10-09-2012, 22:49 | #1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Evde çemen yapımı
Alıntı:
bunu _annesinin ve karşıdaki kaynanasının hamarat kızı ve Mete' nin Ayşe ablası _ kız kardeşim yapar aslında biz ondan geçiniriz... Ben domatesli biber salçasından çemeni daha çok seviyorum... kekik, kimyon, mercan köşk, kırmızı açı biber, nane... sarımsak, ezilmiş ceviz... (unutuğum vardır mutlaka, orta yaşın sınırındayım ya...) zeytinyağında iyice karıştırılır iyice _adeta_ ezilir... şu _ kız kardeşin_ damak tadına bak; bir Egeli her yemeği yiyemezmiş diyorlar da inanmıyordum... |
|
10-09-2012, 23:16 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: Adana
Mesajlar: 635
|
Ay, ben bu çemeni yemek istiyorum |
10-09-2012, 23:34 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: Adana
Mesajlar: 635
|
Bu konuda uzmanlar var orada sanırım. Domates salçalı çemeninizin tarifini verirsiniz belki Yalnız resimlerle olmuyor, birazda tarif... |
18-12-2012, 15:23 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-08-2012
Şehir: İstanbul Büyükçekmece
Mesajlar: 196
|
teşekkürler ben de böyle bir şey arıyordum |
18-12-2012, 16:48 | #5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
|
Alıntı:
Bu güzel tarif üzerine, benden size kocamanca bir ''zırh'' (büyük oval satır) şart oldu. Bir adet ama, artık saygı mı, yoksa bilek gücü mü ağır basar anlamam. Anlaşırsınız)). Belkide verirsiniz, beleş çemenlerin bekâsı için. Sağlıklar içinde birlikte kalın cümleten inşallah. Başta büyüklerimiz olmak üzere,yapan, yeyen, seyredenlere saygılarımla lütfen. |
|
16-10-2021, 17:38 | #6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-09-2021
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 212
|
Bu da güzel ama varsa Kayseri çemenini tercih ederim. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|