agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni29Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-10-2016, 11:57   #1
Ağaç Dostu
 
aydemiraydın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,293
Sirkesiz turşu

yazılanlara göz gezdirdim. turşu tariflerinin içinde barsaklara faydalı probiyotik turşu tarifi göremedim. yaptığınız turşular sadece korumaya yönelik . insana herhangi bi şifası yok.

fermente turşu tarifi vereyim. bende bu şekilde turşu yapıyorum.

Fermente Mutfağım: Probiyotik Turşu Tarifi

aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2016, 15:02   #2
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Galeri: 260
Teşekkürler sayın aydemiraydın.

Verdiğiniz linki inceledim, bilgileri not aldım.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2016, 11:24   #3
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
Sayın aydemiraydın verdiğiniz linki inceledim,güzel bir anlatım olmuş fakat kafa karıştırıcı noktalar var,öncelikle bahsettiği tariflerde ahım şahım bir fark göremedim.En büyük fark sirke katmayın diyor.

Sağlık için binbir derde deva olan,özellikle de içmek için yaptığımız sirkeler,turşu kavonozuna girince nasıl bu şekilde tamamen faydasız sayılabiliyor.Derseniz ki diğer şekilde yapılan turşu daha faydalıdır,kabul ederim.Ama sizin yaptığınız turşular sadece saklama amaçlı,vücuda faydası yok deyince,bunu kabullenmek istemiyorum.

Bu konu hakkında derin bilgi sahibi olan kişilerden konuya katılımlarını rica ediyorum,çünkü büyük bir çoğunluğumuz bu şekilde turşu yapıyoruz.

Sayın aydemiraydın sizin probiyotik turşu çalışmalarınızıda var ise resimli olarak buradan görmek isteriz.Yanlış anlaşılma olmasın ben probiyotik turşu karşıtı değilim,sadece hepimizin yaptığı turşunun lezzetinden başka sağlığa'da faydası olması gerektiği fikrindeyim.

Geçtiğimiz günlerde benim'de ilk turşu yapma çalışmalarım gerçekleşti zaman bulunca onlarıda burada paylaşacağım.

Sitemizde probiyotik turşu konusu yok sanırım,böyle bir konu açılabilir aslına.Böyle çalışmaları olan ve deneyecek olan kişiler için daha rahat olurdu,ya da bu konu'nun içinde devam mı edilmeli nedersiniz?

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2016, 18:47   #4
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,856
Ben üstteki tarifi kullanarak iki kavanozu sirkesiz yaptım. Dün birini açtım. Sanki daha güzel, biberler daha diri, suyu daha leziz gibi geldi.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2016, 19:41   #5
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Ben üstteki tarifi kullanarak iki kavanozu sirkesiz yaptım. Dün birini açtım. Sanki daha güzel, biberler daha diri, suyu daha leziz gibi geldi.
Kesinlikle bende deneyeceğim,aşamalı olarak fotoğraflarıyla buraya ekleyebilirseniz benim gibi yeni başlayanlarında işini kolaylaştırmış olursunuz.
Ne kadar sürede oldu turşunuz?
Afiyet olsun...

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2016, 15:26   #6
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,856
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey Mesajı Göster
Kesinlikle bende deneyeceğim,aşamalı olarak fotoğraflarıyla buraya ekleyebilirseniz benim gibi yeni başlayanlarında işini kolaylaştırmış olursunuz.
Ne kadar sürede oldu turşunuz?
Afiyet olsun...
Aşamaları ekleyemem çünkü ilk aşamalar yok

Az önce, geçen hafta açtığım kavanozun resmini çektim.

Name:  sirkesiz turşu 2016.jpg
Views: 1354
Size:  50.0 KB

Name:  sirkesiz turşu 2016 - 1.jpg
Views: 1320
Size:  27.5 KB

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2016, 08:48   #7
Ağaç Dostu
 
aydemiraydın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,293
sirke çok kuvvetli bir doğal antibiyotiktir çok faydalıdır fakat turşunun içindeki probiyotik bakterileri öldürüyor. ben turşu yapımında 84 mineralli kaya tuzu ve mayalama için probiyotik şase kullanıyorum. bu şekilde yapılan turşunun bir bardağında trilyonla faydalı bakteri var.

aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2016, 10:36   #8
Ağaç Dostu
 
aydemiraydın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,293
probiyotik turşuda beyaz çöküntüler görürseniz korkmayın. tuzdan veya proteinden kaynaklanıyor.

aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2016, 12:18   #9
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
Probiyotik turşu yapmış olan varsa burada tecrübelerini resimlerini ekleyerek adım adım paylaşırsa bizlere de ilham vermiş olur.Kullanılan malzemelerin markası ve nerden bulunabileceği gibi bilgilerede ihtiyacımız olacak tabi ki.

