agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni1446Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-12-2011, 23:14   #721
Ağaç Dostu
 
bettyycim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-10-2010
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 2,060
Güler abla resimleri çok önce çektim inanın tadında hiç bir farklılık yok 6 kg. yapmıştım ama hepsini yemiş bulunmaktayız bez üzerinde kuruttuklarım diğerlerini beklerken bizi oyalamış oldu

cozmen beğendi.
bettyycim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-12-2011, 23:20   #722
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
İyi o zaman afiyet olsun. Seneye bekle bakalım.

Bir de duyduğuma göre MeyveliTepe'nin eşi, olgunları kek ve pastalarda da kullanıyormuş. Ben de onları püre gibi yapıp dondurdum. Tarif alabilirsek denemek istiyorum.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-12-2011, 23:28   #723
Ağaç Dostu
 
bettyycim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-10-2010
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 2,060
Oooo buda harika bir fiki bende denemek isterim bu hafta pazarda hala vardı hurma

bettyycim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2011, 00:26   #724
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
İyi o zaman afiyet olsun. Seneye bekle bakalım.

Bir de duyduğuma göre MeyveliTepe'nin eşi, olgunları kek ve pastalarda da kullanıyormuş. Ben de onları püre gibi yapıp dondurdum. Tarif alabilirsek denemek istiyorum.
Olgunlaşmış hurmayı püre halinde sıvı niyetine kek hamuruna karıştırıyor ama sorayım, söylerse yazarım. Çikolatalı cevizli kek gibi oluyor.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2011, 08:23   #725
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Geçen gün TV'de Refika'nın mutfağında, trabzon hurmasından sorbe yapımı vardı.

İnternet sitesine girince de "Trabzon hurmalı baklava yufkasında tarçınlı muz" başlığını gördüm.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2011, 09:04   #726
Yeni Üye
 
kopuz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-12-2011
Şehir: yalova
Mesajlar: 11
Kalörifer peteğinin üstünde devamlı hava akımı olduğu için (ısınan hava yükselir) daha çabuk ve daha sağlıklı kurutulabilir.

Eklenen Resimler
  
Jakin beğendi.
kopuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2011, 09:25   #727
Ağaçsever
 
akkelebek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-11-2009
Şehir: Yeşilyurt, Muğla
Mesajlar: 30
Bahçemizdeki ağaca ek olarak komşularımızın, hoşgeldiniz niyetine getirdiği yaklaşık 25 kilo hurmayı yiyip, pişirip, sağa sola dağıttıktan sonra bu kurutma çılgınlığını okudum. Uzunca bir süre pazarda da bulamadım, en sonunda Kipa'dan 10 adet sert hurma seçtim, eve gelene kadar 4 tanesi yumuşadı, biri patladı, en nihayetinde 5 adet kuturmayı başardık.. ama sanırım kuzine başında fazla bırakmışım zira bayağı büzüşük oldu bizimkiler.. ama dün akşam misafirler eşliğinde adambaşı bir tavla pulu hurma tadımı yaptık... herkes bayıldı ve bugün Muğla pazarında hurma avına çıkacaklarını söylediler..

ben ise bebeto016 gibi bir nebze hayal kırıklığına uğradım sanırım, daha çikolatasal bir tad bekliyordum, ben de az şekerli hac hurmasına benzettim.. ama yine de yeni yıla bilinçli kurutucu olarak gireceğiz ve seneye hiç hurma ziyan etmeyeceğiz... hatta VONALI'nın tekli paketleri de çok güzel olmuş.. birer kurdele ile bağlanıp yeni yıl hediyesi, nikah şekeri, çocuklara hediye vs olarak kullanılabilir..

sevgiler, saygılar hepinize şimdiden mutlu yıllar....

