30-09-2015, 10:28 | #181 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Alıntı:
|
|
30-09-2015, 11:27 | #182 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-04-2007
Şehir: Bandırma
Mesajlar: 48
|
İlginiz ve dilekleriniz için ben teşekkür ederim sayın Resulgur. Kurutucu ile ilgili deneme ve paylaşımlarım devam edecek, özellikle yabancı kaynak olarak birçok blog sitesi ve kitaplar mevcut, merak edenlerin göz atmalarını tavsie ederim. |
04-10-2015, 20:11 | #183 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-04-2007
Şehir: Bandırma
Mesajlar: 48
|
Mantar kurutma fotoğraflarımı paylaşıyorum. Normalde kurumuş mantarı öğütmeden de birçok alanda kullanabilirsiniz, mesela çorbalarda ve soslarda ancak toz mantarı yapısı nedeniyle çok daha fazla tarife eklemek mümkün. Mantarın içinde doğal olarak bulunan glutamat bir amino asit olan glutamik asitin sodyum tuzu olarak biliniyor. Zengin bir aroma ile ilişkilendirilen "umami" tat bileşenini sağlıyor. Bu yüzden mantar tozu çorbalarda, soslarda, et yemeklerinde, salatalarda doğal aroma arttırıcı olarak kullanılabiliyor. Ayrıca tuzlu bir tat da sağladığı için tuz kullanımı da azaltıyor. |
23-12-2015, 13:24 | #185 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-10-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 11
|
Çekirdeksiz Üzümde Kurutma İşlemi; Dünyadaki çekirdeksiz kuru üzüm ihracatının neredeyse %45 ini gerçekleştiren ülkemiz dünya çekirdeksiz kuru üzüm fiyatlarının oluşumunda da önemli etkiye sahip. Bu aşamada kuru üzüm kalitemizin her geçen gün daha iyi olması dünya ticaretindeki yerimizi sağlamlaştırmamız açısından çok önemlidir. Bu aşamada bütün üreticilerin artık ezbere bildiğini düşündükleri “Kurutma İşlemi” nin her aşaması daha da önem kazanmaktadır. Çok iyi yetişmiş donanımlı elemanları ile sanırım ülkemizde tartışmasız otorite olan Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Ziraat Mühendislerinin hazırladığı “Çekirdeksiz Üzümde Kurutma İşlemi” ile ilgili yazı bu konuda bir mihenk taşı niteliğindedir. Okumak için: Çekirdeksiz Üzümde Kurutma İşlemi - Gastronomi - Tarım | Apelasyon Kaynak: Apelasyon E Dergi (Apelasyon) |
16-10-2021, 15:38 | #186 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-09-2021
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 212
|
Baştan sona okudum. Çok yararlı buldum. Bizim köyde de bolca elma var ama kurutma dışında değerlendiren yok. Ben kurusunu yaptım. Kabuk ve iç kısımlarıni soyup içinden pestil, artıklarından da sirke yaptım. gelecek yaz diğer meyveleri de değerlendireceğim. |
16-10-2021, 16:23 | #187 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-03-2020
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 38
|
Limonları çok ince doğrayıp yazın gölgede kurutuyorum çayın içine kırıp atıyordum ya da gene o şekilde doğrayıp kaynayan çok yoğun şerbetin üzerine atın kenarda yağlı kağıda koyun hızlıca kurur |
|
|