agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Kiler (http://www.agaclar.net/forum/kiler/)
-   -   Antep Fıstığı Reçeli (http://www.agaclar.net/forum/kiler/37451.htm)

Sevgi Durul 13-06-2015 13:47

Antep Fıstığı Reçeli
 
1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1383783)
Bu arada bahçedeki fıstık ağaçını da gördüm fıstıklar görünmeye başlamışlar acaba yeni olan fıstıklardan daha taze iken reçel yapmayı düşündünüz mü ben olsam kesin denerdim:)

Alıntıladığım mesaj sayesinde Antep fıstığı reçeli yapmaya karar verdim. Daha önce böyle bir meyveden reçel yapıldığını duymamıştım.:rolleyes:

Netten araştırdığımda aklıma yatan böyle ve böyle iki tarif belirledim. İkinci tarifte karar kıldım.


Ölçüleri birebir aynı değil, deneme amaçlı olduğu için meyveleri iki avuç kadar topladım.:)

Saplarını temizleyip güzelce yıkadım. Bir tencerede 10-15 dakika kadar haşladım. Bugün üç kere süzüp suyunu değiştirdim. Bu işlem üç gün tekrarlanacak.

Sanırım güzel olacak, haşlarken burcu burcu fıstık koktu.:)

Eklenti 558996

Devamını ve sonucu paylaşırım.:)

hira 13-06-2015 14:06

Çok güzel olacak bence :) Afiyet olsun şimdiden, ellerinize sağlık.

günebakan 13-06-2015 14:13

Sonucu merakla bekliyorum:)

Emineyyüp 13-06-2015 14:23

İlk defa duyuyorum Antep Fıstığı reçelini sonuçlarını paylaşırsınız merak ettim.

Sevgi Durul 16-06-2015 17:48

1 Eklenti(ler)
İkinci verdiğim linkteki tarife uyarak reçeli yaptım.:)

Sonuç nefis, sadece fıstıklar biraz daha erken toplanmalıymış. Odunsu kabuk oluşmaya başlamış. Yerken kabak çekirdeği sertliğindeki odunsu kabuğu çıkarmak gerekiyor. Aynı, çekirdeği ile yapılmış vişne reçelinin çekirdeğini, yerken çıkardığımız gibi.:)

Eklenti 559660

günebakan 16-06-2015 18:29

Ben İzmir deyken yemiştim fıstık reçelini ama dediğin gibi onlar daha taze iken yapılmış artık sende seneye daha yeni yeni olduğun da yaparsın ben tadını çok beğenmiştim umarım sizde beğenirsiniz Sevgili Sdurul ellerine sağlık:)

Aliyye 16-06-2015 23:33

Sitenin yeni üyesi olarak kendimi okula yeni gelmiş bir öğrenci gibi hissediyorum.:)

Antep fıstığının reçeli yapıldığını hiç bilmiyordum.Ellerinize sağlık.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024