agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-05-2013, 19:52   #1
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Galeri: 1
Calamondin Reçeli

Balkonda baktığımız Calamondin'in meyvelerini değerlendirmek üzere internetten bulduğum tariflerden aklıma en yatan birini denedim.
Sonuç oldukça lezzetli oldu.

Tarifi ve reçelimin fotoğrafını ekliyorum. Bu aşırı ekşi meyvayı değerlendirmek için iyi bir yol...

Kalamondinler yıkanır, ortadan ikiye bölünerek çekirdekleri temizlenir. Keskin bir bıçakla ince ince kıyılır. 1 fincan kalamondin için 3 bardak su hesabıyla tencereye alınarak 15 dk. kadar kaynatılır. Bir gece buzdolabında bekletilerek lezzetin yoğunlaşması sağlanır.
1 fincan stok için ½ (veya tercihe göre 1) fincan şeker hesabıyla şekeri ilave edilir ve karıştırarak çözünmesi sağlanır. Kaynamaya başladıktan sonra 30 dk. daha kaynatılarak yoğunlaştırılır. Birkaç damla limon suyu sıkılarak ateşten alınır ve soğutulur. Ilıyınca kavanozlara alınır.

Sıcakken oldukça sulu gözüktü gözüme ama soğuyunca katılaştı.

Name:  P5260647.jpg
Views: 467
Size:  32.9 KB

 

Düzenleyen Eser İlhan : 26-05-2013 saat 20:51
Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019