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen akkelebek : 29-12-2011 saat 09:28 Neden: telaffuz hatası
akkelebek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-01-2012, 22:00   #728
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Merhabalar ve iyi seneler Korogaki severler,
Yeni bir üye olarak bunlar da benim hurmalarım. Sizlerden görerek, imrenerek ve de çok merak ederek yapmaya çalıştığım hurmalarım. Tatlarını çok merak ediyorum. Bu merakımdan dolayı da geçen hafta bir aktarda gördüğüm bu hurmalardan tadımlık 1 tane aldım. Fakat aşırı derecede kuruydu ve beğenmedim. Hatta aşırı derecesi yok, kupkuru idiler.Yaptığım hurmalar 5 haftadır asılılar ve dokunduğumda yumuşacık pufidik pufidik haldeler. Sabırsızlıkla beklemekteyim. Saygılarımla...

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen bahcedenn : 01-01-2012 saat 22:29 Neden: Resim eklendi.
bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-01-2012, 07:02   #729
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Ben de pek sert olanlarını sevmiyorum ama içleri kurumalı. Dıştan bastırıldığında hafif bir yumuşaklık olmalı, benim sevdiğim şekli böyle. İlk astıklarım tam da bu kıvamda, daha sonraki ilavelerim biraz daha beklemekte.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-01-2012, 14:42   #730
Ağaç Dostu
 
bebeto016's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-05-2011
Şehir: ELAZIĞ
Mesajlar: 273
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn Mesajı Göster
Merhabalar ve iyi seneler Korogaki severler,
Yeni bir üye olarak bunlar da benim hurmalarım. Sizlerden görerek, imrenerek ve de çok merak ederek yapmaya çalıştığım hurmalarım. Tatlarını çok merak ediyorum. Bu merakımdan dolayı da geçen hafta bir aktarda gördüğüm bu hurmalardan tadımlık 1 tane aldım. Fakat aşırı derecede kuruydu ve beğenmedim. Hatta aşırı derecesi yok, kupkuru idiler.Yaptığım hurmalar 5 haftadır asılılar ve dokunduğumda yumuşacık pufidik pufidik haldeler. Sabırsızlıkla beklemekteyim. Saygılarımla...
bence sertleşmesini bekleme büyük hevesle kuruttuğum hurmalarımın ilk kısmı sanırım biraz fazla kurumuştu anlatılanlar kadar tad alamadım fakat 2. kez kuruttuklarım yumuşakken tattım cok kurumuşunsundan daha iyiydi .

bence fazla kurutmadan yemek lazım.

bebeto016 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-01-2012, 20:09   #731
Ağaç Dostu
 
KAPTANzst's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2009
Şehir: TRABZON
Mesajlar: 2,691
Galeri: 26
Qrta yolunu deneyerek damak zevkini bulmak lazım.

KAPTANzst Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-01-2012, 20:12   #732
Ağaç Dostu
 
KAPTANzst's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2009
Şehir: TRABZON
Mesajlar: 2,691
Galeri: 26
Az önce çıkıp fotoğrafladım. İçleri hafif sulu ve tam kıvamında bence.

Eklenen Resimler
 
hepgül beğendi.
KAPTANzst Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2012, 00:14   #733
Ağaç Dostu
 
kasap.94's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-09-2008
Şehir: balıkesir gönen
Mesajlar: 1,196
Galeri: 6
paketleme

50 kilo olarak kuruttuğum hurmalarımdan kalanları bugün paketledim. kışlık olarak.

Eklenen Resimler
   
kasap.94 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2012, 01:00   #734
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Şu paketlerin yeri bizim bulabileceğimiz bir yerde mi?

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2012, 01:53   #735
Ağaç Dostu
 
kasap.94's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-09-2008
Şehir: balıkesir gönen
Mesajlar: 1,196
Galeri: 6
Dışarıda ızgara yanındaki buzdolabındalar sana zimmetli. eksilirlerse askerliğin yanar.

kasap.94 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2012, 10:25   #736
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kasap.94 Mesajı Göster
Dışarıda ızgara yanındaki buzdolabındalar sana zimmetli. eksilirlerse askerliğin yanar.
Askerde buna yer değiştirme derler. Bir de yer değiştirmeye sebep gerekçeler varsa ( daha iyi koruma gibi ) ve bu hususta insiyatif kullanılmışsa, suç ortadan kalkar.

