agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni28Beğeniler
  • 6 Gönderen malina
  • 4 Gönderen malina
  • 1 Gönderen limon
  • 1 Gönderen malina
  • 1 Gönderen selis
  • 1 Gönderen Tenar11
  • 3 Gönderen ligustrum
  • 1 Gönderen hira
  • 5 Gönderen malina
  • 2 Gönderen hanımeli
  • 3 Gönderen nothing

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-05-2011, 19:29   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Portakal Kabuğu Tozu

Name:  por-tozu.jpg
Views: 8924
Size:  53.7 KB

Bunu ilk kez deniyorum. Harika bir koku, harika bir renk

Portakalsız zamanlar kullanmak için...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2011, 21:41   #2
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Çoook iyi fikir)
Eskiden annemden gördüğüm gibi, portakalların kabuklarını rendeler, cam bir kavanozda şekerle karıştırıp saklardım. Son zamanlarda yapmaz olmuştum. Toz halinde kullanması daha pratik. Aklına sağlık

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2011, 10:17   #3
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Muz tozu da yapılabilir bu yöntemle. Hoş, muzu her mevsimde bulabiliyoruz.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2011, 10:23   #4
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Çok iyi bir fikir. Abuk bir soru olacak ama portakal kabuklarını kurutup öyle öğüttünüz herhalde, değil mi?

Bisküvi, kek ve sütlü tatlılardaki aromasını sevdiğim için ben de limon veya portakal kabuğu rendesini çok kullanırım. Son demlerdeki portakallardan bulup yapmak lazım.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2011, 10:40   #5
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,523
Galeri: 765
Ben de soracaktım, ama utandım. Nasıl yaptığınızı yazar mısınız?

Portakal kabuğunu çok kullanan biri olarak hazırlamak isterim.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2011, 00:11   #6
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Portakal kabuğunun beyaz kısmını kesip iyice temizleyin.
1 gün kadar kurumaya bırakın.
Sonra olabildiği kadar ince doğrayıp, kurutmaya devam edin. (2 gün)

(Hemen küçük doğramaya çalışırsanız çok sıvı kaybediyor. İlk kurutmayı uzatırsanız küçük parçalara ayırmak zor oluyor)

Toz haline getirip, eleyin.

Bu kadar

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2011, 07:40   #7
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-05-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 7
portakal kabuğu tozu

günaydın, Malina bu portakal kabuğu tozu super bir fikir,iyi ki paylaştın,insan yaşadıkça öyreniyoru , herkese iyi gün dilerim

m24860 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2011, 11:28   #8
Ağaç Dostu
 
alperfect's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 391
Çok güzel fikir teşekkürler Sn. Malina
Rendelemekten daha kolay olduğunu düşündüm

alperfect Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2011, 20:30   #9
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Sevgili Malina, çok şaşırtıyorsun beni. Zihni Sinirin bayan hali. Nar Reçeli şahane olmuştu. Ispanaklı erişteyi henüz denemedim ama o da şahane fikir. Portakal tozunun patentini al derim.

kasap.94 beğendi.
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2011, 23:33   #10
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Babam çocukken yaptıklarıma (pişirdiklerime) "şaştım aşı" derdi
Değişen bir şey yok yani

Google'da şimdi "Portakal Kabuğu Tozu"nu aradım, gerçekten daha önce yapılmamış... İlginç

kasap.94 beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2011, 14:43   #11
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Babam çocukken yaptıklarıma (pişirdiklerime) "şaştım aşı" derdi
Değişen bir şey yok yani

Google'da şimdi "Portakal Kabuğu Tozu"nu aradım, gerçekten daha önce yapılmamış... İlginç
Hiç ilginç değil, senin zeka ve yaratıcılığını bilenler bilir

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2011, 18:23   #12
Yeni Üye
 
s.eren's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-05-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 12
Bende ilk kez rastlıyorum..Deepfreze portakal şekerlemesi yapmıştım ama bu yöntemi bir sonraki sezona KESİN deneyeceğim..Hem saklaması da kuru olacağı için daha iyi bence..

s.eren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2011, 16:45   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Galeri: 9
Öğütecek bir aletim olmadığı için portakal kabuklarını küçük parçalar halinde kuruttum.. Kek yapımı için, yarım saat önceden ıslatmanız yeterli..

