agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni601Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-08-2017, 11:15   #241
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Sirke kokusu var mı?

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2017, 13:42   #242
Ağaç Dostu
 
sardunya18's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2015
Şehir: Çankırı
Mesajlar: 482
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Sirke kokusu var mı?
Evet sirke kokusu var

sardunya18 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2017, 16:55   #243
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Kavanozun ağzını penye gibi bir bezle, sirke sinekleri giremeyecek şekilde kapatın, etrafını da sıkıca lastikleyin, bir ay kadar olgunlaşsın.

pria ve sardunya18 beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2017, 17:14   #244
Ağaç Dostu
 
sardunya18's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2015
Şehir: Çankırı
Mesajlar: 482
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Kavanozun ağzını penye gibi bir bezle, sirke sinekleri giremeyecek şekilde kapatın, etrafını da sıkıca lastikleyin, bir ay kadar olgunlaşsın.
Şimdi ağzı tülbenle kapalı (tülbent gözenekli değil )
lastikle bağlı etrafına havlu sardım .Bu şekilde mutfak tezgahının üzerinde bekliyor Bir ay sonra süzüp kullanabilir miyim? Tabi biraz beklerse daha güzel oluyor galiba .
Bu sirke konusunda görmüştüm bloğunuzu çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için .Yorumlara kadar okudum .Ama yinede pratik te sorular oluyor .Tekrar teşekkür ederim

pria ve Erdal Hoca beğendi.
sardunya18 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2017, 17:22   #245
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Bir ay sonra süzebilirsiniz.

Sirke yapımında başka bir metod da sirkeyi doğrudan meyve suyu ile yapmak. Bu metodda meyvenin suyu sıkılıyor, ayrıca dışarıdan su eklenmiyor. Böyle oluşan sirke biraz daha keskin ve aroması daha fazla oluyor. Haliyle posa sebebiyle fire de az oluyor.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2017, 17:22   #246
Ağaç Dostu
 
Tolga Özmeral's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-12-2007
Şehir: Sinop
Mesajlar: 498
Bira Mayası.

Merhaba,
Bahçemizde siyah kokulu üzüm asmamız var. Geçen sene üzerinde sadece bir kaç salkım bulunan üzüm bu sene 9-10 kg. civarı meyve verdi. Dolayısı ile bu başlık birden ilgimi çekmeye başladı

Ben bir bira sever olarak kendi biramı evde yapıyorum ve elimde 6'şar gramlık poşetlerde epey bir bira mayası mevcut. Yapım aşamasında bu mayaları kullansam olumlu ya da olumsuz bir sonucu olur mu acaba?

Teşekkür eder, iyi akşamlar dilerim


Düzenleyen Tolga Özmeral : 09-10-2017 saat 17:24 Neden: Devrik Cümle Düzeltildi.
Tolga Özmeral Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2017, 17:47   #247
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Benim bildiğim bira mayası düşük alkol üretir. Bu yüzden şarap mayası olsa daha iyi. öte yandan mayasız bile sirke olduğuna göre bence denenebilir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2017, 18:13   #248
Ağaç Dostu
 
Tolga Özmeral's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-12-2007
Şehir: Sinop
Mesajlar: 498
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Benim bildiğim bira mayası düşük alkol üretir. Bu yüzden şarap mayası olsa daha iyi. öte yandan mayasız bile sirke olduğuna göre bence denenebilir.
Hızlı cevap için teşekkür ederim Sayın MeyveliTepe.
Bundan cesaretle yüzsüzlük edip bir soru daha sorayım

Bira yapımında kullandığımız basit fakat oldukça işlevsel ve ucuz bir aparat var.
Bu sayede hava dışarı çıkabiliyor ancak içeri giremiyor
Bu minik "hava kilidinin" çalışma prensibi (çok net çekemedim ama) şöyle;
Sirke yapımında kavanoz kapağına bunu monte etsem nasıl olur sizce?

