24-04-2016, 11:17 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
|
Kamkat (Kumkuat) Reçeli
Merhaba, evde yetiştirmiş olduğum kamkat ağacından hasat ettiğim meyvelerini reçel olarak değerlendirmek istedim.Şimdi gelelim yaptığım işlemlere |
24-04-2016, 11:43 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
|
Topladığım meyveleri yıkadıktan sonra tartıp 350 gr olduğunu gördüm. Çekirdeklerini dikmeyi düşündüğüm için meyveyi bıçak ile ortadan ikiye, çevirerek kesip ayırdım ve çekirdeklerini çıkardım.Üzerine biraz sulu olmasını düşündüğüm için 3 bardak su ve 2 su bardağından biraz fazla şeker koyarak bir müddet bu şekilde beklettim. Sonra ocakta yarım saat kaynattım meyvelerin yüzeyden tabana indiğini gördükten sonra ve tat kontrolünü de yaptıktan sonra bir çay kaşığı kadar limon tuzunu az bir suda eritip kaynamakta olan reçele katıp 10 dakika daha kaynattım, |
24-04-2016, 11:49 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
|
Sonuçta yoğun aromalı hafif ekşimsi tatlı bir kamkat reçeli oldu..Geçen haftada bir geziden topladığım ham incirden incir reçeli yapmıştım oda çok güzel oldu fakat site aklıma gelmediği için kayda almamıştım artık birdaha ki sefere.. |
05-05-2016, 17:40 | #4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-05-2015
Şehir: Doğa
Mesajlar: 14
|
Ellerinize sağlık. Çok güzel gözüküyor. Meyvasını hiç görmedim. Sent from my iPhone using Tapatalk |
06-05-2016, 12:16 | #5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
|
İnternet üzerinden uygun fiyata alabilirsiniz,ben 2 adet kamkat almıştım. 3 senedir bendeler.Yaz kış balkonda duruyorlar. Çok soğuklarda içeri alıyorum.. Gecen gün bir evin bahçesinde ki incir ağacından olmamış incir toplayıp reçel yaptım ve resimledim hafta sonu siteye yükleyeceğim. Çok reçel seven ve yiyen biri olmamakla birlikte ilginç meyvelerin reçelini yapmak ve tatmak değişik oluyor..Bir yerde de patlıcan reçeli görmüştüm..Denemedim ama bakarsın bir gün eser yaparım.. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|