20-06-2007, 17:24 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
|
Şimdi kapari zamanı... Reçeleni deneyen oldu mu? |
09-07-2007, 21:36 | #4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu sene mart ayında ektiğim kaparim de ancak 20 cm oldu. |
|
17-07-2007, 22:38 | #5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-05-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 12
|
Öncelikle rahatsızlığın için şifa diliyorum. www.kapari.com adresinden detaylı bilgi bulabilirsin. |
18-09-2007, 14:05 | #6 |
Ağaç Dostu
|
Kapari, deniz ürünleri mutfağına da çok yakışır. Kendine has, aromatik ve güçlü bir tadı olduğundan lezzetlerini arttırır. |
08-10-2007, 17:45 | #7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 3
|
Deniz veya sezar salatada güzel gidiyor |
08-08-2009, 18:55 | #9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 9
|
arkadaşlar yazdıklarınız güzel de konu başlığını karşılamıyor.ben ölçülü salamura tarifi bekliyordum.Başka yerden bulabilirsem siteye eklerim artık. |
09-08-2009, 01:28 | #10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-08-2009
Şehir: aydın
Mesajlar: 3
|
kapari ön salamurası %20 tuz içeren tuz su karışımı içinde olur acısı geçtikten sonra tatlandırmak için sirkeli su da kullanılır saygılar |
02-04-2010, 19:40 | #11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2009
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 574
|
Arkadaşlar ben tatilde iken gonca halinde çiçekleri toplayıp turşusunu yaptık ama hiç mi hiç beğenmedim.Turşusu arkadaşların anlattığı gibi normal turşu salamura gibi.Bence denemeye değmez |
23-06-2010, 01:00 | #12 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-10-2009
Şehir: İzmir-Güzelbahçe
Mesajlar: 32
|
Kapari turşusunu yapmak için kaparileri geniş bir kap ve bol suyun içinde bekleterek acısını çıkarmak gerekiyor. Bu bekletme süresi (2-3 gün) içinde,suyun üzerinde kabarcıklar görüldüğünde suyunun dökülerek yenilenmesi gerekiyor. 2-3 gün sonunda kaparilerin acısı gidecek,salamuraya hazır hale gelecektir. Acısı giden kaparileri tuz ve limon ya da sirke ile (isteğe bağlı) turşu gibi kurulur. Et ,balık yemeklerinin yanında garnitür olarak,ayrıca salatalarda kullanabilirsiniz. |
|
|