülerek, kağıttaki kimyasalları da yıkayarak aşağı iniyor. Mekanik olarak kağıttan yoğurda değil, yoğurttan kağıda doğru bir akış var.

Kağıt havlu doğası gereği, suyu çekmek için üretilmiş... vermek için değil.

Kağıtla temas eden yüzeyde bir bulaşma olması mümkün. Ancak, bu bulaşmanın yoğurdun 1cm içine kadar girdiğini varsaysak dahi (ki mümkün değil) toplam yoğurt miktarının en kötü şartlarda dahi sadece %5-10 kısmında kontaminasyon olacaktır.

Kağıt havlunun suyu emmesi kılcal negatif basınç mekanizmasıyladır. Yani su vermez, alır. Altına suyu geçirmesi ise, kılcalların doygunluğa ulaşıp yerçekimi kuvvetinin negatif basıncı aşması nedeniyledir. Bu haliyle kağıttan yoğurda doğru bir akış oldukça zordur. (Su moleküllerinin hem negatif basınç, hem yerçekimine aykırı olarak yukarı hareket etmesi lazım. İmkansız değil ama zor)
****************

Diğer taraftan, kağıt havluların sağlığa zararlı kimyasallar barındırıp barındırmadığı ilginç bir konuymuş. Ben biraz araştırdım. Bazen reçine kullanılıyormuş ki, sağlığa pek zararı yok. Kağıt hammaddesi ise bildiğimiz selüloz. Bunun da zararı yok.

Ancak beyazlatma işlemi için çeşitli kimyasallar kullanılıyormuş. Bunlardan en fazla zararı olanı Klor. Diğer kimyasallar işlem sonunda bir nevi nötürleşiyor. Klor ise, 1990'lı yıllardan bu yana farklı bileşikler halinde kullanılmaya başlamış. Çünkü, özellikle tuvalet kağıtlarının doğada parçalanırken klorun dioksine dönmesi ciddi bir çevresel tehdit oluşturuyormuş. Bu nedenle elemental klor kullanımı ciddi şekilde azaltılmış. Şu anda kullanılan ECF (Elemental Chlorine Free) ve TCF (Totally Chlorine Free) yöntemlerinin AB kriterlerinin izin verdiği limitlerin bile altında klor atığına yol açtığı bilgisi var.

*****************

Sonuç olarak; bir kimyasalın zehirli/zararlı olup olmaması tamamen dozla ilişkilidir. Sodyum ve Klor yüksek miktarlarda zehirlidir. Ama, bedenimizdeki sıvıların %0,9'unda sodyum ve klor olmasa yaşayamazdık.

Kişisel olarak bahsettiğim yöntemle yapılan yoğurdun kimyasal bir tehdit oluşturduğunu düşünmüyorum. Kullandığımız her plastik kapda, bezde, çanakta vs. az veya çok kimyasal bulaşma olacaktır. Steril bir dünyada yaşamak mümkün olmadığı, marketten aldığımız pek çok ürünün de çeşitli kimyasal/sentetik paketlerde barındığı düşünülecek olursa bu fazla ciddiye alınacak bir risk olmaz.

MeTePe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2013, 09:24   #466
Ağaç Dostu
 
yağmur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 748
Bu yaz tatilden dönerken İzmit'ten içi sırlı toprak kap aldım.Bu kapla yaptığım yoğurdun kıvamı hoşuma gitti. Daha geç ekşiyor bir de.

pria ve Ozlem A beğendi.
yağmur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2013, 10:24   #467
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Güvendiğim bir yerden çiğ süt alıyorum. Yoğurdu günlük sütlere göre daha çabuk mayalanıyor, üzerinde kalın bir tabaka kaymak oluyor ve tadı nefis. Mayalandıktan sonra bir kaç gün beklerse oldukça kıvamlı oluyor. Evdekilerin damağı alıştı, hazır yoğurdu yiyemiyorlar, özellikle kızım başka yoğurt ve süt olunca hemen anlıyor.

