02-10-2011, 16:42 | #121 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,129
|
Sayın hanif; Zeytinyağı şekerin baygınlığını bastırıyor. Zeytinyağı üste çıktığından içinden bir miktar almadan önce çalkalamak gerekiyor. Benim gibi acele ederseniz, zeytinyağı yoğun olan kısmı tüketirsiniz ve yok denecek kadar az zeytinyağı kaldığında o zaman şekerin yoğunluğunu hissediyorsunuz. Karışık olursa müthiş bir lezzet. Kolayı var zeytinyağı ilave edersiniz. Zaten tüm zeytinyağlılara soğan kavrulurken çok az da şeker ilave edilir. Bu da zeytinyağının lezzetini damakta daha da hissetiriyor. Bütün marifet sosta. Bir süre sonra biberler bitse de, sosuna banmaya devam ediyorsunuz. |
06-10-2011, 19:36 | #122 |
Ağaç Dostu
|
Turşuyu kurduktan bu yana 1 hafta geçmiş. Açıp tadına baktım. Çok kuru ve boğaz yakıcı geldi biberlerin tadı. Sanki içine hiç sıvı girmemiş gibi, normal turşulardaki gibi ısırınca suyunun akması gerekmiyor mu? Sizinkiler de öyle mi yoksa benimkinde bir problem mi var? Daha sulu ve tatlı olacağını ummuştum. Sarımsaklarım masmaviydi, çıkardım. Acaba onlar mı tadını bozdu? |
07-10-2011, 07:02 | #123 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Burada 93 nolu mesajda sayın elek Bakır Sülfat ile ilgili açıklama yapmıştı. O mesajı okur musunuz. Sanırım kullandığınız sirkede sorun var. Sirkenizi değiştirmenizde yarar var. |
|
07-10-2011, 17:07 | #124 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 345
|
Güler hanımın patates böreğini yapmıştım,müthiş olmuştu.Şimdi sıra turşuda.Kaç zamandır yapmak istiyordum ama anca zaman bulabiliyorum. |
07-10-2011, 17:33 | #125 |
Moderatör
|
Burada biberler artık geçmeye yüz tuttu. Şimdi küçük ve çıtır çıtır olanlarından bulabilecek misiniz? Sevgili nariel, üzüm sirkesi kullanıyorum hiç de kötü olmadı benimkiler. Uzaylı'nın dediği gibi kullanmadan evvel kavanozu bir iki defa baş aşağı yapın. İyice karışsın. |
07-10-2011, 22:19 | #126 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-10-2010
Şehir: Bursa
Mesajlar: 306
|
Bu turşuyu bende denedim, kuralı yaklaşık 15 gün olmuştu, sonunda bugün itibariyle tadına baktım, gerçekten harika olmuş çok beğendik, tarif için çok teşekkür ederim Güler hanım, sadece bir kavanoz kurmuştum denemelik, şimdi bir kavanoz yedek kurulacak |
08-10-2011, 14:41 | #127 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-05-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 12
|
Ramazan bayramında Güler Hanımın tarifine göre kurduğum bu turşuyu şekerlimi olur merakıyla açıp yedik..Şekerden eser yoktu..Süperdi lezzeti, bana sadece yağı fazla geldi..Bir daha denediğmde yağını 1 çay bardağı tutacağım..Kim yedi ise tam not aldı.. Çok teşekkürler Güler Hanım.. |
14-10-2011, 17:13 | #128 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2008
Şehir: Mersin
Mesajlar: 307
|
Bende biber turşusu sevmememe rağmen buradaki övgülere dayanamayıp küçük bir kavanoz denemelik kurdum. Daha iki gün oldu ama rengi neredeyse sapsarı oldu, şimdi merakla tadacağımız günü bekliyorum. Bakalım bana biber turşusunu sevdirecek mi? |
15-10-2011, 08:19 | #130 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2008
Şehir: Mersin
Mesajlar: 307
|
Buradaki yorumlara bakılacak olursa öyle olacak gibi... |
15-10-2011, 08:29 | #131 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,796
|
Turşu suyuna ikinci kez biber koydum. Hiç fena olmuyor. |
15-10-2011, 11:24 | #132 |
Ağaç Dostu
|
Bahçede biberlerim hala veriyor, geçen gün topladığım bir avuç minik biberi küçük bir kavanoza koyup, üzerine kalan turşu suyundan doldurdum, bir kısmını da salatada kullanıyorum. Bugün yeni turşumun 6. günü ve az önce açtım, çok güzel olmuş. Aynı suda yapılan daha çabuk oluyor. |
