agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Evim, Evim; Güzel Evim :) > Mutfak > Kışlıklar, Konserveler, Reçeller,Baharatlar




Reklam


Beğeni Düzeni832Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-12-2010, 18:02   #451
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 6,966
Galeri: 106
Hoş geldiniz sayın erkanyazici;

Yapım aşamasını anlatabilirmisiniz.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2010, 18:23   #452
Yeni Üye
 
erkanyazici's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-12-2010
Şehir: Denizli
Mesajlar: 8
Sayin Lilium, ilk sayfada ve ilk konuda bulunan MeyveliTepe'nin yazdigi ve denizakvaryumu'nun paylastigi yazıdaki bilgilerin aynısını uygularsan sonuca ulasırsın

erkanyazici Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2010, 08:48   #453
Ağaç Dostu
 
KAPTANzst's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2009
Şehir: TRABZON
Mesajlar: 2,423
Galeri: 26
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Vonalı Mesajı Göster
kivi kurutması denemem. bakalım kuruyacak mı?
Sayın Vonalı sonucu ne oldu kivilerin.

KAPTANzst Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2010, 10:56   #454
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 03-06-2010
Şehir: Ordu
Mesajlar: 42
Olmadı kiviler
biraz kurudular
kuruyanlar ekşi oldu
birde sinek çoktu hep
hurmaya sinek gelmiyor nedense.
kivinin yavaş yavaş değil hızlıca kuruması gerekiyor herhalde

Vonalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2010, 16:03   #455
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 6,966
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erkanyazici Mesajı Göster
Sayin Lilium, ilk sayfada ve ilk konuda bulunan MeyveliTepe'nin yazdigi ve denizakvaryumu'nun paylastigi yazıdaki bilgilerin aynısını uygularsan sonuca ulasırsın
O sonucu denedik biliyoruz, çok güzel sonuçlar aldık, sizlerin başka bir yönteminiz varmı diye sormuştum, teşekkür ederim.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2010, 19:55   #456
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 21,794
Galeri: 103
Yoo, hurmaya da sinek geliyor.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2010, 20:39   #457
Ağaç Dostu
 
acemifüsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2,796
Galeri: 2
Kesinlikle, hurmaya da sinek geliyor. Buzdolabı rafında kurutmaya çalıştığım hurmaları, sineklerden korumak için üstlerine kahvaltılıklar için aldığım koruyucuyuları yerleştirdim.

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2010, 09:44   #458
Yeni Üye
 
erkanyazici's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-12-2010
Şehir: Denizli
Mesajlar: 8
Satılık cennet hurması;

İsteyenlere simdiden afiyet olsun

Eklenen Resimler
   
erkanyazici Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2010, 14:47   #459
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 03-06-2010
Şehir: Ordu
Mesajlar: 42
Cumartesi akşamı trt1 de gezelim görelim programında rize çamlıhemşini tanıtıyordu.
o sırada görüntülerin arasında yaşlı bir teyze soyduğu trabzon hurmaların ipe bağlamış asıyordu.
çok kısa bir görüntü geçti.
nuray hanım o hurmaların tadını bilseydi " sen napıyon teyze" diye sorardı herhalde.
programa dahil edilmedi ama öyle bir kare geçti işte.

Vonalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2010, 17:46   #460
Ağaç Dostu
 
hüsnüyusuf's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-10-2007
Şehir: Sivas-Şanlıurfa
Mesajlar: 279
Galeri: 15
Ben de o görüntüleri programda görmüştüm. Anlatacaklar diye beklerken es geçtiler ne yazık ki.

hüsnüyusuf Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2011, 21:16   #461
Ağaç Dostu
 
KAPTANzst's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2009
Şehir: TRABZON
Mesajlar: 2,423
Galeri: 26
İlk defa Trabzonda bu kadar yaygın olarak karogaki gördüm. Fiyatıda 7 tl ye düştü

KAPTANzst Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2011, 08:10   #462
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 03-06-2010
Şehir: Ordu
Mesajlar: 42
Anlaşılan, amerikayı yeniden keşfettik biz bu forumda.

Vonalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2011, 11:00   #463
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 6,004
Hurma kurutmayı, bahçedeki ağacın 200 kilo meyvesini ne yapacağız diye düşünürken, günlerce süren tırmalama sonunda Japonlardan öğrendik. Maalesef Trabzondan veya Trabzonluılardan değil. Güzel ülkemin hiç bir yerinde, hiç bir kaynağında böyle bir bilgi yok.

Bilgi fakiriyiz milletçe. Biliyorsak da saklarız, paylaşmayız. Onun için de bir arpa boyu yol gidemiyoruz. Bu belki ufak bir örnek, sadece bir sembol olabilir. Ama, maalesef durum bu.

Hurma kurutmayı becerip, bir de fazladan bunu paylaşınca, Trabzondan bir okurumuz, o bölgede de kurutulduğunu yazmıştı da anlamıştık oralarda da kurutulduğunu. Ancak kurutma yöntemleri tamamen farklıydı. Soymadan dörde bölüyorlar ve öyle kurutuyorlarmış.

Şimdilerde bizim usul (Japon usulu) kurutuluyorsa bunun buralardan öğrenilmiş olması kuvvetle muhtemel. Hele ki, bu sene bizim köyde hemen her balkonda hurma dizilerini gördükten sonra


Düzenleyen MeyveliTepe : 04-01-2011 saat 11:43
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2011, 11:31   #464
Ağaç Dostu
 
acemifüsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2,796
Galeri: 2
Sn.MeyveliTepe Trabzon hurmasının kurutulmuşunun Türkiyede ekonomiğe kazandırılmasında ve tanıtılmasında , emekleriniz çok, sonsuz teşekkürler
İlk denememde fazla kurutmuşum, biraz sert olmuşlardı. İkinci denemem kayısı kıvamında, belki biraz daha yumuşak oldu. Fakat bu kıvamdakilerin lezzeti bence olağanüstü idi, çok güzeldi İki tanesini pazarda hurma satan iki ayrı köylüye götürdüm, tanımalarını sağladım. Kuruyunca bu kadar güzel bir tada ulaşacağını asla daha önce düşünemediklerini, çok beğendiklerini söylediler.

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2011, 12:28   #465
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,106
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
...Hurma kurutmayı becerip, bir de fazladan bunu paylaşınca, Trabzondan bir okurumuz, o bölgede de kurutulduğunu yazmıştı da anlamıştık oralarda da kurutulduğunu.
Ancak kurutma yöntemleri tamamen farklıydı. Soymadan dörde bölüyorlar ve öyle kurutuyorlarmış.
Bu yöntemi deneyen arkadaş var mı?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2011, 14:40   #466
Ağaç Dostu
 
livadi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: Rize- Şanlıurfa
Mesajlar: 294
Sayın Denizakvaryumu, bizim oralarda (Rize ilçeleri) bu hurma kurutma işlemi yıllardır yapılır.Yani ben çocukluğumdan beri bilirim.
Evet eskiden daha ziyade dörde bölünerek ipe aralıklı olacak şekilde dizilir ve öyle kurutulurdu. Aynen diğerinde olduğu gibi ancak dilimlenerek. Son yıllarda (en az 10 yıldır) burada anlatılan şekilde tüm olarak kurutma yaygınlaştı, diğerine hiç rastladığımı hatırlamıyorum.İyi de oldu, çünkü bana göre tüm halinde kurutulan çok daha lezzetli.
Buradan da anlaşılacağı gibi, bütün olarak kurutma da yıllardır yapılıyor aslında....

livadi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2011, 15:03   #467
Ağaç Dostu
 
tenar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-07-2007
Şehir: Yerdeniz
Mesajlar: 185
Bu sene 15 kilo hurma aldım, çoğunda siyah nokta(lar)a vardı, meyveyi çok iyi tanımadığım için siyah noktalarını soyarken temizledim görünürde bir şey kalmadı. İplere dizdim, sıcak su... derken tüm aşamalarını yaptım. Bir çamasır kurutma askısını olduğu gibi hurmalara tahsis ettim, bir kaç haftada da harika olacakları umuduyla, 5 günlüğüne tatile çıktım bayramda. Geldiğimde hurmalarımın özellkle siyah noktalıların kurtlandığını gördüm. Yerlere kurtları hatta kozaları dökülmüştü. Kurtlananların içi kararmış, hatta çürümüşlerdi. Nasıl temizlik yaptım anlatamam. Kurtlandıklarına mı yanayım, onca emek verdim, soyarken parmağımın çıktığına mı yanayım. Çok üzüldüm.

