Portakal Kabuğu Tozu
1 Eklenti(ler)
Eklenti 210534
Bunu ilk kez deniyorum. Harika bir koku, harika bir renk :) Portakalsız zamanlar kullanmak için... |
Çoook iyi fikir:))
Eskiden annemden gördüğüm gibi, portakalların kabuklarını rendeler, cam bir kavanozda şekerle karıştırıp saklardım. Son zamanlarda yapmaz olmuştum. Toz halinde kullanması daha pratik. Aklına sağlık :p |
Muz tozu da yapılabilir bu yöntemle. Hoş, muzu her mevsimde bulabiliyoruz.
|
Çok iyi bir fikir. Abuk bir soru olacak ama portakal kabuklarını kurutup öyle öğüttünüz herhalde, değil mi?
Bisküvi, kek ve sütlü tatlılardaki aromasını sevdiğim için ben de limon veya portakal kabuğu rendesini çok kullanırım. Son demlerdeki portakallardan bulup yapmak lazım. |
Ben de soracaktım, ama utandım. Nasıl yaptığınızı yazar mısınız?
Portakal kabuğunu çok kullanan biri olarak hazırlamak isterim. :) |
Portakal kabuğunun beyaz kısmını kesip iyice temizleyin.
1 gün kadar kurumaya bırakın. Sonra olabildiği kadar ince doğrayıp, kurutmaya devam edin. (2 gün) (Hemen küçük doğramaya çalışırsanız çok sıvı kaybediyor. İlk kurutmayı uzatırsanız küçük parçalara ayırmak zor oluyor) Toz haline getirip, eleyin. Bu kadar :) |
portakal kabuğu tozu
:) günaydın, Malina bu portakal kabuğu tozu super bir fikir,iyi ki paylaştın,insan yaşadıkça öyreniyoru , herkese iyi gün dilerim :)
|
Çok güzel fikir teşekkürler Sn. Malina
Rendelemekten daha kolay olduğunu düşündüm |
Sevgili Malina, çok şaşırtıyorsun beni. Zihni Sinirin bayan hali. Nar Reçeli şahane olmuştu. Ispanaklı erişteyi henüz denemedim ama o da şahane fikir. Portakal tozunun patentini al derim. :)
|
Babam çocukken yaptıklarıma (pişirdiklerime) "şaştım aşı" derdi :)
Değişen bir şey yok yani :) Google'da şimdi "Portakal Kabuğu Tozu"nu aradım, gerçekten daha önce yapılmamış... İlginç :) |
Alıntı:
|
Bende ilk kez rastlıyorum..Deepfreze portakal şekerlemesi yapmıştım ama bu yöntemi bir sonraki sezona KESİN deneyeceğim..Hem saklaması da kuru olacağı için daha iyi bence..
|
1 Eklenti(ler)
Öğütecek bir aletim olmadığı için portakal kabuklarını küçük parçalar halinde kuruttum.. Kek yapımı için, yarım saat önceden ıslatmanız yeterli..
|
Bende rendeleyim bir poşetle deepfreze attım donmuş halde kullanıyorum. Kekler için.
|
Alıntı:
|
muhteşem olmuş. aynı zamanda cok da pratik. önceden rendeleyip de kurutsak nasıl olur peki?
|
Ben saklama kabına koydum. Kurabiyelerin üzerinde kullanıyorum.
|
Peki kokusu yoğun kalıyor mu? Toz olunca yağı uçtuğuna göre... Çok memnun kaldıysanız ben de denemek isterim.
|
Gece gece öğrendiğim ilginç bir şey, mutfağı da severim; yani teşekkürler Malina hanım, bakalım sizden daha neler öğreneceğiz...
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Kavanozda saklanırsa; kokusunun ve barındırdığı değerli maddelerin bir miktar daha saklanacağı kanısındayım. Arıcılıkta da portakal kabuğu parazit mücadelesinde öneriliyor. Bu amaçla hazırlanmış portakal kabuklarım; |
Alıntı:
|
2 yıllık portakal kabuğu tozumu kontrol ettim. Buzdolabında saklıyorum. Kokusu hala yerinde :)
|
Bende deneyeyim. çok severim portakal aromasını. özellikle kurabiyede muhteşem oluyor. öneriyorum sizlere.
|
Muhteşem bir buluş,tebrik ediyorum,ayrıca bizlerle paylaştığınız içinde teşekkür ediyorum,hemen bu gün başlayacağım,aynı yöntemi mandalina ve turunç içinde deneyeceğim,zaten turunç reçeli yapacaktım,hepsinin resimlerini beraber ekler bende paylaşırım artık
|
Teşekkürler malina. Bu gün de yeni birşey öğrendim. Sayende tabi :)
Ben de kavanozda sirke içine atarım portakal ve limon kabuklarını. Bir kaç gün bekleyince fıs fıs içine sirkeyi koyup camları aynaları silerim. Hem tertemiz hem de mis kokulu olurlar. Bu bilgi de benden olsun :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024