Mürdüm Eriği Reçeli
5 Eklenti(ler)
Annem ve ben ramazan bayramında bir ton iş yaptım bunlardan biride mürdüm eriği reçeli idi.
4 kilo erik 3,5 kilo şeker (ki genede tatlı oldu yarın kine daha az koyacağız) limon tuzu(kilo başına 1,5 gr)
|
Ben de birkaç senedir yapıyorum.. Kabuğunu soymamıza gerek olmadığı için vişne reçeline göre daha zahmetsiz ve tadı daha güzel..
Elinize sağlık.. |
5 Eklenti(ler)
reçelde önemli olan berrak sıvı kısmı ve parçalanmadan kalan tane kısmı imiş.
şekere yatırılan reçel çeşitlerinde, sıvı kısım kıvam alırken tane kısımların erimemesi için taneler içinden alınır ve sıvı kısma kıvam verilirmiş. öle okuduk bu seferde böle yaptık. bizimkiler genelde kıvam alana kadar kaynatırlar ya rengi kararır ya da kıvamı sertleşir. ama anneannem bazen bir taşım kaynatıp sonra baktıki çok sulu oldu bir gün bekletip tekrar ertesi gün pişirmeye devam ediyor. oda bir teknik işte :D |
3 Eklenti(ler)
tabaktaki reçel kavanozlara sığmayan kısım berraklığı süper tane diriliği süper
lakin; bence biraz tatlı olmuştu. bir sonraki böle olmayacak.:D sonrada dediğim gibi üstleri örttük ve soğumaya bıraktık. Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Merhaba efendim, Muhakkak ki edindiği veya atalarından miras bir tecrübe vardır. Muhterem anneannenize hürmetlerimi iletip, nedenini biliyorlarsa.... sorarmısınız lütfen. Cümleten sağlık, birlik içinde yaşayın inşallah. Saygılarımla lütfen. |
merhaba,
benim kayınvalidem ve annem de bir gece bekletip ertesi gün kavonaza alırlar. Kayınvalidemin açıklaması şu idi; çelik tencere soğuyana kadar biraz daha kıvamlanır. Ve sanırım ertesi gün kıvamını beğenmezse tencerenin ağzı açık biçimde güneşe koyuyor. Ben sıcakken kavanozlara alırım, çünkü soğutup kavanoza koyunca vakumlanmıyor. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024