agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni601Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-10-2018, 13:39   #301
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
Sirke olacaktır az sabredin,küfe benzemiyor.

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2018, 13:55   #302
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-11-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 74
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan Mesajı Göster
evde sirke yapmaya başladım fakat elma sirkesinde hiç bir sorun yok gayet her şey yolunda üzüm sirkesi daha önce baktığım fotolarda genel olark herkes elma sirkesinin fotosunu paylaşmıştı o nedenle üst kısımlarını takip etmek pek mümkün olmadı. aşağıda resimde olanlar sirke anası mı yoksa küf mü söyler misiniz?
Eklenti 681680
Eklenti 681681
Musa Gündoğan bence de ana oluşturuyor sirkeniz. Benim alıç sirkesinin üzerinde de buna benzer bir tabaka oluştu. Sirkem ana yapıyor diye seviniyorum. Çünkü eğer sirkelerim ana yaparsa seneye yapacağım sirkelere bu anaları koyacağım.

Ben 8 litrelik 2 kavanoza elma sirkesi yaptım. mutlu mesut köpürmeye başladılar. Şimdi Yaban mersini arıyorum. Bizim buralara gelmemiş henüz sırada yaban mersini ve ilk defa yapacağım hurma sirkesi var. Hurma sirkesini geçen sene yapamamıştım.

Resulgur ve sardunya18 beğendi.
Ayazkızı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2018, 23:51   #303
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey Mesajı Göster
Sayın Resulgur,sirkeleriniz güzel görünüyor,erken olmaya başlamış gibi geldi bana,inşallah sonuçda güzel olur.

Bende bu sene ki çalışmamı paylaşayım o zaman.Şu anda sadece üzüm yapma niyetindeyim,baya yüklü miktarda üzümle başladım,bir kapta elimde plastik eldiven ile hiç erinmeden 7 lt saf üzüm suyu çıkacak kadar üzüm ezdim.El ile sıkılan üzümler tamamen sıkılamıyor,geriye kalan posanın bir kısmını içine su ekleyerek içmek için kaynatalım bakalım sonuç ne olacak diye denedim,gayet kıvamlı bir içecek çıktı ortaya.Geri kalan posayıda iki ayrı 8 er lt lik kavanozlara koydum 3 er lt kadarda su ekledim eski elma sirkemden ve şeker ekleyip işe başladık.İki kavanoz posalı üzüm,bir kavanoz saf üzüm suyu kurdum yani.12 eylülde başladım,ilk üç gün bez taktım,sonra eldivene geçtim,yalnız eldivenin parmak uçlarını delmeyi unutmamalı,aradada havasını elle kaçırmalı.28 eylülde eldivenleri çıkardım,bez taktım üstlerini örttüm,3-4 gün daha,günde bir kere karıştırırım.Sonucu gene burada paylaşırım.
Sn. erkanbey anladığım kadarıyla siz de Sn. meyvelitepe nin tarifi ile sirke yapım sürecini başlatmışsınız. Bende bu şekilde yapmaya çalıştım. Havaların sıcak olduğu dönemde fermantasyon hızlı bir şekilde devam etti, sirke anaları yaklaşık bir ay süre sonunda oluştular. Elma sirkesi 1. anayı oluşturdu ve çöktü 2. anayı oluşturduğunda süzme işlemini yaptım. Üzüm sirkesi anası daha çökmedi ama bayağı kalınlaşmış halde , onuda ana çöktükten sonra cam kaplara alacağım. Bekliyoruz hayırlısı

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2018, 07:49   #304
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
Benim sirkeler şu anda 1 aylık oldular,kalınca ana da oluştu, dün akşam süzdüm,tekrar ana bağlayıp dibe çökünce bende şişelere alırım.Bu bahsettiklerim üzüm posasından yapmış olduklarım.Saf üzüm suyundan yaptığım hala ana bağlamadı,hafif alkol kokusu var gibi,şeker miktarı bol heralde ki süreç yavaş ilerliyor.Sonuca bakacağız artık geç olsun da iyi olsun.

sardunya18 beğendi.
erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2018, 13:01   #305
Ağaç Dostu
 
Selma_321's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2016
Şehir: Ankara
Mesajlar: 937
Peki üzümü taneleriyle sıkmadan yapsak olmaz mı ki, illa sıkmamız mı lazım

Selma_321 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2018, 16:15   #306
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 Mesajı Göster
Peki üzümü taneleriyle sıkmadan yapsak olmaz mı ki, illa sıkmamız mı lazım
Olur tabi neden olmasın,ama ezmenin süreci hızlandıracağını düşünüyorum.Süzerkende daha rahat olur.

