agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-02-2011, 13:09   #31
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,524
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nilingen_54 Mesajı Göster
sorum vardı üzümsüz asma yaprağımız var fakat bir türlü kışa saklayamıyoruz eriyor tuzlayınca YARDIM EDERSENİZ sevinirim. çok teşekkürler
Mesajı yazan arkadaş, uzun zamandır siteye girmemiş. Ama belki başka yararlanan olabilir diyerek, asma yaprağı konservesinin tarifini vermeye çalışayım.

Yapraklar onarlı onbeşerli demet yapılarak, bir gün bekletilir. Konserve kavanozuna sıkı sıkı yerleştirilir. Üzerine bir çay kaşığı tuz ilave edilerek su doldurulur. Havası çıkması için biraz bekletilip, eksilen su tamamlanır. Kapağı sıkıca kapatılır.

Kavanozlar çoksa kazanda, azsa büyük bir tencerede, kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dk. kaynatılır. Ben düdüklü tencerede kaynatıyorum. Aynı anda üç kavanoz alıyor. Kaynama işlemi bittikten sonra, kavanozlar kapakları üzerine çevrilerek soğutulur, yerine yerleştirilir.

Konserve edilmiş yaprak, aynı dalından yeni kopmuş yapraktan farkı olmuyor.
Renk olarak ve lezzet olarak aynı taze yaprak gibi.

Yakında yapraklar çıkmaya başlar. Deneyecek arkadaşlar, sonucu yazarlarsa daha çok kişiye yararı olur diye düşünüyorum.

Name:  1.JPG
Views: 6970
Size:  24.4 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2011, 14:07   #32
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-07-2008
Şehir: İzmir&Menderes
Mesajlar: 786
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nalan61 Mesajı Göster
Antalyada yazları yayladaki evimizde eşim sebzeleri yetiştiriyor ben de bunları kışlık olarak degerlendiriyorum yaprak konusunda eylems ve acarextt03 e katılıyorum en güzel yaprak saklama metodu çünkü inanılmaz güzel oluyor su şişelerine katlayıp koyup agzını kapatın antalya sıcagında bile hiç bozulmuyor ben bir kerede doldurup bir daha açmıyorum dolma yapacagım zaman kapagı açıp şişeyi alttan kesip haşlıyorum sevgili radem 63 no frosta koyulan hiç bir şeyi tuzlama balıgı bile tuzlamadan koy tuz çürütüyor diyorlar
Ben de sizlere güzel bir turşu suyu ölçüsü vereyim kesinlikle 2-3 yıl bile kalabiliyor hiç çürümüyor 1 litre suya 1 çay kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşıgı limon tuzu 1 yemek kaşığı turşu tuzu 1.5 çay bardagı sirke bu ölçüyü istediniz ölçü kadar yapıp turşuları kavonaza koyduktan sonra üzerine dökün sarmsak nohut atıp kavanozun ağzını asma yapragı ile örtüp kavanozun ağzını kaptın afiyet olsun
Sayın nalan61 bu turşu tuzu nedir acaba tarifinizdeki.?Galiba turşuluk salamura tuzu heralde?

gtatas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2011, 14:12   #33
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-07-2008
Şehir: İzmir&Menderes
Mesajlar: 786
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sibelin bahçesi Mesajı Göster
Bütün eziyet işte bunun için.
Değer valla hanımlar anneler sarıyorlar ellerine sağlık.Bizde mideye indiriyoruz.

gtatas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2011, 20:03   #34
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2009
Şehir: MARMARİS
Mesajlar: 970
Tarifler çok güzel,ben de ilk fırsatta uygulayacağım.

Doğayla Barış Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2011, 04:15   #35
Ağaç Dostu
 
merlict's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 508
cok güzel görünüyor...

merlict Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2011, 23:20   #36
zhy
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-10-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 3
Arkadaşlar hiç uğraşmaya gerek kalmadı artık evde yapılan yaprağın aynısı satılıyor.Afiyet olsun

zhy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2011, 23:25   #37
zhy
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-10-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 3
Ev yapımı Asma Yaprağı

Arkadaşlar hiç uğraşmaya gerek kalmadı artık evde yapılan yaprağın aynısı satılıyor.Afiyet olsun

Eklenen Resimler
 
zhy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2012, 10:19   #38
Yeni Üye
 
s.eren's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-05-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 12
Yazın "Eylems"in tarifine göre hazırladığım cam ve pet şişeleri katlayıp sakladığım kuru yaprakları şimdi açtım.Az sonrada sarılıp akşama servis edilecek inşallah..
Gözlemlerim yaprak rengi sarımtırak, yapısı gayet iyi yani erimemiş dayanımını korumuş, koku vs. yok..Çok başarılı..Teşekkürler Eylems..

s.eren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024