Yasemin Çiçeği Reçeli
2 Eklenti(ler)
Eklenti 400330
Eklenti 400331 Bu reçelde sıvı olarak, taze sıkılmış elma suyu kullandım... Kokulu güzel bir reçel oldu... |
Merhaba,yasemin çiçeği reçelinin fotografları çok güzel ben de yapmak istiyorum bana tam tarifini yazarsanız çok sevinirim.Sevgilerimle...
|
Özel bir hazırlama biçimi yok... Sulu meyvelerden yapılan reçellere göre su/şeker oranını ayarlamak daha kolay, çünkü suya geçecek sıvısı yok... İsteğinize uygun (ben yoğun severim) şerbeti hazırlayıp, çiçekleri içine atıyorsunuz, o kadar...
Erguvan ve mor salkım reçellerini yaparken de bu yöntemde hazırladım. Bu yıl deneme amaçlı yaptığım için 1 su bardağı şeker ile hazırladım. 1 su bardağı şekere 4/3 bardak su (ya da elma suyu) ekleyip kaynattım. Biraz limon suyu... Göz kararı koydum ama ölçüye çevirecek olursam, 1-1.5 bardak dolusu çiçek ekledim. 5 dakika kadar kaynadı... |
Ellerinize sağlık. Bahçemdeki yaseminler tomurcuk içinde, elleri kulaklarındadır açmaları için ama önce şu yaptığınızın bir tadına baksaydım da öyle denemeye karar verseydim.... dermişim. ;)
Bu arada fotoğraflarla takdim şekli de çok güzel olmuş. Sofrada ikram ederken reçel tabının kenarlarını mutlaka taze yasemin çiçekleri ile süslemek isterim. |
Teşekkür ederim,en kısa zamanda deneyeceğim.Sevgilerimle...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024