Sütten ayrılan kaymak, yapılan dondurma, lor ve tereyağı da yanında kalıyor. Bu gidişle hiç tereyağı almayacağım.

feriha, üzüm, pria ve 3 kişi beğendi.
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2013, 13:16   #468
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-08-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4
ev yoğurdu yapmadan önce süte katılmış olan suyu ayırma :)

Merhabalar,

Ev yoğurdu, eskiden beri bir takıntıdır bende. Hatta çocukluğumdan beri en büyük hayalim, ileride bir yoğurtçu dükkanı açmaktı Gerçekten!

Anne ve babamın mayaladığı yoğurtlardan sonra, ben de ev yapımı yoğurda geçmek istedim. Pek çok sitede yaptığım araştırma arasında, en çok sizlerden gelen mesajlar işime yaradı. Pek çok deneme yaptım ve epey başarılı sonuçlar elde ettim. Ama her şey, kullandığım süte bağlıydı. İçine su kattıklarını tahmin ediyordum. Fakat sade sütü bulma şansım da yoktu.

Bir gün çoook tesadüfen süte katılmış suyu ayırmayı keşfettim. Böylece istediğim kıvamda,çeşitli amaçlar için kullanabileceğim bir kaç değişik yoğurt yapmaya başladım. Burada başlayan yoğurt serüvenimin sonuçlarını da sizlerle paylaşmak istiyorum.

pria ve smk14 beğendi.
hfga Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2013, 13:39   #469
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-08-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4
ev yoğurdu yapmadan önce süte katılmış olan suyu ayırma :)

Sütü mandıradan aldığımda, ya pet şişe içinde, ya da naylon poşette veriyorlar. Ben de kaynatmadan, aldığım gibi derin dondurucuya koyuyorum.

A. Ertesi gün, taş gibi olmuş pet şişenin kapağını açıp, bir kaba ters çeviriyorum. Bir süre sonra erime başladığında, ilk eriyen sıvının daha krem renkli, yağlı, ilk süt olduğunu göreceksiniz.

Hala donmuş sıvı ile dolu pet şişeyi, bu defa başka bir kaba ters çeviriyoruz ve erimeyi bekliyoruz. İlk aldığımız sütü serçe parmağımızı ısıracak ama yakmayacak sıcaklığa gelince küçük bir kapta sıcak süt ile ılıştırıp, sulandırdığımız mayalık yoğurt ile mayalıyoruz. 1kg'a 1 tatlı kaşığı yoğurt yeterli.
Annelerimiz gibi, altına havlu koyduğumuz kabın üzerini bir kapakla örtüp, üstüne de başka bir örtü örttüğümüz malzememizi 4.5-5 saat sonra yavaşça açıp, sallamadan ve ÜSTÜ AÇIK OLARAK buzdolabına yerleştiririz, ertesi güne kadar. Bu yoğurdu, neredeyse bıçakla kesersiniz

İLK MAYAYI KÜÇÜK KAPLARDA ÇOCUKLAR İÇİN SATILAN PROBİYOTİK YA DA SADE YOĞURT İLE YAPARSANIZ, DAHA İYİ SONUÇ ALIRSINIZ.

Bir başka ipucu da, hani şu kahvaltılık, üstü kapaklı minik cam kaplarda mayalık yoğurt mayalamaktır. Bundan sonraki işlemlerinizde de kendi mayanızı kullanmış olursunuz.

B. Diğer, baş aşağı eriyerek kapta biriken süt ise, biraz daha suludur ama hala güzel bir yoğurt yapılabilir. Yine aynı usulle ve Danone vs probiyotik ile mayaladıktan sonra sarıp sarmalayıp, beklersiniz. BU YOĞURT, ANNELERİMİZİN YAPTIĞI GİBİ HAFİF SULU AMA ÇOK LEZZETLİ BİR YOĞURT OLACAKTIR.

