28-09-2014, 19:46 | #1 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
|
Yağlı Biber Turşusu
Yağlı Biber Turşusu Rumeli Mutfağına özgü bir turşudur. Bu turşuyu sivri biber (kıl biber) ile yapmanızı öneririm. Kalın etli biber de çok yakışıyor. Eğer seviyorsanız aralara patlıcan bile sıkıştırabilirsiniz. Bu turşuyu sadece acı biberle yapabileceğiniz gibi lezzet katması için aralara azar azar da kullanabilirsiniz. Yaptığınız andan itibaren 3-4 gün sonra yiyebileceğiniz bu turşuyu buzdolabında saklayınız. Yağlı biber turşusu için malzemeler Normal tariflerde verilen malzeme oranlarının yanına bizim tercih ettiğimiz malzeme oranlarını da yazacağım. Biz az yağlı ve daha sirkeli sevdiğimizden ötürü oranları bu şekilde değiştirerek yapıyoruz turşumuzu. Aldığı kadar sivri biber 1 su bardağı üzüm sirkesi (1/2 lt üzüm sirkesi) 1 su bardağı sızma zeytinyağı (1 çay bardağı sızma zeytinyağı) 1 su bardağı su 1 çorba kaşığı kaya tuzu (3 kısım kaya tuzu) 6-7 diş sarımsak kabaca ezilmiş (daha fazla da olabilir) 1 tutam maydanoz (Annem tencereye, karışım içine 1 tatlı kaşığı da toz şeker ilave ediyor.) |
28-09-2014, 19:51 | #2 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
|
Yağlı biber turşusu nasıl yapılır? Biberleri yıkayalım ve saplarını keselim. Sap tarafından uç kısımlarına doğru bıçakla hafifçe çizik atarak yaralım. Büyük bir tencereye su, zeytinyağı, üzüm sirkesi, tuz ve şekeri koyup kaynatalım. Harlı ateşte kaynayan karışımımıza biberleri atalım ve 2-3 dakika (yani rengi senene kadar) kaynatalım. Biberler hafif diri kalsın, kesinlikle iyice erimesin. Resimlerde de görebilirsiniz. |
28-09-2014, 19:54 | #3 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
|
Biberlere el değdirmeden temiz bir maşayla alarak bir tepsiye yaydıralım. Biberleri tepsiye aldıkça aralara kat kat kalın tuzdan, doğranmış sarımsak ve maydanozlardan serpiştirelim. Sonrasında kavanoza dolduralım. Tencerede kalan turşu suyunu da kavanozun üzerinde bir-bir buçuk cm boşluk kalacak şekilde kavanoza ekleyelim. Soğuyunca kapağını sıkıca kapatarak turşuyu buzdolabına alalım. Eğer turşu suyunuz arttıysa atmayalım, buzdolabında soğuduktan sonra salatalara sos olarak veya sebze taratoru yaparken de kullanabiliriz. Afiyet Olsun. |
28-09-2014, 19:56 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-07-2011
Şehir: ŞİLE _ BURSA
Mesajlar: 204
|
Sevgili bahcedenn bir Bulgaristan göçmeni olarak çok severim bu turşuyu Ellerinize sağlık. |
28-09-2014, 20:49 | #5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
|
Sayın bahçedenn bu turşuyu biz de çok yaparız, tadını çok iyi bilirim ellerinize sağlık ağız tadıyla tüketmek nasip olsun. |
28-09-2014, 21:34 | #6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 2,033
|
Ellerinize sağlık..Sihhatli günlerde huzurla tüketin.. |
29-09-2014, 11:35 | #7 |
Ağaç Dostu
|
|
29-09-2014, 14:50 | #8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Güler ablanın zeytinyağlı, şekerli turşusu yapılış ve lezzet açısından çok farklı. İki lezzeti de mutlaka denemenizi öneririm... |
|
29-09-2014, 19:06 | #9 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
|
Alıntı:
Sizin ve sonrasında Sn. loveforlife'nın vesilesi ile karabiber ve defne yaprağını da öğrenmiş oldum. Teşekkürler... |
|
04-12-2016, 17:35 | #10 |
/
Giriş Tarihi: 23-09-2016
Şehir: Mersin
Mesajlar: 323
|
En kısa zamanda deneyeceğim. |
10-12-2016, 18:04 | #11 |
/
Giriş Tarihi: 23-09-2016
Şehir: Mersin
Mesajlar: 323
|
Bugün turşunuzdan yaptım. Bakalım nasıl olacak. |
|
|