09-09-2011, 21:17 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
Şehir: istanbul-kemaliye
Mesajlar: 1,281
|
Kızılcık mermaladı, şekerlemesi
Kızılcıkların irilerini ayırdık çekirdeklerini çıkardık birtaşım kaynattık üstüneçok az şeker koyduk bir taşım daha kaynadı ve tepsiye boşaltıp güneşe koyduk . Su koyulmadığı için fazla suyu olmuyor kendi suyuda güneşten iyice çekiyor tane tane oluyor. Kardeşim ve iki ablam şeker hastası olduğu için fazla şeker kullanamıyoruz. Bir kilo kızılcığa bir bardak şeker koyuyoruz. Tabi bizimki biraz ekşi oluyor ama kuruyemiş gibi yiyoruz. Burda herşey güneşte olduğu için fazla kaynatma olayı yapmıyoruz. |
09-09-2011, 21:27 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
Şehir: istanbul-kemaliye
Mesajlar: 1,281
|
şekerleme için güneşe konulan kızılcıklar |
09-09-2011, 21:42 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
Şehir: istanbul-kemaliye
Mesajlar: 1,281
|
En çok kullandığımız seyyar küçük sobamız. Marmelat yapmak için kaynatılan kızılcıklar Kızılık marmeltı yapıldı güneşe koyuldu daha tam olmadı. Bir bölümü yarı yarıya elmayla kaynatıldı marmelat oldu sıcak sıcak kavanozlandı. |
09-09-2011, 21:46 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
Şehir: istanbul-kemaliye
Mesajlar: 1,281
|
Bir tepi kızılcık pestili yaıldı |
10-09-2011, 08:21 | #5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
Şehir: mersin
Mesajlar: 1,407
|
Sevgili Fatma kızılcık marmelatı ve pestili mükemmel görünüyor sardunyalara bayıldım ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler... |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|