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2016, 08:27   #10
Ağaç Dostu
 
aydemiraydın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,293
turşu için çok bi malzeme lazım değil.
temiz gıda, kaya tuzu, probiyotik şase, cam ve çelik malzemeler.

mayalar için bu linke bi göz atın ben buradan ürün alıyorum.

Ürünlerimiz

aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2016, 11:22   #11
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın Mesajı Göster
turşu için çok bi malzeme lazım değil.
temiz gıda, kaya tuzu, probiyotik şase, cam ve çelik malzemeler.

mayalar için bu linke bi göz atın ben buradan ürün alıyorum.

Ürünlerimiz
Çelik malzeme nerede lazım oluyor?Kepçeden bahsediyorsanız,turşu sirke gibi karıştırma istiyormu ki?
Ayrıca her yerde tahta kaşıklar kullanılırken,linkini verdiğiniz sitede tahta kaşığı sakıncalı bulması tuhafıma gitti.İşimiz bittikten sonra tahta kaşığı deterjanla yıkayıp yerine koyuyoruz,bu işlem temizlenmesini sağlamıyormu?Her şeyi tahta kaşıkla yapmaya başlamışken şimdi de metale mi döneceğiz?

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2016, 12:04   #12
Ağaç Dostu
 
aydemiraydın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,293
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey Mesajı Göster
Çelik malzeme nerede lazım oluyor?Kepçeden bahsediyorsanız,turşu sirke gibi karıştırma istiyormu ki?
Ayrıca her yerde tahta kaşıklar kullanılırken,linkini verdiğiniz sitede tahta kaşığı sakıncalı bulması tuhafıma gitti.İşimiz bittikten sonra tahta kaşığı deterjanla yıkayıp yerine koyuyoruz,bu işlem temizlenmesini sağlamıyormu?Her şeyi tahta kaşıkla yapmaya başlamışken şimdi de metale mi döneceğiz?

ciddi işletmelerde tahta araç kullanılmaz. ünlü yerlerin mutfakları cam ve çelik malzeme kullanır.tahta malzeme kullanırsanız denetimde ceza yersiniz. fermente ürünlerde kimyasal maddelerle temizlik fermantasyona zarar verir.

aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2016, 12:15   #13
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,856
Sirke ye yakışan ahşaptır. Temizliğine dikkat ettikten sonra sıkıntı olmaz. 'Fersan', 'Kühne' bırakalım da çelik kullansın

Erdal Hoca beğendi.
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2016, 12:21   #14
Ağaç Dostu
 
aydemiraydın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,293
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Sirke ye yakışan ahşaptır. Temizliğine dikkat ettikten sonra sıkıntı olmaz. 'Fersan', 'Kühne' bırakalım da çelik kullansın
ben mutfaktan bahsettim. sanayicileri kastetmedim. sanayici fermente ürün yapmıyor, asidik su satıyor. zaten plastik tankerlerde üretiyorlar.

aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2016, 14:54   #15
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
İyide konumuz sanayiciler nasıl sirke ve turşu yapar olsa,dedikleriniz tamam.Konumuz evde sirke ve turşu yapmak olunca,burada tahta kullanılmamalı gibi ifadelerle kafa kartırmanın manası yok.Sirke konusu başlığında veya burada turşu başlığında verdiğiniz fermentemutfağım sitesinde tahta kaşık kullanmayın diyor yanılmıyorsam.

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2016, 22:40   #16
Ağaç Dostu
 
Amanita's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 158
tahta mutfak esyalari uzerlerindeki ufak girinti cikintilardan ve tahtanin az da olsa emici ozelliginden dolayi ne kadar yikanirsa yikansin bol miktarda bakteri bulundurur. bu bakterilerin fermente urunlerinize bulasmasini tercih etmezsiniz, tahta kasik kontaminasyon riski dogurur. celik kullanin denmesinin sebebi bu. paslanmaz celikten yapilan mutfak esyalari her turlu islem icin kullanilabilir.

bir gida muhendisi

Amanita Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2016, 10:44   #17
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
Aslında tahta kaşık kullanıyor olmamın en büyük sebebi çevremizde duyduklarımız.Kestane balı alıyoruz,tahta kaşıkla tüketin diyorlar,kudret narı alıyoruz aynı şeyi söylüyorlar.Genel olarak şifa olarak kullanacağımız gıdalarda tahta kullanılması gerektiği fikri sabit.

