agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Kiler (http://www.agaclar.net/forum/kiler/)
-   -   Kapari Reçeli (http://www.agaclar.net/forum/kiler/25026.htm)

Tenar11 26-07-2011 22:52

Kapari Reçeli
 
Uzun süre araştırmama rağmen patentli olduğu için hiç bir yerde bulamadığım reçelin tarifini ceviz reçeli gibi olabileceğine kanaat getirip yapmaya karar verdim. Sonra internetten satın alıp yemiş olan bir arkadaşım ise aynısı olduğunu söyledi.Tarif şöyle ;

Topladığım kaparileri 1 hafta hergün suyunu değiştirerek beklettim. Bir haftanın sonunda sönmüş kireçte 1 saat kadar beklettim, hafif kıtır oluyor o yüzden bir sürede haşladım yarım saat. Sonra suyunu süzüp bir tencereye aldım, üzerine kendi miktarı kadar şeker ilave ettim. Bir miktarda su. Pişmeye yakın ise bir limon suyu sıktım.İçine 3 adet te karanfil attım.


İzlenimlerim; kaparinin keskin ve ağır kokusu beni alt üst etti, bu koku turşu ve salamura halinde insanı rahatsız etmiyor ama pişerken hafifte olsa o kokuyu almak pek hoşuma gitmedi, bu yüzden karanfil koydum. İlgimi çeker değişik tatlar denemek isterim diyen arkadaşlara tavsiye ederim.

İnternetten reçelini satın alıp kullanan arkadaşım kandaki trombositlerini arrtırmak için yediğini ve etkili olduğunu söylemişti.

birgaripyolcu 24-04-2014 23:28

Sayın Taner denemede değişiklik var mı,bizde denemeyi düşünüyorduk.Tavsiye ediyormusunuz


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024