agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Kiler (http://www.agaclar.net/forum/kiler/)
-   -   Mandalina Reçeli (http://www.agaclar.net/forum/kiler/30190.htm)

satsuma 09-02-2013 03:21

Mandalina Reçeli
 
2 Eklenti(ler)
merhabalar;
İnternette bulup denedigim ve çok başarılı oldugunu gördügüm bir tarifi sizinle paylaşmak istiyorum

Malzemeler
1 kilo mandalina
1 kilo şeker (5 su bardagı)
1 bardak mandalina suyu
1/2 limon

Mandalinaların kabuklarını soyuyoruz dilimlerinin ayırıp tenceremize diziyoruz üstüne sekeri döküyoruz Üstüne tekrar mandalina dilimlerini dizip aynı işlemi tekrar ediyoruz son olarakta hazırladıgımız bir bardak mandalina suyunu tencereye döküyoruz ve bu sekilde 5-6 saat dinlendiriyoruz

Tenceremizi 10 dakika kaynatıyoruz bu arada tencerenin üstüne cıkan sarı köpükleri alıyoruz bu işlemi hep yapıyoruz ateşin altını kapatıyoruz Tenceremiz soğuyunca(45-60 dk) tekrar atesi yakıyoruz bu sefer 5 dakika kaynatıyoruz yine söndürüyoruz soğumasını bekleyip tekrar 5 dakika kaynatıyoruz üzerine yarım limonumuzu sıkıp 2 dakika daha kaynatıp tencereyi atesten alıp sogumaya bırakıyoruz ve sonra kavanozlara alabilirsiniz


Aynı tarifi bir kilo washington portakal ile denedim. Tadı güzel ama mandalina kadar basarılı olmadı Genzi yakan hafif bir acılık var belkide portakalın üstündeki beyaz lifleri temizlemedigim için olmustur ya da diger portakal reçeli tariflerini denemeliyim. ayrıca 1 su bardagı eksik seker koydum surubu biraz daha ince oldu belki daha fazla kaynatılarak koyulastırmak mümkün olabilirdi. Denemek isteyen arkadaslara bir fikir vermesi icin bunlarıda eklemek istedim

bernacyhn 09-02-2013 11:24

Annem portakal ya da ayva reçeli yaparken içine 1-2 çubuk tarçın ve 4-5 tane karanfil ekliyor. Çok lezzetli oluyor tadı. Eğer bu ikisini seviyorsanız bir daha ki denemenizde siz de ekleyin. Tat farkını göreceksiniz. Çubuk tarçını reçel piştikten sonra çıkarın, karanfilleri reçeli yerken rastladıkça çıkarırsınız. Afiyet olsun :)

satsuma 09-02-2013 13:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bernacyhn (Mesaj 1099013)
Annem portakal ya da ayva reçeli yaparken içine 1-2 çubuk tarçın ve 4-5 tane karanfil ekliyor. Çok lezzetli oluyor tadı. Eğer bu ikisini seviyorsanız bir daha ki denemenizde siz de ekleyin. Tat farkını göreceksiniz. Çubuk tarçını reçel piştikten sonra çıkarın, karanfilleri reçeli yerken rastladıkça çıkarırsınız. Afiyet olsun :)




Bi daha ki sefere kesin denicem annemi ikinci kez sok etmem lazım bu benim ilk reçelim :=)

nihal_es 09-02-2013 14:52

İlk fırsatta denemek lazım :)

satsuma 09-02-2013 15:04

mandalina zamanı bitiyor son günler geç kalmayın derim :)

nihal_es 09-02-2013 15:14

Haklısınız yalnız benim bir avantajım var mandalina yetiştiricisiyim dolayısıyla kendime ayırdığım çok güzel mandalinalarım var ..İşin ilginç kısmı bu kadar mandalinanın içinde reçelini hiç yapmadım

satsuma 09-02-2013 22:16

Bende mandalina yetistircisiyim ve benimde aklıma reçelini yapmak gelmemişti :=) Kendime ayırdıgım mandalina agaclarında artık iyisini zor buluyorum Vakti gecmeye basladıgı için cogu çürüyor ve yere dökülüyor. seferihisarda durumlar böyle :rolleyes:


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024