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2018, 17:43   #307
Ağaç Dostu
 
Musa Gündoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 782
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 Mesajı Göster
Peki üzümü taneleriyle sıkmadan yapsak olmaz mı ki, illa sıkmamız mı lazım
bende aynı sizin gibi hangisini yapsam diye düşünürken elime bir miktar üzümü alarak kavanoz içerisine üzüm taneleri patlayacak şekilde sıktım koydum. İçerisine işlemin hızlı olması için bir miktar bal kattım.

burada en önemli kısmın karıştırmak olduğunu çok sonra farkettim çünkü ben günde 1 kez **** 2 güne 1 kez karıştırıyordum daha doğrusu hep unuttuğumuzdan geç karıştırıyorduk. sonra üzüm üzerinde kef oluşmaya başladı hemen burada yukarıda da yazdım. bir arkadaş kefi al karıştırmaya devam et muhtemelen yine oluşum devam edecektir demişti. dediği gibi kef i attım 2 hün günde 2-3 defa karıştırınca şuan sirke anası oluşmaya başladı.

yani velhasıl kelam ister suyunu çıkarın ister çıkarmayın olay karıştırmakta

sardunya18 ve Selma_321 beğendi.
Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2018, 18:03   #308
Ağaç Dostu
 
Selma_321's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2016
Şehir: Ankara
Mesajlar: 937
Teşekkür ederim..

Selma_321 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2018, 22:53   #309
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-11-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 74
Bu sene yaban mersini senesi galiba yaban mersininin padişahını buldum. 8 litrelik kavanoza kurdum... Her gün karıştırıyorum... yarın öbür gün çarşıya inip hurma aşacağım ve hurma sirkesi kuracağım. Çok faydalı olduğu söyleniyor.

sardunya18 beğendi.
Ayazkızı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2018, 09:52   #310
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,856
@ şehirliköylü, sanırım bu beyazlıklar (selülözik yapı) birleşip sirke anasını oluşturacak tekrar.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2018, 11:21   #311
Ağaç Dostu
 
sardunya18's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2015
Şehir: Çankırı
Mesajlar: 482
@şehirliköylü tekrar süzüp ağzı dar şişeye koyun ve buz dolabında saklayın.
@erkanbey sizin üzüm suyundan yaptığınız sirke ne durumda benim yaptığımda henüz ana oluşumu yok .Aynı gün elma suyundan yaptığım sirkede ana oluşmaya başladı .Her sirke deneyimi ayrı bir olay oluyor .İlk defa trabzon hurması sirkesi de kurdum onun oluşumunu merak la beklemekteyim

sardunya18 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2018, 20:46   #312
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
Posalardan yaptığım üzümler bayağı bir kalın ana oluşturdular,saf üzüm suyu oluşturmuyor diye,ananın birini onun içine atıverdim,biraz zamana bırakacağız artık.

Resulgur ve sardunya18 beğendi.
erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2018, 13:01   #313
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-11-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 74
Alıç Sirkesi 1cm'e yakın ana yaptı. Arkadaşım annesine şifa olsun diye isteyince süzüp hepsini verdim. Posayı atmadım. Üzerine su Küçük bir ana parçası ve şeker ilave ettim bakalım ne olacak diye beklemeye aldım. Bir kaç gün geçti tekrar ana yapmaya başladı.

Bir kaç yıl önce sirke yapan bir arkadaşım bizim yaptığımız sirkeler için. "Biz sizin sirke dediğiniz şeye tükenmez" deriz. "Sirke öyle olmaz. Biz meyvenin suyunu sıkarız içine hiçbir şey katmadan sirkeleşmeye bırakırız. Esas sirke böyle olur." demişti. Haklı mı ne?

Amaan neyse ne. Ben bizim yaptığımızı sirke niyetine içiyorum, salatalarıma koyuyorum. Önemli olan niyet. Bahçe alıp bolluğa kavuşunca sirkeyi birde onun tarifine göre yaparım.

Ayazkızı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2018, 14:27   #314
Ağaç Dostu
 
Musa Gündoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 782
arkadaşlar bu sirke olayı gerçekten çok güzel bir şey. sadece merak ettiğim konu ise şu. daha önce üzüm sirkesi denemiştim lakin karıştırma sürecinde biraz geç davrandığım için sirke kötü kokulu bir sirkeye dönüşmüştü bende tavsiye üzerine temizlik malzemesi olur diye ayırıp ağzınıda kapatıp komuştum sonrasında baktım üzerinde epeyce kalın sirke anası oluştu ancak ben onu da attım kötü kokulu sirkeden oldu diye şimdi sorum şu kullanılabilir miydi? elimde mevcutta halen elma sirkesi anası mevcut.

