Patlıcan Turşusu
1 Eklenti(ler)
Her sene tarla bozumunda sahibinden izin isteyip. Küçük patlıcan toplarız.
Mağzemeler: Küçük patlıcan Sarımsak Biber salçası Sirke Eklenti 332722 |
3 Eklenti(ler)
Patlıcanlar şerit şeklinde soyulup, dilimlenecek ve tuzlu suda ıslanacak. Tuzlu suda ıslamamızın sebebi patlıcanın acısı ve kara suyunu çıkmasını sağlamak.
Eklenti 332726 Eklenti 332727 Tenceye yarım limon su ve az tuz patlıcanlar 5 dakika kaynıyacak. Eklenti 332728 |
2 Eklenti(ler)
Patlıcanlar süzülüp sini veya tepsi koyulacak. Soğumasını bekliyeceğiz.
Eklenti 332733 Patlıcan turşusunun sosu yapılışı. 4-5 baş sarımsak biber, salçası, sirke. Sarımsaklar soyulup yıkandıktan sonra ezilecek, derince bir kaba ezilmiş sarımsak, biber salçası karıştırılıp üzerine azar azar sirke eklenerek sosun sıvı kıvamına gelene kadar karıştırılır. Eklenti 332734 |
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
patlıcanları cam kavonoz veya 5 Litrelik yoğurt kovasına patlıcanları iki sıra diz.
Eklenti 332756 Eklenti 332757 Eklenti 332758 |
3 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
İşlemin devamı.
Eklenti 332799 Eklenti 332800 İşlem bittikten patlıcan turşusunun üstünü örtene kadar sirke koyulacak. Eklenti 332801 Eklenti 332802 |
2 Eklenti(ler)
Karşınızda patlıcan turşusu.
Bu turşuyu ağzı iyice kapatıp buz dolabına koyulması gerekir. Turşu 10 gün sonra yenilir. Uzun süre dayanmaz. Acı olmasını istiyorsanız içine acı veya süs biberini ekliyebilirsiniz. Benim en çok sevdiğim turşudur. :D:D Eklenti 332805 Eklenti 332806 |
Maviş abla ellerine sağlık canım çekti ya bende çok severim patlıcan turşusunu ;)
|
ellerinize saglik mavis cok guzel gorunuyor deniycem
tursuyu cok severim 1 kg patlicandan yapayim nasil olacak |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024