agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni12Beğeniler
  • 7 Gönderen Fatoş
  • 2 Gönderen Güler
  • 2 Gönderen Cumhur Tonba
  • 1 Gönderen Fatoş

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-01-2017, 19:21   #1
Ağaç Dostu
 
Fatoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-12-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,660
Galeri: 120
Turunç reçeli

Merhaba arkadaşlarım uzun zamandır sizerden ayrı
kalmışım. Sevgili Güler hanıma yakalandım iyi ki yakalanmışım


Turunç reçeli yapma zamanım gelmiş galiba

Tarifi
12-13 adet turunç
1.5 kilo şeker
1 çay kaşığından az limontozu ve tereyağı
Turunçların kabuklarını alacaĺı şeklinde rendeliyorum ki rengi daha belirgin olsun. Turuncu portakal gibi 7-8 parçaya bölüyorum parçalar küçük olsun diye. Beyaz içlerinide temizliyorum. Kabukları rulo şeklinde sıkıca ipe diziyorum. Suda haşlayıp sonra soğuk suya koyuyorum. Sonra tekrardan kaynatıyorum bu işlemi 3 kez yapıyorum sonra soğuk suda birgün bekletiyorum. Ama sık sık suyunu da değiştiriyorum. 2. Gün turunçları iyice süzüp üstüne şekeri koyup 2-3 saat sulanması için bekletiyorum ona göre suyunu ekliyorum. Bir bardak ya turunç veya portakal suyu da ekleyip ocağa koyuyorum indirmeme yakın bir çay kaşığından az limontozu ve tereyağını ekliyorum. Birkaç taşım kaynatıp altını kapatıyorum.

 
Eklenen Resimler
 
Fatoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2017, 17:03   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 26,328
Galeri: 103
Çok teşekkür ederim, beni çok mutlu ettiniz, ellerinize sağlık.
Ne kadar da iştah açıcı görünüyor.
Önümüzdeki hafta denemek istiyorum geç kalmış olmam değil mi?
(ilk haşlama aşağı yukarı ne kadar oluyor, zaman açısından dedim)

Cumhur Tonba ve Fatoş beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2017, 19:27   #3
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,336
Galeri: 84
Antalya geldi aklıma. Nenem her zaman yapardı. Bahçemizdeki turunçlardan.
Yani dalından koparılmış taze taze turunçlardan.

Güler ve Fatoş beğendi.
Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-02-2017, 16:48   #4
Ağaç Dostu
 
Fatoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-12-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,660
Galeri: 120
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Çok teşekkür ederim, beni çok mutlu ettiniz, ellerinize sağlık.
Ne kadar da iştah açıcı görünüyor.
Önümüzdeki hafta denemek istiyorum geç kalmış olmam değil mi?
(ilk haşlama aşağı yukarı ne kadar oluyor, zaman açısından dedim)
Merhaba Güler hanım mesajınızı yeni gördüm. Kusura bakmayın.
Turunç reçeli yapmanın tam mevsimi. Biz hep ocak ve Şubat ayları içinde yaparız.
Turunç dizelerini haşlama sebebimiz acısını çıkarmak için yaptığımız için fazla haşlamayız 3 - 4 dakikadan fazla tutmayız. Dizeleri sıcak sudan süzerek çkırıp soğuk suda soğutur tekrar kaynak suya atarız. Kaynadıktan sonra 3-4dakika tutariz bu işlemi 3 ker yaparız.
Beğendiniz için teşekkür ederim.

Güler beğendi.
Fatoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-02-2017, 17:43   #5
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 26,328
Galeri: 103
Teşekkür ederim sevgili Fatoş, yarın pazardan turunç alıp deneyeceğim, inşallah başarılı olurum.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2017