26-05-2013, 19:52 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Calamondin Reçeli
Balkonda baktığımız Calamondin'in meyvelerini değerlendirmek üzere internetten bulduğum tariflerden aklıma en yatan birini denedim. Sonuç oldukça lezzetli oldu. Tarifi ve reçelimin fotoğrafını ekliyorum. Bu aşırı ekşi meyvayı değerlendirmek için iyi bir yol... Kalamondinler yıkanır, ortadan ikiye bölünerek çekirdekleri temizlenir. Keskin bir bıçakla ince ince kıyılır. 1 fincan kalamondin için 3 bardak su hesabıyla tencereye alınarak 15 dk. kadar kaynatılır. Bir gece buzdolabında bekletilerek lezzetin yoğunlaşması sağlanır. 1 fincan stok için ½ (veya tercihe göre 1) fincan şeker hesabıyla şekeri ilave edilir ve karıştırarak çözünmesi sağlanır. Kaynamaya başladıktan sonra 30 dk. daha kaynatılarak yoğunlaştırılır. Birkaç damla limon suyu sıkılarak ateşten alınır ve soğutulur. Ilıyınca kavanozlara alınır. Sıcakken oldukça sulu gözüktü gözüme ama soğuyunca katılaştı. Düzenleyen Eser İlhan : 26-05-2013 saat 20:51 |
|
|