agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni27Beğeniler
  • 10 Gönderen Sevgi Durul
  • 2 Gönderen hira
  • 2 Gönderen günebakan
  • 1 Gönderen Emineyyüp
  • 8 Gönderen Sevgi Durul
  • 2 Gönderen günebakan
  • 2 Gönderen Aliyye

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-06-2015, 13:47   #1
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,524
Galeri: 765
Antep Fıstığı Reçeli

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi günebakan Mesajı Göster
Bu arada bahçedeki fıstık ağaçını da gördüm fıstıklar görünmeye başlamışlar acaba yeni olan fıstıklardan daha taze iken reçel yapmayı düşündünüz mü ben olsam kesin denerdim
Alıntıladığım mesaj sayesinde Antep fıstığı reçeli yapmaya karar verdim. Daha önce böyle bir meyveden reçel yapıldığını duymamıştım.

Netten araştırdığımda aklıma yatan böyle ve böyle iki tarif belirledim. İkinci tarifte karar kıldım.


Ölçüleri birebir aynı değil, deneme amaçlı olduğu için meyveleri iki avuç kadar topladım.

Saplarını temizleyip güzelce yıkadım. Bir tencerede 10-15 dakika kadar haşladım. Bugün üç kere süzüp suyunu değiştirdim. Bu işlem üç gün tekrarlanacak.

Sanırım güzel olacak, haşlarken burcu burcu fıstık koktu.

Name:  antep f..jpg
Views: 1833
Size:  34.3 KB

Devamını ve sonucu paylaşırım.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2015, 14:06   #2
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Çok güzel olacak bence Afiyet olsun şimdiden, ellerinize sağlık.

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2015, 14:13   #3
Ağaç Dostu
 
günebakan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-09-2008
Şehir: İstanbul.
Mesajlar: 5,388
Sonucu merakla bekliyorum

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2015, 14:23   #4
Ağaç Dostu
 
Emineyyüp's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-04-2015
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 291
İlk defa duyuyorum Antep Fıstığı reçelini sonuçlarını paylaşırsınız merak ettim.

Sevgi Durul beğendi.
Emineyyüp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2015, 17:48   #5
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,524
Galeri: 765
İkinci verdiğim linkteki tarife uyarak reçeli yaptım.

Sonuç nefis, sadece fıstıklar biraz daha erken toplanmalıymış. Odunsu kabuk oluşmaya başlamış. Yerken kabak çekirdeği sertliğindeki odunsu kabuğu çıkarmak gerekiyor. Aynı, çekirdeği ile yapılmış vişne reçelinin çekirdeğini, yerken çıkardığımız gibi.

Name:  Antep fıstığı reçeli.jpg
Views: 1456
Size:  63.6 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2015, 18:29   #6
Ağaç Dostu
 
günebakan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-09-2008
Şehir: İstanbul.
Mesajlar: 5,388
Ben İzmir deyken yemiştim fıstık reçelini ama dediğin gibi onlar daha taze iken yapılmış artık sende seneye daha yeni yeni olduğun da yaparsın ben tadını çok beğenmiştim umarım sizde beğenirsiniz Sevgili Sdurul ellerine sağlık

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2015, 23:33   #7
Ağaçsever
 
Aliyye's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2015
Şehir: istanbul
Mesajlar: 79
Sitenin yeni üyesi olarak kendimi okula yeni gelmiş bir öğrenci gibi hissediyorum.

Antep fıstığının reçeli yapıldığını hiç bilmiyordum.Ellerinize sağlık.

Aliyye Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024