agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni305Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-08-2015, 18:01   #511
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Aynen öyle.
Ev yoğurdu mayasıyla işlem 3 saatte tamamlanırken bunda 24 saat bekledim.
Her ikisi için de çalışmayan fırında kabı ağzı açık bıraktım.

TCM beğendi.
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2015, 19:40   #512
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
Bende mayalamayı sizin yaptığınız gibi çalışmayan fırında ancak ağzını kapatarak yapıyorum. Probiyotik için ben de activia kullanıyordum (sadesini bulmak zor olsa da) Dum diyorum çünkü çocuklar benim yaptığım probiyotik yoğurt hafiften sakız gibi uzadığı ve tadını pek beğenmedikleri için yapmıyorum artık. Arada normal yoğurt ile activiayı karıştırıp yapıyorum. 24 saat bekletme işini normal maya ile yapsanız yoğurt bozuluyor, hatta 24 değil 15. saatte bozulmuş oluyor, o yüzden hayret ettim 24 saat nasıl duruyor diye. Peki sizinkinin tadı ve kıvamı nasıl oluyor?

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2015, 07:16   #513
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Aslında oğluma çıkarması için tembihlemiştim 15'inci saatte.
Unuttuğu için akşam 8 de iş dönüşü çıkardım.
Activia'nın kokusu ve tadı bire bir aynı.
Oğlum kendisi de çok beğendi.
Tansaştan aldığımız pastörize günlük sütle yaptık.
Sadece ılıttım, hatta fazla sıcak buduğum için beklettim biraz.
Brusellalı inek mi var sanki?! Kaynatmadım.
Nette baktım herkes fokur fokur kaynatın demiş
Tadını beğendim, kokusunu da, uzama yok.
Birkaç deneme daha yapın bence.
Ekşi yoğuttan hiç hoşlanmadığım için ben devam edeceğim.

TCM beğendi.

Düzenleyen Jezebel : 23-08-2015 saat 07:57
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2015, 07:19   #514
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Bu gün başında durarak bakayım kaç saatte işlem tamam oluyor.
Resmini de yüklerim.

TCM beğendi.
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2015, 09:51   #515
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
@Jezebel, en ideali temiz ortamda kendi baktığın sağlıklı ineğin sütünü kaynatmadan kullanmak. Çocukluğumuzun 'Heidi' si gibi yani... Oda mümkün olmadığına göre, ikinci sırada bildiğimiz sütçüden sağdığı sütü alıp kaynatarak kullanmak var. Üçüncü sırada pastörize günlük sütler (bu da nasıl oluyorsa, günlük sütün üzerinde 10 günlük süt ömrü oluyor) ve son sırada marketlerde rahatlıkla bulabileceğimiz uzun ömürlü UHT sütler var. Brucella lı inek var mı diye sormayın, 20 sene önce doğu-güneydoğu anadoluda çok görülen brucella hastalığı son yıllarda batıda da ( en azından bizim yörede) sık görülmeye başlandı. Pastörüze ve UHT sütler usulüne uygun yapılıyorsa bunlardan korkmanıza gerek yok tabi.

Yoğurdu yoğurt yapan olay içerisindeki faydalı mikroorganizmalar, yoğurt ekşidikçe bunların sayısı artıyor ve daha faydalı hale geliyor. Tabi kantarın topuzunu kaçırıp bozulduktan sonra tüketmemek lazım. Ben ekşi yoğurdu ve özellikle bundan yapılan ayranı pek severim.

Resimlerinizi merakla bekliyorum.

pulibet ve A_NOMAD beğendi.
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2015, 11:17   #516
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Yapım aşaması şu şekilde


Name:  P-1.jpg
Views: 2375
Size:  17.8 KB


Name:  P-2.jpg
Views: 2281
Size:  33.3 KB


Name:  P-3.jpg
Views: 2285
Size:  30.8 KB


Name:  P-4.jpg
Views: 2250
Size:  24.3 KB


Ilıtma, mayayla sütün karıştırılması ve fırına yerleştirme.
Saat 9 . 20 de fırının kapağını kapattım.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2015, 11:26   #517
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Bir litreden artan 1 bardak sütü mikrodalgada 30 saniye ılıtıp onu da bir kavanoza koyarak mayaladım, kabın içinde artakalan çok az karışıma ekleyerek.
10 dk. sonra diğerlerinin yanına yerleştirdim.