Eklenen Resimler
 
YeniBON beğendi.
selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2011, 23:38   #14
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 23-04-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 75
Bende rendeleyim bir poşetle deepfreze attım donmuş halde kullanıyorum. Kekler için.

nothing beğendi.
Tenar11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2011, 10:10   #15
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s.eren Mesajı Göster
Bende ilk kez rastlıyorum..Deepfreze portakal şekerlemesi yapmıştım ama bu yöntemi bir sonraki sezona KESİN deneyeceğim..Hem saklaması da kuru olacağı için daha iyi bence..
Portakal şekerlemesi tarifinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2011, 15:15   #16
Yeni Üye
 
sebnexo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-08-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 2
muhteşem olmuş. aynı zamanda cok da pratik. önceden rendeleyip de kurutsak nasıl olur peki?

sebnexo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2011, 15:22   #17
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Ben saklama kabına koydum. Kurabiyelerin üzerinde kullanıyorum.

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2011, 16:32   #18
Ağaç Dostu
 
Uzaylı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-06-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,129
Peki kokusu yoğun kalıyor mu? Toz olunca yağı uçtuğuna göre... Çok memnun kaldıysanız ben de denemek isterim.

Uzaylı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2013, 02:06   #19
Ağaçsever
 
HakanG's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-04-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 82
Gece gece öğrendiğim ilginç bir şey, mutfağı da severim; yani teşekkürler Malina hanım, bakalım sizden daha neler öğreneceğiz...

HakanG Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2013, 05:52   #20
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Uzaylı Mesajı Göster
Peki kokusu yoğun kalıyor mu? Toz olunca yağı uçtuğuna göre... Çok memnun kaldıysanız ben de denemek isterim.
Zaman içinde kokusu azalıyor.
Kavanozda saklanırsa; kokusunun ve barındırdığı değerli maddelerin bir miktar daha saklanacağı kanısındayım.

Arıcılıkta da portakal kabuğu parazit mücadelesinde öneriliyor.
Bu amaçla hazırlanmış portakal kabuklarım;

Eklenen Resimler
  
ligustrum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2013, 05:10   #21
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tenar11 Mesajı Göster
Bende rendeleyim bir poşetle deepfreze attım donmuş halde kullanıyorum. Kekler için.
bende aynı yöntemi tercih ediyorum fakat kabukları olabildiğince küçük doğrayıp saklıyorum.. her türlü kek, kurabiye ve hamur işlerinde rahatlıkla kullanılabiliyor.

ezgigül beğendi.
hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2013, 18:01   #22
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
2 yıllık portakal kabuğu tozumu kontrol ettim. Buzdolabında saklıyorum. Kokusu hala yerinde

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2013, 00:37   #23
Ağaç Dostu
 
jojoba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2013
Şehir: Sakarya/ Hendek
Mesajlar: 272
Bende deneyeyim. çok severim portakal aromasını. özellikle kurabiyede muhteşem oluyor. öneriyorum sizlere.

jojoba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2014, 13:14   #24
Ağaç Dostu
 
hanımeli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-03-2013
Şehir: izmir
Mesajlar: 348
Muhteşem bir buluş,tebrik ediyorum,ayrıca bizlerle paylaştığınız içinde teşekkür ediyorum,hemen bu gün başlayacağım,aynı yöntemi mandalina ve turunç içinde deneyeceğim,zaten turunç reçeli yapacaktım,hepsinin resimlerini beraber ekler bende paylaşırım artık

malina ve hüzün beğendi.
hanımeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2014, 23:01   #25
Ağaç Dostu
 
nothing's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2014
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 264
Teşekkürler malina. Bu gün de yeni birşey öğrendim. Sayende tabi
Ben de kavanozda sirke içine atarım portakal ve limon kabuklarını. Bir kaç gün bekleyince fıs fıs içine sirkeyi koyup camları aynaları silerim. Hem tertemiz hem de mis kokulu olurlar. Bu bilgi de benden olsun

malina, YeniBON ve A_NOMAD beğendi.

Düzenleyen nothing : 04-09-2014 saat 23:02 Neden: eksik metin
nothing Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024