09-05-2011, 19:29 | #1 |
agaclar.net
|
Portakal Kabuğu Tozu
Bunu ilk kez deniyorum. Harika bir koku, harika bir renk Portakalsız zamanlar kullanmak için... |
09-05-2011, 21:41 | #2 |
Ağaç Dostu
|
Çoook iyi fikir) Eskiden annemden gördüğüm gibi, portakalların kabuklarını rendeler, cam bir kavanozda şekerle karıştırıp saklardım. Son zamanlarda yapmaz olmuştum. Toz halinde kullanması daha pratik. Aklına sağlık |
10-05-2011, 10:23 | #4 |
Ağaç Dostu
|
Çok iyi bir fikir. Abuk bir soru olacak ama portakal kabuklarını kurutup öyle öğüttünüz herhalde, değil mi? Bisküvi, kek ve sütlü tatlılardaki aromasını sevdiğim için ben de limon veya portakal kabuğu rendesini çok kullanırım. Son demlerdeki portakallardan bulup yapmak lazım. |
11-05-2011, 00:11 | #6 |
agaclar.net
|
Portakal kabuğunun beyaz kısmını kesip iyice temizleyin. 1 gün kadar kurumaya bırakın. Sonra olabildiği kadar ince doğrayıp, kurutmaya devam edin. (2 gün) (Hemen küçük doğramaya çalışırsanız çok sıvı kaybediyor. İlk kurutmayı uzatırsanız küçük parçalara ayırmak zor oluyor) Toz haline getirip, eleyin. Bu kadar |
12-05-2011, 07:40 | #7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-05-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 7
|
portakal kabuğu tozu
günaydın, Malina bu portakal kabuğu tozu super bir fikir,iyi ki paylaştın,insan yaşadıkça öyreniyoru , herkese iyi gün dilerim |
12-05-2011, 11:28 | #8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 391
|
Çok güzel fikir teşekkürler Sn. Malina Rendelemekten daha kolay olduğunu düşündüm |
12-05-2011, 23:33 | #10 |
agaclar.net
|
Babam çocukken yaptıklarıma (pişirdiklerime) "şaştım aşı" derdi Değişen bir şey yok yani Google'da şimdi "Portakal Kabuğu Tozu"nu aradım, gerçekten daha önce yapılmamış... İlginç |
18-05-2011, 14:43 | #11 |
Ağaç Dostu
|
Hiç ilginç değil, senin zeka ve yaratıcılığını bilenler bilir |
24-05-2011, 18:23 | #12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-05-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 12
|
Bende ilk kez rastlıyorum..Deepfreze portakal şekerlemesi yapmıştım ama bu yöntemi bir sonraki sezona KESİN deneyeceğim..Hem saklaması da kuru olacağı için daha iyi bence.. |
26-07-2011, 23:38 | #14 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-04-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 75
|
Bende rendeleyim bir poşetle deepfreze attım donmuş halde kullanıyorum. Kekler için. |
27-07-2011, 10:10 | #15 |
Ağaç Dostu
|
Portakal şekerlemesi tarifinizi paylaşırsanız çok sevinirim. |
19-08-2011, 15:15 | #16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-08-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 2
|
muhteşem olmuş. aynı zamanda cok da pratik. önceden rendeleyip de kurutsak nasıl olur peki? |
22-08-2011, 16:32 | #18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-06-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,129
|
Peki kokusu yoğun kalıyor mu? Toz olunca yağı uçtuğuna göre... Çok memnun kaldıysanız ben de denemek isterim. |
13-04-2013, 02:06 | #19 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-04-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 82
|
Gece gece öğrendiğim ilginç bir şey, mutfağı da severim; yani teşekkürler Malina hanım, bakalım sizden daha neler öğreneceğiz... |
13-04-2013, 05:52 | #20 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
|
Alıntı:
Kavanozda saklanırsa; kokusunun ve barındırdığı değerli maddelerin bir miktar daha saklanacağı kanısındayım. Arıcılıkta da portakal kabuğu parazit mücadelesinde öneriliyor. Bu amaçla hazırlanmış portakal kabuklarım; |
|
11-10-2013, 05:10 | #21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
bende aynı yöntemi tercih ediyorum fakat kabukları olabildiğince küçük doğrayıp saklıyorum.. her türlü kek, kurabiye ve hamur işlerinde rahatlıkla kullanılabiliyor. |
11-10-2013, 18:01 | #22 |
agaclar.net
|
2 yıllık portakal kabuğu tozumu kontrol ettim. Buzdolabında saklıyorum. Kokusu hala yerinde |
13-10-2013, 00:37 | #23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
Şehir: Sakarya/ Hendek
Mesajlar: 272
|
Bende deneyeyim. çok severim portakal aromasını. özellikle kurabiyede muhteşem oluyor. öneriyorum sizlere. |
17-02-2014, 13:14 | #24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-03-2013
Şehir: izmir
Mesajlar: 348
|
Muhteşem bir buluş,tebrik ediyorum,ayrıca bizlerle paylaştığınız içinde teşekkür ediyorum,hemen bu gün başlayacağım,aynı yöntemi mandalina ve turunç içinde deneyeceğim,zaten turunç reçeli yapacaktım,hepsinin resimlerini beraber ekler bende paylaşırım artık |
04-09-2014, 23:01 | #25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2014
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 264
|
Teşekkürler malina. Bu gün de yeni birşey öğrendim. Sayende tabi Ben de kavanozda sirke içine atarım portakal ve limon kabuklarını. Bir kaç gün bekleyince fıs fıs içine sirkeyi koyup camları aynaları silerim. Hem tertemiz hem de mis kokulu olurlar. Bu bilgi de benden olsun Düzenleyen nothing : 04-09-2014 saat 23:02 Neden: eksik metin |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|