Buradan çıkaracağımız sonuç şumu olmalı,şifa niyetine bir gıda tüketirken tahta malzemeler kullanılmalı,fermentasyon gerçekleşecek her türlü üründe ise tahta kullanılmamalı,cam çelik vs kullanılmalı öylemi?

Sirke yaparken,iki üç çeşit yapıyorum,kepçeyle karıştırıp diğerini karıştıracağım zaman sıcak su ile yıkamam yeterli olacakmıdır temizlenmesi için.Tabi karıştırma işlemi komple bittikten sonraki temizleme işlemi içinde aynı sorum geçerli.Deterjan olayı banada yanlış geliyor ama alışkanlık olmuş sanırım.

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2016, 11:19   #18
Ağaç Dostu
 
aydemiraydın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,293
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey Mesajı Göster
Aslında tahta kaşık kullanıyor olmamın en büyük sebebi çevremizde duyduklarımız.Kestane balı alıyoruz,tahta kaşıkla tüketin diyorlar,kudret narı alıyoruz aynı şeyi söylüyorlar.Genel olarak şifa olarak kullanacağımız gıdalarda tahta kullanılması gerektiği fikri sabit.

Buradan çıkaracağımız sonuç şumu olmalı,şifa niyetine bir gıda tüketirken tahta malzemeler kullanılmalı,fermentasyon gerçekleşecek her türlü üründe ise tahta kullanılmamalı,cam çelik vs kullanılmalı öylemi?

Sirke yaparken,iki üç çeşit yapıyorum,kepçeyle karıştırıp diğerini karıştıracağım zaman sıcak su ile yıkamam yeterli olacakmıdır temizlenmesi için.Tabi karıştırma işlemi komple bittikten sonraki temizleme işlemi içinde aynı sorum geçerli.Deterjan olayı banada yanlış geliyor ama alışkanlık olmuş sanırım.
evet. cam ve çelikten şaşmayın. bilgisiz aktarları ve şovmenleri değil uzmanları dinleyin.

aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2016, 11:32   #19
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın Mesajı Göster
sirke çok kuvvetli bir doğal antibiyotiktir çok faydalıdır fakat turşunun içindeki probiyotik bakterileri öldürüyor. ben turşu yapımında 84 mineralli kaya tuzu ve mayalama için probiyotik şase kullanıyorum. bu şekilde yapılan turşunun bir bardağında trilyonla faydalı bakteri var.
Sirke neden faydalıdır?

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2016, 11:43   #20
Ağaç Dostu
 
Amanita's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 158
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey Mesajı Göster
Aslında tahta kaşık kullanıyor olmamın en büyük sebebi çevremizde duyduklarımız.Kestane balı alıyoruz,tahta kaşıkla tüketin diyorlar,kudret narı alıyoruz aynı şeyi söylüyorlar.Genel olarak şifa olarak kullanacağımız gıdalarda tahta kullanılması gerektiği fikri sabit.

Buradan çıkaracağımız sonuç şumu olmalı,şifa niyetine bir gıda tüketirken tahta malzemeler kullanılmalı,fermentasyon gerçekleşecek her türlü üründe ise tahta kullanılmamalı,cam çelik vs kullanılmalı öylemi?

Sirke yaparken,iki üç çeşit yapıyorum,kepçeyle karıştırıp diğerini karıştıracağım zaman sıcak su ile yıkamam yeterli olacakmıdır temizlenmesi için.Tabi karıştırma işlemi komple bittikten sonraki temizleme işlemi içinde aynı sorum geçerli.Deterjan olayı banada yanlış geliyor ama alışkanlık olmuş sanırım.
Ben her turlu yemek, fermente urun ve sifali ne olursa olsun kaliteli paslanmaz celikten normal mutfak ekipmanlari kullaniyorum. Sadece tavanin teflonunu cizmedigi icin tahta spatula kullaniyorum. Tek dikkat etmeniz gereken sey kullanacaginiz ekipmanin aluminyum olmamasi, aluminyum asit ortamlarda reaksiyona giriyor. Zararli degil dense de ne gerek var.

Amanita Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2016, 13:43   #21
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Amanita Mesajı Göster
Ben her turlu yemek, fermente urun ve sifali ne olursa olsun kaliteli paslanmaz celikten normal mutfak ekipmanlari kullaniyorum. Sadece tavanin teflonunu cizmedigi icin tahta spatula kullaniyorum. Tek dikkat etmeniz gereken sey kullanacaginiz ekipmanin aluminyum olmamasi, aluminyum asit ortamlarda reaksiyona giriyor. Zararli degil dense de ne gerek var.
Son mesajımda temizlik konusundan bahsetmiştim,o konuyu nasıl hallediyorsunuz?Tahtadan bakteri kapan sirke turşu vs deterjanla yapılan temizlikten illaki etkilenecektir değil mi?Sadece sıcak su temizlikte yeterli olur mu?

