agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Kiler (http://www.agaclar.net/forum/kiler/)
-   -   Domates Soslu Acı Biber Turşusu (http://www.agaclar.net/forum/kiler/35791.htm)

Sevgi Durul 28-10-2014 21:53

Domates Soslu Acı Biber Turşusu
 
Bahçeden toplanan domates ve acı biberlerin, daha doğrusu Arnavut biberlerinin değerlendirilmesi konusunda konuşurken sevgili loveforlife'ın verdiği tarif ile bugün turşuyu yaptım.

Fotoğraf makinam bozuk olduğu için fotoğraf çekemedim.

Domatesleri yıkayıp ayıklayarak robotta çektim. Üç litre kadar domates suyunu iki su bardağı sirke, bir çay bardağı şeker, beş silme yemek kaşığı tuz ilavesiyle tencerede kaynattım.

Diğer yanda Arnavut biberi ağırlıklı acı biberleri (dört çeşit), yıkayıp ayıklayıp doğradım. Kaynamakta olan domatese ilave ettim. 3-5 dakika kadar daha kaynattıktan sonra ocağı kapatıp, bir baş sarımsak ve bir demet maydanoz ekledim.

Hazırlanan turşuyu, yarım litrelik konserve kavanozlarına sıcakken doldurup, kapağını sıkıca kapatıp, ters çevirdim.

Lezzeti hakkında, şimdilik sadece domatesinden tadıp, beğeneceğimiz bir lezzet olduğuna karar verdim. Tüketmeye başladıktan sonra bu konudaki yorumumu da yazarım.

bahcedenn 28-10-2014 23:48

Tadını çok iyi bilirim Sn. SDurul öğretmenim. Elinize sağlık.
Yiyeceğiniz zaman bir de içine ince ince kuru soğan doğrarsanız kahvaltıda süper gidiyor.

Sevgi Durul 29-10-2014 21:05

Teşekkür ederim, sayın bahçedenn. Soğanlısı da muhakkak denenecek.:)

Bu arada loveforlife'a turşunun kaç günde yemeye hazır olacağını sormamışım. Sabırsız eşim, bugün akşam üzeri kavanozun birini açtı. Yorumu, ''süper bir şey bu'' oldu.:)

Biraz daha yapılacak.

Belki denersiniz, lorla karıştırınca da güzel oluyor.:)

Ozlem A 30-10-2014 07:07

Annem de bu turşudan yapmış, ben de ızgara köfte sosu olarak kullanıyorum. Kahvaltıda lorla da deneyeceğim. Yaşasın turşu!

Sevgi Durul 02-11-2014 20:34

''Yaşasın turşu!'' diyerek turşuyu yeniden yaptım.:)

Bu sefer ki hem daha körpe biberlerden yapıldı, hem de yeşil domates ve havuç eklendi.

Ayrıca defne yaprağı, tane karabiber de çok yakışıyormuş.

Bir de yemeye başlamadan üç gün beklemesi gerekiyormuş. Bizimki, üçüncü günde kavanozun dibi göründü.:)

Tabii sevgili loveforlife'ın katkılarıyla, lahana da konabilirmiş, evde yoktu ben koymadım.

Acı severlerin biber ve domatesler iyice bitmeden muhakkak denemeleri gereken bir tat. Benden söylemesi.:)

Afiyet olsun.

birnefestoprak 02-11-2014 21:04

Bunun en dogru kullanim alani, soyle ekmegi yarip bana bana yemek olur diye dusunuyorum :) Resmini eklerseniz, kizarmis tavuk vitrinine ekmek banan Kemal Sunal gibi ekmegimle hazir bekliyorum :)

Sevgi Durul 24-10-2015 10:37

1 Eklenti(ler)
Aradan bir yıl geçmiş, yine bahçelerin bozulup sebzelerin değerlendirileceği vakit. Konuyu hortlatmanın zamanı gelmiş de geçiyor. Yapacaklara kolay gelsin.:rolleyes:

Çarşamba günü, yeğenime götürmek için turşuları meydana çıkarınca olanlar oldu. O kadar çok yapmışım ki, eyvah ya bozulduysa ne olacak bu kadar turşu diyerek, kavanozun birini açtım. Bozulmak şöyle dursun daha da lezzetlenmiş.

Neyse fotoğraf eklememiştim, bu vesile ile fotoğrafı eklemiş olalım.:rolleyes:

Eklenti 582270

Resulgur 27-08-2017 22:57

Domatesli Acı Biber Turşusu
 
5 Eklenti(ler)
Bahçeden topladığımız domates ve biber çeşitlerinden domatesli turşumuzu yaptık. ;)

2 kg rendelenmiş domates

Eklenti 656168

1 kg kadar doğranmış acı biber

Eklenti 656169

1,5 su bardağı sirke ve yarım çay bardağı sıvı yağ içine 3 yemek kaşığı turşuluk tuzu eritip rendelenmiş domatesin üzerine ekleyip karıştırdık.

Eklenti 656170

3 baş sarımsak doğranıp yarım demet maydanoz ve yarım demet dereotunu irice doğrayıp kaba eklenip karıştırıldı. kavanozlara 4 tane de nohut attık

Eklenti 656171

10 12 gün sonra turşumuz yenecek hale gelecektir. Afiyet olsun :cool:

Eklenti 656172


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024