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2012, 11:09   #737
Ağaç Dostu
 
kasap.94's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-09-2008
Şehir: balıkesir gönen
Mesajlar: 1,196
Galeri: 6
Sayın: Tura : Uyarınız için teşekkür ederim. deseniz ya kişi niyetini bozdu ise çare tükenmez. Çünkü bunlar tavuk çalmakta uzmanlaşmış kişiler. Hemen yerlerini değiştireyim.

kasap.94 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2012, 11:13   #738
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Beni yediemin olarak görevlendirseniz diyecektim.
Tam koruma sağlamak sözü veriyorum. Tavukçuların türlü yöntemleri vardır da.

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2012, 11:25   #739
Ağaç Dostu
 
kasap.94's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-09-2008
Şehir: balıkesir gönen
Mesajlar: 1,196
Galeri: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı Göster
Beni yediemin olarak görevlendirseniz diyecektim.
Tam koruma sağlamak sözü veriyorum. Tavukçuların türlü yöntemleri vardır da.
Sayın tura:sansarla birlik oldularmı bunlardan kurtuluş zor. cumhur tonbanın. Zavallı çillisini bütün site korumaya aldı kurtaramadı. Şu anda cennette enzimle mest olmuş halde dolaşmakta.

kasap.94 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2012, 14:50   #740
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Benim daha önce kuruttuğum hurmaların üzerlerine tozlaşmış şekerleri çıkıyordu. Yani hafif hafif beyazlaşma okluyordu. Bu sene 500 tane hurma kuruttum (iki parti halinde), birinci parti iyice kurudu yani tam yemelik oldu ama üzerleri beyazlaşmadı.

Hurma ebatları iyice küçüldü, içinde sıvı da kalmadı ama şekerleri üzerine vurmadı.
Nedeni ne olabilir?

Bu sene hurmaları 15 gün kadar erken soydum ama bayağı portakal rengine gelmişlerdi, yumuşamadan soymak istedim. Belki biraz daha bekleyebilirdim ama baktım arkadaşların çoğu asmış, haydi Güler kolları sıva diyerek işe koyuldum.
Bir onbeş gün daha bekleseydim daha iyi olur, şekerlenmeleri görebilir miydim. Gerçi tadları yine de çok güzel.

(Yanlış fotoğraf yüklemişim, bu ikinci patinin fotoğrafları, biraz daha kuruması gerekiyor)

Eklenen Resimler
 
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2012, 16:13   #741
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Güler hanım benimkiler 1 haftadır bembeyaz şekerlenmeye başladılar. Ben sizden daha erken asmıştım, hatta benimkiler daha tam portakal rengi bile değillerdi. Bence 1-2 haftaya başlayacaktır sizikiler de.

Not:Beninkiler üstü kapalı, hiç yağmur almayan ama tamamen açık havadar yerdeler. Deli gibi rüzgar alıyorlar.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2012, 16:18   #742
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sevgili Limon, benim hurmalar da sadece üstü kapalı balkondaydılar Manyas'da. İstanbul'a gelirken bir kısmını getirdik ki sağa sola ikram edelim istedik. Manyas'dakiler ne alemde tam bilemiyorum ama inşallah dediğiniz gibi olur. O halleri daha güzel bence.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2012, 10:02   #743
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-12-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 711
Harika görünüyorlar.İlk kez kurutulmuş'unu sayın Meyvelitepe'nin göndermiş olduğu 4 adet hurma'dan tattık.Çok güzel tadı vardı.Geçen yıl marketten aldığım hurmalardan 1 adet balkonda kuruttum.İyide kurumuş.Afiyetle tadına baktık.Fidancı'dan 6 adet hurma ağacı aldım.Meyve vermesini bekliyeceğim artık.

