17-04-2013, 20:17 | #1 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-04-2013
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2
|
Mor Salkım Çiçeği Reçeli
Olur mu olmaz mı derken uzmanlara sordum… Yenir mi zehirli mi, pişer mi taşar mı, rengi mi kokusu mu, değer mi değmez mi? Her yenilik sorularla başlar ya... Bahar sanrılarına tutulma zamanı yine. Onun suçu bütün bunlar. Yani baharın! Çiçek kokuları sarınca dünyayı, zaman kendini getirmiş demektir! Komşumun bahçe çiti boyunca sarılmış mor salkımlara dokunurken, kopuşuveren kadifemsi yapraklar neler anlatıyorlar neler. Onların anlattıklarını dinlerken pek çok yeni düşünce gelip geçiyor gözümün önünden. Sahi gerçekten yeni midir o düşündüklerim? Bana yenidir olsa olsa! Ne zaman “yeni” sözcüğünü kullansam, müstehzi bir gülümsemenin yayıldığını farkederim dudaklarıma. Kime yeni? Dünyanın herhangi bir yerinde birileri mutlaka benden önce düşünmüşlerdir. O kadar güzeller ve o kadar ele avuca sığmayan bir dökülüşleri var ki, onlarla hiç yapmadığınız bir şeyler yapmaya yüreklendiriyorlar insanı. Yazarlar, ressamlar, fotoğrafçı ve dekorasyoncular ve de renklerle işi olan sayısız insan, bu mor salkımların peşine düşüp kimbilir neler yapmışlardır. Bir peysaj ressamı olan Claude Monet, resimlerinde mor salkımları sıkça boyamış. Vazoda, bahçede, sarmaşıklı yollarda… Çayını, şerbetini duydum, şaraplarda kullanıldığını da biliyorum. Ehh ben de reçelini yapıvereyim dedim… Alıntı:
Düzenleyen malina : 19-04-2013 saat 20:30 Neden: kaynak mesaja eklendi |
|
19-04-2013, 20:28 | #2 |
agaclar.net
|
Birkaç saat önce ben de yaptım Yarın fotoğrafını buraya eklerim... |
20-04-2013, 10:08 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: İzmir
Mesajlar: 352
|
Tarif isteriz |
06-05-2013, 17:59 | #5 |
agaclar.net
|
Beğendim |
06-05-2013, 19:31 | #6 |
Ağaç Dostu
|
Ben de tattım, ben de beğendim. Tadı ile birlikte kokusu (aroması) çok hoş. İlk başta bir başka baklagil olan akasyaya benzettim. Çocukken akasya çiçeklerinin taç yapraklarını yemeyi sevdiğimden tadı biraz hatırlattı. Benim yediğim reçelin, lezzetini, içindeki şekerden çok, tüm mutfak ürünlerinde olduğu gibi, maharetli ellerden aldığını sanıyorum. gece beğen tuşu ile yetinmeyip beğendim mesajı yazacak kadar çok beğenen forum kişisi |
15-04-2016, 17:35 | #7 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
O tarihtekini değil ama şimdi yaptığımı yüklüyorum... |
|
15-04-2016, 17:38 | #8 |
agaclar.net
|
Komşu bahçenin mor salkımı... İki farklı reçel gibi görünmesi, bir yandan da Katmer ile konuştuğumuz renk elde etmelerle ilgili nasıl sonuçlar çıkıyor konusunun denemesi... Biri daha uzun süre limonlu suda bekledi, limon miktarı çoktu, Salkımın farklı yerleri kullanıldı vs... |
15-04-2016, 17:49 | #9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Neyse ne, ikiside harika tonlarda Mor salkım çok ender rastladığım bir bitki. Bu tarifi denemeyi çok istardim. Bu hafta Çapa tıp fak. Bahçesinde görmüştüm, oradan mı toplasam ne |
|
|