Name:  P5.jpg
Views: 1915
Size:  21.8 KB

Name:  P6.jpg
Views: 1894
Size:  18.5 KB

Name:  P-7.jpg
Views: 5645
Size:  35.4 KB


Taş gibi sert yoğurt zaten tabiata aykırı bir şey.
Yoğurdun kokusu ve tadı da Activia ile örtüşüyor.
12 saat sonra kontrol ettiğimde henüz olmamıştı.
İşlem kaçta bitti bilmiyorum, sabah 6 da bakabildim.
Dar kavanozda daha başarılı olduğunu siz de görüyorsunuz.
Hepsinin tadı aynı.
Bozulma veya sünme gibi bir sorun katiyen yok.
Artık kapaklı bardaklarda, tek kullanımlık, yapmayı düşünüyorum.
Kefirle aynı sürede oluyor, nerdeyse.

Ozlem A ve TCM beğendi.
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2015, 14:07   #518
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
Mikrodalgayı işin içine katmasaymışınız iyiymiş.

Sizin süreç yine 8-10 saati geçmiyor, dediğiniz gibi 24 saat olsa çökelekleşir zaten mayaladığınız yoğurt.

Yoğurdun sert olması içindeki kuru maddenin çokluğu ile ilgili. Yani siz ne kadar çok kaynatırsanız içindeki su o kadar azalır, kaymağını da almazsanız taş gibi yoğurt olur.

Mayalanma ortamı için sizin de yaptığınız gibi fırınların içi ideal. (fırını çalıştırmadan tabi) Ben mayalanmayı sağlayan mikroorganizmaların çabuk üremesi için 5 lt. lik sütün içerisine bir yemek kaşığı kadar şeker katıyorum.

Küçük kaplarda mayalama işine ben de gönülden katılıyorum ve çok güzel oluyor. Büyükçe bardaklar, ufak kavanozlar dolaptan çıkar tüket mis gibi. Hem ana yoğurdu bozmamış oluyorsunuz, böylelikle daha çok dayanmış oluyor yoğurt. Ama hanımla papaz oluyoruz bu yüzden, kendisinin süt ürünleriyle arası yoktur, ufak kaselere yapınca bulaşığı çok oluyor ve zor çıkıyormuş Diğer kötü tarafı sulanmasına fırsat vermediğimiz için yoğurdun suyunu tüketmemiş oluyoruz. En çok sevdiğim şeylerden biridir yoğurdun suyu, buz gibi dolaptan çıkmış hele de biraz beklemiş, ekşimeye başlamışsa ve bir bardağa yakınsa miktarı içtikten sonra bir kaç yıl gençleşmiş hissediyorum kendimi...

Jakin beğendi.
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2015, 14:53   #519
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Microdalgada sadece küçük kavanozdaki süt ılıdı.
Aslında toprağı steril etmek için kullanıyorum mikrodalgayı
Süt koca tencerede kaynayınca dibi mutlaka tutuyor, ince bir tabaka dahi olsa, o tabakayı temizlemek bulaşık bardak yıkamaktan daha zor. Ayrıca protein kaybı bir taraftan da.
Eşinize selamlar, bir de bu açıdan düşünsünsün

TCM ve Jakin beğendi.
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2015, 15:37   #520
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
Toprak kabınızın dışı gibi içi de toprağa benziyor. Öyleyse iyi, çünkü yoğurdun içindeki suyu emerek (az da olsa) daha sert olmasını sağlıyor, ancak lafta topraksa, yani dışı toprak içi seramik kaplama gibiyse özde değil gözde güzellik sağlamış olur.

Ancak sütü (5 lt.) zaten tencerede kaynatıp ufak kaplara öyle aktarıyorum, mayalamayı da ufak kaplarda yapıyorum. Dolayısıyla büyük tencere her halukarda dibini kaybediyor

Şu an yayladayız, epeydir yoğurt yapmadım. Evde yoğurt yapımıydı, ekmek yapımıydı antin-kuntin işlerle ben uğraşırım ve severim de. Canımı çektirdi bu yoğurt muhabbeti.

Jakin beğendi.
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2015, 06:39   #521
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Tek kullanımlık bardaklarda ve fırını zırt pırt açmadan işlem meğer daha kısa sürüyormuş. Baktığımda 9 saat 56 dk. yazıyordu.