Minarislim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2012, 10:49   #744
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Manyas'dakiler ne alemde tam bilemiyorum
Kontrol ettim,

Bu olmuş, bu daha olmamış, bu biraz daha durması lazımmış derken bittiii.

hepgül beğendi.
Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2012, 16:58   #745
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-11-2009
Şehir: Akçakoca
Mesajlar: 1,173
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Kontrol ettim,

Bu olmuş, bu daha olmamış, bu biraz daha durması lazımmış derken bittiii.
Sayın Lilium ; Güzel espriydi.

hepgül beğendi.
athena -asena Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2012, 17:06   #746
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi athena -asena Mesajı Göster
Sayın Lilium ; Güzel espriydi.
İnşallah espri olarak kalmıştır.

Murat Öz ve hepgül beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2012, 19:24   #747
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Güler hanım benimkiler 1 haftadır bembeyaz şekerlenmeye başladılar. Ben sizden daha erken asmıştım, hatta benimkiler daha tam portakal rengi bile değillerdi. Bence 1-2 haftaya başlayacaktır sizikiler de.

Not:Beninkiler üstü kapalı, hiç yağmur almayan ama tamamen açık havadar yerdeler. Deli gibi rüzgar alıyorlar.
Bizimkiler kurutma işleminin son evresindeler. %40 kadarı tam kıvamında ve yavaş yavaş beyazlanma başladı. Paketleme için beyazlanmayı beklemeyeceğim, ideal kıvamını kaybetmemesi daha önemli. Geçen sene çok lodos vardı, bir parti olması gerekenden fazla kurumuştu. Bu yıl çok daha iyi gidiyor.

Başka bir şey de, şekerlenme paketlenmeden sonra da devam ediyor. Hatta geçen yıl vakumladığım paketlerde sonradan meyvelerin etrafı kalın bir şeker tabakasıyla kaplanmıştı.

Bazı arkadaşların pudra şekeri kullandığını görüyorum. Buna hiç gerek yok, meyvenin doğal lezzetini de değiştirebileceğinden tavsiye etmiyorum.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2012, 20:32   #748
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Bazı arkadaşların pudra şekeri kullandığını görüyorum. Buna hiç gerek yok, meyvenin doğal lezzetini de değiştirebileceğinden tavsiye etmiyorum.
Bunu ben de farkettim, neden yaptınız diye de soramadım.

İlk parti için biraz daha beklerim o halde. Zaten ikinci parti daha zaman istiyor.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2012, 18:15   #749
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
İnşallah espri olarak kalmıştır.
Yok yok ne espirisi, hatta son bir kaç tanesini de yanıma aldım tatmayan arkadaşlara ikramda bulundum. (Hani bir söz var, yiyin dostlar halil ibrahim sofrasıdan benim keseme dokunmayın)
Bu da güler ablanın sofrası, yiyin dostlar.

Name:  DSCN0429.jpg
Views: 766
Size:  38.3 KB

Name:  DSCN0430.jpg
Views: 798
Size:  32.7 KB

Şaka bir yana,

Bu gün kasap94 arkadaşımız geçerken bana uğrayıp şu hurmalara bir kalite kontrolü yapmamı istedi.
Gerçekten çok güzel olmuşlar ellerine sağlık düşünmeleri yeter çok teşekkür ederim.
Hani diyorum yaaa, çok da güzel olmuşlar viskinin dibinde biraz kalmıştı viskiyle nasıl gider, deneyip görmek lazım dermişimm.

Oğuz abiii sana diyorum sanaa kulakların çınlasın.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2012, 19:02   #750
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
...

Oğuz dediğini yapıyor zaten, buyur gel sen de.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024