Aslında durum böyle ise,doğru bildiğimiz yanlışlar diye bir konu açıp orada bunlar gayet güzel bir şekilde tartışılabilirmiş,daha nelerle karşılaşırdık kim bilir,öyle bir konu var mı acaba,ben aradım ama bulamadım.

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2016, 14:10   #22
Ağaç Dostu
 
Amanita's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 158
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey Mesajı Göster
Son mesajımda temizlik konusundan bahsetmiştim,o konuyu nasıl hallediyorsunuz?Tahtadan bakteri kapan sirke turşu vs deterjanla yapılan temizlikten illaki etkilenecektir değil mi?Sadece sıcak su temizlikte yeterli olur mu?
tahtadan bakteri kapar diye genel bir kural mevcut degil, ancak riski arttiriyorsunuz denebilir. deterjanla yapilan temizlikten neden etkileneceklerini anlayabilmis degilim. deterjani iyi duruluyorsaniz problem olacak kadar kalinti kalacagini zannetmiyorum. ancak deterjan yag cikarmak icin kullanilir, bakteri oldurucu ozelligli yoktur. bulasik sungeri kullaniyorsaniz eger bu sungerler buyuk ihtimalle evde bulunan en pis sey olacagi icin fermente urun hazirlayacaginiz ekipmanlara bulasik sungeri degmemesini tavsiye ederim.

eger bulasik makineniz varsa bulasiklari en sicak ayarda yikamaniz yeterli olacaktir, ancak makineden ciktiginda icinde su gollenmisse pis kabul etmeniz daha iyi olacaktir. fermentasyon yapacaginiz ekipmanlari sterilize etmek icin %70 saf alkolle silebilir veya kullanacaginiz ekipmanlari duduklu tencerede yuksek basinc altinda 25-30 dakika pisirebilirsiniz. ben sahsen duduklu tencere metodunu kullaniyorum.

Amanita Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2016, 14:50   #23
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
Şimdi kafamda birşeyler oluştu,tahta mı çelik mi konusundan ziyade temizlikte kullandığımız süngerin önemi aklımı başıma getirdi.Verdiğiniz bilgler için hepinize teşekkür ederim.Ben ne doktorum nede gıda mühendisi,o yüzden bilgili dostlardan öğrenmeye çalışıyorum.

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2016, 14:50   #24
Ağaç Dostu
 
aydemiraydın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,293
çevremde bir çok insan bulaşıkta ve ev temizliğinde kimyasal yerine ev sirkesi kullanıyor.
düdüklü tencerenin pişirdiği gıdaların özelliğini bozduğunuda unutmayalım.

aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2016, 15:04   #25
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın Mesajı Göster
çevremde bir çok insan bulaşıkta ve ev temizliğinde kimyasal yerine ev sirkesi kullanıyor.
düdüklü tencerenin pişirdiği gıdaların özelliğini bozduğunuda unutmayalım.
Sayın aydemiraydın o sirkeleri hayırlısıyla bitirebilirsem benimde öyle bir niyetim var.Sirke ile yapacağım turşular içinde daha iyi olacak.Fakat probiyotik turşu'da yapmak istiyorum acil tarafından.

Bulunduğum yerde şase dediğiniz şeyleri bulmam zor gibi netten de hemen almayı düşünmüyorum.Halihazırda elimizin altındaki ürünlerden yapamazmıyız,hiç mayasız denediniz mi?Ayrıca yoğurt mayalamak gibi sirke aşılamak gibi bir kere yaptığımız turşunun suyundan daha sonraki yapacaklarımızı mayalayabilecekmiyiz?

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2016, 18:18   #26
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,856
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey Mesajı Göster
Sayın aydemiraydın o sirkeleri hayırlısıyla bitirebilirsem benimde öyle bir niyetim var.Sirke ile yapacağım turşular içinde daha iyi olacak.Fakat probiyotik turşu'da yapmak istiyorum acil tarafından.

