agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-06-2007, 17:24   #1
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Şimdi kapari zamanı...
Reçeleni deneyen oldu mu?

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2007, 09:53   #2
Ağaç Dostu
 
habibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 1,653
Galeri: 33
Kaparinin salamurasını aldım. Sırf meraktan.. Henüz tatmadım. Çünkü nerede ne ile birlikte kullanacağımı bilemedim

habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2007, 12:28   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-09-2006
Şehir: İzmir, Muğla
Mesajlar: 874
Galeri: 2
Kapariyi salataya karıştırarak yemeyi deneyin. Çok lezzetli oluyor

kürekçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2007, 21:36   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-01-2007
Şehir: BURSA
Mesajlar: 743
Galeri: 56
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kürekçi Mesajı Göster
Kapariyi salataya karıştırarak yemeyi deneyin. Çok lezzetli oluyor
Aynen öyle. Et yemeklerinin yanında da iyi oluyor. Lezzeti hardala benziyor. Sandviçlerinize salam-sosis koyarsanız ve yanına da bir miktar kapari ilave ederseniz, tadı nefis oluyor. Kapari karpuzları meyveye göre daha lezzetli.
Bu sene mart ayında ektiğim kaparim de ancak 20 cm oldu.

Sergüzen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2007, 22:38   #5
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-05-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 12
Öncelikle rahatsızlığın için şifa diliyorum. www.kapari.com adresinden detaylı bilgi bulabilirsin.

pbilgili Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2007, 14:05   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 151
Galeri: 20
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi habibe Mesajı Göster
Kaparinin salamurasını aldım. Sırf meraktan.. Henüz tatmadım. Çünkü nerede ne ile birlikte kullanacağımı bilemedim
Kapari, deniz ürünleri mutfağına da çok yakışır. Kendine has, aromatik ve güçlü bir tadı olduğundan lezzetlerini arttırır.

agartha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2007, 17:45   #7
Yeni Üye
 
songokhu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 3
Deniz veya sezar salatada güzel gidiyor

songokhu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2007, 15:52   #8
Ağaçsever
 
Olea's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2007
Şehir: bursa_İstanbul
Mesajlar: 34
Galeri: 10
Önerim salatada kullanmanız.

Olea Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2009, 18:55   #9
Yeni Üye
 
zaferbelen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 9
arkadaşlar yazdıklarınız güzel de konu başlığını karşılamıyor.ben ölçülü salamura tarifi bekliyordum.Başka yerden bulabilirsem siteye eklerim artık.

zaferbelen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2009, 01:28   #10
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-08-2009
Şehir: aydın
Mesajlar: 3
kapari ön salamurası %20 tuz içeren tuz su karışımı içinde olur
acısı geçtikten sonra tatlandırmak için sirkeli su da kullanılır saygılar

baris.pulten Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2010, 19:40   #11
Ağaç Dostu
 
birgaripyolcu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-04-2009
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 574
Arkadaşlar ben tatilde iken gonca halinde çiçekleri toplayıp turşusunu yaptık ama hiç mi hiç beğenmedim.Turşusu arkadaşların anlattığı gibi normal turşu salamura gibi.Bence denemeye değmez

birgaripyolcu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2010, 01:00   #12
Ağaçsever
 
Kekik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-10-2009
Şehir: İzmir-Güzelbahçe
Mesajlar: 32
Kapari turşusunu yapmak için kaparileri geniş bir kap ve bol suyun içinde bekleterek acısını çıkarmak gerekiyor.
Bu bekletme süresi (2-3 gün) içinde,suyun üzerinde kabarcıklar görüldüğünde suyunun dökülerek yenilenmesi gerekiyor.
2-3 gün sonunda kaparilerin acısı gidecek,salamuraya hazır hale gelecektir.
Acısı giden kaparileri tuz ve limon ya da sirke ile (isteğe bağlı) turşu gibi kurulur.
Et ,balık yemeklerinin yanında garnitür olarak,ayrıca salatalarda kullanabilirsiniz.

Kekik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024