14-09-2012, 13:14 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Domates Reçeli
Dün bir yerlerde okumuştum. Domatesten reçel yapılıyormuş. Bahçede bu sene ilk defa, tohumdan yetiştirdiğim, Tohum Takas Etkinliği'den gelen ildi salkım domatesin tadı tatlı olduğu için, reçel yapımına uygun olduğunu düşündüm. Öncelikle bir küçük tas ildi salkım domates topladım ve yıkadım. Daha sonra aynı tasın yarısından biraz fazlası şekeri tencereye boşaltıp kısık ateşte hafiften kaynayana kadar pişirdim. Kaynayan şekerin içine domatesleri döktüm. Bir süre kısık ateşte pişti. Domateslerden bir kaçı patlayınca milangazı kapattım. Kapağını örtüp soğumasını bekledim. Süper bir reçel olmuş. Tadı çok hoşuma gitti. Kesinlikle denemelisiniz. Böğürtlen reçeli gibi bu reçelde çok tatlı olmamış. Çok tatlı olmayan reçeller hoşuma gidiyor. |
16-10-2021, 16:56 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-09-2021
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 212
|
Kırmızı sert domatesten de yapıldığını duymuştum. |
|
|