Bulunduğum yerde şase dediğiniz şeyleri bulmam zor gibi netten de hemen almayı düşünmüyorum.Halihazırda elimizin altındaki ürünlerden yapamazmıyız,hiç mayasız denediniz mi?Ayrıca yoğurt mayalamak gibi sirke aşılamak gibi bir kere yaptığımız turşunun suyundan daha sonraki yapacaklarımızı mayalayabilecekmiyiz?
Eczanelerde bulunur, yoksa da getirtirler.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2016, 20:01   #27
Ağaç Dostu
 
Amanita's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 158
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey Mesajı Göster
Sayın aydemiraydın o sirkeleri hayırlısıyla bitirebilirsem benimde öyle bir niyetim var.Sirke ile yapacağım turşular içinde daha iyi olacak.Fakat probiyotik turşu'da yapmak istiyorum acil tarafından.

Bulunduğum yerde şase dediğiniz şeyleri bulmam zor gibi netten de hemen almayı düşünmüyorum.Halihazırda elimizin altındaki ürünlerden yapamazmıyız,hiç mayasız denediniz mi?Ayrıca yoğurt mayalamak gibi sirke aşılamak gibi bir kere yaptığımız turşunun suyundan daha sonraki yapacaklarımızı mayalayabilecekmiyiz?
Probiyotik bakterilerinizi eczanelerden vs alacaksaniz once bakterilerinizle yogurt yapmyi deneyin, eger 12 saatte falan yogurdunuz tutmazsa bakterileriniz olu demektir. Daha once turkiyedeki probiyotik saseleri evde test eden bir tanidigim dolayisiyla bu sekilde olu bakteri satildigini biliyorum, dikkatli olmaniz icin yaziyorum.

Amanita Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2016, 20:33   #28
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Amanita Mesajı Göster
Probiyotik bakterilerinizi eczanelerden vs alacaksaniz once bakterilerinizle yogurt yapmyi deneyin, eger 12 saatte falan yogurdunuz tutmazsa bakterileriniz olu demektir. Daha once turkiyedeki probiyotik saseleri evde test eden bir tanidigim dolayisiyla bu sekilde olu bakteri satildigini biliyorum, dikkatli olmaniz icin yaziyorum.
Peki bildiğiniz daha garanti bir yöntem var mı?

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2016, 23:36   #29
Ağaç Dostu
 
Amanita's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 158
Dogal fermentasyon, yani tursu yapacaginiz sebzelerin uzerinde zaten dogal olarak yasayan mikriorganizmalari kullanarak yapilan fermentasyon. Bulabilirseniz organik sebzelerle yaparsiniz, ancak zorunlu degil. Fermentasyon yaparken her turlu soru icin ben sandor katz in yazdiklarina basvururum. evde yapilacak fermente urunler icin bildigim kadariyla buyuk bir uzman kendisi, asagiya 2 link birakiyorum. kendisinin yazdigi tursu tarifleri bunlar, google translate ile turkceye cevirip okuyabilirsiniz.

Making Sour Pickles | Wild Fermentation :: Wild Fermentation

Homemade Pickles Require Just Three Ingredients - The New York Times

Sour Pickles: A Simple Recipe ? Nourished Kitchen

malbman beğendi.
Amanita Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2016, 08:30   #30
Ağaç Dostu
 
aydemiraydın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,293
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey Mesajı Göster
Sayın aydemiraydın o sirkeleri hayırlısıyla bitirebilirsem benimde öyle bir niyetim var.Sirke ile yapacağım turşular içinde daha iyi olacak.Fakat probiyotik turşu'da yapmak istiyorum acil tarafından.

Bulunduğum yerde şase dediğiniz şeyleri bulmam zor gibi netten de hemen almayı düşünmüyorum.Halihazırda elimizin altındaki ürünlerden yapamazmıyız,hiç mayasız denediniz mi?Ayrıca yoğurt mayalamak gibi sirke aşılamak gibi bir kere yaptığımız turşunun suyundan daha sonraki yapacaklarımızı mayalayabilecekmiyiz?

ben bu firmadan kapıda ödemeli olarak şaseleri mayaları alıyorum.
Doğadan Bizim

fermente ürünlerin tarifleride ayrıntılı olarak bu sitede.
Fermente Mutfağım

ilk sirkeyi çok yoğun meyve çok az su ile yapıp buradan çoğaltabilirsiniz.
yoğurt,kefir,kımız gibi ürünleri yaparken her zaman taze ve hijyen bakterileri kullanmak lazım. sürekli kendi mayanızı kullanırsanız maya kirlenir ve bakterilerde yorulur.

ben yoğurtta probiyotik yoğrt mayası kullanıyordum. şimdi bebekler için olan kombiyotik yoğurt mayasına döndüm. kombiyotik bakterler kalın barsak tedavisinde iş görüyor.

aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024