05-05-2013, 23:02 | #1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-10-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 70
|
Yoğurt Mayalama (Harnup-keçiboynuzu ile)
Son denemeyi olgunlaşmamış harnupla tamamladım. Bir bardak ılık süt içine 3-4 adet olgunlaşmamış harnup bıraktım. Bu defa ısı kaynağı olarak buzdolabını kullandım, dikkat edilirse eğer buzdolabının duvardan taraf olan arka kısmı oda sıcaklığına nispeten biraz daha sıcaktır. Buzdolabının üstüne duvar tarafına yaslayıp örttüm üstünü bu defa. Harnupla olan mayalanma birbuçuk gün sürdü. Bundan mayalık almak hiç zor olmadı. Bir başka kapta tekrar mayaladım. Sonuç, jöle kıvamında bir yoğurt. |
11-01-2015, 11:55 | #3 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-10-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 70
|
Alıntı:
Bu konuyla ilgili daha fazla detay aşağıdaki linkte mevcut; Yoğurt mayalama (Karınca yumurtası ve toprağı ile) Düzenleyen mumunal : 11-01-2015 saat 12:03 Neden: URL düzeltme |
|
|
|