16-10-2011, 09:10 | #133 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
Şehir: Tire
Mesajlar: 1,489
|
bende küçük pet şişenin içine denemelik yaptım bugün akşam açmayı planlıyorum şu an görüntü güzel tadını merak ediyorum |
20-10-2011, 12:36 | #134 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2007
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 1,033
|
Güler ablacım turşucu ( yani yapmasını ve yemesini seven ) bir aileden geldiğim için sağolsun annemde bol bol yediğim için hiç evde yapma ihtiyacı hissetmemiştim, ama bu tarifinizi hem anneme veriyorum hemde bu akşam kendim yapacağım inşallah, inşallah yapabilirim. |
20-10-2011, 14:35 | #135 |
Ağaç Dostu
|
Ben de kurdum bu turşuyu çok güzel ama bir daha ki sefere yağını az koymayı düşünüyorum, azıcık yağı fazla geldi. Oysa çalkalıyorum yemeden önce, ama yine yağ baskın geliyor. Tadı muhteşem, bayıldım. deneyerek oranları ayarlamak en doğrusu. Normal turşularımla birlikte poz verdiler |
24-10-2011, 20:39 | #136 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-10-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 1
|
dayanamayıp yaptım fakat baskın bir şeker tadı alıyorum bugün 8 gün tuzu tam olarak ne kadar koyuyorsunuz. sanırım tuuzunu ayarlayamadım, süper bi rengi oldu sarı ama tatlı bi sararma |
24-10-2011, 21:08 | #137 |
Ağaç Dostu
|
İlk yaptığım kavanozun hüsranla sonuçlanmasından sonra ikinci denemeyi yaptım. Daha taze ve küçük biberlerle denedim. Diğer tüm malzemeler aynıydı. Yine sarımsaklar masmavi oldu ama sanırım biberlerin küçüklüğünden ve 2 hafta hiç açmadığımdan; bu sefer çok lezzetli oldu. Yemeye doyulmuyor |
24-10-2011, 21:31 | #138 |
Ağaç Dostu
|
Valla bu güzel tariften ve bu kadar övgüden sonra denemek farz oldu. Ben de kurdum ama minicik biber bulamadığım için bulabildiğim en ufak köy biberlerinden denedim. Yalnız bir korkum var ki; kavanozu çevirmek için her elime alışımda yüzüme patlayıverecekmiş gibi geliyor. Bunu da yenemiyorum bir türlü Yaklaşık 1 hafta sonra tadına bakıp paylaşmaya çalışırım. (Kavanozu öyle bir doldurmuşum ki biberlere kıpırdayacak yer yok ) |
24-10-2011, 22:03 | #139 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kavanozu doldururken üstte biraz boşluk kalsın, turşulaşma sürecinde gaz çıkışı olduğu için şişme yapabilir. Benimkiler hep sızma yaptı, 15 gün boyunca etraf yağdan vıcık vıcık oldu. |
|
24-10-2011, 22:18 | #140 |
Ağaç Dostu
|
Bende de ters çevirince sızma yaptı ama kapağın altına vinil eldiven koyup öyle kapattım kapağı tekrar, şimdi sızma felan yok İşte korkum da burada başlıyor, dışarı gaz çıkışı, hava çıkışı yok. Acaba içerde basınç oluşur mu ve açarken sorun olacak mı En iyisi turşuyu eşime açtırmak |
25-10-2011, 09:00 | #142 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Yukarıdaki ölçülerde malzeme kaynatılırken içerisine halka halka doğranmış iri kırmızı biberler katılarak haşlanınca farklı bir çeşitte hazırlanabiliyor . |
|
25-10-2011, 09:05 | #145 |
Ağaç Dostu
|
Yüksek tansiyonum yok ama tuz yüzünden turşu yiyemiyordum, bunu ise yiyorum. Bahçede hala biber çıkıyor, küçük kavanoz boşaldıkça kalan suyunun içine koyuyorum, bir haftayı bulmadan hazır oluyor. Ben çok sevdim ama eşim turşu deyince tuzlu beklemişti herhalde, ilk lokmadan sonra bu tatlı dedi ve bir daha yemedi. |
25-10-2011, 21:16 | #148 |
Ağaç Dostu
|
Benim son yaptığımın kapağı plastikti (bidona kurdum), teneke olmadığı için sıcak suya koymayı aklıma getirmedim. Bir daha cam kavanoza kurarsam kapakları ısıtıp öyle kapatacağım. |
25-10-2011, 21:40 | #150 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
Şehir: İzmir-Aydın
Mesajlar: 385
|
bu biberleri halka haline kesip yerleştiriseniz de harika oluyor. bence deneyin derm. |
|
|