Hangisi kurtlu hangisi sağlam ayırd edebilmek içi tek tek hepsini ikiye bölmek zorunda kaldım. Sağlamlar sadece 1/4üydü. Onları o şekilde yarım yarım kuruttum. dieğrlerini çöğe atmak zorunda kaldım.

Aklınızda olsun diye yazıyorum. Siyah noktalılar kesin böcekleniyor demekki, ben dolu yarası sanmıştım ama değişmiş. Sağlam olanlar yarıya ayrılmış halde de çok güzel kurudular. Ksyısı kurusu gibi oldular, içi koyu renkli ve yumuşak.

Bir sorum olacak, soyma işleminde siz de çok zorlanıyor musunuz? Bunun kolayı yok mu? Denemek aklıma gelmedi ancak, domates gibi sıcak suya sokunc acaba kobuğu kendiliğinde ayrılıyor olabilir mi?

tenar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2011, 15:20   #468
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 6,966
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster

Bilgi fakiriyiz milletçe. Biliyorsak da saklarız, paylaşmayız. Onun için de bir arpa boyu yol gidemiyoruz.
Neden böyleyiz bilemiyorum, bir arkadaşıma ceviz bahçesi kurmaya çalışıyoruz, fidan arayışlarımız esnasında öyle şeylerle karşılaştım ki güleyim mi ağlayayım mı bilemiyorum.

Telefon açıyorum şu ceviz fidanı varmı, yok diyor, peki sizin orası fidancı bildiğin güvendiğin konu komşuda ya da bir arkadaşında yokmu diyorum, yok abi diyor, komşusuna telefon açıyorum var abi diyor.

En ilgincide türkiyenin en tanınmış fidancısına gidiyorum yok diyor ancak 2011 ya da 2012 ye gün veriyor, kaporanı yatırsan. Daha sonra ise damadın da istemediğin kadar fidan bulabiliyorum.
Anlamakta güçlük çekiyorum, yahu bu senin damadın sende yoksa damadınınkileri sat ya da şu kişi de var git bak konuş de. Nedir bu milletteki çekememezlik anlamış değilim.

Herkez rabbena rabbena, nasıl bir müslüman ülkeyiz, komşusu aç olanın arkadaşı aç olanın müslümanım demeye hakkı varmı?

Yaşlılardan aldığım bir örnek: İki dükkan yanyana biri sabah siftasını yaptımı ikinci gelen müşterisini diğer arkadaş siftah yapamadı istersen oradan alda o arkadaşta siftah yapsın diye yönlendirirdi.
Şimdi ise bırakın konu komşuyu, adamın damadı ya, oraya seni yönlendirmiyor, nasıl bir insan olduk anlamakta güçlük çekiyorum.

Allah gözümüzü doyuracak öyle bir doyuracak ki, felehimizi şaşıracağız.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2011, 15:46   #469
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-12-2008
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 182
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Hurma kurutmayı, bahçedeki ağacın 200 kilo meyvesini ne yapacağız diye düşünürken, günlerce süren tırmalama sonunda Japonlardan öğrendik. Maalesef Trabzondan veya Trabzonluılardan değil. Güzel ülkemin hiç bir yerinde, hiç bir kaynağında böyle bir bilgi yok.

Bilgi fakiriyiz milletçe. Biliyorsak da saklarız, paylaşmayız. Onun için de bir arpa boyu yol gidemiyoruz. Bu belki ufak bir örnek, sadece bir sembol olabilir. Ama, maalesef durum bu.

Hurma kurutmayı becerip, bir de fazladan bunu paylaşınca, Trabzondan bir okurumuz, o bölgede de kurutulduğunu yazmıştı da anlamıştık oralarda da kurutulduğunu. Ancak kurutma yöntemleri tamamen farklıydı. Soymadan dörde bölüyorlar ve öyle kurutuyorlarmış.