Sonuç Name:  image.jpg
Views: 2395
Size:  43.2 KB




Bu seferki denemem 2 litre süt ılık, pastörize.
Maya olarak bir activia ve geçen haftaki yoğurttan ayırdığım aynı miktar probiyotik yoğurdum.
Buzdolabına alınca da kıvam artıyor.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2015, 21:14   #522
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Yoğurt işini iyice ilerlettim



Name:  image.jpg
Views: 1917
Size:  38.5 KB


Miktarı kısıtlı ( 2 litre ) tutmak daha uygun, sık sık yapıp tazecik tüketmek.
Eskiden olduğu gibi 3-5 litre yapmıyorum.
Maya yarı probiyotik yarı kendi eski yoğurt mayam olunca süre 3 saat

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2015, 20:36   #523
Yeni Üye
 
plant's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-11-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 19
Yoğurt mayalamak

Merhabalar,
Uzun süredir yoğurt mayalamaya çalışıyorum , birşeyleri yanlış yapıyorum sanırım.
Sorun şu :yoğurt kalıp gibi tutuyor fakat kabın dip kısmında pürtük pürtük yoğurt oluyor.yani dipten 1-2 cm kadar yukarısı normal iken kabın dip kısmı neden bu şekilde oluyor ?
Homojen şekilde yoğurdun mayalanması için neye dikkat etmek gerek ?
Aynı sütle annem her defasında sorunsuz yoğurt yapabiliyorken ben neyi yanlış yapıyorum anlayamıyorum.
Annemin tarifine de harfiyen uyuyorum .

Jakin beğendi.
plant Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2015, 21:18   #524
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
Mayayı ekleyince dipten doğru tahta kaşıkla bir karıştırsanız.

pria, A_NOMAD ve Jakin beğendi.
Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2015, 23:04   #525
Yeni Üye
 
plant's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-11-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 19
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu Mesajı Göster
Mayayı ekleyince dipten doğru tahta kaşıkla bir karıştırsanız.
Tahta kaşıkla değil,metal kaşıkla dipten yukarı iyice karıştırıyorum ,tahta -metal olması farkeder mi ?
Mayalama aşamasındaki yoğurt miktarım kg başına 1 yemek kaşığı .
Mayalanmakta olan kabın üstüne tel süzgeç ,onun üstünede önce sofra bezi sonrada birkaç kat peluş battaniye ..
Yani her sefer mi böyle tutar ,hep dibi böyle ,tabi gün geçtikçe yoğurdun neredeyse tamamı pütürlü olmaya başlıyor..
Durum böyle ,ben iyi yoğurt mayalayamıyorum bir türlü 😕

Jakin beğendi.
plant Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2015, 05:29   #526
Ağaç Dostu
 
Jakin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-05-2015
Şehir: Mersin
Mesajlar: 1,334
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi plant Mesajı Göster
Aynı sütle annem her defasında sorunsuz yoğurt yapabiliyorken ben neyi yanlış yapıyorum anlayamıyorum.
Annemin tarifine de harfiyen uyuyorum .
Annenizin tarifini yazar mısınız rica etsem?

Benim tarifim şöyle:
5 lt. sütü düdüklü tencerede (ağzı açık) iyice kaynatıyor, kaymağını ara ara alıyorum. (Derin dondurucuda dondurup tereyağ gibi kahvaltıda güzel oluyor.)
Süt iyice ılıdıktan sonra bir kasede önceki yoğurdumdan 3 çorba kaşığını iyice çırpıyorum. Başka bir kasede 3 çorba kaşığı sütün içine 1 yemek kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz koyup eritiyorum. İki kasedeki malzemeyi iyice birbirine yedirip, kavanozlara boşalttığım sütlere 1'er çorba kaşığı ekleyip, iyice dipten karıştırıyorum. Kapaklarını kapatıp iyice sarıp bekletiyorum. Son derece homojen bir yoğurt oluyor.

pria ve Jezebel beğendi.
Jakin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2015, 09:26   #527
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Kaynattığınız tencerede mayalamanız en büyük handikap.
Dibi tutmuş olması kaynamadan sebep.
Kavanoz veya başka bir kaba aktarın.
Paslanmaz çelik kaplar uzun süreli gıda muhafaza etmek için uygun değil.
Krom ve nikel zararlı.
Saygılar.

pria beğendi.
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2015, 10:12   #528
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
Ben 5kg süte 1 tepeleme yemek kaşığı maya koyarım.

Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2015, 10:19   #529
Ağaç Dostu
 
EAkpınar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-05-2015
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 184
Bende yoğurdumu çelik tencerede mayalıyordum. Plastik kap edinmeyi düşündüm ancak içime sinmedi. Öteki taraftan hazır aldığımız yoğurtlar da plastik kaplarda. Ee nerde mayalıcam şimdi
Bu arada hazır yoğurtla mayalamqk zorunda kalırsanız bimin yoğurduyla çok güzel tutuyor, hiç sünmüyor. Diğer markalarla mayaladıklarım hep sündüler. 2 lt ılık süte bir yemek kaşığı tepeleme bim yoğurduyla yaptım. Ağzı açık, üzerine süzgeç koydum, dörde katlanmış sofra bezini de üzerine örttüm öylesine.7-8 saat sonra buzdolabına. 1 gün bekleyince taş gibi bir yoğurt oldu. Naçizane tarifim

EAkpınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2015, 10:47   #530
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
Yoğurt mayalanınca kaşık girmeden 1 gece buzdolabında bekletilmeli.

pria beğendi.
Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2015, 10:55   #531
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi EAkpınar Mesajı Göster
Bende yoğurdumu çelik tencerede mayalıyordum. Plastik kap edinmeyi düşündüm ancak içime sinmedi. Öteki taraftan hazır aldığımız yoğurtlar da plastik kaplarda. Ee nerde mayalıcam şimdi
Bu arada hazır yoğurtla mayalamqk zorunda kalırsanız bimin yoğurduyla çok güzel tutuyor, hiç sünmüyor. Diğer markalarla mayaladıklarım hep sündüler. 2 lt ılık süte bir yemek kaşığı tepeleme bim yoğurduyla yaptım. Ağzı açık, üzerine süzgeç koydum, dörde katlanmış sofra bezini de üzerine örttüm öylesine.7-8 saat sonra buzdolabına. 1 gün bekleyince taş gibi bir yoğurt oldu. Naçizane tarifim

Bir litrelik veya yarım litrelik kavanozlar en iyisi.
Hazırlların plastik kapta olanları sağlıklı değil, olsaydı hiç zahmete girmezdik.
Çam, seramik veya içi sırlı toprak kaplar sağlık yönünden daha iyi oluyor.
Kapların önemi - koskoca Roma İmparatorluğunun çöküşü sosyal etmenlerin yanında roma aristokrasisinin şarabını kurşun kaplarda saklaması.
Kronik kurşun zehirlenmesi neslin yozlaşması ve sakat doğumlara yol açmış.
Kurşun beyin dokusuna ağır hasar verdiği için de iktidarların zayıflaması ve müteakip başarısızlıklar.
Yani, kaplar önemli
Saygılar.

pria, alperfect, Jakin ve 1 kişi beğendi.
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2015, 14:06   #532
Ağaç Dostu
 
EAkpınar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-05-2015
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 184
Angry

Sayın Jezebel cam kaplara geçiyorum bu akşam. 1,9 lt. cam salça kavanozlarını değerlendiricem.

Jezebel ve Jakin beğendi.
EAkpınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2015, 15:31   #533
Yeni Üye
 
plant's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-11-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 19
Yoğurdu sütü kaynattığım tencerede mayalamıyorum,ara ara karıştırarak pişirdiğim için dibinde tutmada olmuyor .
Bugun anneme tekrar sordum ,herseyi eksiksiz yaptığımı düşünüyorum niye iyi tutmuyor benim yoğurdum deyince ,mutlaka yanlış yapıyorsun bişeyleri dedi.
Konuştuğumuzda yaptığım eksiklikleri farkettim sanırım.
1.si gereğinden uzun süre mayalanmaya bırakışım ,aşağı yukarı 12 saat civarı ,akşam mayalıyorum sabah açıyorum muhabbeti ☺ iyide süre ne anne ,baştan şuna 4 _ 5 saat yeterli desene
2.si çok fazla örtü sarmammış .
Bir havlu sonrada bir battaniye tarzı örtü yetermiş,ben evde battaniye adına ne varsa bütün dolabı ufacık kabın üstüne bindirirsem olacağı bu ☺
Son kez bi deneme daha yapacağım , sizlerin önerilerini de dikkate alarak, baktımki yine olmadı ,ben bu işten emekliye ayrılacağım ☺
Hepinize teşekkür ediyorum.

