agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Kiler (http://www.agaclar.net/forum/kiler/)
-   -   Nutella ve Süt Reçeli (http://www.agaclar.net/forum/kiler/33203.htm)

LavantaSE 27-11-2013 16:47

Nutella ve Süt Reçeli
 
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Nutella başlığını görüp de yüreği hop edenlerimizin çok olduğunu tahmin ediyorum:))

Her geçen gün gıda katkılarının zararlarını okudukça evde kendi sağlıklı yöntemlerimle bayıldığımız lezzetlere ulaşmak için daha fazla deneme yapar olduk.

Benim Nutella denemem büyük beğeni topladı diyebilirim. En azından aşağıdaki tarifle, "acaba uzun süre dayanır mı bozulur mu?" sıkıntısı yaşamayacağınızı temin ederim :) Yapılmasıyla tükenmesi bir oluyor neredeyse..

1 kg süt, 3/4 su bardağı şeker, 1 çay kaşığı karbonat, 1 paket bitter ( kare olanlardan ) çikolata.

- Sütü ve şekeri derince bir tencerede ocağa koyup kaynatıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca karbonatı katıyoruz ve köpürüp kabarma esnasında karıştırmaya devam ediyoruz.
- Yavaş yavaş koyulaşıyor ve rengi koyu kreme dönüşüyor. Karıştırmayı hiç bırakmıyoruz. Muhallebi kıvamından daha cıvık bir kıvama ulaşıyor.
*Bu haliyle sıcak sıcak kavanozlara doldurursak elde ettiğimiz süt reçelini keyifle tüketebiliriz. Soğudukça koyulaşıyor merak etmeyin.
-Ocağın altını kapatıp, gelişigüzel parçaladığımız çikolatayı içine atıyoruz ve koyu sütün sıcaklığı ile eritiyoruz.
-Ilınınca kavanozlara doldurup buzdolabında muhafaza ediyoruz.

Afiyet olsun

sakagun 27-11-2013 16:59

Süt reçeli yaparken süt miktarının iki katı kadar kap kullanın. Karbonatı kattığınızda çok köpürüyor.
Süt reçelini içine birşey katmadan kahvaltıda ekmekle de tüketebilirsiniz.
Ayrıca pasta ve kurabiyelerde krema yerine de kullanabilirsiniz.

abor 19-05-2014 18:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi LavantaSE (Mesaj 1224019)
Merhaba,
Nutella başlığını görüp de yüreği hop edenlerimizin çok olduğunu tahmin ediyorum:))

Her geçen gün gıda katkılarının zararlarını okudukça evde kendi sağlıklı yöntemlerimle bayıldığımız lezzetlere ulaşmak için daha fazla deneme yapar olduk.

Benim Nutella denemem büyük beğeni topladı diyebilirim. En azından aşağıdaki tarifle, "acaba uzun süre dayanır mı bozulur mu?" sıkıntısı yaşamayacağınızı temin ederim :) Yapılmasıyla tükenmesi bir oluyor neredeyse..

1 kg süt, 3/4 su bardağı şeker, 1 çay kaşığı karbonat, 1 paket bitter ( kare olanlardan ) çikolata.

- Sütü ve şekeri derince bir tencerede ocağa koyup kaynatıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca karbonatı katıyoruz ve köpürüp kabarma esnasında karıştırmaya devam ediyoruz.
- Yavaş yavaş koyulaşıyor ve rengi koyu kreme dönüşüyor. Karıştırmayı hiç bırakmıyoruz. Muhallebi kıvamından daha cıvık bir kıvama ulaşıyor.
*Bu haliyle sıcak sıcak kavanozlara doldurursak elde ettiğimiz süt reçelini keyifle tüketebiliriz. Soğudukça koyulaşıyor merak etmeyin.
-Ocağın altını kapatıp, gelişigüzel parçaladığımız çikolatayı içine atıyoruz ve koyu sütün sıcaklığı ile eritiyoruz.
-Ilınınca kavanozlara doldurup buzdolabında muhafaza ediyoruz.

Afiyet olsun


Aynen tarifteki gibi yaptim ancak karbonat sonrasi surekli karistirdigim halde dibinde ve karistirdigim kasigin ucunda karamelimsi seyler birikti, icindede vardi. Icindeki şeker mi yandi acaba bilemedim...

Muda 20-05-2014 06:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abor (Mesaj 1285528)
Aynen tarifteki gibi yaptim ancak karbonat sonrasi surekli karistirdigim halde dibinde ve karistirdigim kasigin ucunda karamelimsi seyler birikti, icindede vardi. Icindeki şeker mi yandi acaba bilemedim...

Sodium bicarbonate olarak olarak yazılan karbonatı su içinde erittiğiniz zaman bir miktar tortu kaldığını görürsünüz. Eskiden yurt dışından İngiltere'den ithal edilen karbonatların tamamı erirdi. Karbonat miktarını biraz çoğaltıp suda eriterek yaparsanız belki bu olumsuzluk giderilebilir.

abor 20-05-2014 10:44

Yaptigim derin internet araştırmalarina :) göre karsilastigim durumun bir kac sebebi var maddeler halinde siralarsam;

- uht sut kullanmam olabilir
- şekeri direk sute katip kaynatmak olabilir halbuki sutu ksynatip ( yaklasik 10 dakika) şekeri ondan sonra katmak gerekiyormuş.
- karbonata kullandim deneyenler kabartma tozu tavsiye ediyorlar.
- ben orta ateste surekli karistirarak yaptim muhtemelen şeker karamelize oldu halbuki kuvvetli ateste arar ara karistirarak yapmak gerekiyormus.

Son bir kez daha deneyecegim sansimi...


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024