Tolga Özmeral Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2017, 21:38   #249
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Merak etmeyin, aynısından bende de var

Hava kilidini sirke yapımında ilk aşamada kullanabilirsiniz tabii. Yani, meyveden alkol üretme aşamasında. Alkol üretimi tamamlandığında ise alkolün sirkeye dönmesi için ortamı aerobik'e çevirmeniz gerekiyor.

aydemiraydın beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2017, 23:36   #250
Ağaç Dostu
 
Tolga Özmeral's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-12-2007
Şehir: Sinop
Mesajlar: 498
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Merak etmeyin, aynısından bende de var
O zaman, bu yöntemi denediğiniz ve kullanışlı bulduğunuz sonucunu çıkarıyorum

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Alkol üretimi tamamlandığında ise alkolün sirkeye dönmesi için ortamı aerobik'e çevirmeniz gerekiyor.
Blogunuzu yeni keşfettim. Şu an sirke yapımı konusunda kafamda her şey açık ve net. Emeğiniz ve cevaplarınız için çok teşekkürler


Düzenleyen Tolga Özmeral : 09-10-2017 saat 23:39 Neden: Link Ekleme.
Tolga Özmeral Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2017, 18:32   #251
Ağaç Dostu
 
s.toprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 238
Evde sirke yapımı

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Ağzınızdan kerpedenle laf alıyoruz İlk yazınızda tane üzümler tane idi şimdi su oldu. Şunu baştan, sırayla (ölçü kısmını boşvererek) anlatsanıza
Sevgili Malina Hanım,
Bilir bilmez, ya da yarım bilgi ile konuşmak istemezdim, ancak, gördüğüm yaşadığım şeyleri de paylaşmak isterim.
Efendim doğup büyüdüğüm Tire, Osmanlı evinde üst bahçenin aşağıya bakan bir köşesinde toprağa gömülmüş bir sirke küpü vardı. Bağ bozumu, pekmez, gün balı, cevizli sucuk köftü (köfter) yapılan pelluze kaynatılan günlerde, çiğnenip suyu sıkılmış cibrelerden bir kısmı bu küpe atılırdı. Sirkeyi herkes kuramazdı, el süremezdi, çünkü çok nazlı olurmuş, tutmazmış, sadece yaşı 50-55 i geçmiş olan anneannem kurardı. Cibrenin üstüne su konuyordu evet. Demek ki siz üzümden yapacaksanız üzümleri ezmek gerekecek. Sonra üstünü geçecek kadar su ekleneceğini düşünüyorum.
Sözünü ettiğim evde, bir keresinde sirke olmamış, ama başka bir şey olmuş,
o zamanın meyhanecisine götürüp ne olduğunu sormuşlar, Meyhaneci; bu çok güzel bir şarap olmuş." demiş ve eve gelip almış.
Sonraki yıllarda, normal evimizde, annem elma kabuklarını soyduğu anda bir kavanozda toplar üstüne su ekler bekletirdi. Güzel bir sirke olurdu. bekleme süresini bilmiyorum. Üstü açık mı kapalı beklerdi onu da tam hatırlamıyorum. Annemden sonra evimde ben denediğimde ürün harika bir nar çiçeği rengi alınca, rengin güzelliğine dayanamadım tadına baktım, yani birazcık içtim. Ne sirke ne de şarap olmadan olgunlaşmadığı bir dönemde tatmışım, ağır bir kırıklık yaşadım. Mersin'li bir arkadaşıma anlattım, ürün, sirke olmadan önce o imrendiren güzel renkli dönemde alerji yapıyormuş, "arkadaşım bu alerji dışta olduğu gibi iç organlarda da oluyor o yüzden çok hasta hissediliyor." demişti. Allahtan solunum krizine neden olan bir alerji değildi ama, verdiği kırıklık oldukça ağırdı. Kalanı attım ve bir daha denemedim. Belki bekleseydim ki ne kadar beklemek gerektiğini bilmiyorum, sirke olunca belki kokusundan anlaşılacaktı. Bilmiyorum.
Şaraba sirke ebesi ekleyen arkadaşın su eklemesine gerek yok, zaten şarabı
mayalanıp sirkeleşecek. Elma kabuğundan veya ezilmiş üzümden yapılacak ise üstüne biraz içme suyu ekleneceğini düşünüyorum. Ne zaman sirke olacak, ne yazık onu bilemiyor, sözü ustalara bırakıyorum. Sevgiler

s.toprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2017, 16:13   #252
Ağaç Dostu
 
Sevgi07's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2016
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 103
Merhaba ahlat sirkesi yapmak istiyorum ama topladığım ahlatlar olgun değil önce olgunlaşmasını mı beklemeliyim..Olgunlaştıran sonra bile çok tatlı olmadığı için konulacak şeker miktarını arttırayım mı ..

