agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Kiler (http://www.agaclar.net/forum/kiler/)
-   -   Olgun İncir Reçeli (http://www.agaclar.net/forum/kiler/39516.htm)

Ozlem A 24-08-2014 18:43

Olgun İncir Reçeli
 
2 Eklenti(ler)
Evde yiyebileceğimizden çok daha fazla olgun kara incir bulunduğu bir gün, bu kadar inciri ne yaparım arayışı ile ortaya çıkan bir reçel. Tarifin orijinali Amerika'da bir web sitesinden. Ben sadeleştirdim, ortaya vişne ve çilek reçelleri ile beraber ilk 3 favori reçelimiz arasına giren bir sonuç çıktı. Yerken çıtır çıtır gelen çekirdekleri çocuklar çok eğlenceli buluyor.

Tam mevsimidir, heveslenip fazla olgun incir alanlara, incir ağacı olanlara sunulur.

Malzemeler:

1 cup = 250 ml olmak üzere

1 kg olgun incir - yıkanmış, sapları kesilmiş (*)
1 + 1/2 cup toz şeker (**)
1 limonun rendelenmiş kabuğu (beyaz kısımları kesinlikle rendelemeyin)
1 yemek kaşığı limon suyu


Yapılışı:

1) İncirleri 1.5 cm büyüklüğünde kesip çelik bir tencereye doldurun. Üzerine şekeri dökün ve en az 30 dakika, en fazla 2 saat bekletin.

2) Orta ateşte kaynamaya getirip altını kısın. 25 dakika (ya da koyulaşana kadar) bu şekilde arada karıştırarak pişirin.

3) Limon kabuğu ve suyunu ekleyip bir 5 dakika daha kaynatın.

4) Sterilize ettiğiniz kavanozlara doldurup saklayabilirsiniz.

Notlar:

* İsteyen incirlerden bazılarının kabuklarını alabilir, ben fotoğraftakileri reçelde tüm kabukları aldım, almazsanız mora yakın renk elde edersiniz.

** İnciriniz çok tatlı ise şeker miktarını 1/4 cup azaltabilirsiniz ya da daha tatlı bir reçel için 1/4 cup arttırabilirsiniz.

Ayrıca, dilerseniz reçelinize 2. adımda 1 tatlı kaşığı gerçek vanilya ekstresi ya da toz zencefil, ve 1 tatlı kaşığı Grand Marnier ekleyebilirsiniz. Limon yerine misket limonu (lime) kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun..


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024