Resulgur beğendi.
Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2019, 09:29   #315
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Bu yılın üzüm sirkesi, oldukça berrak ve güzel çıktı.
Name:  IMG_4791.jpg
Views: 1614
Size:  52.8 KB

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2019, 14:46   #316
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,856
Şuraya bir nokta koyayım da daha sonra bir sorum olacak.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2019, 10:09   #317
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,856
Sirkeleri 5 - 10 lt. lik cam kavanozlarda yapıyorum. Altı kavanozun ikisinde sirkenin üzerinde sirke anası ile camın birleştiği sınırda renk koyulaşması oldu. Küf gibi. Temizledim baktım iki hafta sonra tekrar. Bu iki kavanozun birindeki sirkenin tadı da kokusu da sirkeye benzemediği için döktüm. Diğerindeki oluşumlar çok fazla değil, tadı da kokusu da sirke ancak değişik bir koku ve aroma da var. Tüm işlemler aynı olmasına rağmen niye iki kavanoz böyle oldu anlamadım.

Geçen ay sağlam kavanozun birini süzdüm, kalan posanın üzerine yine su doldurdum Yeni elmalar olana kadar böyle devam, bakalım nasıl olacak.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2019, 11:07   #318
Ağaç Dostu
 
sardunya18's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2015
Şehir: Çankırı
Mesajlar: 482
Merhabalar sirke sever arkadaşlar bende ilk defa karışık sirke demiyorum .Malzemeler yeşil çay ,zeytin yaprağı, biberiye ,zencefil ,elma ,yarım greyfurt, bir limon ,bir avuç kuru üzüm ,bir acve hurması ,bir kabuk tarçın ve şeker yarım çay bardağı ev yapımı elma sirkesi koydum .Malzemelerden hangi amaçla kullanmak istediğimi anlamışsınızdır . Bakalım sonuç nasıl olucak

Üç kiloluk kavanoza yapmıştım .Beşlik kavanoza boşalttım

Eklenen Resimler
  
sardunya18 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2019, 20:19   #319
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
Bir sirke sezonu daha geldi.Geçen yıl yaptığım çeşitli sirkelerden,saf üzüm suyuyla yaptığımı daha yapmayacağım,Üzümü ezerek içerisine su ilave ederek yaptığım sirke hem daha erken oldu hem daha hoş oldu gibi,saf üzümde berrak ve keskin oldu ama ben dediğim gibi üzüm tanelerini ezerek yaptığımdan daha çok hoşlandım.Su katkısı olmayan baya geç olgunlaşıyor.Saf üzüm suyu için uğraşmaya gerek yok yani,hatta suyunu sıkıp içtiğim,posasıyla da su ekleyerek yaptığım sirke bile baya iyiydi.
Bunlar saf üzüm suyundan,su katılmadan yaptığım sirkeler,görünüşü çok güzel.Diğerleri daha koyu görünüme sahip.

Eklenen Resimler
   

Düzenleyen erkanbey : 28-07-2019 saat 20:29 Neden: Resim eklendi
erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2019, 17:41   #320
Ağaç Dostu
 
sardunya18's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2015
Şehir: Çankırı
Mesajlar: 482
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sardunya18 Mesajı Göster
Merhabalar sirke sever arkadaşlar bende ilk defa karışık sirke demiyorum .Malzemeler yeşil çay ,zeytin yaprağı, biberiye ,zencefil ,elma ,yarım greyfurt, bir limon ,bir avuç kuru üzüm ,bir acve hurması ,bir kabuk tarçın ve şeker yarım çay bardağı ev yapımı elma sirkesi koydum .Malzemelerden hangi amaçla kullanmak istediğimi anlamışsınızdır . Bakalım sonuç nasıl olucak

Üç kiloluk kavanoza yapmıştım .Beşlik kavanoza boşalttım
Maalesef bu sirkem çöp oldu .Alıç sirkesi kurdum yeni .Kiraz ve vişne de kef temizlemek ten bıktım .Erik te meyveler dibe çöktü .Nasip elmaya üzüme artık hepimize kolay gelsin

sardunya18 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-10-2019, 10:53   #321
Yeni Üye
 
pinarkkry's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-08-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 18
Merhaba,
15 Eylül 2019'da elma sirkesi kurdum. 3litrelik cam kavanozumun yarısının bir tık fazlası kadar organik elma koymuştum. Süreç güzel başladı, köpürdü elmalarım. Her gün karıştırdım. 20 günün sonunda hepsi çöktü. Şuan sirke anası oluşması için bekliyorum, hiç karıştırmadan. Keskin kokusu var, odada baya hissediliyor. Sirkeyi kuralı bugün 39 gün oldu ancak sirke anası oluşmadı henüz. Yalnızca bal, içme suyu ve nohut kullanmıştım yapımında. Şuan daha sirke anası belirtisi olmaması normal mi? Gözüm gibi bakıyorum, umarım başarıya ulaşırım.