Sevgi07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2017, 11:28   #253
Ağaç Dostu
 
aydemiraydın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,293
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sevgi07 Mesajı Göster
Merhaba ahlat sirkesi yapmak istiyorum ama topladığım ahlatlar olgun değil önce olgunlaşmasını mı beklemeliyim..Olgunlaştıran sonra bile çok tatlı olmadığı için konulacak şeker miktarını arttırayım mı ..
1 kg ahlat için yarım çay bardağı toz şeker katın.

aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2017, 12:20   #254
Ağaç Dostu
 
sardunya18's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2015
Şehir: Çankırı
Mesajlar: 482
Meyveli tepe nin önerisiyle elma suyundan sirke yaptım .Üzerinde köpüğü çok fazlaydı Erkan beye sordum sorun olmaz dedi .Dediği gibi köpük sönmeye başladı ..Önde elma suyundan sirke arkada üzüm sirkesi onun sirke anası oluştu biraz daha olgunlaşsın diye bekliyorum .Küçük kavanoz da alıç sirkesi kurdum oda ikinci aşamada .
Burada deneyimlerini paylaşan bütün arkadaşlara teşekkür ederim
.Son olarak da detaylı bilgi için google da Sirke yapmamak olmaz yazın ve hepsini yorumlara kadar okuyun derim.Meyveli tepe ye teşekkür edeceksiniz

Eklenen Resimler
 
Ozlem A beğendi.
sardunya18 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2017, 14:43   #255
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-03-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 270
Sn Tolga Özmeral,

Üzümler kendi mayasını kabuğunda ihtiva eder.( Üzüm kabuğunda ki hafif mumlu tabaka) İlave maya kullanmanıza gerek yok. Şarap yapımında da bu doğal mayadan faydalanılabiliyor.

Baştan sona kadar oksijenli ortam gerekli. Üzümleri sapından ayırıp sıkın. Kabukları ile beraber geniş ağızlı bir kabın içerise koyun. 500 ml organik, canlı sirke (bulabilirsiniz ev yapımı sirke ) ilave edin. Kabın ağzına tülbent kapatıp kendi haline bırakın. Günde 1-2 kez karıştırın 5-6 hafta sonra sirkeniz hazır.

skanatlar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2017, 20:46   #256
Ağaç Dostu
 
muratcolak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-05-2017
Şehir: Amasya-Samsun
Mesajlar: 311
Alic ve incir sirkelerim.





SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Erdal Hoca ve Resulgur beğendi.
muratcolak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2017, 08:48   #257
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-11-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 74
Yıllar önce elma sirkesi yapmıştım üzerindeki sirke anasını kötü bir şey sanıp döktükten sonra onun aslında iyi bir şey olduğunu öğrenip yıllarca kendimle çok dalga geçtim cehaletimle yüzleşip/kabul edip ( belkide tembellikten) bir daha ev yapımı malzemelere bulaşmadım. " Her şeyi kendimiz yaparsak iyi işler yapanlar nereden para kazanacaklar" deyip yapanlardan satın aldım hep. Her ne kadar caaanım sirkeyi dökmüş olsam da ondan önce yaptığım biber salçası harika olmuştu mesela. Böyle işlerde başarılı olduğumu düşünüyorum Ama apartmanda oturup yukarıdan komşunun silkelediği halının tozları özene bezene yaptığım salçanın içine yağınca evde hiç bir şey yapmak istemiyor insan.

Ama bu yıl üreticilerin ürettikleri malzemelere koydukları fiyatlar benim bütçeme biraz ağır gelince kolları sıvadım. İzine gelen Alamancılarımla ilgilenirken salça yapamadım. Ama bir tarhana yaptım kiiiii... Yok böyle bir şey!!! Eğer benim yaptığım bu şey tarhanaysa bu zamana kadar tarhana diye yediklerim neydi diye düşünmeye başladım. Artık hiç kimseden tarhana almam.

