04-08-2009, 12:09 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Domatesin Kabuğunu Pratik Soyma
Çoğunuz biliyorsunuzdur belki ama ben geçen sene arkadaşımın gönderdiği videolarda görüp, şaşırmıştım. Patatesin kabuğunu aynı yolla soyuyorlardı. Konserve zamanı geldi, ihtiyaç duyulabilir. Bu yöntemde kabuk çok ince zar halinde çıkıyor. Domateslerin tepelerini yuvarlak şekilde çıkarıyoruz Uç kısmına + şeklinde hafifçe çizik atıyoruz. Kaynatan suda 10 saniye bekletip, Çıkarıp hemen buzlu suya atıyoruz |
04-08-2009, 12:25 | #4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-01-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 59
|
güzel bir yöntem bulmuşlar.. onları konserve yaparken ben yarısını küt küt götürürüm heralde, bir domates canavarı olarak |
04-08-2009, 14:32 | #5 |
Ağaç Dostu
|
Bir yol da ben çizeyim. Domateslerin saplarının olduğu yere çatalı saplayıp aygazı açıyorsunuz. Domatesleri yanan ocak alevine tutun, dikkat edin fazla tutarsanız kabuklarını yakarsınız. Ortalama 1,5 dakika yeterli olacaktır. Domatesleri aleve tutarken çevirmeyi unutmayın. Not; Alevden inen domatesler sıcak olacağından ellerinizi yakabilirsiniz. Sıcak ve soğuk sudan daha pratik biryöntem. Ben kaynamış suyun içine attıktan sonra direkt kabuklarını soyuyorum ve daha öncesi de kesme işlemi falan yapmıyorum Bilgilerinize. |
04-08-2009, 16:10 | #9 |
Ağaç Dostu
|
Özellikle yumurta cinsin kabukları rahatsızlık verecek kalınlıkta oluyor. Ama bazı ince kabuklu domatesleri hiç soymadan parçalayıcıdan geçirip pişirip hazırlayabiliyorum. Fakat özellikle "Domates Çorbası" kabuğu soyulmuşla yapılmalı bence. Caucasus, sizin yazdığınız 1-2 domates için olur da 2-3 kasa domatesi tek tek ateşe tutmak imkansız. |
04-08-2009, 19:55 | #13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2008
Şehir: antalya
Mesajlar: 3,093
|
Sn.limon; Çok teşekkür ederim.Oldum olası domates soymaktan nefret ederdim. Domatesleri soyarken rezil etmektense sizin yöntem beni hiç yormaz . Beni bu dertten kurtardınız.Sevgiler |
05-08-2009, 18:45 | #14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,576
|
güzel paylaşım eksik olmayın) |
06-08-2009, 00:31 | #15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2007
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 278
|
İki sene önce Koçtaş'tan aldığım "ZYLİSS Domates Soyacağı" gerçekten çok kolaylık sağlıyor. Bu ismi ile arama yaparsanız (kırmızı renkli soyacak) bulabilirsiniz. Ben çok çok memnunum bilginize |
05-10-2009, 08:54 | #16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 229
|
ben direk ateşe tutuyordum bu daha etkili ve tasarruflu galiba teşekkürler |
05-10-2009, 10:08 | #17 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,567
|
Otelcilik meslek lisesinde "Mutfak" bölümünde okurken eski Ankara Oteli'nde mutfakta 6 ay staj yapmıştım. Yıkanmış domatesleri kaynayan suya atıp, 2-3 dakika bekletip alıyorduk. Bir de soğuk sudan geçirince zar gibi soyuluyordu. |
|
|