Domatesin Kabuğunu Pratik Soyma
5 Eklenti(ler)
Çoğunuz biliyorsunuzdur belki ama ben geçen sene arkadaşımın gönderdiği videolarda görüp, şaşırmıştım. Patatesin kabuğunu aynı yolla soyuyorlardı.
Konserve zamanı geldi, ihtiyaç duyulabilir. Bu yöntemde kabuk çok ince zar halinde çıkıyor. Domateslerin tepelerini yuvarlak şekilde çıkarıyoruz Eklenti 96500 Eklenti 96501 Uç kısmına + şeklinde hafifçe çizik atıyoruz. Eklenti 96502 Kaynatan suda 10 saniye bekletip, Eklenti 96503 Çıkarıp hemen buzlu suya atıyoruz Eklenti 96504 |
4 Eklenti(ler)
KAbukları zar gibi ayrılıyor
Eklenti 96505 Eklenti 96506 Eklenti 96507 Ve domatesleriniz hazır. Eklenti 96508 Not: Fotoğraflar internetten alıntıdır. |
Harika. Teşekkürler.
Ben bahsettiğiniz patates soyma işlemini bir videoda izlemiştim. Bu da aynısı olmuş. ;) |
güzel bir yöntem bulmuşlar.. onları konserve yaparken ben yarısını küt küt götürürüm heralde, bir domates canavarı olarak:)
|
Bir yol da ben çizeyim. Domateslerin saplarının olduğu yere çatalı saplayıp aygazı açıyorsunuz. Domatesleri yanan ocak alevine tutun, dikkat edin fazla tutarsanız kabuklarını yakarsınız. Ortalama 1,5 dakika yeterli olacaktır. Domatesleri aleve tutarken çevirmeyi unutmayın.
Not; Alevden inen domatesler sıcak olacağından ellerinizi yakabilirsiniz. Sıcak ve soğuk sudan daha pratik biryöntem. Ben kaynamış suyun içine attıktan sonra direkt kabuklarını soyuyorum ve daha öncesi de kesme işlemi falan yapmıyorum :) Bilgilerinize. |
Sağlık için domatesin kabuklarını soymayın derim :)
|
Salatada neyse ama sıcak yemeğin içinde domates kabuğu çok kötü duruyor...
|
Alıntı:
Nasıl olsa çulsuzun biri, cebin de 5 para yoktur :p |
Özellikle yumurta cinsin kabukları rahatsızlık verecek kalınlıkta oluyor. Ama bazı ince kabuklu domatesleri hiç soymadan parçalayıcıdan geçirip pişirip hazırlayabiliyorum. Fakat özellikle "Domates Çorbası" kabuğu soyulmuşla yapılmalı bence.
Caucasus, sizin yazdığınız 1-2 domates için olur da 2-3 kasa domatesi tek tek ateşe tutmak imkansız. |
Limon, dediğiniz doğru ancak ben ev tipi kullanımlar için yazdım zaten. Yoksa dediğiniz gibi kim uğraşın o kadar domatesle daha pratik yollar da bulunabilir mi acaba ?
|
Bıçağın tersiyle kabuğu da sıvazlarsanız, patlatmadan tabi, öyle de kabuklar çıkıyor.
|
Domatesin üzerine kaynar su dökülünce kabuğunun kolay soyulduğunu bilirim ama buzlu suya koymak ilginç geldi bana. Bir nevi şoklama yapılıyor. Patateste denemek lazım.
|
Sn.limon; Çok teşekkür ederim.Oldum olası domates soymaktan nefret ederdim. Domatesleri soyarken rezil etmektense sizin yöntem beni hiç yormaz .
Beni bu dertten kurtardınız.Sevgiler |
güzel paylaşım eksik olmayın:))
|
İki sene önce Koçtaş'tan aldığım "ZYLİSS Domates Soyacağı" gerçekten çok kolaylık sağlıyor. Bu ismi ile arama yaparsanız (kırmızı renkli soyacak) bulabilirsiniz. Ben çok çok memnunum bilginize;)
|
ben direk ateşe tutuyordum bu daha etkili ve tasarruflu galiba teşekkürler
|
Otelcilik meslek lisesinde "Mutfak" bölümünde okurken eski Ankara Oteli'nde mutfakta 6 ay staj yapmıştım. Yıkanmış domatesleri kaynayan suya atıp, 2-3 dakika bekletip alıyorduk. Bir de soğuk sudan geçirince zar gibi soyuluyordu.
|
Sevgili ide'nin bahsettiği domates soyacağının resmini Pratik Mutfak Aletleri başlığında görebilirsiniz.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024