Yaaa ben bir de sirke yapayım bakalım nasıl olacak dedim alıç ve kuşburnu sirkesi yaptım. İntenette çok tarif var... bir doktorun tarifine göre kurdum sirkeleri, doktorcum 20 günde oluyor dediği için de 25. gün süzüp içmeye başladık. Sirkelerin tadı harika oldu az beklettiğimiz için keskin değil ana falan da yapmadılar doğal olarak. Araştırmaya devam ettim. Uzun süre bekletilen sirkelerin tadının nefis olduğunu okudukça sirkelerimi 25 günde süzüp bekletmediğime pişman oldum.

Hemen aktara koştum Şehirde bize kurtlu meyveleri layık gördüklerini bildiğimden biraz fazla miktarda kuşburnu, Hünnap, ( yarısından fazlasını kurtlu çıktı) yaban mersini aldım internet'ten de zerdeçal siparişi verdim. Paşabahçe'den 8er litrelik kavanozlar aldım. sirkelerimi kurdum.

Tarifi bir çok tarifin karışımı.

Meyveleri parçaladım ( daha kolay fermente olduğunu söylüyorlar)
Bir çorba kaşığı kaya tuzu.
Bir çay bardağı ev yapımı sirke. (Sığacık pazarından aldım)
Bir çorba kaşığı bal
10 tane de nohut koydum.
Kavanozların ağzını keten bir mutfak bezini yeterli büyüklükte kesip örttüm lastikle sabitledim.

17 kasımda kurduğum sirkeler hemen fermente olmaya başladılar. kimi daha hızlı kimi daha yavaş. Mesela Hünnap şu an köpük köpük, kuşburnu ve yaban mersini nazlı nazenin minik baloncuklar üretiyor. Zerdeçal daha mini minnacık baloncuklarla yetiniyor ve üzerinde bir yağ tabakası var ama baloncuklar gün geçtikçe fazlalaşıyor. Bu durum bana doğru yolda olduğum inancını veriyor.

Her gün sirkeli suyla dezenfekte ettiğim tahta kaşıkla karıştırıyorum. Bu arada sirkelerimle konuşuyorum Belki gaza gelip daha lezzetli olurlar kimbilir

Ayazkızı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2017, 20:33   #258
Ağaç Dostu
 
Erdal Hoca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-06-2010
Şehir: MANİSA
Mesajlar: 223
Sayın Ayazkızı, çok güzel anlatmışsınız. Ancak bu anlatım kesinlikle fotoğraflarla desteklenmeli saygılar,

Ayazkızı beğendi.
Erdal Hoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2017, 21:53   #259
Ağaç Dostu
 
Kozanli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-09-2015
Şehir: Bursa/Emirsultan/Viyana
Mesajlar: 768
İş

Anlaşılan ben-biz ekmek yemeyeceğiz.
Bırakın işi ehline sizler zahmet etmeyin.
İstediğiniz meyvenin sirkesi elinizin altında.
Alıç, böğürtlen, ceviz gb. aklınıza ne gelirse sirkeniz hazır.

Eklenen Resimler
     
Kozanli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2017, 11:43   #260
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-11-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 74
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Erdal Hoca Mesajı Göster
Sayın Ayazkızı, çok güzel anlatmışsınız. Ancak bu anlatım kesinlikle fotoğraflarla desteklenmeli saygılar,

Sayın Erdal Hocam Bu akşam fotoğraflayıp siteye yüklemeye çalışırım. Biraz yardım almam gerekiyor oğlumdan

Erdal Hoca beğendi.
Ayazkızı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2017, 11:50   #261
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-11-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 74
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kozanli Mesajı Göster
Anlaşılan ben-biz ekmek yemeyeceğiz.
Bırakın işi ehline sizler zahmet etmeyin.
İstediğiniz meyvenin sirkesi elinizin altında.
Alıç, böğürtlen, ceviz gb. aklınıza ne gelirse sirkeniz hazır.
Sayın Kozanlı senelerdir sizin söylediğinizi yapıyordum. Yani işi ehline bırakıyordum. Ancak bizler işi ehline bıraktıkça ehil olanların hak ettikleri fiyatlara bütçemiz yetmemeye başladı. (Emekli aylığımla geçinmeye çalışıyorum )
Sayın meyveli tepenin bir sözü var "iş başa düşünce insan kunduracı bile olurmuş" Ehil olanlar da deneye yanıla ehil oldular. aslında bizim işimiz daha kolay bizden önce yürüyenlerin ayak izlerini takip ediyoruz. Kunduracı olamasak da çarığımı kendim dikecek kadar beceri sahibi olabileceğime inanıyorum. Saygılar

