12-02-2008, 19:10 | #1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-06-2006
Mesajlar: 7
|
yatak limonunu dondurduktan sonra kullanabilir miyim?
Herkese selamlar, "Yediveren" cinsi limon ağacımın bu yıl epeyce ürünü var.Dalından düşen bu "çok fazla" limonları parça veya bütün halinde şoklayabilir, yaz mevsiminde taze limon olarak kullanabilir miyim? Bilgisi olan varsa sevinirim. A.b.barış |
12-02-2008, 21:32 | #2 |
Ağaç Dostu
|
limon
Evet, benim bir arkadaşım da öyle yapıyor, deepfreezden çıkarıp kullanıyor, ama donma ve çözülme sonucu vitamin değerini korur mu? Bilemiyorum... Malum taze meyva ve sebzelerdeki vitaminler çok hassas. Sıktığınız portakal suyu bile durdukça 15-20 dakika içinde vitamin özelliğini kaybediyor. Ekşi olsun yeter derseniz kullanabilirsiniz, limonata iyi fikir gibi duruyor, ne dersiniz? |
13-02-2008, 02:03 | #3 |
The gochman
Giriş Tarihi: 06-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 18
|
Limon sıkılıp buz kalıplarında dondurulur ise ne olur? Olurmu? |
03-04-2008, 14:35 | #4 |
Lidya
Giriş Tarihi: 23-01-2008
Şehir: hatay
Mesajlar: 60
|
Burada limonun suyu çıkarılıp buz kalıplarına doldurarak donduruluyor. Ve lazım olduğunda küçük küp şeklindeki limon suyunu salatalara veya yemeklere kullanılabiliyor. Çok pratik bir yöntem. Büyük ihtimalle vitamin kaybı oluyordur. Ama tadı yine de güzel ve ekşi oluyor. |
03-08-2009, 17:56 | #5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2008
Şehir: İzmir&Menderes
Mesajlar: 786
|
Küçük pet şişelerde dondurulup kullanılmaya uygundur. |
03-08-2009, 18:06 | #6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
|
Size tavsiyem buz torbaları var, onlara limonsuyu doldurup dondurun gerektiğinde ufak buz kalıbı olarak kullanabilirsiniz teyzem öyle yapar. |
06-03-2014, 00:10 | #7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Geçen gün bi programda Prof. Dr. Canan Karatay, limonu yıkayıp bütün bi şekilde dondurarak, yemeklerde ve içeceklerde kullanabilirsiniz demişti. Bir profesör bunu söylüyorsa vitamin değerini yitirmiyordur bence. |
06-03-2014, 08:08 | #8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 461
|
Ben de limonu sıkıp buz kabında donduruyorum. Hatta içlerine biraz da limon kabuğu rendesi ekliyorum dondururken.. Minik buz küplerini salata vs kullanmak çok kolay oluyor. Hem yarım limon saklama derdiniz olmuyor, hem de evde limon kalmamış sıkıntısı.. Üstelik kullanımı pratik ve temiz.. |
07-03-2014, 00:07 | #9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 146
|
Ben de şöyle yapıyorum. Limonları yıkayıp kuruluyorum. İki başından sulu kısmı görünene kadar kesiyorum. Ve deepfrezze atıyorum. Kullanacağımda çıkarıp çözdürmeden çok ince bir rendeyle (mesela ben peynir rendesi aldım) salatamın veya her ne ise onun üstüne rendeliyorum. Böylece limonun her yerinden faydalanmış oluyorum. |
07-03-2014, 00:18 | #10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Canan Karatay'da aynen anlattığınız gibi kullanılmasını gerektigini söyledi |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|