C. Pet şişeye ya da naylon poşette kalan buza baktığınızda, neredeyse şeffaf, bildiğimiz, sanki içine süt kaçmış gibi rengi hafif kırık donmuş su olduğunu göreceksiniz. Üzülmeyin ve sakın ziyan etmeyin.

Bu buzun da erimesini bekleyin. Yine ısıtın, yine aynı şekilde mayalayıp, sarıp sarmalayın. 4.5-5 saat sonra diğerleri gibi üstü açık olarak dolaba kaldırın. Ertesi gün bu son yoğurdunuzu kontrol ettiğinizde, sanki sulu yoğurdu dibe çökmüş, ayran gibi bir sıvı olduğunu göreceksiniz. İşte bu yoğurt da, yapacağınız en güzel ayran yoğurdudur. Karıştırın, minicik bir tuz ilavesiyle için, çocuklarınıza içirin.

Yoğurtlarımı buz dolabında, üzerlerine sadece tülbent örterek, uzun zaman saklayabiliyorum. Hava alması çok önemli. Mayalık yoğurtlarınızı da böyle saklayabilirsiniz.

Bu yöntemde, istediğiniz kıvamda yoğurt yapabilir, dostlarını şaşırtabilir, "içine su katılmış" diye üzülmez, son damlasına kadar da kullanmış olursunuz.

Afiyet olsun

maki01, pria ve nkutsay beğendi.
hfga Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2013, 13:46   #470
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-08-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4
ev yoğurdu yapmadan önce süte katılmış olan suyu ayırma :)

Yukarıda yazdıklarıma eklemek istediğim son bilgi de, bakteri endişesine karşı sütün iyice kaynatıldıktan sonra parmak yakmayacak ısıya getirilmesidir.

HATTA SÜTÜNÜZÜ KAYNATTIKTAN SONRA ILITIP DOLABA KALDIRIN. ERTESİ GÜN DOLAPTAN ÇIKARDIĞIMIZDA ÜZERİNDE KALIN BİR KAYMAK TABAKASI GÖRECEKSİNİZ. MAYALANACAK ISIYA GETİRDİKTEN SONRA, SÜTLE SULANDIRILMIŞ VE MAYA OLARAK HAZIRLADIĞIMIZ KARIŞIMIN İÇİNE BU KAYMAKLARI DA KARIŞTIRIRSAK, YOĞURT OLDUKTAN SONRA YERKEN AĞZIMIZA NEFİS DOĞAL KAYMAKLAR DA GELİR.

DOĞAL BIRAKIRSANIZ, YOĞURT OLDUKTAN SONRA ÜSTÜNDE KAYMAK TABAKASI OLUR.

HERKESE AFİYET OLSUN

maki01 beğendi.
hfga Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2013, 13:54   #471
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-08-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn Mesajı Göster
Danone ile yaptığınız yoğurdun maşallah kalıp gibi durmasını ve daha başarılı gibi görünmesinin sebebini doğal olmayışına bağlamadınız mı hiç? Ben olsam görüntüye değil doğallığa bakardım.
Size katılıyorum. AOÇ'nin "YOĞURT SÜTÜ" diye satılan 3,5 lt'lik sütleri de çok güzel yoğurt oluyor.

pria beğendi.
hfga Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-01-2014, 15:15   #472
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Doğal yoğurt yapmak için ilk mayanın da doğal olması gerekir. Nohuttan yoğurt mayası elde edip yoğurt yapmışlar. Ben henüz denemedim ama tam anlamıyla doğal bir yoğurt elde etmek için denemekte yarar var.

Kaynak

maki01, pria, Ozlem A ve 2 kişi beğendi.
nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-01-2014, 20:57   #473
Ağaç Dostu
 
tiryaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-04-2008
Şehir: İzmir / Balıkesir Gömeç
Mesajlar: 376
Koyun sütünü şarap mayasıyla (Saccharomyces cerevisiae) mayalayınca oluşan yoğurdun çok lezzetli olduğunu okudum. En kısa zamanda deneyeceğim.