Ayazkızı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2017, 17:00   #262
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-11-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 74
Sirkelerimin fotoğrafları

Eklenen Resimler
    
Ayazkızı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2017, 18:36   #263
Ağaç Dostu
 
Erdal Hoca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-06-2010
Şehir: MANİSA
Mesajlar: 223
Elinize sağlık, sayın Ayazkızı. Hepsi çok güzel görünüyor. Ben de İzmir'e çok yakın bir yerdeyim. Alıç, hala bulunur mu acaba, pazardan mı aldınız? Bu hafta sonu 3 gün İzmir'deyim. Semt pazarlarını gezebilirim

Erdal Hoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2017, 19:00   #264
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-11-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 74
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Erdal Hoca Mesajı Göster
Elinize sağlık, sayın Ayazkızı. Hepsi çok güzel görünüyor. Ben de İzmir'e çok yakın bir yerdeyim. Alıç, hala bulunur mu acaba, pazardan mı aldınız? Bu hafta sonu 3 gün İzmir'deyim. Semt pazarlarını gezebilirim
İzmir'deki aktarlarda ağustos sonu eylül başında vardı (Benim eve yakın olan hatay pazarında böyle şeyler görmedim hiç) ilk yaptığım alıç sirkesini Eylülde yapmıştım. Sonradan yine yapmak istedim ama alıç bulamadım belki köy pazarlarında vardır.

Erdal Hoca beğendi.
Ayazkızı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2017, 21:38   #265
Ağaç Dostu
 
Erdal Hoca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-06-2010
Şehir: MANİSA
Mesajlar: 223
Soru net: Sirke anası oluşmadan sirke olur mu

Ayazkızı beğendi.
Erdal Hoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2017, 22:10   #266
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,862
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Erdal Hoca Mesajı Göster
Soru net: Sirke anası oluşmadan sirke olur mu
Oldu..

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2017, 22:32   #267
Ağaç Dostu
 
Erdal Hoca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-06-2010
Şehir: MANİSA
Mesajlar: 223
Aşağıdaki fotoğraf bahar ayında yapmaya çalıştığım elma sirkesine ait. Bu yıl 17 Ekim'de yaptığım elma sirkesinin üzeri hala böyle görünüyor. Belki çok çook ince bir zar gibi ana oluşumu var. Ama bir türlü kalınlaşmıyor. O nedenle aklıma takıldı. Acaba, anası olmadan da sirke oluyor mu diye

Not: Elmalar 1 Kasım'da su dibine çöktü. O günden beri karıştırmayı bıraktım. Kokusu sirke gibi

Eklenen Resimler
 
Ayazkızı ve Resulgur beğendi.
Erdal Hoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2017, 08:21   #268
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Erdal Hoca Mesajı Göster
Aşağıdaki fotoğraf bahar ayında yapmaya çalıştığım elma sirkesine ait. Bu yıl 17 Ekim'de yaptığım elma sirkesinin üzeri hala böyle görünüyor. Belki çok çook ince bir zar gibi ana oluşumu var. Ama bir türlü kalınlaşmıyor. O nedenle aklıma takıldı. Acaba, anası olmadan da sirke oluyor mu diye

Not: Elmalar 1 Kasım'da su dibine çöktü. O günden beri karıştırmayı bıraktım. Kokusu sirke gibi
Benimkiler de aynı durumda, karıştırmayı ben de bıraktım, ne zaman süzmemiz gerekli onu da bilmiyorum, ilk defa denedim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2017, 08:32   #269
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sevgili Ayazkızı, mesajlarınız beni bayağı iştahlandırdı, inşallah seneye bu konuda kolları sıvayacağım.
Teşekkür ederim.

Ayazkızı beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2017, 11:20   #270
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-09-2017
Şehir: ist
Mesajlar: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Merak etmeyin, aynısından bende de var

Hava kilidini sirke yapımında ilk aşamada kullanabilirsiniz tabii.
Bizim eldiven taktığımız aşama

Ayazkızı beğendi.
denedene Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024