Şimdilerde bizim usul (Japon usulu) kurutuluyorsa bunun buralardan öğrenilmiş olması kuvvetle muhtemel. Hele ki, bu sene bizim köyde hemen her balkonda hurma dizilerini gördükten sonra
Sayın MeyveliTepe,Kocaeli'nde korogaki(Hurma kurutma) denemeniz oldu mu?Bilgilendirirseniz sevinirim.

adavci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2011, 17:38   #470
Ağaç Dostu
 
yasarugur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-10-2007
Şehir: Aydın
Mesajlar: 250
Galeri: 7
Bunlar da bu yıl bizim kuruttuklarımız

Ben bunları kurutma işlemine alırken, içine bir tutam iri tuz atılmış sıcak suya batırıp çıkarıyorum,(Aydın'da kuru incirleri öyle bandırırlar,o tarzdan ilham aldım).Fotoğrafta gördüğünüz gibi cevizle tadı daha güzel oluyor ;ikram ettiğimiz arkadaşlarımız da bu tadı çok beğendiklerini söylüyorlar.Sanırım gelecek sezon daha çok kişi buralara cennet hurması kurutacak.Meyvelitepe'den öğrendiğimiz bu yöntemle cennet hurmaları kurutularak değerlendirildiğinde üretici para kazanmağa devam edecek.

Eklenen Resimler
 
yasarugur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2011, 17:38   #471
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 21,794
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tenar Mesajı Göster
.

Bir sorum olacak, soyma işleminde siz de çok zorlanıyor musunuz? Bunun kolayı yok mu? Denemek aklıma gelmedi ancak, domates gibi sıcak suya sokunc acaba kobuğu kendiliğinde ayrılıyor olabilir mi?
Sayın tenar, sıcak suda çok tutmuyorsunuz ki incecik zar gibi soyulsun, mümkün değil.

Renkleri dönmüş ama kaiyyen yumuşamamış olanları alıyorsunuz.
Eee biraz zorlanmasak, emek vermesek bu kadar tatlı olur mu?

Eşim keskin bir bıcakla, bense patates soyucağı ile işe girişiyoruz. Güzelce soyduktan sonra saplarından ipe gerip, kaynamakta olan sıcak suya 15-20 saniye kadar batırıp hemen üstü kapalı ama çok havadar bir yere asıyoruz.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2011, 17:45   #472
Yeni Üye
 
erkanyazici's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-12-2010
Şehir: Denizli
Mesajlar: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tenar Mesajı Göster
.
Bir sorum olacak, soyma işleminde siz de çok zorlanıyor musunuz? Bunun kolayı yok mu? Denemek aklıma gelmedi ancak, domates gibi sıcak suya sokunc acaba kobuğu kendiliğinde ayrılıyor olabilir mi?
Sayın tenar, salatalık, patates soyma bıçağı ile soymak çok seri ve pratik oluyor.

Önce elmanın sap kısmındaki çiçekten kalma yaprakları yolduktan sonra, bıçağın köşesini sap kısmına dayayarak tam bir yuvarlak biçiminde soyun.

Daha sonra uç kısımdan sap kısıma veya saptan uca doğru, yarım bir daire biçiminde soyarsanız kuruma esnasında akordiyon gibi büzülüp kuruması daha rahat oluyor.

Meyveleri soymadan önce yıkarsanız kararmasını önlemiş olursunuz.

erkanyazici Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2011, 18:52   #473
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 6,004
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adavci Mesajı Göster
Sayın MeyveliTepe,Kocaeli'nde korogaki(Hurma kurutma) denemeniz oldu mu?Bilgilendirirseniz sevinirim.
Evet, aslında sadece Kocaeli'de kurutuyorum. Yalnız, bizim bahçe 300mt rakımda. Geçen yıl sahile yakın yerlerde kurutmaya çalışanlarda küflenme olmuştu.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2011, 18:56   #474
Ağaç Dostu
 
acemifüsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2,796
Galeri: 2
Denize yakın olmama rağmen benimkilerde küflenme gibi bir sorun olmadı. Kaynayan suya ben de bir miktar deniz tuzu ilave ettim. Tuzun mikrop öldürücü etkisini biliyorum, küflenmeyi önler diye düşündüm.

