agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni36Beğeniler
  • 10 Gönderen bahcedenn
  • 4 Gönderen bahcedenn
  • 10 Gönderen bahcedenn
  • 3 Gönderen vildan25
  • 1 Gönderen akçabardak
  • 1 Gönderen sonkez
  • 3 Gönderen loveforlife
  • 3 Gönderen bahcedenn
  • 1 Gönderen aslama1994

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-09-2014, 19:46   #1
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Yağlı Biber Turşusu

Yağlı Biber Turşusu Rumeli Mutfağına özgü bir turşudur. Bu turşuyu sivri biber (kıl biber) ile yapmanızı öneririm. Kalın etli biber de çok yakışıyor. Eğer seviyorsanız aralara patlıcan bile sıkıştırabilirsiniz. Bu turşuyu sadece acı biberle yapabileceğiniz gibi lezzet katması için aralara azar azar da kullanabilirsiniz.

Yaptığınız andan itibaren 3-4 gün sonra yiyebileceğiniz bu turşuyu buzdolabında saklayınız.


Yağlı biber turşusu için malzemeler

Normal tariflerde verilen malzeme oranlarının yanına bizim tercih ettiğimiz malzeme oranlarını da yazacağım. Biz az yağlı ve daha sirkeli sevdiğimizden ötürü oranları bu şekilde değiştirerek yapıyoruz turşumuzu.

Aldığı kadar sivri biber

1 su bardağı üzüm sirkesi (1/2 lt üzüm sirkesi)

1 su bardağı sızma zeytinyağı (1 çay bardağı sızma zeytinyağı)

1 su bardağı su

1 çorba kaşığı kaya tuzu (3 kısım kaya tuzu)

6-7 diş sarımsak kabaca ezilmiş (daha fazla da olabilir)

1 tutam maydanoz

(Annem tencereye, karışım içine 1 tatlı kaşığı da toz şeker ilave ediyor.)

Eklenen Resimler
   
bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2014, 19:51   #2
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Yağlı biber turşusu nasıl yapılır?

Biberleri yıkayalım ve saplarını keselim. Sap tarafından uç kısımlarına doğru bıçakla hafifçe çizik atarak yaralım. Büyük bir tencereye su, zeytinyağı, üzüm sirkesi, tuz ve şekeri koyup kaynatalım. Harlı ateşte kaynayan karışımımıza biberleri atalım ve 2-3 dakika (yani rengi senene kadar) kaynatalım. Biberler hafif diri kalsın, kesinlikle iyice erimesin. Resimlerde de görebilirsiniz.

Eklenen Resimler
  
bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2014, 19:54   #3
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Biberlere el değdirmeden temiz bir maşayla alarak bir tepsiye yaydıralım. Biberleri tepsiye aldıkça aralara kat kat kalın tuzdan, doğranmış sarımsak ve maydanozlardan serpiştirelim. Sonrasında kavanoza dolduralım. Tencerede kalan turşu suyunu da kavanozun üzerinde bir-bir buçuk cm boşluk kalacak şekilde kavanoza ekleyelim. Soğuyunca kapağını sıkıca kapatarak turşuyu buzdolabına alalım. Eğer turşu suyunuz arttıysa atmayalım, buzdolabında soğuduktan sonra salatalara sos olarak veya sebze taratoru yaparken de kullanabiliriz.


Afiyet Olsun.

Eklenen Resimler
    
bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2014, 19:56   #4
Ağaç Dostu
 
vildan25's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-07-2011
Şehir: ŞİLE _ BURSA
Mesajlar: 204
Sevgili bahcedenn bir Bulgaristan göçmeni olarak çok severim bu turşuyu Ellerinize sağlık.

vildan25 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2014, 20:49   #5
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Sayın bahçedenn bu turşuyu biz de çok yaparız, tadını çok iyi bilirim ellerinize sağlık ağız tadıyla tüketmek nasip olsun.

bahcedenn beğendi.
akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2014, 21:34   #6
Ağaç Dostu
 
sonkez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-12-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 2,033
Ellerinize sağlık..Sihhatli günlerde huzurla tüketin..

bahcedenn beğendi.
sonkez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2014, 11:35   #7
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Galeri: 39
http://www.agaclar.net/forum/kislikl...tlar/22357.htm

Aynı turşu olması gerek.

skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2014, 14:50   #8
Ağaç Dostu
 
loveforlife's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 3,079
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi skaraca Mesajı Göster
Aynı turşu değil. Biz göçmen olduğumuz için kendimi bildim bileli yaparız bu turşuyu. Dikkat ederseniz bu turşuda malzemeler diriliğini kaybetmeyecek şekilde pişiriliyor. Biz bu turşuyu yaparken pişirme esnasında içine tane karabiber de katıyoruz. Kavanozlara da birkaç tane defne yaprağı koyuyoruz.

Güler ablanın zeytinyağlı, şekerli turşusu yapılış ve lezzet açısından çok farklı. İki lezzeti de mutlaka denemenizi öneririm...

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2014, 19:06   #9
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi skaraca Mesajı Göster
Korkuttunuz beni Sn. skaraca. Mükerrer başlık açmayayım diye Kışlıklar, Konserveler, Reçeller, Baharatlar başlığını 2 defa kontrol etmeme rağmen nasıl da atlamışım dedim. Neyse ki yanlış açmamışım.

Sizin ve sonrasında Sn. loveforlife'nın vesilesi ile karabiber ve defne yaprağını da öğrenmiş oldum. Teşekkürler...

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2016, 17:35   #10
/
 
Giriş Tarihi: 23-09-2016
Şehir: Mersin
Mesajlar: 323
En kısa zamanda deneyeceğim.

aslama1994 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-12-2016, 18:04   #11
/
 
Giriş Tarihi: 23-09-2016
Şehir: Mersin
Mesajlar: 323
Bugün turşunuzdan yaptım. Bakalım nasıl olacak.

akçabardak beğendi.
aslama1994 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024