pinarkkry Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-10-2019, 14:15   #322
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,856
Ortam sıcaklığı fazla olursa ana oluşmayabilir ve veya oluşması gecikebilir, küflenme yoksa sorun yoktur, bekleyin.

pinarkkry beğendi.
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2020, 08:49   #323
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-12-2020
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5
Evde Üzüm ve Elma Sirkesi Nasıl Yapılır?

Ben sirkemi bu tariften yaptım memnun kaldım. Tavsiye ederim:

melista Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2020, 13:26   #324
Ağaç Dostu
 
aydemiraydın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,293
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi melista Mesajı Göster
Ben sirkemi bu tariften yaptım memnun kaldım. Tavsiye ederim:

https://www.tarifinisevdim.com/detay...-nasil-yapilir
sirke yapımında nohut ve bulgur benzeri malzemeler katmak doğru değil. zararlı mantar mayalar olabilir. zaten meyvelerin üzerinde gerekli bakteriler var. işi garantiye almak için Probiotik Sirke Mayası katabilirsiniz.

Probiotik Sirke Mayası içeriği.

Lactobacillus delbrueckii ssp bulgaricus,

Streptococcus thermophilus, Lactobacillus asidophilus,

Lactobacillus salivarius, Lactobacillus jonhsonii,

Acetobacter pasteurianus, Acetobacter aceti,

Saccharomyces cerevisiae,

Ozlem A beğendi.
aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2021, 09:32   #325
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın Mesajı Göster
sirke yapımında nohut ve bulgur benzeri malzemeler katmak doğru değil. zararlı mantar mayalar olabilir. zaten meyvelerin üzerinde gerekli bakteriler var. işi garantiye almak için Probiotik Sirke Mayası katabilirsiniz.

Probiotik Sirke Mayası içeriği.

Lactobacillus delbrueckii ssp bulgaricus,

Streptococcus thermophilus, Lactobacillus asidophilus,

Lactobacillus salivarius, Lactobacillus jonhsonii,

Acetobacter pasteurianus, Acetobacter aceti,

Saccharomyces cerevisiae,
Ayrıca gluten intoleransı olanlar çok arttı, bu nedenle de mayalarken bulgur kullanmamalı.

aydemiraydın beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2021, 20:55   #326
Ağaç Dostu
 
chelik26's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-11-2018
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 448
5-6 ay önce yaptığımız elma sirkesinin asiti yok gibi rengi kötü tadı pek iyi sayılmaz. EC değeri 5.2 falan, hazır aldığımız beyaz sirkenin ec değeri 087 fln. Yarın bir de ph ile ölçeceğim. Bu değerlerin ortalamasını bilen varmı. Ayrıca sirkenin son halinin resmi bu. Sizce ne olabilir?

Eklenen Resimler
 
chelik26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2021, 16:48   #327
Ağaç Dostu
 
Dadaloğlu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-09-2021
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 212
Ben de ilk kez elma sirkesi deniyorum. Bir ay oldu dibe çökme yok ama problem de görünmüyor. Süzdüm, ana oluşumunu bekliyorum. Bir yerde görüp plastik yoğurt kabı kullandım. Camlara nazaran daha iyi oluyor sanki.

Dadaloğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2021, 17:04   #328
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 29-03-2020
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 38
Sirke asit olduğundan yoğurt kabında yapmanın sağlıklı olacağını zannetmiyorum.

fatmanur yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2021, 17:12   #329
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 29-03-2020
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 38
Ben sirkemi 2.anadan sonra süzüp sonra içine 1 lt ye yarım yemek kaş. kaya tuzu **** salamura tuzu koyuyom üzerindeki o beyazlıklar çok nadir oluşuyor

fatmanur yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2022, 11:15   #330
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1


Birkaç başarısız denemem oldu. 3.kez kuruyorum.

https://imgyukle.com/i/VkHPls

Elmalar dibe çöktü.

Süzüp ağzını açık mı bırakayım? (bezle kapalı)

Süzmeden ağzını açık mı bırakayım?

Sirke olması için daha ne kadar beklemeliyim?

Yardım için teşekkürler.


Düzenleyen occuplus : 31-05-2022 saat 11:17 Neden: REsim link
occuplus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024