agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni31Beğeniler
  • 4 Gönderen Dilek Sarıkaya
  • 5 Gönderen Dilek Sarıkaya
  • 5 Gönderen Dilek Sarıkaya
  • 2 Gönderen Dilek Sarıkaya
  • 4 Gönderen Dilek Sarıkaya
  • 1 Gönderen suara
  • 5 Gönderen ozanemre
  • 1 Gönderen Dilek Sarıkaya
  • 1 Gönderen ozanemre
  • 1 Gönderen derya_murat
  • 1 Gönderen Dilek Sarıkaya
  • 1 Gönderen Dilek Sarıkaya

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-08-2014, 07:21   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-03-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 271
Ev Eriştesi

Biz her sene kışın tüketmek için makarna yaparız. Cumartesi günü gene yaptık. Annem her ne kadar göz kararı koysa da malzemeler şöyle:


Baklavalık un.....25 kg kadar kullandık,hamurun kıvam almasına yetecek kadar da süt,yumurta ve sıvıyağ kullandık. hepsini birden yoğuramadığım için 4 kerede hamur yoğurma işini hallettim. Daha sonra hamur bezelere ayrıldı ve yufkalar açıldı.Biraz dinlendirdiğimiz hamurları evde yer olmadığı için elektrikli sacın üzerinde çok hafif pişirdik. Pişirdik derken;2 yüzünü de hafif ateşe tuttuk. Çok kalırsa yufka kurur, kesilmez çünkü. Eğer evinizde serecek yer varsa ya da az yaptıysanız bu işlemi yapmanıza gerek yok. Yarım saat dinlense yeter. Daha sonra sacdan aldığımız yufkaları; önce ince uzun şeritler halinde kestik.Daha sonra da kibrit çöpü kalınlığında kesip,tekrar kurumaya bıraktık. 120 yufkadan yaptık. 80 yufkayı erişte olarak hazırladık,40 tanesini de bizim oralarda kedi kulağı derler mantı gibi kare kare kesip kuruttuk. Daha sonra bunu makarna gibi haşlayıp,soğan,yumurta ve arzuya göre kıymayı kavurup; bir sıra makarna bir sıra kıymalı karışım olarak tepsiye dizer afiyetle yeriz.

Aşağıda kestikten sonraki resimleri var. Kardeşim yaparken de çekmişti. Onları sonra yükleyeceğim.

 
Dilek Sarıkaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2014, 07:24   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-03-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 271
[attach][attach]Name:  970504_10203586549976366_8540441887185351982_n (1).jpg
Views: 281
Size:  32.3 KB[/attach][/attach]

Eklenen Resimler
  
Dilek Sarıkaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2014, 07:27   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-03-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 271
Name:  10644592_10203586546336275_1079840714137466234_n.jpg
Views: 228
Size:  72.5 KB[attach][attach]Eklenti 514747[/attach][/attach]

Dilek Sarıkaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2014, 08:36   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-03-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 271
[attach][attach][attach]Name:  10639610_10203787487821852_6050185677492271071_n.jpg
Views: 212
Size:  23.9 KB[/attach][/attach][/attach]

Eklenen Resimler
   
Milla ve Termiye beğendi.
Dilek Sarıkaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2014, 08:42   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-03-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 271
İlk resim;sacın üzerinde kurutulmuş kesilmeyi beklenen yufkalar, ikinci resim;açılmış sacın üzerinde kurutulmayı bekleyen yufkalar,üçüncü resim de o kadar çalışıp yufkalar açılınca akşam 5 olmuştu,haliyle acıkmıştık. Annemden cebren ve hile ile 8 peze çaldık ve peynirli gözleme yaptık. Nasıl bir hevesse 120 yufka varken bize vermek istemedi. Un var hamur yoğurup öyle yiyin dedi ama biz ısrar edince makarna hamurundan vermeye razı oldu. Allah ağız tadıyla yemek nasip etsin. Yorulduk ama emeklerimize değdi doğrusu

Dilek Sarıkaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2014, 08:51   #6
Ağaç Dostu
 
suara's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-07-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 111
Ellerinize sağlık, gıpta ettim

suara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2014, 08:55   #7
Ağaç Dostu
 
ozanemre's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-02-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 277
Bu fotoğraflar da benden olsun.
Fırından sıcak sıcak.

Eklenen Resimler
  
ozanemre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2014, 11:56   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-03-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 271
Teşekkür ederim sayın suara. Sizin de elinize sağlık sayın ozanemre. Sanırım siz fırınladınız kestikten sonra değil mi?

ozanemre beğendi.
Dilek Sarıkaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2014, 11:59   #9
Ağaç Dostu
 
ozanemre's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-02-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 277
Evet Sayın Sarıkaya. Kesim işlemi sonrası fırınlandı. Bir kısmı haşlandı, bir kısmı da şerbetlendi tatlı olarak yenildi.

ozanemre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2014, 12:54   #10
Yeni Üye
 
derya_murat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-05-2014
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 16
Ellerinize sağlık dilek hanım , bizde erişte kesmeyi planlıyoruz bu aralar
o kare olanları da haşlar tepsiye döker üzerine sarımsaklı yoğurt ve biberli yağ kızdırıp dökeriz bizde

derya_murat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2014, 14:02   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-03-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 271
Sayın ozanemre şerbetlendirilip tatlı yapıldığını ilk defa duyuyorum.Değişik geldi.

ozanemre beğendi.
Dilek Sarıkaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2014, 14:02   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-03-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 271
Teşekkür ederim derya_murat;sarmısaklı yoğurtlu da yaparızfakat favorimiz yumurtalı soğanlı olan

Dilek Sarıkaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2014, 17:29   #13
Ağaç Dostu
 
ozanemre's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-02-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 277
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dilek Sarıkaya Mesajı Göster
Sayın ozanemre şerbetlendirilip tatlı yapıldığını ilk defa duyuyorum.Değişik geldi.
Sayın Sarıkaya,

'Şerbetli Fırın Eriştesi' birçok yörede yapılmakta ve yemek kitaplarında köşe edinmekle beraber, memleketimiz olan Gümüşhane yöresine ait bir tatlı çeşididir. Deneyin derim. Afiyet olsun.

Esen kalın.

ozanemre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2014, 07:11   #14
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-03-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 271
Sayın ozanemre; şerbetli fırın eriştesine baktım ve denemeye karar verdim. Giresunlu komşularım var fakat onlar bilmiyorlarmış.İnternetten bulabildiğim kadarıyla yapmaya çalışacağım.

ozanemre beğendi.
Dilek Sarıkaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019