agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Kiler (http://www.agaclar.net/forum/kiler/)
-   -   Portakal Kabuğu Tozu (http://www.agaclar.net/forum/kiler/24393.htm)

malina 09-05-2011 18:29

Portakal Kabuğu Tozu
 
1 Eklenti(ler)
Eklenti 210534

Bunu ilk kez deniyorum. Harika bir koku, harika bir renk :)

Portakalsız zamanlar kullanmak için...

Müjgan 09-05-2011 20:41

Çoook iyi fikir:))
Eskiden annemden gördüğüm gibi, portakalların kabuklarını rendeler, cam bir kavanozda şekerle karıştırıp saklardım. Son zamanlarda yapmaz olmuştum. Toz halinde kullanması daha pratik. Aklına sağlık :p

Müjgan 10-05-2011 09:17

Muz tozu da yapılabilir bu yöntemle. Hoş, muzu her mevsimde bulabiliyoruz.

nevsune 10-05-2011 09:23

Çok iyi bir fikir. Abuk bir soru olacak ama portakal kabuklarını kurutup öyle öğüttünüz herhalde, değil mi?

Bisküvi, kek ve sütlü tatlılardaki aromasını sevdiğim için ben de limon veya portakal kabuğu rendesini çok kullanırım. Son demlerdeki portakallardan bulup yapmak lazım.

Sevgi Durul 10-05-2011 09:40

Ben de soracaktım, ama utandım. Nasıl yaptığınızı yazar mısınız?

Portakal kabuğunu çok kullanan biri olarak hazırlamak isterim. :)

malina 10-05-2011 23:11

Portakal kabuğunun beyaz kısmını kesip iyice temizleyin.
1 gün kadar kurumaya bırakın.
Sonra olabildiği kadar ince doğrayıp, kurutmaya devam edin. (2 gün)

(Hemen küçük doğramaya çalışırsanız çok sıvı kaybediyor. İlk kurutmayı uzatırsanız küçük parçalara ayırmak zor oluyor)

Toz haline getirip, eleyin.

Bu kadar :)

m24860 12-05-2011 06:40

portakal kabuğu tozu
 
:) günaydın, Malina bu portakal kabuğu tozu super bir fikir,iyi ki paylaştın,insan yaşadıkça öyreniyoru , herkese iyi gün dilerim :)

alperfect 12-05-2011 10:28

Çok güzel fikir teşekkürler Sn. Malina
Rendelemekten daha kolay olduğunu düşündüm

limon 12-05-2011 19:30

Sevgili Malina, çok şaşırtıyorsun beni. Zihni Sinirin bayan hali. Nar Reçeli şahane olmuştu. Ispanaklı erişteyi henüz denemedim ama o da şahane fikir. Portakal tozunun patentini al derim. :)

malina 12-05-2011 22:33

Babam çocukken yaptıklarıma (pişirdiklerime) "şaştım aşı" derdi :)
Değişen bir şey yok yani :)

Google'da şimdi "Portakal Kabuğu Tozu"nu aradım, gerçekten daha önce yapılmamış... İlginç :)

Müjgan 18-05-2011 13:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 803086)
Babam çocukken yaptıklarıma (pişirdiklerime) "şaştım aşı" derdi :)
Değişen bir şey yok yani :)

Google'da şimdi "Portakal Kabuğu Tozu"nu aradım, gerçekten daha önce yapılmamış... İlginç :)

Hiç ilginç değil, senin zeka ve yaratıcılığını bilenler bilir:)

s.eren 24-05-2011 17:23

Bende ilk kez rastlıyorum..Deepfreze portakal şekerlemesi yapmıştım ama bu yöntemi bir sonraki sezona KESİN deneyeceğim..Hem saklaması da kuru olacağı için daha iyi bence..

selis 09-06-2011 15:45

1 Eklenti(ler)
Öğütecek bir aletim olmadığı için portakal kabuklarını küçük parçalar halinde kuruttum.. Kek yapımı için, yarım saat önceden ıslatmanız yeterli..

Tenar11 26-07-2011 22:38

Bende rendeleyim bir poşetle deepfreze attım donmuş halde kullanıyorum. Kekler için.

limon 27-07-2011 09:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi s.eren (Mesaj 809523)
Bende ilk kez rastlıyorum..Deepfreze portakal şekerlemesi yapmıştım ama bu yöntemi bir sonraki sezona KESİN deneyeceğim..Hem saklaması da kuru olacağı için daha iyi bence..

Portakal şekerlemesi tarifinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

sebnexo 19-08-2011 14:15

muhteşem olmuş. aynı zamanda cok da pratik. önceden rendeleyip de kurutsak nasıl olur peki?

sakagun 19-08-2011 14:22

Ben saklama kabına koydum. Kurabiyelerin üzerinde kullanıyorum.

Uzaylı 22-08-2011 15:32

Peki kokusu yoğun kalıyor mu? Toz olunca yağı uçtuğuna göre... Çok memnun kaldıysanız ben de denemek isterim.

HakanG 13-04-2013 01:06

Gece gece öğrendiğim ilginç bir şey, mutfağı da severim; yani teşekkürler Malina hanım, bakalım sizden daha neler öğreneceğiz...

ligustrum 13-04-2013 04:52

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Uzaylı (Mesaj 851272)
Peki kokusu yoğun kalıyor mu? Toz olunca yağı uçtuğuna göre... Çok memnun kaldıysanız ben de denemek isterim.

Zaman içinde kokusu azalıyor.
Kavanozda saklanırsa; kokusunun ve barındırdığı değerli maddelerin bir miktar daha saklanacağı kanısındayım.

Arıcılıkta da portakal kabuğu parazit mücadelesinde öneriliyor.
Bu amaçla hazırlanmış portakal kabuklarım;

hira 11-10-2013 04:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tenar11 (Mesaj 841081)
Bende rendeleyim bir poşetle deepfreze attım donmuş halde kullanıyorum. Kekler için.

bende aynı yöntemi tercih ediyorum fakat kabukları olabildiğince küçük doğrayıp saklıyorum.. her türlü kek, kurabiye ve hamur işlerinde rahatlıkla kullanılabiliyor.

malina 11-10-2013 17:01

2 yıllık portakal kabuğu tozumu kontrol ettim. Buzdolabında saklıyorum. Kokusu hala yerinde :)

jojoba 12-10-2013 23:37

Bende deneyeyim. çok severim portakal aromasını. özellikle kurabiyede muhteşem oluyor. öneriyorum sizlere.

hanımeli 17-02-2014 12:14

Muhteşem bir buluş,tebrik ediyorum,ayrıca bizlerle paylaştığınız içinde teşekkür ediyorum,hemen bu gün başlayacağım,aynı yöntemi mandalina ve turunç içinde deneyeceğim,zaten turunç reçeli yapacaktım,hepsinin resimlerini beraber ekler bende paylaşırım artık

nothing 04-09-2014 22:01

Teşekkürler malina. Bu gün de yeni birşey öğrendim. Sayende tabi :)
Ben de kavanozda sirke içine atarım portakal ve limon kabuklarını. Bir kaç gün bekleyince fıs fıs içine sirkeyi koyup camları aynaları silerim. Hem tertemiz hem de mis kokulu olurlar. Bu bilgi de benden olsun :)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024