agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Kiler (http://www.agaclar.net/forum/kiler/)
-   -   Domatesin Kabuğunu Pratik Soyma (http://www.agaclar.net/forum/kiler/16799.htm)

limon 04-08-2009 13:09

Domatesin Kabuğunu Pratik Soyma
 
5 Eklenti(ler)
Çoğunuz biliyorsunuzdur belki ama ben geçen sene arkadaşımın gönderdiği videolarda görüp, şaşırmıştım. Patatesin kabuğunu aynı yolla soyuyorlardı.

Konserve zamanı geldi, ihtiyaç duyulabilir. Bu yöntemde kabuk çok ince zar halinde çıkıyor.

Domateslerin tepelerini yuvarlak şekilde çıkarıyoruz
Eklenti 96500

Eklenti 96501

Uç kısmına + şeklinde hafifçe çizik atıyoruz.
Eklenti 96502

Kaynatan suda 10 saniye bekletip,
Eklenti 96503

Çıkarıp hemen buzlu suya atıyoruz
Eklenti 96504

limon 04-08-2009 13:11

4 Eklenti(ler)
KAbukları zar gibi ayrılıyor
Eklenti 96505

Eklenti 96506

Eklenti 96507

Ve domatesleriniz hazır.
Eklenti 96508

Not: Fotoğraflar internetten alıntıdır.

uzman16 04-08-2009 13:14

Harika. Teşekkürler.

Ben bahsettiğiniz patates soyma işlemini bir videoda izlemiştim. Bu da aynısı olmuş. ;)

erolhas 04-08-2009 13:25

güzel bir yöntem bulmuşlar.. onları konserve yaparken ben yarısını küt küt götürürüm heralde, bir domates canavarı olarak:)

caucasus 04-08-2009 15:32

Bir yol da ben çizeyim. Domateslerin saplarının olduğu yere çatalı saplayıp aygazı açıyorsunuz. Domatesleri yanan ocak alevine tutun, dikkat edin fazla tutarsanız kabuklarını yakarsınız. Ortalama 1,5 dakika yeterli olacaktır. Domatesleri aleve tutarken çevirmeyi unutmayın.

Not; Alevden inen domatesler sıcak olacağından ellerinizi yakabilirsiniz.

Sıcak ve soğuk sudan daha pratik biryöntem. Ben kaynamış suyun içine attıktan sonra direkt kabuklarını soyuyorum ve daha öncesi de kesme işlemi falan yapmıyorum :)

Bilgilerinize.

denizakvaryumu 04-08-2009 15:56

Sağlık için domatesin kabuklarını soymayın derim :)

selis 04-08-2009 16:00

Salatada neyse ama sıcak yemeğin içinde domates kabuğu çok kötü duruyor...

caucasus 04-08-2009 16:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 474336)
Sağlık için domatesin kabuklarını soymayın derim :)

Soymayıp da rendelesek olur mu ? :D

Nasıl olsa çulsuzun biri, cebin de 5 para yoktur :p

limon 04-08-2009 17:10

Özellikle yumurta cinsin kabukları rahatsızlık verecek kalınlıkta oluyor. Ama bazı ince kabuklu domatesleri hiç soymadan parçalayıcıdan geçirip pişirip hazırlayabiliyorum. Fakat özellikle "Domates Çorbası" kabuğu soyulmuşla yapılmalı bence.

Caucasus, sizin yazdığınız 1-2 domates için olur da 2-3 kasa domatesi tek tek ateşe tutmak imkansız.

caucasus 04-08-2009 18:04

Limon, dediğiniz doğru ancak ben ev tipi kullanımlar için yazdım zaten. Yoksa dediğiniz gibi kim uğraşın o kadar domatesle daha pratik yollar da bulunabilir mi acaba ?

berduray 04-08-2009 19:52

Bıçağın tersiyle kabuğu da sıvazlarsanız, patlatmadan tabi, öyle de kabuklar çıkıyor.

DefneD. 04-08-2009 20:45

Domatesin üzerine kaynar su dökülünce kabuğunun kolay soyulduğunu bilirim ama buzlu suya koymak ilginç geldi bana. Bir nevi şoklama yapılıyor. Patateste denemek lazım.

Oğuz Alper 04-08-2009 20:55

Sn.limon; Çok teşekkür ederim.Oldum olası domates soymaktan nefret ederdim. Domatesleri soyarken rezil etmektense sizin yöntem beni hiç yormaz .

Beni bu dertten kurtardınız.Sevgiler

idris şenol 05-08-2009 19:45

güzel paylaşım eksik olmayın:))

ide 06-08-2009 01:31

İki sene önce Koçtaş'tan aldığım "ZYLİSS Domates Soyacağı" gerçekten çok kolaylık sağlıyor. Bu ismi ile arama yaparsanız (kırmızı renkli soyacak) bulabilirsiniz. Ben çok çok memnunum bilginize;)

lastmohikan 05-10-2009 09:54

ben direk ateşe tutuyordum bu daha etkili ve tasarruflu galiba teşekkürler

Douglas Fir 05-10-2009 11:08

Otelcilik meslek lisesinde "Mutfak" bölümünde okurken eski Ankara Oteli'nde mutfakta 6 ay staj yapmıştım. Yıkanmış domatesleri kaynayan suya atıp, 2-3 dakika bekletip alıyorduk. Bir de soğuk sudan geçirince zar gibi soyuluyordu.

Güler 05-10-2009 11:13

Sevgili ide'nin bahsettiği domates soyacağının resmini Pratik Mutfak Aletleri başlığında görebilirsiniz.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024