plant Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2015, 15:53   #534
Ağaç Dostu
 
EAkpınar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-05-2015
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 184
Sayın Plant yoğurdu fazla sarmanın iyi olucağını düşünürdüm ben de ancak akşamdan sabaha kadar bekleyen yoğurt üstüne bir de ekşimeye başlıyor bu sebeple. Bazı arkadaşlarım hiç sarmadıklarını bile söylüyorlar ama ben fırında yapmıyorsam üzerine dört kat sofra bezini öylesine örtüyorum. Siz fazlaca sarmadan 7-8 saatte yoğurdunuzu mayalayın. Ancak akşamdan mayaladığınız yoğurdu gece uyanıp açmanız lazım. Bu yüzden geç vakitte mayalarsanız sabah açabilirsiniz.

EAkpınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2015, 16:46   #535
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
İdeal mayalanma sıcaklığı 42 derece civarıdır. Sarıp sarmalamanın amacı da budur. Daha öncede yazmıştım hatırlatayım. Kaynadıktan sonra ılımaya başlayan sütün ısısı 42 derece civarına geldiğinde probiyotik, hazır veya önceden kendi yaptığım yoğurt mayası içerisine bir tatlı kaşığı şeker de katıp karıştırıyorum. Daha sonra üzerini sadece kabın kendi kapağı ile örtüp fırının içerisine çalıştırmadan koyuyorum. Gece 11-12 gibi koyduğum yoğurdu sabah 7-8 gibi alıp buzdolabına kaldırıyorum. En az bir gün bekledikten sonra tüketebilirsiniz. Burada önemli olan yoğurdun taş gibi olması değil. Sert olması için içindeki suyu iyice kaynatarak yok etmeniz veya içerisine süt tozu gibi katı madde katmanız lazım.

pria beğendi.
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2015, 18:24   #536
Yeni Üye
 
plant's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-11-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 19
Teşekkür ederim arkadaşlar,önerilerinizi dikkate alacağım.
Yoğurdun katılaşmasında bi sorun olmuyor ,sorun kabın dibinde çökelekimsi bir pütürlüğün ortaya çıkıyor olması,çok ilginç kimsenin yoğurdunda duymamıştım böyle bir oluşum ,benim neredeyse tüm mayaladıklarım bu şekilde oldu ne yazıkki 😕
Önümüzdeki çarşamba günü mayalayacagım ,perşembe günü buraya neticeyi yazarım.

plant Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2015, 18:32   #537
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
Süt bozulursa çökelekleşir, neyse tadı iyiyse yiyin gitsin

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2015, 21:42   #538
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi EAkpınar Mesajı Göster
Sayın Jezebel cam kaplara geçiyorum bu akşam. 1,9 lt. cam salça kavanozlarını değerlendiricem.
Ben de öyle yapıyorum

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2015, 13:18   #539
Ağaçsever
 
ceydoruk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-01-2013
Şehir: Bodrum
Mesajlar: 89
Merhaba Arkadaşlar,

Ben de birşey sormak istiyorum. Bazen yaptığım yoğurt kasede çok güzel görünüyor ama kaşıkla aldığımda hafif sündüğünü görüyorum, bu da pek iştah açıcı olmuyor tabii. Bu durum her zaman olmuyor ama nerede ne hata yaptığımı bulamadım hala... Fikri olanlar var mı acaba?

Jakin beğendi.
ceydoruk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2015, 13:42   #540
Ağaç Dostu
 
Jakin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-05-2015
Şehir: Mersin
Mesajlar: 1,334
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ceydoruk Mesajı Göster
Merhaba Arkadaşlar,

Ben de birşey sormak istiyorum. Bazen yaptığım yoğurt kasede çok güzel görünüyor ama kaşıkla aldığımda hafif sündüğünü görüyorum, bu da pek iştah açıcı olmuyor tabii. Bu durum her zaman olmuyor ama nerede ne hata yaptığımı bulamadım hala... Fikri olanlar var mı acaba?
Hazır yoğurttan mayalarsanız süner.

Jakin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
doğal yoğurt, evde yoğurt yapımı, yoğurt mayası


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024