agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni136Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-09-2015, 10:28   #181
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Talking

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Gauke Mesajı Göster
Rica ederim sayın Resulgur, sağlık açısından herhangi bir sıkıntı yaratmıyor, zira sıcaklık 60 dereceyi geçmiyor bu da plastiklerin etkilenmeyeceği bir sıcaklık. Isınınca oluşan tek koku içerisinde kuruttuğunuz gıdanın kokusu ki bu da özellikle meyvelerde eve hoş bir koku veriyor mesela çilek kurutma sırasında adeta çilek reçeli pişiyormuş gibi bir koku oluyor hafiften.

Üründen gayet memnunum, amacına uygun, performansı iyi. Ancak ürünü almayı düşünüyorsanız devamlı kullanmayacağınızı göz önüne almanız lazım. Yani 7/24 kullanılacak bir ürün değil. İhtiyacınız olduğunda kullanıp sonrasında dolaba kaldırıyorsunuz belki 1-2 ay hiç kullanmıyorsunuz ama ilginiz var ise bir çok ürün hazırlanabilir. Özellikle meyve-sebze kurusundan çok biraz daha emek harcayıp daha fonksiyonel ürünler hazırlayabilirsiniz. Mesela toz baharat karışımları gibi.
Sn. Gauke verdiğiniz bilgiler çok isabetli oldu çok teşekkür ederim. Forum içinde faydalı bilgiler verdiniz emeğinize sağlık. Kuruttuğunuz ürünleri güle güle tüketin efendim saygılar

mozen beğendi.
Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2015, 11:27   #182
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-04-2007
Şehir: Bandırma
Mesajlar: 48
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur Mesajı Göster
Sn. Gauke verdiğiniz bilgiler çok isabetli oldu çok teşekkür ederim. Forum içinde faydalı bilgiler verdiniz emeğinize sağlık. Kuruttuğunuz ürünleri güle güle tüketin efendim saygılar
İlginiz ve dilekleriniz için ben teşekkür ederim sayın Resulgur. Kurutucu ile ilgili deneme ve paylaşımlarım devam edecek, özellikle yabancı kaynak olarak birçok blog sitesi ve kitaplar mevcut, merak edenlerin göz atmalarını tavsie ederim.

mozen beğendi.
Gauke Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-10-2015, 20:11   #183
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-04-2007
Şehir: Bandırma
Mesajlar: 48
Name:  IMG_20151004_204639.jpg
Views: 1131
Size:  48.1 KB

Mantar kurutma fotoğraflarımı paylaşıyorum. Normalde kurumuş mantarı öğütmeden de birçok alanda kullanabilirsiniz, mesela çorbalarda ve soslarda ancak toz mantarı yapısı nedeniyle çok daha fazla tarife eklemek mümkün. Mantarın içinde doğal olarak bulunan glutamat bir amino asit olan glutamik asitin sodyum tuzu olarak biliniyor. Zengin bir aroma ile ilişkilendirilen "umami" tat bileşenini sağlıyor. Bu yüzden mantar tozu çorbalarda, soslarda, et yemeklerinde, salatalarda doğal aroma arttırıcı olarak kullanılabiliyor. Ayrıca tuzlu bir tat da sağladığı için tuz kullanımı da azaltıyor.

Gauke Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2015, 16:20   #184
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Tuz ve az baharat eklemeli kabak cips.


Name:  image.jpg
Views: 1125
Size:  72.0 KB



gulcingiller beğendi.
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2015, 13:24   #185
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-10-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 11
Çekirdeksiz Üzümde Kurutma İşlemi;

Dünyadaki çekirdeksiz kuru üzüm ihracatının neredeyse %45 ini gerçekleştiren ülkemiz dünya çekirdeksiz kuru üzüm fiyatlarının oluşumunda da önemli etkiye sahip. Bu aşamada kuru üzüm kalitemizin her geçen gün daha iyi olması dünya ticaretindeki yerimizi sağlamlaştırmamız açısından çok önemlidir. Bu aşamada bütün üreticilerin artık ezbere bildiğini düşündükleri “Kurutma İşlemi” nin her aşaması daha da önem kazanmaktadır. Çok iyi yetişmiş donanımlı elemanları ile sanırım ülkemizde tartışmasız otorite olan Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Ziraat Mühendislerinin hazırladığı “Çekirdeksiz Üzümde Kurutma İşlemi” ile ilgili yazı bu konuda bir mihenk taşı niteliğindedir. Okumak için: Çekirdeksiz Üzümde Kurutma İşlemi - Gastronomi - Tarım | Apelasyon
Kaynak: Apelasyon E Dergi (Apelasyon)

Bilge Keykubat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2021, 15:38   #186
Ağaç Dostu
 
Dadaloğlu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-09-2021
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 212
Baştan sona okudum. Çok yararlı buldum. Bizim köyde de bolca elma var ama kurutma dışında değerlendiren yok. Ben kurusunu yaptım. Kabuk ve iç kısımlarıni soyup içinden pestil, artıklarından da sirke yaptım. gelecek yaz diğer meyveleri de değerlendireceğim.

Dadaloğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2021, 16:23   #187
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 29-03-2020
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 38
Limonları çok ince doğrayıp yazın gölgede kurutuyorum çayın içine kırıp atıyordum ya da gene o şekilde doğrayıp kaynayan çok yoğun şerbetin üzerine atın kenarda yağlı kağıda koyun hızlıca kurur

fatmanur yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024