03-11-2017, 11:08 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Alıç Sirkesi
Bir çok yerde sirke yapımı hakkında tarifler öneriler mevcut , çok fazla araştırınca insanın kafası karışıyor. Benimde bir kaç defa yanlış yaptığım oldu, ilk denemem. Sirke oluşumunu hızlandırmak için ekmek , sirke ( doğal olacak ) pekmez , bal , şeker v.s derken bir çok yöntemle hazırlanmış sirkeler görüyoruz. Sizce en doğru su hangisi ? Yaylalardan topladığımız alıçları bir güzel yıkanıp bıçak ile kesi atılarak 10 lt lik kavanozun yarısına kadar doldurduk, üzerine klorsuz su ve 2 3 çorba kaşığı bal ekleyip tülbent tarzı bir bezle üzeri kapatılarak yaptığım alıç sirkesinin aşamalarını burada paylaşmayı düşünüyorum. Sizlerinde bilgileri ve tavsiyeleri doğrultusunda doğru sonuca ulaşabilecek miyiz. Hep birlikte görelim |
09-11-2017, 19:13 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Süzülen Sirkemiz
15 günlük bir süre sonunda tüm alıçlar dibe çöktü 1 2 gün daha bekleyip alıçlar süzüldü ve sirkemiz dinlenmeye bırakılıyor. Karanlık bir odada kıpırdatmadan sirke anasının oluşmasını bekleyeceğiz. Kavanozun kapağını kapatsak olur mu sizce ? |
10-11-2017, 11:56 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,293
|
sirke yapmak için sadece sirke anası ilavesi yeterli. meyveler dibe çökünce süzmenize gerek yok . karıştırmayı bırakın ve sirke anasının oluşup çökmesini bekleyin. sirke anası çöktükten sonra hiç süzmeye uğraşmayın şarap-bira aktarma aparatı ile şişelere aktarın. kalan tortu ve artıklarıda bahçe toprağına gömün. yaptığınız sirkeden beğendiğiniz tentürleri de yapabilirsiniz. örneğin zencefilli sirke, gazoz tadında oluyor. |
12-11-2017, 17:41 | #4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Alıntı:
|
|
13-11-2017, 08:00 | #5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,293
|
Resul bey, ben sürekli sirke yapıyorum. spediel firmasının tanklarında sirke yapıyorum. Ferda hanımın tariflerini kullanıyorum. tüm fermente ürünlerin tarifini bu linkte bulabilirsiniz. Fermente Mutfağım: Doğal fermente sirkeler |
14-11-2017, 20:01 | #6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Alıntı:
|
|
20-11-2017, 09:24 | #7 | |
/
Giriş Tarihi: 02-12-2014
Şehir: ZONGULDAK
Mesajlar: 102
|
Alıntı:
Sirke yapım aşamasında nane maydanoz vb malzemeler katabilir miyiz? |
|
20-11-2017, 11:18 | #8 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,293
|
Alıntı:
sirke olduktan sonra sifonlayıp dinlendirme kabına alıyorum o sırada zencefil , tarçın veya diğerlerini katıyorum. yaklaşık 1 ay sonra şişelere sifonluyorum. |
|
15-09-2018, 09:16 | #9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,293
|
yaklaşık 3 hafta sirke karıştırılır ve meyveler dibe çöker fakat bazıları çökmez. işte bu çökmeyen meyveleri hijyen kaşıkla alıp atın çünkü küflenmeye sebeb oluyorlar. yazıları gözden geçirince bunu belirtmeyi unuttuğumu gördüm. |
|
|