agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Kiler (http://www.agaclar.net/forum/kiler/)
-   -   Nar Reçeli (http://www.agaclar.net/forum/kiler/22774.htm)

malina 13-12-2010 16:42

Nar Reçeli
 
1 bardak elde sıkılmış nar suyu
1,5 bardak şeker
1 bardak ayıklanmış nar tanesi
1 tatlı kaşığı limon suyu

Önce nar suyunu kaynatın, üstünün beyaz köpüklerini dikkatlice alıp atın.
Şekeri ekleyip 10 dakika kaynatın.
Nar tanelerini ekleyip 10 dakika daha kaynatın ve limon suyunu ekleyin.

Soğumaya bırakın. Tümüyle soğuyunca istenilen koyuluğa gelmediyse, kaynama noktasına kadar ocakta tutup altını kapatın. İstenilen koyuluğa gelinceye kadar bu soğutup, ısıtma işlemini bir iki kez daha tekrarlayabilirsiniz.

nariçi 13-12-2010 16:52

Tatlı nar şekersiz yapılamaz mı?

Bütün reçeller de şeker kullanılıyor, herkeste zararlı diyor, marketlerden kahverengi şeker sormalı onunla da olur herhalde.

Kahverrengi şekerin zararları da var mı bilmiyorum.

Güler 13-12-2010 17:43

Sayın malina, narları yüklendim geldim. Oğuz diyor ki " malina pazarda satılan ekşi narlardan yapmıştır". Onlar fırınlanmış nar mı oluyor? Benimkiler ağaçtan topladıklarım.

Eser İlhan 13-12-2010 18:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nariçi (Mesaj 725824)
Kahverrengi şekerin zararları da var mı bilmiyorum.

Sayın nariçi, kahverengi şekerle beyaz şeker fayda-zarar ilişkisinde hemen hemen aynı. Sadece lezzet olarak kahverengi şeker tercih ediliyorsa ona diyecek yok. Bildiğim kadarıyla beyaz şekere şeker kamışı melası ilavesiyle elde ediliyor kahverengi şeker. Yani içinde yine beyaz şeker var.

malina 13-12-2010 18:54

Alıntı:

malina pazarda satılan ekşi narlardan yapmıştır
Ekşi olmasını geç, son aldıklarım pembe beyazdı :)
Yani tekrar yapamadım...

İlk yaptıklarım çok iyiydi ama...
Neden acaba? :)

üzüm 13-12-2010 18:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nariçi (Mesaj 725824)
...

Bütün reçeller de şeker kullanılıyor, herkeste zararlı diyor, marketlerden kahverengi şeker sormalı onunla da olur herhalde.

Kahverrengi şekerin zararları da var mı bilmiyorum.

Mutfakta Zen güncesinden bu konuyla ilgili güzel bir yazı.

malina 13-12-2010 18:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nariçi (Mesaj 725824)
Tatlı nar şekersiz yapılamaz mı?

Malzemem olsaydı denerdim :)

Malum, nar ekşisi reçel gibi yoğun... Tatlı nar yeterince kaynatılırsa şekersiz de yoğunlaşır. İçine birkaç ayvadan elde edilen çekirdekler (10-15 tane) de atılırsa, yoğunluk iyice garanti olur... (Çekirdekler daha sonra çıkarılır)

nariçi 13-12-2010 19:54

Sevgili malina,
Bu değişik bir reçel türü olacak .

Deneyeceğim, Tatlı nardan şekersiz olarak. İçine ayva çekirdeği de ekleriz.

nariçi 13-12-2010 19:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi üzüm (Mesaj 725859)
Mutfakta Zen güncesinden bu konuyla ilgili güzel bir yazı.

Sevgili Üzüm
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

limon 13-12-2010 20:10

Narkolik olarak, reçel fikri şahaneymiş. Misafirlere sunumu kimbilir ne güzel ve sürprizli olur. Hemen yarın deneyeceğim.

Malina, nar tanelerini ekleyip 10 dakika kaynatınca taneler yumuşayıp, pörsümüyor değil mi?

hozat 13-12-2010 22:19

NAR ŞURUBU

Şimdi size anlatacağım tarif,neredeyse nar kullanılan tüm yemeklerin,tatlıların,çorbaların,ve kokyellerin en temel malzemesi olabiliyor.

Taze nar suyunun kaynatılıp buharının uçurulması ve koyulaştırılması ile oluşturuluyor.

Bildiğimiz "nar ekşisi"ile pek alakası yok. Nar ekşisine sitrik asit katıldığından pekmez kıvamında kahve renkli ve ekşimsi oluyor.

Oysa tarifini vereceğim nar şurubu koyu kırmızı renkli,tatlı ve ekşi, olağanüstü sofistike lezzeti olan bir şuruptur.

Yapılışı :

Malzeme ( 2 bardak için)
4 bardak taze nar suyu

1_ Narları ikiye kesin,portakal sıkıcısından portakakal sıkar gibi sularını sıkın.

2_ Nar suyunu bir tencereye boşaltın ve yüksek ateşte kaynama noktasına getirip,ocağı orta ateşe alın.(kısın)
Ara sıra tahta kaşıkla karıştırarak suyunu uçurup koyulaştırın. Yaklaşık 20 dakika sonra şurup koyulaşacaktır.