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2011, 18:57   #475
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 21,794
Galeri: 103
Ben ağaçtan topladığım gibi soymaya başladım, yani yıkamadım çünkü tertemizdiler. Ama arkadaşımızın yukarıda resimlediği renkte de olmadılar, bayağı kahverengi rengindeydiler.
Yukarıdakiler acaba daha iyice kurumamış halleri mi?
Suyuna da ne tuz ne de kasap94 arkadaşımızın ki gibi yabani kekik de koymadım.
Sayın MeyveliTepe ne yazdıysa onu tatbik ettik. İnanın hala tadına doyamıyoruz.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2011, 18:58   #476
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 6,004
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tenar Mesajı Göster
Bu sene 15 kilo hurma aldım, çoğunda siyah nokta(lar)a vardı, meyveyi çok iyi tanımadığım için siyah noktalarını soyarken temizledim görünürde bir şey kalmadı. İplere dizdim, sıcak su... derken tüm aşamalarını yaptım. Bir çamasır kurutma askısını olduğu gibi hurmalara tahsis ettim, bir kaç haftada da harika olacakları umuduyla, 5 günlüğüne tatile çıktım bayramda. Geldiğimde hurmalarımın özellkle siyah noktalıların kurtlandığını gördüm. Yerlere kurtları hatta kozaları dökülmüştü. Kurtlananların içi kararmış, hatta çürümüşlerdi. Nasıl temizlik yaptım anlatamam. Kurtlandıklarına mı yanayım, onca emek verdim, soyarken parmağımın çıktığına mı yanayım. Çok üzüldüm.

Hangisi kurtlu hangisi sağlam ayırd edebilmek içi tek tek hepsini ikiye bölmek zorunda kaldım. Sağlamlar sadece 1/4üydü. Onları o şekilde yarım yarım kuruttum. dieğrlerini çöğe atmak zorunda kaldım.

Aklınızda olsun diye yazıyorum. Siyah noktalılar kesin böcekleniyor demekki, ben dolu yarası sanmıştım ama değişmiş. Sağlam olanlar yarıya ayrılmış halde de çok güzel kurudular. Ksyısı kurusu gibi oldular, içi koyu renkli ve yumuşak.

Bir sorum olacak, soyma işleminde siz de çok zorlanıyor musunuz? Bunun kolayı yok mu? Denemek aklıma gelmedi ancak, domates gibi sıcak suya sokunc acaba kobuğu kendiliğinde ayrılıyor olabilir mi?
Sn.Tenar, buralarda hurmada kurtlanma ne ağaçta ne de toplandıktan sonra gördüğüm bir şey değil. Ama söz konusu olan Yerdeniz olduğunda işler değişebilir tabii. Hurmanın gerçek ismini bilmediğinizden olabilir mi? Yine de bir şansınız var, Ged'e ulaşmanız daha kolay olmalı, o yardım edecektir

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2011, 22:52   #477
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 6,966
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yasarugur Mesajı Göster
Ben bunları kurutma işlemine alırken, içine bir tutam iri tuz atılmış sıcak suya batırıp çıkarıyorum,(Aydın'da kuru incirleri öyle bandırırlar,o tarzdan ilham aldım).Fotoğrafta gördüğünüz gibi cevizle tadı daha güzel oluyor ;ikram ettiğimiz arkadaşlarımız da bu tadı çok beğendiklerini söylüyorlar.Sanırım gelecek sezon daha çok kişi buralara cennet hurması kurutacak.Meyvelitepe'den öğrendiğimiz bu yöntemle cennet hurmaları kurutularak değerlendirildiğinde üretici para kazanmağa devam edecek.
Name:  CENNET~1.JPG
Views: 4471
Size:  34.8 KB
Vaaav bu ne güzellik böyle, gerçekten cevizlisine doyum olmaz (Tecrübeyle sabittir) Ama biraz daha kurumaları gerekir.

Konu dışı bir not: cevizleri siz yetiştirdiyseniz, biraz güneş yanığına maruz kalmışlar.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2011, 23:16   #478
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 9,839
Galeri: 84
Lilium, bu güzelim hurmalardan biraz da bize ayır be kardeşim. Takas yaparız icabında.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2011, 23:45   #479
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 6,966
Galeri: 106
Olsa dükkan senin, ne yazık ki, mesaj sayın yasarugur'le ait.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2011, 23:48   #480
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 9,839
Galeri: 84
Senin arkadaşın, benim de arkadaşım sayılır. Yağmasan bile gürle be Lilium. Neyse. Bir çaresine bakarız elbet.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2014