"Sheep milk with yeast produces very tasty and nice yoghurt"
Production of Yoghurts from Three Different Kinds of Milks Using Lactobacillus bulgaricus and Saccharomyces cerevisiae

pria ve yağmur beğendi.
tiryaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2014, 22:30   #474
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Ev yoğurdunu her ne kadar sevmesemde, eşimin yoğun ısrarı üzerine yarın ilk kez yoğurt yapmayı deneyeceğim. Her ihtimale karşı sütü ziyan etmemek için bir litreden yapmayı planlıyorum. Mesajların büyük kısmını okudum, market sütlerini arkadaşlar tavsiye etmiyor fakat ben paket değil, günlük şişe sütten yapacağım.

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2014, 13:23   #475
Ağaç Dostu
 
maya's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 285
Günlük şişe süt kullanacaksanız size özelden hangi markanın daha iyi mayalandığını yazayım. İnanın onlarda da fark ediyor, tecrübeyle sabit

hira beğendi.
maya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2014, 14:55   #476
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hira Mesajı Göster
Ev yoğurdunu her ne kadar sevmesemde, eşimin yoğun ısrarı üzerine yarın ilk kez yoğurt yapmayı deneyeceğim. Her ihtimale karşı sütü ziyan etmemek için bir litreden yapmayı planlıyorum. Mesajların büyük kısmını okudum, market sütlerini arkadaşlar tavsiye etmiyor fakat ben paket değil, günlük şişe sütten yapacağım.
Ben olsam endüstriyel süt hiç kullanmazdım. Endüstriyel süt ile yaptığınız yoğurdun satın aldığınız hazır endüstriyel yoğurttan ne farkı var ki. Çevrenizden çiğ süt kolaylıkla bulabilirsiniz. Çiğ süt kullanın.

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2014, 17:20   #477
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maya Mesajı Göster
Günlük şişe süt
kullanacaksanız size özelden hangi markanın daha iyi mayalandığını
yazayım. İnanın onlarda da fark ediyor, tecrübeyle sabit
Teşekkür ederim Alışverişten sonra okudum mesajınızı. Bir daha ki sefere bahsettiğiniz markayı tercih edeceğim

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2014, 17:29   #478
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn Mesajı Göster
Ben olsam endüstriyel süt
hiç kullanmazdım. Endüstriyel süt ile yaptığınız yoğurdun satın
aldığınız hazır endüstriyel yoğurttan ne farkı var ki. Çevrenizden çiğ
süt kolaylıkla bulabilirsiniz. Çiğ süt kullanın.
Sütçü sokağa geliyor, o kulak tırmalayan havalı kornasıyla ortalığı yıkıyor ama ben açık sütlerden hiç haz etmiyorum. Güvenmek zor.

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2014, 21:51   #479
Ağaç Dostu
 
tiryaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-04-2008
Şehir: İzmir / Balıkesir Gömeç
Mesajlar: 376
binlerce köylünün ineğinin birinden süt sağılıyor, yola konuyor, bir araç gelip bunları topluyor, sonra fabrikaya götürüyor, hepsi karışıyor, içindeki yağı alınıyor, pastörize ediliyor, kutulanıyor, ana depoya doğru tekrar yola çıkıyor, sonra marketlere dağıtılıyor.

Siz buna güveniyorsunuz galiba?

tiryaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2014, 22:19   #480
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tiryaki Mesajı Göster
binlerce köylünün ineğinin
birinden süt sağılıyor, yola konuyor, bir araç gelip bunları topluyor,
sonra fabrikaya götürüyor, hepsi karışıyor, içindeki yağı alınıyor,
pastörize ediliyor, kutulanıyor, ana depoya doğru tekrar yola çıkıyor,
sonra marketlere dağıtılıyor.

Siz buna güveniyorsunuz galiba?
Olayı tartışma konusu haline getirmesek?

Bu benim düşüncem ve tercihim. Kimse kimsenin düşüncesini kabul etmek zorunda değil.

jojoba beğendi.
hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
doğal yoğurt, evde yoğurt yapımı, yoğurt mayası


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024