Hazır olup olmadığını anlamak için:
Bir metal kaşığı batırın, kaşığın tersi şurupla kaplanıp zor akıyorsa kıvam doğru demektir. Eğer hızlı akıyor ve kaşığı kaplamıyorsa kaynatmaya ve buharlaşmaya devam edin.

3- soğuduktan sonra kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatarak,buzdolabında muhafaza edin.

Not: Bu tarif Hürriyet Gazetesinden alıntıdır.

Ben yaptım,ekşi nar ile yapılıyor 6 aydır dolapta olduğu halde hiç bozulmadan kadı,halâ kullanıyorum.

Kullandığım yerler: Kuru patlıcan ve taze biber dolması
(etli ), kısır, çeşitli meyve kokteylleri, salatalarda.
Katkı maddesi olmadığı için tadı ve aroması kendine özel oluyor.
Afiyet olsun

(Sevgili Malina, ilk fırsatta nar reçelini de deneyeceğim. tarif için teşekkürler.)

limon 17-12-2010 11:10

1 Eklenti(ler)
Malina yazmasaydın hiç aklıma gelmezdi nardan reçel olabileceği. Dün gece 1 bardak nar suyuyla denemelik yaptım, müthiş bir şey oldu. Vişne, böğürtlen, ahududu karışımı bir şey. Rengi şahane, sunumu şahane. Herkese tavsiye ederim.

Eklenti 184621

limon 17-12-2010 11:12

Sırada sevgili Hozat'ın tarifi var. Nar ekşisi yapmak bu kadar kolaymış meğer.

zenfree 17-12-2010 12:30

Çok güzel görünüyor. Afiyet olsun.

Güler 17-12-2010 17:02

Bakalım bizimki nasıl olacak?

Evet limon, görünüşü çok güzel, ellerine sağlık.

Kiraz 17-12-2010 17:09

Kesin yapmalı, iki tarif de güzel. Limon harika görünüyor, eline sağlık.

limon 21-12-2010 22:42

Kızlar Nar Reçeli pişirmediniz mi?

Güler 21-12-2010 23:05

Yarın, yarın inşallah.

limon 21-12-2010 23:27

Ben de yarın ekşi nar bulursam, sevgili Hozat'ın tarifini denemek istiyorum.

Güler 22-12-2010 00:36

Migros'da ibadullah...(yani pek çok var)

sakagun 25-12-2010 18:38

Nar reçeli yaptım ama flaşlı fotoğrafı güzel çıkmadı. Yarın misafirlerime sürpriz yapacağım.

limon 26-12-2010 12:54

Haklısınız, ben de flaşlı çektim, hava kapalıydı. Renginin güzelliğini tam göstermek için güneşli bir günde güneşe karşı çekmek gerek. :)

Oğuzhan 26-12-2010 13:45

Sevgili Limon pek lezzetli ve pek çekici bir tatlı sever olarak beğendim.Denemek lazım.Sütlü tatlılarda sos olarak kullanılabilir.Afiyet olsun.

Güler 26-12-2010 16:42

Narlar sıkıldı, bir kısmı da temizce ayıklandı.
Ölçü nisbetinde kaynatıldı. Ama sıkılan su fazla gelince tekrar nar alındı ve onlar da ayıklandı.
İkinci tertip reçel yapıldı ama yine de nar suyu fazlaydı.
Yine mi yapacağız kuşkusu baş gösterince nar suyu hemen hediye edildi.
Çünkü kavanoz kavanoz nar reçelimiz olmuştu. :D

limon 26-12-2010 17:50

Üsttekini 1 su bardağı nar suyundan yapmıştım. Geçen gün tekrar yaptım bu sefer 5 su bardağı nar suyundan. Yukarıdakinin kıvamı biraz suluca olmuştu, ikinci denemedeki tam reçel kıvamında oldu. Her reçel türünde suyundan çok tanelerini sevdiğimizden bu seferkine daha bol tane kattım. Çok güzel oldu.

Nar ekşisini henüz yapamadım.

sakagun 26-12-2010 19:15

Dün akşam sıcakken reçel biraz sulu görünüyordu. Sabah tam kıvamını almıştı. Görsel olarak çok hoş bir reçel. Tadı da güzel. Tavsiye ederim.

Nergis 19-01-2011 21:30

İki tarifte çok güzel, ilk fırsatta denemek istiyorum.Limon eline sağlık, görünüşü çok harika:)

Nergis 25-01-2011 20:42

Reçel tarifini denedim, çok güzel oldu. Yalnız rengi daha açık pembe oldu.

Limon fotoğraftaki reçel ekşi nardanmı acaba?

Ben tatlı nardan yapmıştım. İkinci denememi ekşi ve tatlı nardan karışık yapmayı düşünüyorum. Tadına göre limonu daha az koymalıyım o zaman..

fatma sunay 26-01-2011 22:42

Benide özendirdiniz yarın pazardan ilk işim nar alıp reçel yapmak olacak. Sonucu bildiririm...

fatma sunay 31-01-2011 17:13

Nar reçelini yaptım çok güzel oldu fakat biraz katı oldu . İlk yaptığım için kıvamı ayarlayamadım.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024